Εκρηκτικές αυξήσεις τιμών παντού: Τρόφιμα, φάρμακα, ένδυση κλπ. έγιναν «είδη πολυτελείας» – Οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν

 Μπορεί ο «επίσημος» πληθωρισμός στην Ελλάδα να κυμαίνεται στο 4,1% η πραγματικότητα όμως των τιμών τροφίμων και φαρμάκων, είναι εντελώς διαφορετική καθώς κινείται σε πολλαπλάσιους ρυθμούς.

Έτσι αν και  τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, στο 4,1% τον Μάιο από 4,5% τον Απρίλιο, οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να «καλπάζουν»  σημειώνοντας άνοδο 11,6% κατά μέσο όρο. Ακόμη περισσότερο (+18%) αυξήθηκαν οι τιμές των φαρμάκων!

Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας – Πού βρίσκεται Διαθέτει ακόμη σχοινί και ασφαλείας

 Η Νάς που βρίσκεται στα βόρεια της Ικαρίας είναι αδιαμφισβήτητα η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας και για αυτό τον λόγο είναι και μοναδική που διαθέτει σχοινί ασφαλείας προκειμένου να μπορούν οι τολμηροί λουόμενοι που την επισκέπτονται να πιάνονται από αυτό και έτσι να μην παρασύρονται από τα πολύ ισχυρά θαλάσσια ρεύματα είτε προς τα ανοιχτά του Πελάγους είτε προς τα βράχια.

Ο Νας είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους γυμνιστές και τους φίλους του ελεύθερου κάμπινγκ.

Τελικός Champions League: Οπαδοί της Σίτι κατέκλυσαν τους δρόμους της Πόλης τραγουδώντας το «Wonderwall» (βίντεο)

 Αντίστροφα πλέον μετρούν οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Ίντερ που στο φινάλε του μπορεί να έχει χαρίσει στους Citizens το πρώτο τους Champions League.

Και με τον ενθουσιασμό να βρίσκεται στα ύψη, οι Άγγλοι οπαδοί φρόντισαν να στήσουν το δικό τους πάρτι πριν τη σέντρα!

Η 41χρονη σέξι ηθοποιός Sarah Jayne Dunn κάνει pole dancing και «αναστατώνει» (φωτο)

 Μια φωτογραφία στην οποία κάνει pole dancing φορώντας ζαρτιέρες μοιράστηκε η σέξι Αγγλίδα ηθοποιός Σάρα Τζέιν Νταν.

Παρότι 41 ετών, η ηθοποιός προκάλεσε το θαυμασμό με την ευελιξία της.

Η Σάρα Τζέιν Νταν έγινε γνωστή υποδυόμενη τον χαρακτήρα της Μάντι Ρίτσαρντσον στη σαπουνόπερα Hollyoaks του βρετανικού δικτύου Channel 4 από το 1996 έως το 2021.

Η ουκρανική επίθεση εκφυλίστηκε σε «επιχειρήσεις αντεπίθεσης» και «άμυνας» – Αμηχανία στο Κίεβο

 Από ότι φαίνεται η…   μεγάλη ουκρανική αντεπίθεση έχει υποβιβαστεί σε  «επιχειρήσεις αντεπίθεσης» και «άμυνας» μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες που κατέγραψαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Αυτό είναι και το νόημα των δηλώσεων  του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος δήλωσε ΄ότι  βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αντεπίθεσης του ουκρανικού Στρατού στο μέτωπο του πολέμου, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επιχειρήσεις αυτές.

Ένθετο Τουρισμός: Στην παγωμένη μαγεία του μυθικού Αχέροντα

 Κάθε διαδρομή στη φύση μπορεί να είναι και μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους, μια μορφή αποτοξίνωσης από τη δύσκολη καθημερινότητα. Πόσο μάλλον όταν αυτή η διαδρομή γίνεται σ’ ένα μυθικό πέρασμα με απαράμιλλη ομορφιά.

Οι πηγές του ποταμού Αχέροντα αποτελούν έναν τόπο μοναδικού φυσικού πλούτου κι ενός οικοσυστήματος ανεκτίμητης αξίας.

Τσίπρας για σφαγή Διστόμου: Καμία ακροδεξιά, φασιστική, ναζιστική θεώρηση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή

 Στη σφαγή του Διστόμου αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει: “Η 10η Ιουνίου έχει καταγραφεί για πάντα στην Ιστορία και τις συνειδήσεις μας. Η σφαγή του Διστόμου, τα εγκλήματα των Ναζί είναι εγγεγραμμένα στη συλλογική μνήμη, όχι μόνο για να μην ξεχνάμε το παρελθόν αλλά και για να επαγρυπνούμε για το μέλλον: Καμία ακροδεξιά, φασιστική, ναζιστική θεώρηση -όπως και αν ονομαστεί και όσο «καινούργια ρούχα» και αν ενδυθεί- δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ανακοίνωσε από το Κίεβο ο Τριντό

 Από το Κίεβο ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι ο Καναδάς θα συμμετάσχει σε μια πολυεθνική προσπάθεια εκπαίδευσης Ουκρανών πιλότων μαχητικών αεροσκαφών και ανακοίνωσε χορήγηση πρόσθετης στρατιωτικής βοήθειας αξίας 375 εκατομμύρια δολαρίων στο Κίεβο.

Ο Καναδός πρωθυπουργός έφτασε σήμερα στην ουκρανική πρωτεύουσα, σε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποιεί στην χώρα. 

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι,

Κύπρος: Αποχωρούν Ισπανία και Πολωνία από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία – Διαβήματα για την συμμετοχή του ψευδοκράτους

 Ανακοίνωση σχετικά με την στρατιωτική άσκηση «Φοίνικας της Ανατολίας – 2023» εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όπως έγινε γνωστό, η Ισπανία και η Πολωνία που επρόκειτο να συμμετάσχουν στην άσκηση, αποχωρούν έπειτα από την γνωστοποίηση της συμμετοχής του ψευδοκράτους, για την οποία, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν γνώριζαν εκ των προτέρων. 

”Αναφορικά με την στρατιωτική άσκηση «Φοίνικας της Ανατολίας – 2023», που διεξάγεται στο Ικόνιο στην Τουρκία, επισημαίνεται ότι πρόκειται περί άσκησης που φιλοξενεί η Τουρκία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, η οποία συστηματικά και μονομερώς προσπαθεί να εντάξει σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες την παράνομη αποσχιστική οντότητα στα κατεχόμενα.

Κολομβία: Ζωντανά βρέθηκαν τα 4 παιδιά που αγνοούνταν 40 μέρες μόνα στη ζούγκλα

 Τα τέσσερα παιδιά τα οποία αγνοούνταν μετά τη συντριβή μικρού αεροσκάφους την 1η Μαΐου στη πυκνή ζούγκλα στη νότια Κολομβία βρέθηκαν ζωντανά πέντε εβδομάδες και πλέον αργότερα, δήλωσαν δυο πηγές του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Τα παιδιά 13, 9, 4 και 1 έτους, που ανήκουν στη φυλή αυτοχθόνων Ουιτότο, διασώθηκαν από μέλη των ένοπλων δυνάμεων, της πυροσβεστικής και της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας που τα έψαχναν στο πλαίσιο της επιχείρησης διάσωσης που είχε βαφτιστεί «Ελπίδα», εξήγησαν οι πηγές.

Ουκρανικός στρατός: Τρεις νεκροί σε ρωσική επίθεση με drones στην Οδησσό

 Τρεις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην Οδησσό, στη Μαύρη Θάλασσα, νωρίς το πρωί του Σαββάτου, όταν συντρίμμια από drone κατέπεσαν σε πολυκατοικία με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, ανακοίνωσε ο ουκρανικός στρατός.

Συγκεκριμένα, η αντιαεροπορική άμυνα στην περιοχή της Οδησσού κατέρριψε οκτώ drones «Shahed» και δύο πυραύλους στην πιο πρόσφατη σειράς νυχτερινών αεροπορικών επιθέσεων σε ουκρανικές πόλεις, δήλωσε εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης.

WSJ: Η έρευνα για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream στρέφεται σε στοιχεία στην Πολωνία

 Στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ομάδα σαμποτέρ χρησιμοποίησε την Πολωνία ως βάση για να καταστρέψει τους αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο, εξετάζουν Γερμανοί ερευνητές, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Γερμανοί ερευνητές έχουν αναπαραστήσει πλήρως το ταξίδι δύο εβδομάδων της “Andromeda”, μιας θαλαμηγού 15 μέτρων που υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται στο σαμποτάζ στους αγωγούς, οι οποίοι προμηθεύουν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Ο Δνείπερος αναμένεται να επιστρέψει στην κανονική του ροή έως τις 16 Ιουνίου ύστερα από την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα

 Το νότιο τμήμα του ποταμού Δνείπερου πιθανόν να έχει επιστρέψει στην κανονική του ροή έως τις 16 Ιουνίου ύστερα από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφή του ουκρανικού φράγματος Καχόβκα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος.

Ο Βλαντίμιρ Σάλντο, που είναι επικεφαλής του ελεγχόμενου από τη Ρωσία τμήματος, δήλωσε ότι η στάθμη του νερού στη Νόβα Καχόβκα, την πόλη που βρίσκεται κοντά στο φράγμα, έχει τώρα υποχωρήσει κατά 3 μέτρα σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα της Τρίτης.

Άγκυρα: Τουλάχιστον 5 νεκροί σε έκρηξη σε εργοστάσιο πυραύλων

 Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε εργοστάσιο πυραύλων στην Άγκυρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 08:45 στο συγκρότημα της κρατικής εταιρείας Mechanical and Chemical Industry Corporation, στα περίχωρα της Άγκυρας.

Δεύτερο δράστη στη δολοφονία του Τζον Λένον αποκαλύπτουν νέα στοιχεία

 Δύο διαφορετικά όπλα ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν στον πυροβολισμό του Τζον Λένον, σύμφωνα με έναν Βρετανό συγγραφέα που ερευνά την υπόθεση.

Ο συγγραφέας και τηλεοπτικός παραγωγός David Whelan έφερε στο φως επίσημα αρχεία που δείχνουν για πρώτη φορά ότι δύο διαφορετικοί τύποι σφαιρών αφαιρέθηκαν από το σώμα του θρύλου της μουσικής μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του στις 8 Δεκεμβρίου 1980.

Όλαφ Σολτς: Θα συνομιλήσουμε σύντομα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

 Στην δήλωση ότι σκοπεύει να διατηρήσει επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, για να έχει «σύντομα» τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του προέβη ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε ότι είχε συνομιλήσει με τον Πούτιν λίγο μετά την διαταγή που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος για την πλήρους κλίμακας στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σκοπεύω να συνομιλήσω ξανά σύντομα μαζί του», τόνισε σήμερα μιλώντας στο 38ο Συνέδριο της Γερμανικής Προτεσταντικής Εκκλησίας στην Νυρεμβέργη.

Β. Ζελένσκι: Οι επιχειρήσεις αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού βρίσκονται σε εξέλιξη

 Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις αντεπίθεσης του ουκρανικού στρατού στο μέτωπο του πολέμου, χωρίς όμως να διευκρινίσει σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι επιχειρήσεις αυτές.

«Ενέργειες αντεπίθεσης και άμυνας βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουκρανία και δεν θα μιλήσω για αυτές λεπτομερώς», τόνισε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου. «Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στους στρατιώτες μας και εγώ τους εμπιστεύομαι», πρόσθεσε.

Διάσπαση Τόρις με την παραίτηση Τζόνσον – Έρχονται εκλογές για τις έδρες

 Αίσθηση προκαλεί στο Ηνωμένο Βασίλειο η αιφνιδιαστική παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον από το βουλευτικό του αξίωμα, μετά από 22 χρόνια πολιτικής καριέρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έρευνα εναντίον του, σχετικά με την υπόθεση των πάρτι την εποχή του κορονοϊού.

Στη δήλωση παραίτησής του ο Μπόρις Τζόνσον, με σκληρή γλώσσα κατά της επιτροπής, έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών και δικαστήριο καγκουρό. 

Επιπλέον ο Τζόνσον επιτέθηκε κατά του Ρίσι Σούνακ για την εγκατάλειψη του εκλογικού του προγράμματος που κέρδισε το 2019.

Αλέξης Τσίπρας Εκλογές 2023..Ομιλία στη Νέα Ιωνία Βόλου

 

.. 

Λινού: Περισσότερη υποστήριξη για τον ασθενή και τους συγγενείς του

 «Επειδή κάποιοι λένε ότι έχω την ίδια αντιμετώπιση στα θέματα καρκίνου με τον κ. Πνευματικό, δείτε μόνοι σας εδώ όλη τη συνέντευξη που έκανα ως γιατρός πριν 7 χρόνια. Πολλοί από μας έχουμε ζήσει τη δύσκολη απόφαση του πώς να υποστηρίξουμε τον άνθρωπό μας στα τελευταία του. Αυτές οι αποφάσεις δεν βασίζονται σε αναλύσεις οικονομικού κόστους-οφέλους, αλλά είναι θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και αγάπης» αναφέρει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, αναρτώντας στο Facebook τη συνέντευξη με τα σχετικά της λεγόμενα.

Εκλογές 2023: Εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

 Ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σπύρος Πνευματικός, τέθηκε εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος, ύστερα από την τοποθέτησή του σχετικά με τη θεραπεία καρκινοπαθών.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, επεσήμανε πως επικοινώνησε με τον υποψήφιο βουλευτή και εκείνος τον ενημέρωσε πως παραδίδει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες. Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική Μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα» επεσήμανε, ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πλεύση Ελευθερίας: Αποχωρήσεις υποψήφιων βουλευτών, με «καρφιά» κατά της Κωνσταντοπούλου

 Δύο υποψήφιες βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας αποχώρησαν από το κόμμα, καταγγέλλοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για «εκκαθαρίσεις» και «μη δημοκρατικές διαδικασίες». 

Στις πρώτες εκλογές 2023 η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε στη Βουλή, καθώς πήρε το 2,89% των ψήφων. Ωστόσο, δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου «δείχνουν» ότι το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα μπει στη Βουλή. 

Ωστόσο, οι λίστες με τις οποίες θα διεξαχθούν οι δεύτερες εκλογές 2023 προκαλούν προστριβές στο εσωτερικό της Πλεύσης Ελευθερίας και δύο υποψήφιες ανακοίνωσαν τις τελευταίες ώρες την αποχώρησή τους. 

Κορυδαλλός: Παροπλισμένο αυτοκίνητο του ΣΚΑΪ, όχημα των θυμάτων της δολοφονικής επίθεσης Επιβεβαιώνει με ανακοίνωσή του ο τηλεοπτικός σταθμός

 Ανακοίνωση σχετικά με την φερόμενη εμπλοκή οχήματος στην δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε στον Κορυδαλλό εξέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Ο όμιλος του ΣΚΑΪ όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει πως το αυτοκίνητο ανήκει στην Ειδήσεις Ντοτ Κομ από το 2010, ωστόσο αγνοεί τον πώς βρέθηκε στην κατοχή του θύματος της δολοφονικής επίθεσης στον Κορυδαλλό. 

Κορυδαλλός: Σε παροπλισμένο αυτοκίνητο του ΣΚΑΪ επέβαιναν τα θύματα της δολοφονίας -Η ανακοίνωση του ομίλου

Πηγή: iefimerida.gr - Κορυδαλλός: Σε παροπλισμένο αυτοκίνητο του ΣΚΑΪ επέβαιναν τα θύματα της δολοφονίας -Η ανακοίνωση του ομίλου - iefimerida.gr

 Ο ΣΚΑΪ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη φερόμενη εμπλοκή οχήματος στη μαφιόζικη εκτέλεση που σημειώθηκε στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το εν λόγω αυτοκίνητο είναι στην κατοχή του ομίλου από το 2010. Εδώ και καιρό είναι παροπλισμένο και δεν γνωρίζει πώς βρέθηκε στην κατοχή του άντρα που δολοφονήθηκε.

Περιοδεία του Κυρ. Βελόπουλου σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Ιωάννινα

 Σε Μεσολόγγι, Αγρίνιο και Ιωάννινα θα περιοδεύσει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα φθάσει στο Μεσολόγγι στις 11:30 το πρωί αύριο, ενώ λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα αναχωρήσει για το Αγρίνιο, όπου στις 13:30 θα δώσει συνέντευξη Τύπου σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου.

Το Σάββατο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα περιοδεύσει στο κέντρο του Αγρινίου και θα συνομιλήσει με κατοίκους και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Αλ. Τσίπρας: Εμείς δεν λέμε ψέματα στον λαό

 Εμείς δεν λέμε ψέματα στον λαό, λέμε το σχέδιο μας. Η ΝΔ λέει απολύτως ψέματα σε όλους και επιχειρεί να κοροϊδεύει όλους για πάντα», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο Μέγαρο, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αρνήθηκε μεταξύ τους τηλεοπτική αντιπαράθεση και κοστολόγηση των προγραμμάτων, γιατί έχει κρυφή ατζέντα.

Ν. Ανδρουλάκης από Πυργετό: Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να πέσει το κόστος παραγωγής

 Τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταποίησης Ακτινιδίου στον Πυργετό επισκέφθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι προτεραιότητα για το κόμμα αποτελεί η μείωση του κόστους παραγωγής για τους αγρότες. Η πράσινη μετάβαση πρέπει να συνδεθεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για αγρότες, κτηνοτρόφους, συνεταιρισμούς, μεταποιητές, ώστε να μειωθεί το κόστος.

Αλ. Τσίπρας από ΒΙΠΕ Λάρισας: Η κυβέρνηση πάγωσε τη μεγάλη μεταρρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ για τις ενεργειακές κοινότητες

 Στην Λάρισα περιοδεύει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ευάγγελος Γκάγκος, καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα και αναφέρθηκε στα δύο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανική παραγωγή στην Λάρισα.

Ν. Ανδρουλάκης από Βόλο: Το ΠΑΣΟΚ ανάχωμα στον τοξικό δικομματισμό και στην παντοδυναμία της Ν.Δ.

 Στις 25 Ιουνίου δίνουμε ελπίδα και προοπτική σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα τόνισε από το Βόλο ο Νίκος Ανδρουλάκης και ζήτησε από τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ “για να ανατραπεί ένας τοξικός δικομματισμός που οδήγησε σε τέσσερα χαμένα χρόνια”.

Επισήμανε ότι “η Ν.Δ., επιδεικνύει ένα πρόσωπο ανάλγητο που μπορεί να απομάκρυνε από τα ψηφοδέλτιά της τον κ. Πνευματικό αλλά δεν το έκανε για τις απαράδεκτες δηλώσεις του, αλλά γιατί η απαξίωση του δημοσίου συστήματος υγείας αποτελεί επιλογή της”.

Ο κ. Ανδρουλάκης έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκατοντάδες οπαδούς και φίλους του κόμματος, που γέμισαν τον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου για να ακούσουν την ομιλία του.

ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη: Εκδήλωση για τα εργασιακά

 Στο κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα, παρουσία του Γιάνη Βαρουφάκη, πραγματοποιήθηκε συζήτηση – εκδήλωση «για την Λυσσαλέα Επίθεση στη Μισθωτή Εργασία», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επίσης επισημαίνεται πως: «Ο Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, τόνισε όσον αφορά τα ζητήματα της μισθωτής εργασίας πως είναι πραγματικά λυσσαλέα η επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας, ενώ επισήμανε πως υπάρχει εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων ιδιαίτερα όλα αυτά τα τελευταία χρόνια της μνημονιακής διαδικασίας και απέρριψε τον όρο “αγορά εργασίας”.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τη στοχοποίηση Μητσοτάκη, ήρθαν και οι εκβιασμοί Μπακογιάννη στη μουσουλμανική μειονότητα

 «Μετά τη στοχοποίηση Μητσοτάκη, ήρθαν και οι ανερυθρίαστοι εκβιασμοί Μπακογιάννη στη μουσουλμανική μειονότητα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης στοχοποίησε για μέρες τη μουσουλμανική μειονότητα και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να αγνοήσει την ψήφο 20,000 Ελλήνων πολιτών, επενδύοντας στην ένταση και την πόλωση, η κα Μπακογιάννη επισκέφτηκε τη Θράκη προκειμένου να εκβιάσει ανερυθρίαστα τη μειονότητα με τη φράση: «αν δεν μας στηρίξετε, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Αυτό είναι το μήνυμα που ήρθα να σας πω.»

Δ. Κουτσούμπας από τον Βόλο: «Το βήμα της 21ης Μαίου να γίνει τώρα άλμα!»

 Κάλεσμα προς τους πολίτες του Βόλου, που στήριξαν το ΚΚΕ στις προηγούμενες εκλογές, να πράξουν το ίδιο και σε αυτές, της 25ης Ιουνίου, ώστε να εκλεγεί και πάλι βουλευτής στο Νομό, απηύθυνε από τον Βόλο, ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα, στην παραλία της πόλης.

«Μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει αντιπολίτευση στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ και στην αντιλαϊκή της πολιτική, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων με συνέπεια, σταθερότητα και μαχητικότητα.

Στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας και Πειραιά στις 14 Ιουνίου

 Με στάση εργασίας την Τετάρτη 14/06/23, 11:00 με 15:00, και συγκέντρωση στις 13:00 στο υπουργείο Υγείας, συνεχίζει τις κινητοποιήσεις της η ΕΙΝΑΠ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Τα λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων διογκώνονται εκθετικά κάθε ημέρα που περνάει, ενώ η εργασιακή υπερεξόντωση των ελάχιστων σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εναπομεινάντων υγειονομικών έχει ξεπεράσει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Ασπρόπυργος: Επίθεση από ενόπλους σε βενζινάδικο – Βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ

 Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία μετά από επίθεση σε βενζινάδικο στον Ασπρόπυργο τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Τέσσερα άτομα με Καλάσνικοφ εμφανίστηκαν στο βενζινάδικο, απείλησαν τον φύλακα και στη συνέχεια έκαψαν δύο νταλίκες, οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι δράστες εξαφανίστηκαν με γρήγορες κινήσεις πριν φτάσει στο σημείο η Αστυνομία.