Μετά και το χθεσινό debate Όλοι βλέπουν πλέον Ολάντ στα Ηλύσια Πεδία

Πρώτο θέμα παραμένει στη Γαλλία η χθεσινή τηλεμαχία των δύο υποψηφίων για τη θέση του προέδρου της 5ης γαλλικής Δημοκρατίας, με τον Τύπο και τα τηλεοπτικά δίκτυα να αναλύουν μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας κάθε δήλωση και κάθε σχόλιο του..

Πέντε νεκροί στην Αριζόνα από Αμερικανό νεοναζί

Ένας ένοπλος, τον οποίο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν επικεφαλής παραστρατιωτικής ομάδας και διαβόητο νεοναζί, πυροβόλησε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους-ανάμεσά τους και ένα νήπιο-την Τετάρτη στην Αριζόνα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο ένοπλος άνοιξε πυρ μέσα σε σπίτι στο Τζίλμπερτ, προάστιο του Φοίνιξ, δήλωσε ο υπαστυνόμος του αστυνομικού τμήματος του Τζίλμπερτ, Μπιλ Μπαλάφας χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη.
Η εφημερίδα Arizona Republic, επικαλούμενη ανώνυμες αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι ο δράστης ονομάζεται Jason "JT" Ready κι είναι διαβόητος νεοναζί, ο οποίος ίδρυσε την Αμερικανική Συνοριακή Φρουρά, μια παραστρατιωτική οργάνωση η οποία αναζητεί εμπόρους ναρκωτικών κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.
Το νεότερο από τα θύματά του ήταν ένα κοριτσάκι ηλικίας ενός με δύο ετών, το οποίο εξέπνευσε όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τα δύο άλλα θύματα ήταν δύο άνδρες και δύο γυναίκες.
Η αστυνομία ανακάλυψε τα πτώματα των δύο ενηλίκων έξω από το σπίτι και των άλλων δύο καθώς και του νηπίου μέσα στο σπίτι.
πηγη

Οι πρώτες εκλογές στην ιστορία χωρίς προσδοκίες από τους πολίτες

Οι εκλογικές αναμετρήσεις πάντα δημιουργούσαν ένα κλίμα προσδοκίας στην κοινή γνώμη, με τον λεγόμενο αέρα της “αλλαγής”. Ωστόσο, φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά..

Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ Η ψήφος των πολιτών να είναι στραμμένη στο αύριο....[ΝΑΙ ΑΛΛΑ OXI OΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ]

Η ψήφος των πολιτών να είναι στραμμένη στο αύριο Με τη βεβαιότητα ότι οι αποφάσεις των πολιτών σ' αυτές τις εκλογές «θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες», έκλεισε την παρέμβασή του στην τελευταία (χθες) συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.Με τη βεβαιότητα ότι οι αποφάσεις των πολιτών σ' αυτές τις εκλογές «θα είναι στραμμένες στο αύριο και όχι στο χθες», έκλεισε την παρέμβασή του στην τελευταία (χθες) συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.«Σ' αυτές τις εκλογές κρίνεται ο στρατηγικός προσανατολισμός της Ελλάδας. Κρίνεται το μέλλον της χώρας τις επόμενες δεκαετίες, κι όχι απλώς το ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές. Γι' αυτό πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος πρέπει να επικεντρώνεται και στην καλύτερη κατανόηση της πραγματικότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδήμος και απευθυνόμενος στους υπουργούς του, τους... αποχαιρέτησε: «Σε λίγες μέρες θα παραδώσουμε τη σκυτάλη στην κυβέρνηση που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής».Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τα επιτεύγματα της απελθούσας κυβέρνησης, ευχαριστώντας τον κάθε υπουργό χωριστά για τη συμβολή του και αφού αναφέρθηκε στο κυβερνητικό έργο, ανέδειξε την εξής σημαντική «διαπίστωση»: «Δείξαμε, σε αντίθεση με την εμπειρία του παρελθόντος, ότι, όταν οι συνθήκες το απαιτούν, μπορούμε να βάζουμε κατά μέρος τις πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές μας, να συνθέτουμε απόψεις και να παίρνουμε αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της, αγνοώντας το πρόσκαιρο πολιτικό κόστος».Να σημειωθεί τέλος ότι και οι υπουργοί, και δη ο αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος, ευχαρίστησαν τον κ. Παπαδήμο για την τιτάνια και μεθοδική προσπάθεια και αναφέρθηκαν στο έργο που αφήνει πίσω του.

Μάθε που ψηφίζεις 10 ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Yπουργείο Εσωτερικών.

Σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζουν θα μπορούν να μάθουν οι πολίτες, μέσω 10 τηλεφωνικών γραμμών, που λειτουργούν στο υπουργείο Εσωτερικών.
Μάθε που ψηφίζει
ς
Τα τηλέφωνα είναι: 213-1511125, 213-1511143, 213-1511153, 213-1511119, 213-1511146, 213-1361154, 213-1361160, 213-1361161, 213-1361165, 213-1361182.
Οι τηλεφωνικές γραμμές θα λειτουργούν την Παρασκευή 4 Μαΐου και το Σάββατο 5 Μαΐου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Κυριακή των εκλογών από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της ψηφοφορίας στις 7 το βράδυ.
ΠΗΓΗ

Μπόλονι: «Ο Θεός του ποδοσφαίρου ήταν μαζί μας»

Ευνοημένος από την τύχη δήλωσε ο Λάζλο Μπόλονι μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με 1-0 στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ μετά την ισοπαλία του ΠΑΟ με τον Ατρόμητο  μπήκε γερά στο κυνήγι της  πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λήγκ.
«Δεν πιστεύω ότι είδαμε ένα μεγάλο παιχνίδι, υπήρχε πολύ νευρικότητα, με πολλές μονομαχίες και λιγότερο ποδόσφαιρο. Ίσως το πρώτο..

Έμειναν στο 1-1 ΠΑΟ και Ατρόμητος

Η «προίκα» των τεσσάρων με βαθμών με την οποία ξεκίνησε σε σχέση με τους αντιπάλους του, έδινε στον Παναθηναϊκό την ευκαιρία με νίκη κόντρα στον Ατρόμητο να «τελειώσει» τα πλέι οφ πριν καλά-καλά αρχίσουν. Οι «πράσινοι» όμως, έμειναν στο 1-1 απέναντι στους κουρασμένους Περιστεριώτες βάζοντας τους όλους ξανά στο… κόλπο. Το πόσο ακριβώς, θα φανεί από το αποτέλεσμα του παιχνιδιού ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. 

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν με τον Πίτου Γκαρσία στο 4’ και άντεξαν στην πίεση του «τριφυλλιού» στο δεύτερο μέρος, αφού η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού μεταφράστηκε μόνο σε πολλές χαμένες ευκαιρίες και στο γκολ της ισοφάρισης που ήρθε από τον Τοτσέ στο 55’. Διαμαρτυρίες για καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Κουίσνι από τον Φυτανίδη στο 74' από τους πράσινους. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Επιβλήθηκε με 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα Βλέπει Champions League o ΠΑΟΚ

Πέρσι τον «έκλεψε» μέσα απ’ τα χέρια της!

Κι εκείνος λες και το κάνει επίτηδες!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ήρθε από τον πάγκο, προσέθεσε ένα ακόμα γκολ στο λογαριασμό που είχε ανοίξει απ' το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ και ταβλιάζοντας εκείνη στο 87’ (1-0) επέτρεψε στον… ΠΑΟΚ να δει αστεράκια!

Το γκολ του Έλληνα επιθετικού τιμώρησε την αστοχία της (ανώτερης στο β’ μέρος) «Ένωσης» κι έφερε τον «δικέφαλο του Βορρά» σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση και το Champions League.

Διαβάστε περισσότερα εδώ