Οι Φιλισταίοι ήταν Έλληνες λένε Εβραίοι αρχαιολόγοι στο Ισραήλ

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΕΒΡΑΙΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Εβραίοι, εθελοντές και αρχαιολόγοι, εργάζονται στις ανασκαφές στο Τελ ελ- Σάφι, στο νότιο Ισραήλ.

Στα ερείπια μιας αρχαίας μητρόπολης στο νότιο Ισραήλ, οι αρχαιολόγοι συνθέτουν την ιστορία ενός λαού που θυμόμαστε κυρίως ως τους «ΚΑΚΟΥΣ» της εβραϊκής Βίβλου.

Οι Προφητείες του Πλάτωνα για τον 21ο Αιώνα

Ο Πλάτωνας γεννήθηκε το 428 π.X., το μήνα Θαργηλίωνα (Μάιος) και καταγόταν από αρχοντική γενιά.
Είχε πάρει μουσική και γυμναστική αγωγή και είχε πολύ καλές μαθηματικές γνώσεις. Ήταν μαθητής του Σωκράτη και το γεγονός ότι το 399 π.Χ. ο Δάσκαλός του καταδικάστηκε να πιει το κώνειο, ήταν ένα πολύ συνταρακτικό χτύπημα για την ελεύθερη και ανήσυχη ψυχή του.

Ενα πορτραίτο του Μωάμεθ με Ελληνικές λέξεις σκανδαλίζει τους Τούρκους

Άλλη μια ένδειξη για την αμφισβήτηση της ταυτότητας του Μωάμεθ του Πορθητή, έρχεται να προκαλέσει έκπληξη και μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία.

Αυτή είναι ένα μοναδικό πορτραίτο του Μωάμεθ του Πορθητή, του δεκάτου πέμπτου αιώνα, φιλοτεχνημένο από Έλληνα ζωγράφο με ελληνικές επιγραφές,

Π.Καμμένος: «Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να καταργηθούν τα έθνη και να ισοπεδωθούν τα πάντα»

Την επιδιωκόμενη καταστροφή των Εθνών από το υπερεθνικό πλανητικό και ολοκληρωτικό μόρφωμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων μέσω της «υποστολής σημαιών» και της λήθης της Ιστορίας κατήγγειλε σήμερα από τα Καλάβρυτα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρόεδρος των ΑΝΕΛ, και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Σημαίες-σύμβολα της Ελληνικής ιστορίας που θα «παρελάσουν» την 25η Μαρτίου [Εικόνες]

Σημαίες-σύμβολα της ελληνικής ιστορίας θα παρελάσουν φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Παρατίθεται η λίστα με τις ιστορικές σημαίες-σύμβολα του ελληνικού ηρωισμού:
Σημαία του Ρήγα Φεραίου

'Αγγελος Πατσιάς: Η ιστορία του νεαρού δάσκαλου που έφτιαξε ένα αλλιώτικο δημοτικό σχολείο στο ορεινό Ρέθυμνο

To 2012 βρέθηκα στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσω το καθιερωμένο πλέον TedxΤhessaloniki. Κάποια στιγμή βρέθηκε λοιπόν στη σκηνή ένας 27χρονος δάσκαλος από τη Δράμα που δίδασκε σε ένα τετραθέσιο δηµοτικό σχολείο στον Φουρφουρά, ένα χωριό στο ορεινό Ρέθυµνο της Κρήτης.

Γαλλία Η Κεντροαριστερά μπροστά στη συντριβή

Κρίσιμες για την Αριστερά θα είναι οι περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται μέσα σε κλίμα δυσαρέσκειας των Γάλλων για την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει ο Φρανσουά Ολάντ. Οι εκλογές αυτές αναμένεται να λάβουν χαρακτήρα εθνικής σφυγμομέτρησης.

Ανδαλουσιανό «χαστούκι» για τον Ραχόι

Με ψυχρολουσία για τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι ανοίγει επίσημα η εκλογική χρονιά της Ισπανίας. Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη της τοπικής κυβέρνησης της Ανδαλουσίας, το Λαϊκό Κόμμα, ΡΡ, καταποντίζεται.

Εφοπλιστές συνεχίζουν να κατεβάζουν την ελληνική σημαία από τα πλοία

Συνεχίζουν να κατεβάζουν την ελληνική σημαία οι Έλληνες εφοπλιστές από τα πλοία τους, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ τον Ιανουάριο του 2015.

Επιβεβαιώνει η Ελβετία τη συνεργασία για τις καταθέσεις

Την έναρξη των συνομιλιών μεταξύ της Ελβετίας και της Ελλάδας, με θέμα τις μη δηλωθείσες καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες «την ερχόμενη εβδομάδα» στην Αθήνα, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών.

Εργολαβικές εταιρείες: πώς απομυζούν Δημόσιο και εργαζόμενους

Υπάρχουν κάποιοι εργαζόμενοι που έζησαν ένα Μνημόνιο πριν καν αυτό εγκαθιδρυθεί από την τρόικα. Αυτοί οι εργαζόμενοι, στις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας και σίτισης, αλλοδαποί και Ελληνες, ζουν τα τελευταία 5 χρόνια, σχεδόν αδιαμαρτύρητα, ένα δεύτερο, πιο επώδυνο καθεστώς απόλυτης εργασιακής εκμετάλλευσης.

Μαξίμου: Τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια στο θέμα Κατρούγκαλου

Για «τέσσερα ψέματα και μία αλήθεια» κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει από δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το οποίο υποστηρίζει πρωτοσέλιδα ότι υπάρχει «Σκάνδαλο Κατρούγκαλου» καθώς «υποσχόταν διορισμούς με προμήθεια 12%».
Συγκεκριμένα, σε σημείωμα άτυπης ενημέρωσης, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν:
Ψέμα 1ον 

Χωρίς πίεση η αυριανή συνάντηση στην Καγκελαρία

Υπό καλύτερες συνθήκες και σε σαφώς βελτιωμένο κλίμα μεταβαίνει αύριο (Δευτέρα) στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός, μετά τη μίνι σύνοδο κορυφής της Πέμπτης.
Στην καγκελαρία οι ηγέτες Ελλάδας και Γερμανίας πρόκειται να συζητήσουν με στόχο την «αποκλιμάκωση» της επικοινωνιακής έντασης μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα μετά

Ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν.: «Να μην περιμένουν κάποιοι να αποτύχει η Ελλάδα»

Την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα υποστηριχθεί εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής. «Να μην περιμένουν κάποιοι να αποτύχει (η Ελλάδα) για να μπορούν να αποδείξουν ότι η εκλογή της ελληνικής αριστερής κυβέρνησης ήταν λάθος», είναι το μήνυμα που έστειλε.

Η «παλίρροια του αιώνα» έκανε νησί το Μον Σεν Μισέλ (βίντεο)...10,000 people gather to witness aftermath of solar eclipse

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες (Σάββατο) στις ακτές της δυτικής Γαλλίας για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του θεαματικού φαινομένου της «παλίρροιας του αιώνα», το οποίο παρατηρείται περίπου κάθε 18 χρόνια.
Το Μον Σεν Μισέλ, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, έγινε νησί δύο φορές, κατά την πρωινή και κατά τη βραδινή πλημμυρίδα, στις 20.07 (τοπική ώρα).

Η παντοδυναμία και η παρακμή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη

Από το 1922 μέχρι σήμερα δεν έφυγε λεπτό από το κέντρο της πολιτικής σκηνής. «Καταχθόνιο» το χαρακτήρισαν πολλοί, το κατηγόρησαν ότι «ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις» και ότι παίζει βρόμικα παιχνίδια. Τελικά, για ποιον «παίζει» το Συγκρότημα; Ο θρύλος του χτίστηκε γύρω από τους αγώνες του ιδρυτή του για τη φιλελεύθερη παράταξη και τη Δημοκρατία. Αλλά μήπως ήταν προορισμένο να παίζει μόνο για τον εαυτό του; Και ποιος μιλάει γι” αυτό;

Ο κυβερνήτης Β. Βαρδινογιάννης και η κυβέρνηση των υποτακτικών (επεισ. 2) 22 Μαρτίου 2015

142 βουλευτές χάρισαν δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα στον Βαρδή Βαρδινογιάννη στον Σπύρο Λάτση και άλλους επιχειρηματίες.
Η κυβέρνηση δεν το βάζει κάτω: με την πέμπτη προσπάθεια κατάφερε να χαρίσει τα πρόστιμα σε εφοπλιστικούς και πετρελαϊκούς ομίλους.

Ο κυβερνήτης Βαρδής και η κυβέρνηση των υποτακτικών (επεισ. 1)

Με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας από τον Γιάννη Στουρνάρα και αποσύρθηκε μετά τη σφοδρή αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση προσπάθησε να χαρίσει αναδρομικά οφειλές και πρόστιμα δισεκατομμυρίων ευρώ σε συγκεκριμένους εφοπλιστικούς και πετρελαϊκούς ομίλους, αλλά και εισαγωγικές εταιρείες με διαφορετικό αντικείμενο.