Πέντε ημέρες στη μαγευτική Σάμο

Δεν είναι αρκετές. Αυτό είναι το πρώτο που μπορώ να πω με σιγουριά. Χρειάζεσαι αρκετές ημέρες για να τη ζήσεις και για να «ρουφήξεις» κάθε της άρωμα, κάθε της γεύση και κάθε της εικόνα.
Βρέθηκα στο νησί αρχές Ιουλίου και μάλλον ήταν ιδανική περίοδος, καθώς ο κόσμος ήταν όσος έπρεπε, οι παραλίες ήρεμες και το φαγητό ποιοτικό.

Ένας αλλά Λέων (της Κέας)

Ένα φωτεινό, ανοιξιάτικο πρωινό, είναι ό,τι πρέπει για να περπατήσεις στα μονοπάτια της Τζιας - μονοπάτια πολλών χιλιομέτρων, μικρών ή μεγαλύτερων διαδρομών, για άπειρους ή έμπειρους περιπατητές που επιθυμούν να ζήσουν από κοντά τη μαγική φύση των Κυκλάδων, την λαϊκή αρχιτεκτονική, αλλά και τα σπουδαίου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος μνημεία του νησιού. Έτσι κι εμείς, μετά από τον φετινό βαρύ χειμώνα, εκμεταλλευτήκαμε την ανοιξιάτικη χαρά του Θεού και κατευθυνθήκαμε προς τον Λέοντα της Κέας, λίγο έξω από τη Χώρα του νησιού, την Ιουλίδα.

Ταξιδεύοντας στο απέραντο γαλάζιο της Ελλάδας, από το σαλόνι του σπιτιού μας

Η νέα εκπομπή του COSMOTE HISTORY που μας ταξιδεύει σε καλοκαιρινούς προορισμούς, βουτάει στην ιστορία και την κουλτούρα της κάθε περιοχής. Επόμενη στάση, η μαγευτική Κρήτη.
To COSMOTE HISTORY μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές παραγωγές, οι οποίες έχουν ως σκοπό να συνδυάσουν το παρελθόν με το παρόν, μέσα από διαδρομές στον χρόνο και την ελληνική -και όχι μόνο- επικράτεια.