Πήραν το τιμόνι… κι όποιον πάρει ο χάρος Δείτε τα χαρακτηριστικά βίντεο


..

Το λιμενικό έδιωξε τους σκαφάτους από την πανέμορφη παραλία Βαθυαβάλι στην Πάλαιρο

Οι λουόμενοι σηκώθηκαν από τις ξαπλώστρες τους και καταχειροκρότησαν τους άνδρες του Λιμενικού ..

Τουλάχιστον εκνευρισμό προκάλεσε στους λουόμενους που επισκέφθηκαν χθες την πανέμορφη παραλία Βαθυαβάλι στην Πάλαιρο, η εικόνα δεκάδων ταχύπλοων σκαφών που είχαν αγκυροβολήσει ελάχιστα μέτρα από την ακτή.
Του ανταποκριτή μας από το agriniopress.gr στο Αγρίνιο

Μηχανή του χρόνου:Το ακατοίκητο νησί των Κυκλάδων με τους άγνωστους αρχαιολογικούς θησαυρούς.

Γιατί οι Αθηναίοι θέλησαν να το εξαφανίσουν και οι Γάλλοι πειρατές το ερήμωσαν (φωτο)...
Το Δεσποτικό είναι ένα ακατοίκητο σύμπλεγμα νησίδων και βρίσκεται νοτιοδυτικά της Αντιπάρου. Στο ίδιο σύμπλεγμα ανήκουν επίσης τα νησάκια Τσιμιντήρι και Στρογγυλό. Το Δεσποτικό σύμφωνα με τον γεωγράφο Στράβωνα και τον ιστοριογράφο Πλίνιο, στην αρχαιότητα ονομάζονταν Πρεπέσινθος, ενώ σήμερα ονομάζεται και Επισκοπή.

Μηχανή του χρόνου: Τα καΐκια που έφτιαχναν οι Έλληνες τεχνίτες. Οι ταρσανάδες της Σάμου...

Οι Σαμιώτες φημίζονταν για τη ναυπηγική τους τέχνη.
Σε κάθε σαμιώτικο λιμανάκι, στο Πυθαγόρειο, το Κοκκάρι, το Καρλόβασι, στον όρμο του Μαραθοκάμπου, στον Άγιο Ισίδωρο και σε διάφορα άλλα σημεία του νησιού, υπήρχε και ένας ταρσανάς όπου ναυπηγούνταν τρεχαντήρια, βάρκες και καΐκια.
Κατά τον 19ο αιώνα, τα ξύλινα σκάφη που ναυπηγούνταν στη Σάμο θεωρούνταν ως τα καλύτερα του είδους τους και τα πιο ανθεκτικά, καθώς μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες του Αιγαίου.

Μηχανή του χρόνου: 90 χρόνια από τη γέννηση του Φιντέλ Κάστρο

Με αφορμή τα 90α γενέθλια του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης θυμόμαστε την πιο καθοριστική ίσως μάχη που εδραίωσε το σοσιαλιστικό καθεστώς στο νησί, τη μάχη των Χοίρων και καταγράφουμε βασικά σημεία κλειδί της..
Ο Φιντέλ Κάστρο είναι ένας από τους πιο διάσημους ηγέτες και επαναστάτες στον κόσμο. Σήμερα παρά τα 90 του χρόνια εξακολουθεί να εμπνέει ένα ολόκληρο έθνος, αλλά και χιλιάδες ανθρώπους σε αυτό τον πλανήτη.

Προκρίθηκε στα προημιτελικά η εθνική ομάδα πόλο

Στην οκτάδα του πόλο πέρασε η εθνική ομάδα ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και πάει για ψηλότερα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε με χαρακτηριστική άνεση την οικοδέσποινα Βραζιλία με 9-4, παραμένει αήττητο και πέρασε στην πρώτη θέση του Α’ ομίλου εξασφαλίζοντας τη πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του τουρνουά.
Την Κυριακή 14/8 (20:10) απέναντι στην Αυστραλία η εθνική ομάδα θα προσπαθήσει να πάρει τη νίκη και να σφραγίσει τη πρώτη θέση στον όμιλο.

Στροφή προς τη Ρωσία επιδιώκει η Τερέζα Μέι

Επαναπροσέγγιση με τη Ρωσία επιδιώκει η πρωθυπουργός της Βρετανίας, ανατρέποντας την πολιτική των κυρώσεων και απομόνωσης του Κρεμλίνου, που ακολούθησε ο Ντ. Κάμερον και εφαρμόζει ακόμη η Ευρωπαϊκή Ένωση.


Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις Βρετανίας-Ρωσίας εγκαινιάζει η Τερέζα Μέι, η οποία είχε αργά το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνική συνομιλία με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ακριβό πάρκινγκ στην Αθήνα, φθηνό στο …Μονακό

«Χάλκινο μετάλλιο» στο ακριβό πάρκινγκ παίρνει η Αθήνα, όπως προκύπτει από συγκριτική έρευνα μεγάλης εταιρίας mobility services. 5,70 ευρώ στοιχίζει κατά μέσο όρο μία ώρα στάθμευσης στην Αθήνα, μόλις 2 ευρώ στο Μονακό.

Τη σχετική μελέτη υπογράφει η εταιρία Ubeeqo και δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου.

Έλληνες οπλίτες στον γερμανικό στρατό;

Μία ρηξικέλευθη πρόταση: η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προτείνει να ενταχθούν στο γερμανικό στρατό επαγγελματίες οπλίτες από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ.
Μετά τις τελευταίες επιθέσεις σε Γαλλία και Γερμανία αναζωπυρώνεται η συζήτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή του γερμανικού στρατού, της Bundeswehr, στις προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων στο

Οι τράπεζες στηρίζουν το deal Σκλαβενίτη - Μαρινόπουλου

Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες μεταξύ τραπεζών και της Σκλαβενίτης προκειμένου να γίνει δυνατή η ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά της Μαρινόπουλος.
Ήδη ολοκληρώθηκε και τυπικά ο έλεγχος της οικονομικής κατάστασης της εταιρείας και τα αποτελέσματά του είναι ενθαρρυντικά, δηλαδή οι οφειλές είναι όσες έχουν αναφερθεί και επισήμως.