Τι παίζεται πίσω από τη σωτηρία του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΩΝ.....

Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες απέρριψε το αίτημα των γονιών του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ που πάσχει από Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία τύπου 1 να μεταφερθεί σε παιδιατρική κλινική στη Βοστώνη των ΗΠΑ για θεραπεία.
Η απόφαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τα μέλη του, βασίζεται στην ιατρική γνωμάτευση που υπογράφεται από δύο ιατρούς, την καθηγήτρια -

Οι Γερμανοί εξοπλίζουν τον Ερντογάν

Σε δριμύτατη επίθεση κατά της υποκριτικής πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης ως προς το θέμα της τουρκικής εισβολής στη Συρία, αλλά και γενικότερα ως προς τη συμπεριφορά της Άγκυρας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, προχώρησε η Deutsche Welle, αναρτώντας άρθρο με τον τίτλο: «Στα ύψη οι εξαγωγές γερμανικών όπλων στην Τουρκία».
Επισημαίνει λοιπόν η DW:
Ο Τούρκος πρόεδρος ειρωνεύτηκε τη Γερμανία για το μερικό εμπάργκο γερμανικών όπλων, που όμως δεν τον αγγίζει. Γιατί νέα στοιχεία δείχνουν ότι η Γερμανία αύξησε μάλιστα τις εξαγωγές όπλων για εφέτος προς την Τουρκία.

Νέο όχι της Γαλλίας σε Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία

Νέο βέτο ασκεί η Γαλλία στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην Ευρώπη, όπως έγινε γνωστό λίγο πριν από τις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις των αρχηγών κρατών και των κυβερνήσεων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εν λόγω ζήτημα.
Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε., παρά τις πολύωρες συζητήσεις, δεν κατάφεραν τελικά να τραβήξουν κοινή γραμμή και να συμφωνήσουν σε ένα κείμενο κοινά αποδεκτών συμπερασμάτων για τη μελλοντική διεύρυνση με τις δύο χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Ερντογάν πληρώνει αποστολές ελληνικών ΜΜΕ στον πόλεμο Τουρκίας-Συρίας;

...

Ο Ερντογάν πληρώνει αποστολές ελληνικών ΜΜΕ στον πόλεμο Τουρκίας-Συρίας;

Την ώρα που ο τουρκικός στρατός βομβαρδίζει και σφάζει τους Κούρδους, μεταξύ των οποίων αμάχους και γυναικόπαιδα αλλά και ο Ταγίπ Ερντογάν εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ και απειλεί στο Αιγαίο, ένα πολύ μεγάλο θέμα για την αξιοπιστία, εφ' όσον βέβαια επαληθευτεί, ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ αναδεικνύεται από τον Τύπο.

Το δημοσίευμα το οποίο στηρίζεται σε ένα tweet του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Μελέτη και το κάνει πρωτοσέλιδο η εφημερίδα «Δημοκρατία», υποστηρίζει ότι απεσταλμένοι ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας με χορηγία της τουρκικής κυβέρνησης.

Ξεπλένοντας την Αννούλα

Μερικοί ξαφνιάστηκαν όταν άκουσαν το όνομα της Άννας Διαμαντοπούλου να παίζει ως πρόταση για το ύψιστο πολιτειακό αξίωμα.

Φθαρμένοι πολιτικοί, απαξιωμένοι και με πολλά ερωτήματα για το βίο και την πολιτεία τους.

Μερικοί γέλασαν, άλλοι προβληματίστηκαν…

Αλλά αν κανείς είχε αμφιβολίες, υπάρχει ο τρόπος να ξεπλυθεί και να παραδοθεί στο κοινό και πάλι με νέα πεντακάθαρη προβιά.

Τουρκία και ΗΠΑ συμφώνησαν για προσωρινή κατάπαυση του πυρός στη Συρία

Προσωρινή κατάπαυση του πυρός, διάρκειας 120 ωρών, στη Συρία αποφάσισαν ΗΠΑ και Τουρκία. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έκανε ένα σχετικό tweet... προαναγγέλλοντας τις εξελίξεις μετά τη συνάντηση που είχε ο Μάικ Πενς, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Pence ανακοινώνει ότι συμφωνεί με το τουρκικό καθεστώς να αναστείλει την επιθετικότητα στα συριακά εδάφη για 120 ώρες

Άγκυρα, ο αντιπρόεδρος της SANA-ΗΠΑ, Μάικ Πεντ, ανακοίνωσε συμφωνία με το τουρκικό καθεστώς να αναστείλει την επιθετικότητα στα συριακά εδάφη για 120 ώρες για να επιτρέψει στην QSD να αποσυρθεί από τη λεγόμενη "ασφαλή ζώνη".

"Το τουρκικό καθεστώς θα αναστείλει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εντελώς για 120 ώρες", δήλωσε ο Pence σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα την Πέμπτη, για να επιτρέψει στο QSD να εγκαταλείψει τη λεγόμενη "ασφαλή ζώνη Πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τη συμφωνία, θα μεταφέρει τα μέλη του QSD σε βάθος 20 μιλίων εντός των συριακών εδαφών.

Mazen Eyon

Ο Λαβρόφ υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διατήρησης της κυριαρχίας της Συρίας, συνεχίζοντας τις προσπάθειες διευθέτησης της κρίσης

Σότσι, ΣΑΝΑ - Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ επιβεβαίωσε την ανάγκη διατήρησης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και τη συνέχιση των προσπαθειών για την επίλυση της κρίσης.

Η Ρωσία Σήμερα ανέφερε ότι κατά την 18η συνεδρίαση των επικεφαλής των ειδικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών ασφαλείας και των φορέων επιβολής του νόμου των εταίρων του FSB, δήλωσε ότι πρέπει να τονιστεί η αναγκαιότητα διατήρησης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας χωρίς παραχωρήσεις σε

Ο στρατός ανυψώνει την εθνική σημαία στα δημόσια ιδρύματα της Ayn al-Arab

Το Αλέππο και οι μονάδες SANA του Συριακού Αραβικού Στρατού συναντήθηκαν την Πέμπτη στην πόλη Ayn al-Arab στην πιο απομακρυσμένη βορειοανατολική ύπαιθρο του Χαλεπίου κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία, ανυψώνοντας την εθνική σημαία στα κτίρια των επίσημων θεσμών και την είσοδο της πόλης ενδιάμεσα συνθήματα καλωσορίσματος από τις τοπικές οικογένειες.
Η κάμερα της SANA περιόδευσε στην πόλη Ayn al-Arab και συνόδευσε τον ερχομό του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Οι στρατιωτικές μονάδες κινούνται προς βορρά για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση στο έδαφος της Συρίας,

Hasaka, SANA - Οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού άρχισαν να κινούνται προς βορρά για να αντιμετωπίσουν την τουρκική επίθεση στο έδαφος της Συρίας, δήλωσε την Κυριακή ο δημοσιογράφος της SANA στην Hasaka.

Μετά την ανακοίνωση αυτών των ειδήσεων, οι κάτοικοι της Χασάκα άρχισαν να γιορτάζουν με τη διεξαγωγή πορειών στις γειτονιές της πόλης, καλωσορίζοντας αυτή την κίνηση για την αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας.

Ο πρόεδρος al-Assad στον αλ-Φαγιάντ: Η επιθετικότητα του καθεστώτος του Ερντογάν στη χώρα μας είναι επικίνδυνη εισβολή στην οποία η Συρία θα ανταποκριθεί

17 Οκτωβρίου 2019
Δαμασκός, ΣΑΝΑ - Ο Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ έλαβε την Πέμπτη τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράκ Φαλέχ αλ-Φαγιάντ ο οποίος του έδωσε ένα μήνυμα από τον Ιρακινό πρωθυπουργό Αδέλ Abdul Mahdi.

Το μήνυμα επικεντρώθηκε στα μέσα ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην προώθηση της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ τους σε υψηλότερα επίπεδα και σε ευρύτερους τομείς, είτε πρόκειται για θέματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας είτε για την ασφάλεια των συνόρων, υπό το πρίσμα των πρόσφατων εξελίξεων, την οικονομική συνεργασία και το άνοιγμα των συνοριακών διελεύσεων μεταξύ Συρίας και Ιράκ.