Η πανάκριβη σαμπάνια που παλιώνει κάτω από τη θάλασσα

Δώδεκα μήνες στον βυθό στέλνουν την τιμή στα ουράνια...
Η σταθερή θερμοκρασία και η έλλειψη ηλιακού φωτός συνθέτουν το ιδανικό περιβάλλον για την παλαίωση της σαμπάνιας, κάποιοι οίκοι της Γαλλίας πηγαίνουν όμως το θέμα στα ακρότατα όριά του.
Κι αυτό γιατί παλαιώνουν τη σαμπάνια τους κάτω από το νερό!

 Η M. Hostomme Abysse είναι μία από αυτές, η οποία περνά 12 μήνες στην υποθαλάσσια περιοχή έξω από τα ανοιχτά της νότιας Γαλλίας, μέσα σε ένα ατσάλινο σεντούκι.

Cambridge Analytica: Διακόπτει άμεσα όλες τις δραστηριότητές της και καταθέτει αίτηση πτώχευσης

    Η εταιρεία συμβούλων Cambridge Analytica, που ενεπλάκη στο σκάνδαλο διαχείρισης εκ μέρους του Facebook δεδομένων δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του ανακοίνωσε «την άμεση παύση όλων των δραστηριοτήτων της».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της , η εταιρεία κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Ο Νάιτζελ Όουκς, ιδρυτής του ομίλου SCL όπου υπάγεται η Cambridge Analytica, επιβεβαίωσε στη Wall Street Journal ότι και οι δύο εταιρείες κλείνουν.

Ρόμα-Λίβερπουλ 2-2 (Δεύτερο ημίχρονο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα στο «Ολίμπικο» (COSMOTE SPORT 1, EΡT1) ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στη Ρόμα και τη Λίβερπουλ, για την ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, από τον οποίο θα προκύψει ο δεύτερος φιναλίστ του εφετινού τελικού, μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι Άγγλοι επικράτησαν των Ιταλών με 5-2 στο πρώτο παιχνίδι στο «Άνφιλντ» και απόψε θα αγωνιστούν για να προασπίσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα απέναντι στους «τζιαλορόσι», οι οποίοι από την πλευρά τους αναζητούν ακόμη μία επική ανατροπή έπειτα από αυτή που πέτυχαν απέναντι στην Μπαρτσελόνα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Πολυετείς καθείρξεις σε Λιακουνάκο και άλλους 16 για τα ηλεκτρονικά συστήματα Sonak

Πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε 17 κατηγορούμενους μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και πρώην στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον στρατό ξηράς.

Σε όλους όμως δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής και κανείς δεν οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ειδικότερα, το δικαστήριο μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία επέβαλε τις εξής ποινές:

Τουρκία: Οι συσχετισμοί στρατιωτικών δυνάμεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο [ανάλυση]

Η Τουρκία δεν είναι ούτε υπερδύναμη ούτε ηγέτιδα χώρα στην περιοχή, αναφέρεται στα συμπεράσματα πρόσφατης μελέτης του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (ΚΥΚΕΣΜΕ) - Οι συσχετισμοί δυνάμεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - Η Τουρκία έχει συντριπτική υπεροχή έναντι της σχεδόν άοπλης Κύπρου στον αέρα και τη θάλασσα, «ωστόσο οι συσχετισμοί αλλοιώνονται για την τουρκική πλευρά όταν συγκριθεί με τις αντίστοιχες αιγυπτιακές και ισραηλινές ναυτικές και αεροπορικές δυνάμεις, - Τα δεδομένα αλλάζουν άρδην στο Αιγαίο όπου έχει να αντιμετωπίσει τις εξίσου και ίσως πιο αποτελεσματικές Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πέντε τηλεοπτικές άδειες μοίρασε το ΕΣΡ

Πέντε τηλεοπτικές άδειες έδωσε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε από τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 22.00 το βράδυ,σε μια προσπάθεια να προλάβει την εκδίκαση των αιτήσεων ακυρώσεως για την προκήρυξη του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).
Οι πέντε τηλεοπτικοί σταθμοί ANT1, Star, ΣΚΑΪ, Alpha και Epsilon κατάφεραν να λάβουν την πολυπόθητη άδεια εκπομπής εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου.

«Τρύπωσε» ο Αυγενάκης για να φωτογραφηθεί στα εγκαίνια του αεροδρομίου Ηρακλείου (video)

Φωτογραφίες αλλά και βίντεο που δείχνουν το Λευτέρη Αυγενάκη να "τρυπώνει" με στόχο να βγει φωτογραφία την ώρα της κοπής της κορδέλας στα προχθεσινά εγκαίνια της ανακαινισμένης αίθουσας του αεροδρομίου Ηρακλείου δημοσιεύει το candiadoc.gr
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσιεύματα του candiadoc.gr στις εικόνες φαίνεται "η  αγωνία του να προλάβει να κρατήσει την κορδέλα, σε ένα έργο που ο ίδιος και η παράταξή του έχουν χλευάσει (όπως έχουν κάνει σε οτιδήποτε σχετίζεται με την κυβέρνηση).
Βρίζει, βρίζει, αλλά τρέχει και να προλάβει τα φλας!

Κίνηση-έκπληξη από τον Standard & Poor's: Ακόμα πιο βαθιά στα junk τα κρατικά ομόλογα της Τουρκίας

Προχωρώντας σε μια απροσδόκητη κίνηση, ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's υποβάθμισε την Τρίτη, στέλνοντας ακόμη πιο βαθιά στο πεδίο των «σκουπιδιών» -των τοποθετήσεων που δεν θεωρούνται επενδύσεις- το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας.
Σε ανακοίνωσή του με την οποία αιτιολόγησε την απόφαση αυτή, ο S&P επικαλέστηκε ανησυχίες για την προοπτική του πληθωρισμού, εν μέσω μαζικών εκποιήσεων της λίρας, του τουρκικού νομίσματος.
Ο S&P σημείωσε ότι η υποβάθμιση (σε BB-/B από BB/B) δεν αποτελούσε μέρος των

Σεισμούς που προκαλούνται από φυσικό αέριο ανίχνευσαν επιστήμονες στη θάλασσα του Μαρμαρά

Σεισμούς που δεν προκαλούνται από την μετακίνηση των τεκτονικών πλακών, αλλά από την έκλυση φυσικού αερίου στο υπέδαφος, ανίχνευσαν Γάλλοι, Γερμανοί και Τούρκοι γεωεπιστήμονες, οι οποίοι μελετούν την περιοχή Κωνσταντινούπολης-Μαρμαρά.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Λουί Ζελί του Γαλλικού Κέντρου Ερευνών Ifremer και τον Μάρκο Μπόνχοφ του Γερμανικού Ερευνητικού Κέντρου Γεωεπιστημών GFZ του Πότσνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Scientific Reports", ανέλυσαν σεισμικά δεδομένα από τη Θάλασσα του Μαρμαρά.

Εξωφρενικό ποσό πλήρωσε ιδιωτική εταιρία για την αγορά του διαμερίσματος του Ψυχάρη στο Κολωνάκι

Με ένα ευρώ πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς η ιδιωτική εταιρεία ZILVEREN INVESTMENTS απέκτησε σύμφωνα με πληροφορίες, το διαμέρισμα ιδιοκτησίας της Χριστίνας Τσούτσουρα, συζύγου του εξαφανισμένου εκδότη Σταύρου Ψυχάρη.
Όπως αποκαλύπτει η Ξανθή Γούναρη στο documentonews.gr, η τιμή πρώτης προσφοράς για το ρετιρέ των 184 τ.μ., στη γωνία Φωκυλίδου και Βουκουρεστίου, στο Κολωνάκι, είχε οριστεί σε 478.000 ευρώ.

ΗΠΑ: Νέα λαχτάρα με παράθυρο αεροπλάνου της εταιρείας Southwest εν πτήσει

Αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας Southwest χρειάστηκε να αλλάξει το δρομολόγιό του σήμερα και να προσγειωθεί στο Κλίβελαντ του Οχάιο, στις κεντρικές ΗΠΑ, εξαιτίας ενός προβλήματος που προέκυψε σε ένα από τα παράθυρά του κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν δύο εβδομάδες αφότου μια βλάβη στον κινητήρα είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι ενός παραθύρου αεροσκάφους της ίδιας εταιρείας κατά τη διάρκεια της πτήσης με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα.

Ο Κυριάκος κουνάει το δάχτυλο που όμως δεν δείχνει τα εκατομμύρια

Προσέξτε πώς έχουν τα πραγματικά γεγονότα. Ο Θέμος Αναστασιάδης,έφτιαξε μια εφημερίδα μαζί με τον Τάσο Καραμήτσο και τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο ο οποίος τελικώς αποχώρησε αφού πλατσούρισε στα βρώμικα νερά της κοινής μπανιέρας.

Του Κώστα Βαξεβάνη

Οι τρεις τους έφτιαξαν μια εταιρεία η οποία πήρε δάνεια για να αγοράσει τις προσωπικές τους μετοχές στο Πρώτο Θέμα. Αγόρασαν δηλαδή από τον εαυτό τους και ενθυλάκωσαν χρήμα με δάνεια που δόθηκαν ακριβώς γι αυτό το σκοπό.. Έτσι έγιναν και πλούσιοι και εκδότες με τα δικά μας λεφτά.

Γκάλης: Παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μου – Δεν θα είμαι υποψήφιος

Στη διάψευση δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να ειναι υποψηφιος στις επόμενες εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία, προχώρησε ο Νίκος Γκάλης.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, κατήγγειλε ότι παίζονται παιχνίδια στην πλάτη του, ενώ σημείωσε ότι “κάποιοι δεν είναι δημοσιογράφοι και κάποιοι δεν θα έπρεπε να είναι πολιτικοί.''

Μετά την πολυτελή βίλα, «στο σφυρί» και το διαμέρισμα του Σ. Ψυχάρη στο Κολωνάκι

Στο ηλεκτρονικό «σφυρί» βγαίνει, αύριο Τετάρτη 2 Μαϊου το διαμέρισμα του Σταύρου Ψυχάρη στο Κολωνάκι, λίγες εβδομάδες μετά την πώληση της βίλας του πρώην εκδότη στο Πόρτο Χέλι.

Το εκπλειστηριαζόμενο ακίνητο του πρώην ισχυρού άνδρα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη βρίσκεται στο Κολωνάκι και βγαίνει σε πλειστηριασμό από την Alpha Bank, με τιμή 1ης προσφοράς 478.000 ευρώ.

Η Ελληνίδα που τοποθετήθηκε ως επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας

Η Πηνελόπη Κουγιανού- Γκόλντμπεργκ είναι η νέα επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Η Ελληνίδα οικονομολόγος, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963, με πλούσια ακαδημαϊκή προϋπηρεσία, ερευνητικό έργο και πολλές διακρίσεις, αναλαμβάνει το ρόλο αυτό σε μία περίοδο πολλαπλών προκλήσεων για την παγκόσμια οικονομία.

«Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί θα φέρει την ευρύτατη ακαδημαϊκή της εμπειρία, τις πνευματικές της δυνάμεις και την ανεξάντλητη

Bloomberg: Επενδύσεις 3,6 δισ. ευρώ μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να προβεί σε δημοπράτηση 2,6 Gigawatts ηλιακής και αιολικής ενέργειας για να προσελκύσει επενδύσεις και να βελτιώσει τα διαπιστευτήρια της χώρας ως προς την καθαρή ενέργεια, αναφέρει ρεπορτάζ του «Bloomberg» μετά τη δημοσιοποίηση σήμερα, της είδησης ότι o πρώτος διαγωνισμός για νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολικά και φωτοβολταϊκά), θα γίνει τη Δευτέρα 2 Ιουλίου.

«Από τώρα και στο εξής, η παραγωγή και οι τιμές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα καθοριστούν με ανταγωνιστική διαδικασία υποβολής

Απορρίπτεται η μία τηλεοπτική άδεια

Με τα έως τώρα δεδομένα οι υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες που θα ανακοινωθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (εκτός απροόπτου) αύριο το μεσημέρι (Τετάρτη 2/5) θα είναι πέντε και όχι έξι.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία «Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ» που φέρεται να ανήκει στον Φίλιππο Βρυώνη (αν και δεν φαίνεται πουθενά το όνομά του, παρά μία κυρία, υπήκοος Βελγίου ως βασική μέτοχος) δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου και αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, πράγμα απίθανο, θα αποκλειστεί από τις τηλεοπτικές άδειες. Μην ξεχνάτε πως εδώ και 3,5 μήνες το ΕΣΡ εξετάζει εξονυχιστικά τους

Συντάξεις: η αλήθεια για το ποιος τις έκοψε και πόσο

Καθίσταται προφανές ότι η παρούσα κυβέρνηση προχώρησε σε μειώσεις συντάξεων… Ωστόσο είναι ακόμη προφανέστερο ότι αυτές οι μειώσεις δεν συγκρίνονται με τη λαίλαπα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. από το 2010 έως και το 2014. Καλό θα ήταν λοιπόν να αποδίδουμε τα του καίσαρος τω καίσαρι και όχι να ρίχνουμε λήθη στο μαύρο παρελθόν…
Κάποιοι άδραξαν την ευκαιρία από μία ατάκα του υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου για να δημιουργήσουν, από τηλεοράσεως, μια παραπλανητική εικόνα σχετικά με τις περικοπές που έχουν ή δεν έχουν γίνει, από το 2010, στις καταβαλλόμενες συντάξεις από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Ελληνικό χρέος: Συμφωνία-καθρέφτης για την ΕΕ

«H τελική συμφωνία για το ελληνικό χρέος θα αποτελέσει για πολλούς σε ολόκληρη την Ευρώπη τον καθρέφτη του τρόπου με τον οποίο τα πλουσιότερα ευρωπαϊκά έθνη μεταχειρίζονται τα λιγότερο τυχερά από τα μέλη της Ένωσης» εκτιμά το αμερικανικό δίκτυο CNBC.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο το ζήτημα του χρέους δεν είναι στο επίκεντρο της επικαιρότητας όμως «για τους Έλληνες ου έχουν υποστεί χρόνια περικοπών και διεθνών αντιδράσεων το θέμα παραμένει σημαντικό».

Γερμανικός Τύπος: Η ανεπιτυχής διάσωση της Ελλάδας

Σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια της Ελλάδας να απαλλαγεί οριστικά από τα δεσμά των πιστωτών παίζει η γαλλική επενδυτική τράπεζα Rothschild, όπως αναφέρει η κυριακάτικη Frankfurter Allgemeine. «Όταν δεν μπορεί να βοηθήσει πλέον ο σοσιαλισμός, τότε καλούνται να αναλάβουν οι τραπεζικοί επενδυτές. Η αριστερή, λαϊκίστικη ελληνική κυβέρνηση, που είχε παραδοσιακά αντικαπιταλιστικά συνθήματα, επιστράτευσε επιφανείς καπιταλιστές ως βοηθούς στη μάχη κατά του χρέους. Με συμβούλους της επενδυτικής τράπεζας Rothschild ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε περιοδεία σε νυν και δυνητικούς χρηματοδότες.

Ο πανευρωπαϊκά «παράδοξος» τρόπος που οι Έλληνες ψωνίζουν στα σούπερ μάρκετ

Τα private label, δηλαδή τα προϊόντα που φέρουν την επωνυμία του σούπερ μάρκετ, κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην Ευρώπη και αυτό είναι λογικό καθώς αλυσίδες όπως η Lidl και η Aldi επεκτείνονται αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες αυξάνουν την γκάμα των προϊόντων με το σήμα τους.

Σύμφωνα με το Private Label Yearbook του 2016, πρόπερσι τα ποσοστά των συγκεκριμένων προϊόντων στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ έπιασαν νέο ανώτερο σε 9 χώρες. Όσο και αν ακούγεται παράξενο μία από τις δύο χώρες στις οποίες οι κάτοικοι τους αγοράζουν περισσότερα ανώνυμα και φθηνά προϊόντα από ότι επώνυμα

Έκκληση για την κατάρρευση των τιμών στο γάλα - Σε κίνδυνο η φέτα

Δραματική έκκληση στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και προς την κυβέρνηση απευθύνουν οι οργανώσεις των κτηνοτρόφων, για την κατάρρευση των τιμών στο αιγορπόβειο γάλα αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φέτα, η παραγωγή της οποία καθίσταται πλέον ασύμφορη.
Την εικόνα αυτή αποτυπώνει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), ο οποίος επισημαίνει ότι «Οι αιγοπροβατοτρόφοι της χώρας

Μεσολόγγι: Ζευγάρι δανειοληπτών διέγραψε το 97% του ποσού δανείων

Το Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου, διέγραψε σε ζευγάρι δανειοληπτών από τον Αστακό, ποσό δανείων 137.500€ από το συνολικό ποσό που όφειλαν των 140.000€!

Σύμφωνα με το sinidisi.gr, το ζευγάρι δανειοληπτών (άνεργος ο σύζυγος, αγρότισσα η σύζυγος) με 3 ανήλικα τέκνα, όφειλε σε 4 τράπεζες από καταναλωτικά, αγροτικά δάνεια και κάρτες 140.000€.
Το Δικαστήριο εκτίμησε την οικονομική του κατάσταση και τις δαπάνες της οικογενείας και διέγραψε με οριστική του απόφαση το ποσό των 137.500€.
Οι δανειολήπτες δηλαδή θα πληρώσουν μέσα σε 3 χρόνια με μηνιαίες δόσεις μόνο το ποσό των 2.500€ και δεν θα έχουν καμία άλλη υποχρέωση προς τις τράπεζες.

Για ποιους πελάτες της ΔΕΗ αλλάζει από σήμερα το τιμολόγιο - Ποιες ώρες είναι πιο φθηνό

Η ΔΕΗ Α.Ε. υπενθυμίζει στους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού τιμολογίου με χρονοχρέωση (μειωμένο – νυχτερινό), ότι θα αρχίσει να ισχύει για την καλοκαιρινή περίοδο το συνεχές ωράριο 23:00 έως 07:00 από την Πρωτομαγιά έως τις 31 Οκτωβρίου 2018.Το μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο συμφέρει όταν χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα κατά τη διάρκεια της νύχτας (ώρες μειωμένης χρέωσης)
Σε κάθε περίπτωση εάν η συνολική σας κατανάλωση, ημέρας και νύχτας, είναι πάνω από 800 kWh (κιλοβατώρες) το τετράμηνο.