Το νέο ξενοδοχείο στο Σύνταγμα από τον Όμιλο Λάμψα

Την τυπική ολοκλήρωση της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης του ιστορικού ξενοδοχείου Kings Palace, ιδιοκτησίας του ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΕ («ΑΤΠΠΕ ΑΤΕ») ανακοίνωσε η Λάμψα ΑΕ.
Το ακίνητο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, κτίστηκε προς το τέλος της δεκαετίας του ’50 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Κιτσίκη. Λειτουργούσε αρχικά το ξενοδοχείο Kings Palace, πριν μετατραπεί σε γραφεία και κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.

BBC: Αυτή είναι η πιο φιλόξενη Ευρωπαϊκή πόλη

Οι Αθηναίοι αποτελούν τον ορισμό της ελληνικής λέξης «φιλοξενία»
Η Αθήνα είναι η πιο φιλόξενη Ευρωπαϊκή πόλη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC
«Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι και φιλικοί», λέει ο Julian Williams, που μετακόμισε από το Λονδίνο στην Αθήνα το 2009.
Παρόλο που περισσότερο από 4.5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο με στόχο να ανακαλύψουν την ιστορία της, η Αθήνα έχει ενδιαφέρον και παρακολουθώντας τη σύγχρονη καθημερινότητά της.

Ένας Έλληνας γεωλόγος εκπαιδεύεται στην Ανταρκτική σε αποστολή της NASA για τον εντοπισμό μετεωριτών

Στο ενδιάμεσο της εκπαίδευσής του στην Ανταρκτική, στο πιο κρύο, ξηρό, ανεμoδαρμένο αλλά και πανέμορφο μέρος του πλανήτη, βρίσκεται ο Έλληνας γεωλόγος Γιάννης Μπαζιώτης.
Ο επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει στην οργανωμένη οκταμελή αποστολή της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) για τον εντοπισμό μετεωριτών.
Ήδη άρχισε να «ανεβάζει» στο λογαριασμό του στο Facebook μικρά κείμενα και φωτογραφίες από την εκπαίδευσή του.

Το ίντερνετ παρακολουθεί σοκαρισμένο το θάνατο μιας πολικής αρκούδας από την πείνα, λόγω της κλιματικής αλλαγής

Ένα βίντεο που δημοσίευσε το National Geographic κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων εδώ και μερικές ώρες, προκαλώντας τόσο συγκίνηση όσο και θυμό και απελπισία στο κοινό, το οποίο παρακολουθεί μπροστά στα μάτια του τον αργό θάνατο μιας πολικής αρκούδας εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Το βίντεο τράβηξε ο φωτογράφος Paul Nicklen ενώ βρισκόταν σε αποστολή για το περιοδικό στα Bafflin Islands, μαζί με κινηματογραφιστές από την οργάνωση Sea Legacy.

8 τρόποι να κάνεις το (ψεύτικο) χριστουγεννιάτικο δέντρο σου να δείχνει πιο όμορφο

«It’s the most wonderful time of the year» για τους περισσότερους. Λαμπιόνια, γιρλάντες, στολίδια, ετοιμασίες για τις γιορτινές ημέρες. Μια ευκαιρία για αλλαγή παραστάσεων.
Τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου και τις πρώτες του Δεκεμβρίου, πολλοί επιστρατεύουν την φαντασία και το μεράκι τους για να στολίσουν ένα από τα εμβληματικά σύμβολα των γιορτών, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί το σαλόνι μας.

H νέα μόδα στα χριστουγεννιάτικα δέντρα μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά είναι φοβερά πρακτική

Κι αν κάθε χρόνο στο σπίτι σας, τέτοια εποχή, τίθεται πάντα ένα θέμα χωροταξικό σχετικά με το που θα μπει το δέντρο για να μην πιάνει όλο το σαλόνι, μόλις βρέθηκε η λύση.
Φέτος, στην Αγγλία, δεκάδες site εποχιακών ειδών λανσάρουν μισά χριστουγεννιάτικα δέντρα (ναι σωστά διαβάσατε. Μισά. Χριστουγεννιάτικα. Δέντρα.)
Σχεδιασμένα για άτομα ή οικογένειες που δεν έχουν πολύ χώρο στο σπίτι.

O Καρλ Λάγκερφελντ σχεδίασε το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Claridge's

To χριστουγεννιάτικο δέντρο του ξενοδοχείου Claridge's στο Λονδίνο είναι μία από τις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες παραδόσεις των Λονδρέζων.
Κάθε χρόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο αυτού του θρυλικού ξενοδοχείου είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και μεγαλόπρεπα της πόλης. Μάλιστα το σχεδιασμό του έχουν αναλάβει διάσημοι σχεδιαστές, όπως οι Christopher Bailey, John Galliano, Alber Elbaz και Dolce & Gabbana.
Πριν από λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι ο σχεδιαστής Karl Lagerfeld ήταν εκείνος που θα είχε την επιμέλεια του δέντρου για φέτος και όλοι ανυπομονούσαν για το αποτέλεσμα.

Τι συμβαίνει στην ψυχολογία σου όταν στολίζεις πιο νωρίς από το κανονικό για τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα είναι μόλις δύο εβδομάδες μακριά και οι περισσότεροι έχουν ήδη τοποθετήσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τους στο σπίτι.
Το καλύτερο διάστημα για να στολίσουμε το χριστουγεννιάτικο δένδρο είναι 40 μέρες περίπου πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι κάθε χρόνο ο κόσμος στολίζει όλο και νωρίτερα το σπίτι του.
Και ειδικά αν έχει μικρά πιτσιρίκια που ζητούν από τους γονείς τους να μπουν νωρίτερα σε αυτή την ευχάριστη διαδικασία.

Μήνυμα του Ομπάμα ενάντια στον ναζισμό

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προέτρεψε τους συμπατριώτες του να μην μένουν αδιάφοροι μπροστά στις πολιτικές εξελίξεις και τους κάλεσε να καλλιεργήσουν την δημοκρατία, επικαλούμενος το παράδειγμα της ανόδου του ναζισμού στη Γερμανία της δεκαετίας του 1930.

Ερντογάν προς μουσουλμάνους: Να σέβεστε την ελληνική σημαία και τα σύνορα

Για πρώτη φορά Τούρκος επίσημος στη Θράκη δεν μίλησε για τουρκική μειονότητα αλλά για μουσουλμάνους που ζουν στην περιοχή και είναι Τούρκοι, Πομάκοι και Ρομά.

Επισημαίνεται αυτό το στοιχείο διότι ο Ταγίπ Ερντογάν υιοθέτησε μια πάγια ορολογία που χρησιμοποιεί η ελληνική διπλωματία εδώ και δεκαετίες και σύμφωνα με την οποία η μουσουλμανική μειονότητα αποτελείται από τρία μεγάλα σύνολα εθνικά.