8 Μαΐου 1999...Να γιατί οι ΗΠΑ χτύπησαν την κινεζική πρεσβεία στο Βελιγράδι

 Το Σάββατο 8 Μαΐου 1999 το Βελιγράδι ζούσε ακόμη μία εφιαλτική νύχτα. Οι ΝΑΤΟϊκές βόμβες έπεφταν στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα σαν φονική «βροχούλα» από το πουθενά. Επρόκειτο για τον σφοδρότερο βομβαρδισμό από την αρχή εκείνου του ιδιότυπου πολέμου, έξι εβδομάδες νωρίτερα. Ολοι οι Σέρβοι έκαναν τον σταυρό τους. Βέβαια, οι Σέρβοι είχαν προλάβει να καταρρίψουν το «πρωτοποριακό» και «αόρατο» αμερικανικό υπερόπλο της εποχής, το αεροσκάφος Stealth F-117 –τον Μάρτιο είχαν καταφέρει εκείνον τον άθλο και είχαν καταπλήξει όλον τον κόσμο–, έτσι είχαν διασκεδάσει κάπως την τραγική μοίρα τους,

Βαξεβάνης «ξεγυμνώνει» Παπαδάκη για την αποσιώπηση Novartis: «Κατάντια»

 

"Χτύπησαν" ή όχι οι Ουκρανοί το ρωσικό πλοίο Moskva; Γιατί η απάντηση έχει ιδιαίτερη σημασία

 Εάν οι ισχυρισμοί του Κιέβου επαληθευτούν, θα πρόκειται για ένα πλήγμα με ιδιαίτερη συμβολική αξία όσο όμως και μεγάλη σε επίπεδο στρατιωτικών επιχειρήσεων.Χτυπήθηκε ή όχι από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου, Moskva, στην Μαύρη Θάλασσα;

Αν και έχουν περάσει πολλές ώρες από τις αρχικές, αντικρουόμενες, ανακοινώσεις σε Μόσχα και Κίεβο καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει παράσχει επαρκή στοιχεία για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους.

Στη... Ρουάντα θα στέλνει η Βρετανία τους μετανάστες που περνούν παράνομα τα συνορά της

 Έντονες αντιδράσεις στην ευρωπαϊκή χώρα προκαλεί η ανακοίνωση της συμφωνίας αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ..

Συμφωνία πολλών εκατομμυρίων ευρώ με το Λονδίνο υπέγραψε σήμερα η Ρουάντα προκειμένου να δέχεται στο έδαφός της μετανάστες και αιτούντες άσυλο διάφορων εθνικοτήτων που φτάνουν παράτυπα στη Βρετανία

Στην ανακοίνωση αυτή προχώρησε το Κιγκάλι με την ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα της Βρετανίδας υπουργού Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ.

Με πυρηνική ομπρέλα απαντά η Μόσχα σε είσοδο της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

 Ως μια ανησυχητική εξέλιξη, που θα χαλάσει τις ισορροπίες στη Βαλτική, αντιμετωπίζει η Ρωσία το ενδεχόμενο να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Σουηδία.

«Δεν θα μπορούμε να μιλάμε πια για καθεστώς απαλλαγμένο από πυρηνικά στη Βαλτική, οι ισορροπίες θα πρέπει να αποκατασταθούν», ανέφερε ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας και αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας, κληθείς να σχολιάσει το σενάριο οι δύο σκανδιναβικές χώρες να γίνουν μέλη της Συμμαχίας. 

Φλέγεται το καταδρομικό Moskva στη Μαύρη Θάλασσα

 Τόσο το BBC και ο βρετανικός Guardian όσο και η γαλλική Liberation αφήνουν να εννοηθεί πως το ρωσικό καταδρομικό Moskva (πρώην Slava), η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, επλήγη τελικά από δύο πυραύλους τύπου Neptune, ουκρανικής κατασκευής. Τα δυτικά ΜΜΕ, ωστόσο, αναμένουν από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας να δημοσιοποιήσει αποδεικτικά στοιχεία για το πλήγμα.

Η άρνηση Μακρόν να καταγγείλει «γενοκτονία» και η αντίδραση Ζελένσκι

 Τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν από τις σημερινές ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram, στη διάρκεια της ημέρας επλήγησαν κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο. «Τέσσερις άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε μια μέρα κι άλλοι δέκα τραυματίστηκαν», ανέφερε ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το ρωσικό πυροβολικό έπληξε σφοδρότερα τα βόρεια περίχωρα της πόλης. Οι Ρώσοι «σκορπούν τον θάνατο, εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον του άμαχου πληθυσμού», κατήγγειλε.

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν δικηγόρο και έναν 14χρονο

 Ένας Παλαιστίνιος δικηγόρος σκοτώθηκε σήμερα στη Ναμπλούς στο περιθώριο των επιχειρήσεων των ισραηλινών δυνάμεων που δηλώνουν ότι καταδιώκουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη υπόπτους που συνδέονται με πρόσφατες επιθέσεις στο Τελ Αβίβ.

Ο Μοχάμαντ Χασάν Μοχάμαντ Ασάφ, 34 ετών, έχασε τη ζωή του όταν δέχθηκε μια σφαίρα στο στήθος από τον ισραηλινό στρατό κατοχής κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πόλη Ναμπλούς“, δήλωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Ασάφ στεκόταν