Κρέτσος: Η ΕΡΤ ανοιχτή ενοχλεί κάποιους

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου σήμερα στη Βουλή σχετικά με την ΕΡΤ, ο υφυπουργός ΨΗΠΤΕ, Λευτέρης Κρέτσος τόνισε ότι η ΕΡΤ έχει στοχοποιηθεί και πάλι. «Δεν είναι κάτι καινούργιο, δεν νομίζω ότι εκπλήσσει κανέναν και νομίζω ότι αυτό το κακοστημένο, χιλιοπαιγμένο σενάριο έχει ξεφτίσει. Από τότε που η τότε που η ΕΡΤ άνοιξε, από τότε που στάθηκε και πάλι στα πόδια της, κέρδισε μάχες και βρέθηκε πρωτοπόρα στην ενημέρωση, στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό.». «Είναι σίγουρο ότι η ΕΡΤ ανοιχτή ενοχλεί κάποιους», υποστήριξε.

Γεννηματά: Απαράδεκτη η σημερινή εικόνα της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ ανήκει στον Ελληνικό λαό, χρηματοδοτείται από το υστέρημά του.
Οφείλει επομένως να είναι αντικειμενική, ποιοτική, ανοιχτή σε όλες τις απόψεις, να λειτουργεί με διαφάνεια και λογοδοσία.
Δυστυχώς είναι απαράδεκτη η σημερινή εικόνα της. Στην ΕΡΤ έχει στηθεί ένα παραμάγαζο εις βάρος των εργαζόμενών της, που την μετατρέπει σε εργαλείο φθηνής προπαγάνδας των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.
Οι ευθύνες βαραίνουν τους Υπουργούς, την Διοίκηση, την παραδιοίκηση της ΕΡΤ.
Εμείς όμως το Κίνημα Αλλαγής, πιστεύουμε στον ρόλο της δημόσιας τηλεόρασης. Και θα αγωνιστούμε για να αποκατασταθεί, να γίνει αυτό που της αξίζει.

Σταθερά ψηλά στην τηλεθέαση η «Πρώτη Είδηση»

Οι τηλεθεατές εμπιστεύονται την πρωινή ενημέρωση της ΕΡΤ-1

Ολοένα και υψηλότερα ποσοστά στον πίνακα τηλεθέασης καταλαμβάνει η ΕΡΤ, ιδίως μέσα από την πρωινή ενημέρωση και την «Πρώτη Είδηση» που πλέον είναι ανταγωνιστική επιλογή ενημέρωσης.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Ιούνιο η «Πρώτη Είδηση» με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο κέρδισε τη μάχη της ενημέρωσης με τις φονικές πυρκαγιές με αξιοπρόσεκτα ποσοστά τηλεθέασης.

Παγκόσμιο μοντέλο για την οδική ασφάλεια δημιούργησαν Έλληνες επιστήμονες Το έργο έγινε για λογαριασμό του ΟΗΕ

Μια σπουδαία ερευνητική και επιστημονική εφαρμογή που βοηθάει τις κυβερνήσεις στην υλοποίηση σχεδίων για την οδική ασφάλεια σε παγκόσμιο επίπεδο, υλοποίησαν Έλληνες επιστήμονες. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο «παγκόσμιο μοντέλο οδικής ασφάλειας» με το όνομα SafeFITS το οποίο υλοποιήθηκε για λογαριασμό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από τον τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Γιαννή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που

Η νέα περιπέτεια του Κώστα Μητσάκη από την Αρχαία Ολυμπία στην Χιροσίμα

Ο Κώστας Μητσάκης, ο αναβάτης που μέσω του newsbeast.gr ταξίδεψε τους αναγνώστες στα μέρη που πήγε, οδήγησε συνολικά 16.600 χιλιόμετρα για 55 μέρες και έγινε ο πρεσβευτής που επιφορτίστηκε να μεταφέρει συμβολικά δώρα και ένα μήνυμα ειρήνης από τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμη Κοτζά στο δήμαρχο της Χιροσίμα, Yasco Suehiro, στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμπλήρωση των 73 χρόνων από τη ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα (6 Αυγούστου 1945).
Ο Κώστας Μητσάκης κάνει διαδρομές για πάνω από 30 χρόνια και έχει μεταφέρει τις εμπειρίες του μέσα από το newsbeast.gr

Αυτή είναι η τιμή της ηλεκτρικής βέσπας

Η διάθεση της πρώτης βέσπας μηδενικών ρύπων ξεκίνησε επίσημα την Δευτέρα 8/10 μέσω της ειδικής ιστοσελίδας που έχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Εκεί, όσοι επιθυμούν μπορούν να προπαραγγείλουν την Vespa Elettrica, η οποία θα κάνει την εμφάνισή της στις βιτρίνες των καταστημάτων τον Νοέμβριο.
Οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν πρώτα στην ευρωπαϊκή αγορά και από τις αρχές του 2019 θα επεκταθούν σε ΗΠΑ και Ασία.
Όσον αφορά στην τιμή της, αυτή έχει οριστεί στα 6.390 ευρώ για την αγορά της Ευρώπης.

Η Equipe βάζει βόμβα στο Champions League με υπόνοιες για στημένο ματς


Η Equipe βάζει... βόμβα στο Champions League, τονίζοντας πως οι γαλλικές αρχές έχουν αρχίσει έρευνα για το Παρί - Ερυθρός Αστέρας, θεωρώντας πως είναι «ύποπτο».
Το βασικό θέμα της Equipe... σοκάρει, μιας και χαρακτηρίζει ύποπτο προς χειραγώγηση το παιχνίδι της Παρί με τον Ερυθρό Αστέρα για το Champions League. Ειδικότερα, γίνεται λόγος πως οι γαλλικές αρχές έχουν αρχίσει έρευνα τις τελευταίες ημέρες για να διαπιστωθεί πως η έντονη ανησυχία για τη συγκεριμένη αναμέτρηση έχει... βάση ή απλά είναι ένας λανθασμένος συναγερμός.

Το ξέσπασμα του Γιώργου Μαυρίδη για το «κόψιμο» της εκπομπής του

Πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η νέα εκπομπή του Γιώργου Μαυρίδη στον ΑΝΤ1, «Beat Buzzer» αναμένεται να έχει άδοξο τέλος και πως κόβεται από το πρόγραμμα του σταθμού. Αφορμή για τις φήμες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται ότι στάθηκε η αλλαγή στην ώρα του παιχνιδιού.
Το πρωί της Πέμπτης, ο παρουσιαστής ανεβασε μία φωτογραφία του με τη Μόλυ, από τη Θεσσαλονίκη, όπου απολάμβανε τον καφέ του. Και ανάμεσα στα σχόλια των διαδικτυακών του φίλων ήταν κι ένα που τον ρωτούσε, αν ισχύουν τα

Ποια ομάδα του Nomads πάει στο Νησί και ποια στη Σαβάνα

Σε έναν πραγματικό επίγειο παράδεισο θα έχουν την ευκαιρία να μείνουν οι παίκτες των Λεμούριων στο Nomads, καθώς στην πρώτη δοκιμασία του φετινού δεύτερου κύκλου του ριάλιτι επιβίωσης επικράτησαν των Κροκοδείλων.
Αντίθετα, οι Κροκόδειλοι μετά την ήττα τους θα αναγκαστούν να μείνουν στην άγρια Σαβάνα, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Οι αναμετρήσεις μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων ήταν δυνατές, με πάθος και ανατροπές, ενώ ανησυχία προκάλεσε ο τραυματισμός της Τόνιας Σολανάκη, η οποία ενώ διαγωνιζόταν με την Αννίτα Ναθαναήλ, χτύπησε το κεφάλι της, με αποτέλεσμα το αγώνισμα να διακοπεί για λίγα λεπτά.

Στα 40.000 ευρώ η αξία της ρευματοκλοπής σε καφετέρια στο Κολωνάκι

Ξεπερνά τις 40.000 ευρώ η αξία της ενέργειας που δεν καταγράφηκε από το μετρητή της καφετέριας στο Κολωνάκι, στην οποία διαπιστώθηκε ρευματοκλοπή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΕΔΔΗΕ. Επίσης από την εξέταση του ιστορικού των καταναλώσεων της παροχής, επιβεβαιώνεται η παρέμβαση στον μετρητή για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 5 ετών.

«Νεκροταφείο» αεροπλάνων στην Αλβανία μετατρέπεται σε νατοϊκή βάση

Η αεροπορική βάση της Κουτσόβας στην Αλβανία θα χρησιμοποιηθεί ως νατοϊκή αεροπορική βάση, μετά από χρόνια παρακμής που την έχουν μετατρέψει σε «νεκροταφείο» παλιών μαχητικών αεροσκαφών.
Η Αλβανία απέσυρε το 2005 τα 224 σοβιετικά και κινεζικά αεροσκάφη τύπου MiG της, και από το 2009 ο εναέριος χώρος της παρακολουθείται από τις συμμάχους της στο NATO, Ελλάδα και Ιταλία. Λόγω αυτής της εξέλιξης, η Κουτσόβα, που την εποχή του κομμουνισμού ονομαζόταν «πόλη του Στάλιν», παρήκμασε.

Ο άνθρωπος που επενδύει στον υψηλού επιπέδου τουρισμό στην Ελλάδα

Ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος κληρονόμησε από τον πατέρα του το Costa Navarino, αλλά δεν έμεινε σε αυτό, εξαπλώνοντας την δραστηριότητά του

Ο λαός μας λέει, ότι «το μήλο κάτω απ’ την μηλιά θα πέσει» και στην περίπτωση του Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλου, όχι μόνο «έπεσε», αλλά φύτρωσε, μεγάλωσε και καρπίζει. Ο «Mr Costa Navarino», δευτερότοκος γιος ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες εφοπλιστές, του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ιδρυτή της Costamare Shipping, παρέλαβε μία περιουσία, που όχι μόνο δεν κατασπατάλησε ή απλώς διατήρησε,

Η κυβέρνηση που αγόρασε 40 Maserati και εξόργισε τους πολίτες Η χώρα μετρά εκατομμύρια φτωχούς

Σφοδρές επικρίσεις δέχεται η κυβέρνηση της Παπούα-Νέας Γουινέας επειδή αγόρασε 40 Maserati για τη μεταφορά των ηγετών που θα συμμετάσχουν τον επόμενο μήνα στη σύνοδο κορυφής των χωρών του Φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC), σε μια χώρα που μετρά εκατομμύρια φτωχούς.
Οι Maserati, που κοστίζουν από 200.000 ως 350.000 δολάρια η κάθε μία, έφτασαν αυτή την εβδομάδα από την Ιταλία με δύο αεροπλάνα Boeing 747. Σύμφωνα με τον

Βίντεο κατέγραψε τον βασανισμό και τη δολοφονία Κασόγκι στο προξενείο της χώρας του

Αρχεία ήχου και βίντεο, που αποδεικνύουν ότι ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας, έχει στη διάθεσή της η Άγκυρα, όπως η ίδια ενημέρωσε την αμερικανική κυβέρνηση.
Την πληροφορία μεταδίδει η Washington Post, για την οποία εργαζόταν ο άτυχος δημοσιογράφος.
Οι καταγραφές, σύμφωνα με αξιωματούχους των δύο κυβερνήσεων που επικαλείται η εφημερίδα, αποδεικνύουν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν τον Κασόγκι μέσα στο προξενείο, όπου είχε πάει για να παραλάβει ένα έγγραφο που χρειαζόταν ενόψει του γάμου του, τον σκότωσαν και διαμέλισαν το πτώμα.