Η Ρωσία ανοίγει ξανά τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη

 Η Μόσχα είναι έτοιμη να ξαναρχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Γιαμάλ, δήλωσε χθες Κυριακή στο πρακτορείο TASS ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

«Η ευρωπαϊκή αγορά παραμένει στην επικαιρότητα,

Λευκός Οίκος: «Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε την Ταϊβάν»

 «Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε την Ταϊβάν για να διατηρήσει επαρκείς ικανότητες αυτοάμυνας, σύμφωνα με τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις μας και με την πολιτική μας της μίας Κίνας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου εν είδει απάντησης στην έντονη στρατιωτική δραστηριότητα της Κίνας στην Ταϊβάν.

Ζελένσκι: Σχεδόν εννέα εκατομμύρια Ουκρανοί είναι χωρίς ρεύμα

 Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις ηλεκτρικού ρεύματος και ότι σχεδόν εννέα εκατομμύρια άνθρωποι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Ο Ζελένσκι είπε σε μια ομιλία μέσω βίντεο κατά τη διάρκεια της νύχτας ότι οι εργαζόμενοι που

Ο Εξολοθρευτής φτάνει στο Κίεβο

 Όχι ο Εξολοθρευτής που υποδύεται ο Arnold Schwarzenegger, αλλά μια τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο θα πρέπει να φτάσει στην Ουκρανία. Πρόκειται για το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα «patriot» και η σύνδεσή του με την κινηματογραφική ιστορία για τη μάχη μεταξύ ανθρώπου και μηχανής είναι το γεγονός ότι ο «πατριώτης» είναι ένα αυτόνομο φονικό όπλο. Ακριβώς όπως το Terminator.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ ΚΟΝΤΑ στο JARINJ: Ειδικές δυνάμεις και εκτοξευτές ρουκετών έχουν αναπτυχθεί και κατευθύνονται προς τη νότια επαρχία!

 Τις πρωινές ώρες, οι επίγειες δυνάμεις του Σερβικού Στρατού , με ισχυρό πυροβολικό μάχης, έλαβαν θέση στην πόλη Kazmović κοντά στη Raška προς το συνοριακό πέρασμα Jarinje. Σε εκείνο το μέρος αναπτύχθηκε μεγάλος αριθμός ειδικών δυνάμεων, εκτοξευτές ρουκετών και μέλη των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ιορδανία: Κλείνους δρόμους λόγω των πλημμυρών στην Πέτρα (video)

 Μεγάλους οδικούς άξονες κλείνουν οι Αρχές στην Πέτρα της Ιορδανίας, λόγω μεγάλων πλημμυρών στην περιοχή.

Οι εκκενώσεις συγκεκριμένων περιοχών γίνονται, σύμφωνα με τους υπεύθυνος, για να διασφαλιστεί η προστασία των επισκεπτών.

Οι έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται κατά βάση στα νότια της χώρας.

Στο μεταξύ, τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός δυστυχήματος με λεωφορείο στο Μάαν. Συγκεκριμένα, πηγή ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά την ανατροπή του λεωφορείου, λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Φιλιππίνες: Δεκατρείς νεκροί και 23 αγνοούμενοι μετά από πλημμύρες

 Ο απολογισμός των θυμάτων των βροχών και των πλημμυρών της ημέρας των Χριστουγέννων στις νότιες Φιλιππίνες αυξήθηκε στους 13 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, καθώς συνεχίζονται ακόμη οι έρευνες για άλλους 23 ανθρώπους που αγνοούνται, καθώς τα νερά αρχίζουν να υποχωρούν.

Οι περισσότεροι θάνατοι οφείλονταν σε πνιγμούς λόγω των αστραπιαίων πλημμυρών έπειτα από δύο ημέρες βροχοπτώσεων, που αμαύρωσαν τον εορτασμό των Χριστουγέννων και ανάγκασαν σχεδόν 46.000 ανθρώπους να πάνε σε καταφύγια, σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών.

Σερβία: Σε συναγερμό ο στρατός για τις εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο

 Ο σερβικός στρατός ενημέρωσε ότι τα στρατεύματα του ετέθησαν σε κατάσταση συναγερμού το βράδυ της Δευτέρας, μετά τις πρόσφατες εντάσεις στο Κοσσυφοπέδιο όπου έχουν καταγραφεί πυροβολισμοί και εκρήξεις και  έχουν τοποθετηθεί οδοφράγματα.

«Ο Πρόεδρος της Σερβίας  διέταξε τον σερβικό στρατό να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας για μάχη, στο επίπεδο της χρήσης ένοπλης δύναμης», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Milos Vucevic.

Λιβύη: Πιλότος των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ ελεύθερος στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων

 Ελεύθερος αφέθηκε μετά από τρία χρόνια κράτησης  πιλότος των δυνάμεων του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης,  Χαλίφα Χάφταρ, στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων των αντίπαλων πλευρών.

Όπως μετέδωσαν λιβυκά μέσα ενημέρωσης οι αρχές της Τρίπολης άφησαν ελεύθερο χθες Δευτέρα 26/12 και κρατείτο από το 2019 όταν αιχμαλωτίστηκε  σε έφοδο με σκοπό να καταληφθεί η Τρίπολη. 

Ανταλλάχθηκε με περίπου δεκαπέντε αιχμαλώτους της άλλης πλευράς, κατά πληροφορίες επικαλούμενες κυβερνητικές και στρατιωτικές πηγές.

ΗΠΑ: Πόλεις «από πάγο» – Φόβοι για αύξηση των θυμάτων από τη «χιονοθύελλα του αιώνα»

 Στους 55 ανέρχονται οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που σαρώνει με ιστορική σφοδρότητα τις βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες και τον νότιο Καναδά από την περασμένη εβδομάδα, με τις αρχές να προειδοποιούν ότι «δεν έχει τελειώσει» και πως είναι επικίνδυνο ακόμα και να βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι για σήμερα άλλα 30 εκατοστά χιόνι.

«Η χιονοθύελλα του ‘22» -όπως θα μείνει στην ιστορία η παγοθύελλα αυτή- ήδη έχει ξεπεράσει εκείνη του 1977 που είχε κοστίσει τη ζωή σε 30 ανθρώπους. Οι 27 από τους 55 έχασαν τη ζωή τους μόνο στο Μπάφαλο της κομητείας Ίρι, στη δυτική Νέα Υόρκη, που έχει παραλύσει από τα χιόνια.