Σφοδρή ανταλλαγή πυρών μεταξύ Τουρκικών στρατευμάτων και Κούρδων μαχητών στη συριακή Κομπάνι

 Τουρκικά στρατεύματα και Κούρδοι μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ αντάλλαξαν σφοδρά πυρά σήμερα (16/08) στη συνοριακή πόλη Κομπάνι της βόρειας Συρίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα παιδί, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα στα εμπόλεμα μέρη.

Τα πυρά πυροβολικού έπληξαν σημεία μέσα στην πόλη και στις άκρες της, αρχής γενομένης τη νύχτα και εντεινόμενα στη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με κατοίκους και την ημιαυτόνομη τοπική διοίκηση της πόλης.

Σεργκέι Σόιγκου: Δεν χρειαζόμαστε πυρηνικά όπλα για να πετύχουμε τους στόχους μας στην Ουκρανία

 Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία για να επιτευχθούν οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

«Από στρατιωτική άποψη, δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία για να επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε ο Σόιγκου, σύμφωνα με το σερβικό πρακτορείο Beta.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κύρια χρησιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων της Μόσχας είναι να απαντήσουν ή να αποτρέψουν μια πυρηνική επίθεση.

Τις ΗΠΑ κατηγορεί ο Πούτιν για προσπάθεια παράτασης του πολέμου στην Ουκρανία και για αποσταθεροποίηση του κόσμου

 Επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος κατηγορώντας τις ότι παρατείνουν τον πόλεμο στην Ουκρανία και επιχειρούν να αποσταθεροποιήσουν τον κόσμο με την πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

«Η κατάσταση στην Ουκρανία δείχνει ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να παρατείνουν τη σύγκρουση. Και ενεργούν με τον ίδιο τρόπο καλλιεργώντας το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική», δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ασφάλεια στη Μόσχα.

Ρωσία: MiG αναχαίτισε βρετανικό αεροσκάφος που παραβίασε τον ενάεριο χώρο

 Βρετανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας σε υπηρεσία ανακάλυψαν έναν άγνωστο εναέριο στόχο πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς που κινούνταν προς τα κρατικά σύνορα, αναφέρει το Tanjug.

Προκειμένου να σταματήσει η παραβίαση των κρατικών συνόρων, απογειώθηκε μαχητικό MiG-31bm από τις δυνάμεις αεράμυνας, το οποίο αναγνώρισε τον στόχο ως αεροσκάφος ηλεκτρονικής αναγνώρισης RC-135 της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας.