H FIBA κατήγγειλε την Euroleague στην Κομισιόν για εκβιασμό

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση FIBA με την Euroleague καθώς η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Μπάσκετ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι κατήγγειλε την Euroleague στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την κατηγορία του εκβιασμού.
Σύμφωνα με την καταγγελία στην Κομισιόν η FIBA αναφέρει ότι η ECA (εκτελεστική επιτροπή της Euroleague) εκβιάζει λίγκες και ομάδες με την απειλή της αποβολής από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση στην περίπτωση που δεν δεσμευθούν οι υπόλοιπες ομάδες τους στο EuroCup.

Νοβότνι: Το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν είναι απαραίτητο για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και πρόεδρος της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι, γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal.
«Μιλώντας με οικονομικούς όρους, το ΔΝΤ δεν είναι πλέον αναγκαίο για τη σταθεροποίηση της οικονομίας της Ελλάδας.

Panama Papers :Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας λόγω της εμπλοκής του

Διογκώνονται κάθε μέρα που περνά οι αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις στα Panama Papers. Τα βαριά ονόματα που περιέχονται στις λίστες της μαζικής φοροδιαφυγής προκαλούν πολιτικό σεισμό σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Σίγκμουντουρ Γκουνλάουγκσον, ο οποίος εμπλέκεται στο σκάνδαλο των Panama Papers, καθώς φέρεται να είχε ιδρύσει υπεράκτια εταιρεία με τη σύζυγό του.

Κάντε μια βόλτα σε μερικά από τα πιο διάσημα κτίρια της Zaha Hadid από τον καναπέ του σπιτιού σας

Την Πέμπτη που μας πέρασε, η σπουδαία Zaha Hadid έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, έπειτα από καρδιακή ανακοπή. Η κληρονομιά που άφησε πίσω της όμως η μεγάλη αυτή αρχιτέκτονας εξακολουθεί να ζει μέσα από τα εμβληματικά κτίριά της που στολίζουν πόλεις όλον τον κόσμο.
Η Hadid έσπρωχνε συνεχώς τα όρια του design όλο και μακρύτερα και τιμήθηκε για αυτή της την προσπάθεια με το Pritzker Architecture Prize

«Ζήτω η Ελλάς» φώναξε ο Μπάρακ Ομπάμα σε άπταιστα ελληνικά

Ζήτω η Ελλάς», φώναξε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.
Στην εκδήλωση, η οποία λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο τα τελευταία 30 χρόνια, παρευρέθηκαν εξέχοντες Ελληνοαμερικανοί και ανώτατοι αξιωματούχοι.
Στην ομιλία του, ο Μπάρακ Ομπάμα τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ είναι στενές στο πέρασμα της ιστορίας και πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι σημαντικός σύμμαχος της Αμερικής.

Στη Λέσβο την επόμενη εβδομάδα ο Πάπας Φραγκίσκος. Επίσκεψη στο hot spot με Βαρθολομαίο και Ιερώνυμο

 
  αναμένεται να επισκεφθεί το νησί της Λέσβου ο Πάπας Φραγκίσκος κατόπιν και σχετικής πρόσκλησης που του έχει απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Η επίσκεψη του Ποντίφικα εντάσσεται, όπως ο ίδιος διαμήνυσε και στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, στη διάθεση του να συμβάλλει στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη