ΥΠΕΞ για πάρτι σε ορθόδοξο ναό της Σμύρνης: Συνιστά προσολή και βεβήλωση ιστορικού μνημείου

 Αυστηρή ανακοίνωση για το πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής, που διεξήχθη μέσα στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου στη Σμύρνη στην Τουρκία, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι «η διοργάνωση πάρτι συνιστά προσβολή και βεβήλωση ενός ιστορικού μνημείου που στο παρελθόν υπήρξε χώρος θρησκευτικής λατρείας».
Και προσθέτει: «Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να αποδίδεται ο απαιτούμενος σεβασμός στην πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά όλων των θρησκειών στην επικράτειά της».

Αποκάλυψη Κρεμλίνου: Ο Putin συναντήθηκε με τον Prigozhin και 35 στρατιωτικούς Wagner στις 29/6 – Τι πρόσφερε ο Ρώσος πρόεδρος

 Τρεις ώρες συνομιλία με τον επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin και με άλλα 35 άτομα – όλοι τους διοικητές στρατιωτικών τμημάτων της Wagner – είχε στις 29 Ιουνίου στο Κρεμλίνο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, όπως αποκάλυψε σήμερα το Κρεμλίνο.

Αν και μέχρι πρότινος η ρωσική προεδρία υποστήριζε πως δεν γνώριζε που ήταν ο επικεφαλής της Wagner ούτε την ενδιέφερε να μάθει, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov αποκάλυψε σήμερα Δευτέρα 10/7 πως ήδη από τις 29 Ιουνίου – δηλαδή μόλις 5 ημέρες από την απόπειρα ανταρσίας του Prigozhin και της Wagner – ο Ρώσος πρόεδρος είχε συνομιλία τόσο με τον επικεφαλής όσο και με τους διοικητές της Wagner.

Ανάπτυξη με τρικ - Δεν μπορεί οι τράπεζες να δανείζουν τις εταιρίες με 6,75% - 7% και να διατείνονται οργανική κερδοφορία

 Οι τράπεζες πρέπει να βάλουν ένα stop στην τοξικότητα του Euribor και να εμφανιστούν με θετική συνεισφορά στην οικονομία όχι απλά ως παθητικοί αποδέκτες μιας νέας πραγματικότητας…

Στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη συμβαίνει ένα ιδιαίτερο φαινόμενο…όχι υγιές αλλά τοξικό....
Για μια ακόμη φορά η Κεντρική Τράπεζα με την νομισματική της πολιτική στρεβλώνει τον υγιή ανταγωνισμό και δημιουργεί κέρδη… εις βάρος των επιχειρήσεων και της κοινωνίας.
Σήμερα το Euribor 3 μηνών ανέρχεται στο 3,65% ενώ πριν αρκετούς μήνες ήταν αρνητικό στο -0,50%...

Mε αποστολή την αποδολαριοποίηση ο νέος Κινέζος κεντρικός τραπεζίτης: Οι σπουδές στο Cambridge, o πόλεμος κατά του γιουάν και οι BRICS

 Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε το Σάββατο 1 Ιουλίου ότι ο Pan Gongsheng διορίστηκε στη θέση του επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην τράπεζα, αντικαθιστώντας τον Guo Shuqing..

Η Κίνα ανέθεσε σε… έναν έμπειρο «πυροσβέστη» εκπαιδευμένο στη Δύση για να ηγηθεί της κεντρικής τράπεζας της χώρας, μια κίνηση που αναμένεται να προσφέρει κάποια βεβαιότητα στην αγορά καθώς ο Xi Jinping αναθεωρεί την αρχής της αυστηρής εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε το Σάββατο 1 Ιουλίου ότι ο Pan Gongsheng διορίστηκε στη θέση του επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στην τράπεζα, αντικαθιστώντας τον Guo Shuqing.

Τέλος στην ηγεμονία του δολαρίου βάζουν οι BRICS - Στον κανόνα του χρυσού επιστρέφουν 41 χώρες

 Τέλος στην ηγεμονία του δολαρίου ετοιμάζονται να βάλουν οι BRICS, καθώς σχεδιάζουν να εισαγάγουν νέο εμπορικό νόμισμα που θα υποστηρίζεται από τον χρυσό στη σύνοδο κορυφής του Αυγούστου, στη Νότια Αφρική.

Ο κανόνας του χρυσού θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για την ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος, ενώ τουλάχιστον 41 χώρες υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στα BRICS, σύμφωνα με το RT News.
«Με την πρώτη ματιά, μια νέα μονάδα συναλλαγών, υποστηριζόμενη από χρυσό, ακούγεται καλή ιδέα - και θα μπορούσε να αποτελέσει, πρώτα και κύρια, μια σημαντική πρόκληση για την ηγεμονία του δολαρίου ΗΠΑ", δήλωσε ο Thorsten Polleit, επικεφαλής οικονομολόγος της Degussa.

Επίθεση Ουκρανών με S-200 κατά της Κριμαίας και του Rostov - Gerasimov (Ρωσία): Απέτυχαν - Η εφιαλτική προτροπή Medvedev

 Ο Medvedev είχε ζητήσει πυραυλικά χτυπήματα σε ουκρανικά πυρηνικά εργοστάσια, εάν πλήττονταν ρωσικοί πυρηνικοί σταθμοί.

 Για αποτυχημένη επίθεση των Ουκρανών κατά της Κριμαίας, του Rostov και της Kaluga (ρωσικές επαρχίες) με τους σοβιετικούς αντιαεροπορικούς πυραύλους S – 200 έκανε λόγο ο Ρώσος στρατηγός Valery Gerasimov, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του μετά την απόπειρα ανταρσίας του επικεφαλής της Wagner, Yevgeny Prigozhin.
«Στις 9 Ιουλίου του 2022, το καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε ανεπιτυχώς να χτυπήσει στόχους στην Κριμαία, στο Rostov και στην Kaluga με τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S – 200, τους οποίους όμως είχαν μετατρέψει σε πυραύλους κρούσης, προκειμένου να πλήξουν επίγειους στόχους.

ΝΑΤΟ: Προς μεγάλη συμφωνία με Ουκρανία... χωρίς ένταξη - Zelensky: Ο πόλεμος μπορεί να τελειώσει σε 5 λεπτά... και οι S-200

 Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει σχέδιο για την Ουκρανία με δομές πολλών προφίλ…αλλά χωρίς ένταξη στην Συμμαχία... 

(upd15) Ενώ το ΝΑΤΟ, δεν θα εντάξει την Ουκρανία στους κόλπους της, ωστόσο τα κράτη – σύμμαχοι θα ανακοινώσουν μια μεγάλης κλίμακας συμφωνία με δομή πολλαπλών προφίλ για την υποστήριξη της Ουκρανίας…
Εν τω μεταξύ ο Zelensky ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να έχει τελειώσει σε 5 λεπτά εάν η Ουκρανία παρέδιδε εδάφη στην Ρωσία αλλά δεν θα το πράξει…

Θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό πέρασε πάνω από τη γέφυρα της Αττικής Οδού – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο Δείτε το βίντεο που έγινε viral στο TikTok

 Viral έχει γίνει το εντυπωσιακό βίντεο το οποίο αναρτήθηκε στην πλατφόρμα του TikTok και στο οποίο φαίνεται ένα θηριώδες αεροπλάνο να περνάει πάνω από την Αττική Οδό, σε γέφυρα, με προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως αναφέρουν πηγές του αεροδρομίου πρόκειται για ένα αμερικανικό μεταγωγικό C-17 με τις αφίξεις τέτοιου τύπου αεροπλάνων να είναι, κατά τις ίδιες πηγές, συχνές στο «Ελ. Βενιζέλος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τα συγκεκριμένα αεροσκάφη προσγειώνονται στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» είτε για ανεφοδιασμό είτε για τεχνικούς λόγους είτε στα πλαίσια ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Οι Ρώσοι αναχαίτισαν τριπλή ουκρανική επίθεση στο μέτωπο του Ντόνμπας – Αδιαπέραστες οι ρωσικές αμυντικές γραμμές Ανακοινώθηκε η μεταφορά της τσετσενικής μονάδας «Akhmat» στο Μπάκχμουτ

 Οι ρωσικές δυνάμεις στην Οκρανία αναχαίτισαν επιτυχώς την τριπλή επίθεση που πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί επιχειρώντας να διασπάσουν τις ρωσικές γραμμές άμυνας στα μέτωπα του Lisichansk, του Soledar-Artemovsk και του Aleksandro-Kalinov.

Η «νέα Νέα Δημοκρατία» που ανακοίνωσε ο Κ.Μητσοτάκης στην Βουλή και λίγοι κατάλαβαν τι εννοεί

 Μία φράση που είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, κατά την διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων και της ψήφου εμπιστοσύνης και πέρασε απαρατήρητη από το σύνολο των ΜΜΕ αποκάλυψε τον πραγματικό του σχεδιασμό για τη Νέα Δημοκρατία αλλά και γιατί η μισή κυβέρνησή του αποτελείται από… πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, μίλησε για την «επιτυχία της κεντροδεξιάς νέας Νέας Δημοκρατίας»!

Αυτό λοιπόν που ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν να δημιουργήσει μία άλλη, «νέα Νέα Δημοκρατία».