Στ. Κασσελάκης: Έκκληση να χαμηλώσουν οι τόνοι για την ενότητα του κόμματος - Να έχουμε προς τα έξω μία ενιαία φωνή

 Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του κόμματος πρότεινε απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου για τη συντονισμένη παρουσία στα ΜΜΕ «για να έχουμε προς τα έξω μια ενιαία φωνή»

Έκκληση σε όλα τα μέλη του κόμματος να χαμηλώσουν τους τόνους απεύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

 Μιλώντας στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος ζήτησε από ολους και όλες να μην «αμφισβητούν την εντιμότητα του κόμματος και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό ολόκληρη η οικογένεια του ανταποκριτή του Al Jazeera στη Λωρίδα της Γάζας

 Το Al Jazeera καταδικάζει τη δολοφονία της οικογένειας του δημοσιογράφου Wael Al-Dahdouh στη Γάζα και την «αδιάκριτη επίθεση» των ισραηλινών δυνάμεων. Συντετριμμένος ο δημοσιογράφος δήλωσε πως «πρόκειται για μια σειρά στοχευμένων επιθέσεων εναντίον παιδιών, γυναικών και αμάχων»

Ο αδιάκριτος βομβαρδισμός των ισραηλινών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα την τραγική απώλεια της συζύγου, του γιου και της κόρης του 53χρονου δημοσιογράφου Ουαέλ αλ Νταχντού, ενώ η υπόλοιπη οικογένειά του είναι θαμμένη κάτω από τα ερείπια.

ΗΠΑ: Ford και συνδικαλιστές συμφώνησαν «επί της αρχής» για αύξηση 25% μετά από 41 μέρες απεργιών

 «Ιστορική» χαρακτήρισε τη συμφωνία ο Μπάιντεν - Αφορά σε αύξηση του βασικού μισθού κατά 25% σε διάστημα 4,5 χρόνων - Πίεση να συμφωνήσουν και οι General Motors και Stellantis

Έπειτα από 41 ημέρες απεργίας στις τρεις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ – τη Ford, τη General Motors και τη Stellantis - το συνδικάτο των εργαζομένων United Auto Workers (UAW) και η Ford κατέληξαν χθες Τετάρτη σε “συμφωνία επί της αρχής”, την οποία αμέσως ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε “ιστορική”.

Χίος: Παρέμβαση Θ. Παφίλη για τη σύλληψη δύο κοινοταρχών για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

 Στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου τηλεφώνησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και κατήγγειλε ως απαράδεκτες τις συλλήψεις των δύο κοινοταρχών στη Χίο λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ

Παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γ. Οικονόμου για την προκλητική και πρωτοφανή σύλληψη  δύο κοινοταρχών της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Χίο στον χώρο εργασίας τους λόγω συμμετοχής σε κινητοποίηση

Χίος: Συλλήψεις για το λουκέτο των ΕΛΤΑ, σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση

 Συνελήφθησαν οι πρόεδροι τεσσάρων Κοινοτήτων της Χίου κατηγορούμενοι για παρακώλυση λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης καθώς συμμετείχαν σε διαμαρτυρία για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα - Παρέμβαση Θ. Παφίλη για τις συλλήψεις

Στη σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του Μάρκου Κούνουπα, προέδρου της Κοινότητας Λαγκάδας Χίου και του Κώστα Μαυρέλου προέδρου της Κοινότητας Συκιάδας Χίου προχώρησαν σήμερα αστυνομικοί του νησιού.

Ισπανία: Η κυβέρνηση Σοσιαλιστών - Αριστεράς επαναφέρει στο προσκήνιο τη μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας

 Στην κυβερνητική συμφωνία τους που επισφραγίστηκε την Τρίτη, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Πέδρο Σάντσεθ και ο πολιτικός σχηματισμός της ριζοσπαστικής Αριστεράς «Sumar» υποσχέθηκαν να "απελευθερώσουν χρόνο ζωής" μειώνοντας τις ώρες εργασίας

Το θέμα της μείωσης του εργάσιμου χρόνου επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο στην Ισπανία, όπου ο συνασπισμός των προοδευτικών δυνάμεων που βρίσκεται τώρα στην εξουσία θέλει να μειώσει τις εβδομαδιαίες ώρες εργασίας από 40 σε 37,5 "χωρίς απώλεια μισθού", παρά τη μετωπική εναντίωση των εργοδοτών.

HΠΑ: Μακελειό από ένοπλο, σκότωσε 22 ανθρώπους - Δεν έχει συλληφθεί ακόμη

 Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν χθες Τετάρτη σε αλλεπάλληλες επιθέσεις ενόπλου στην πόλη Λιούιστον, στην πολιτεία Μέιν των βορειοανατολικών ΗΠΑ, σε αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, σε εστιατόριο-μπαρ και σε εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ. - 

O δράστης δεν έχει συλληφθεί, σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό - Ο φερόμενος ως δράστης υπηρετούσε στους εφέδρους του αμερικανικού στρατού

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη

 Όπως έγινε γνωστό ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Κουμουνδούρου η σύσκεψη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκάλεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης.

Μετά από 20 μέρες, ο Μητσοτάκης θυμήθηκε να επικοινωνήσει με τον Αμπάς

 Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το απόγευμα της Πέμπτης θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς

Σχεδόν τρεις εβδομάδες χρειάστηκε να περάσουν από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας, ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να θυμηθεί ότι υπάρχει και παλαιστινιακός λαός.

Ενώ ο πρωθυπουργός έσπευσε να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ, καθώς συναντήθηκε με τον Μπ. Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ τη Δευτέρα, παρέλειψε να συναντηθεί με την παλαιστινιακή αρχή.

Χάρης Δούκας: Έξι κρίσιμα ερωτήματα στην Λίνα Μενδώνη για τη Βασιλίσσης Όλγας

 «Τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν δημόσια και ξεκάθαρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλοι οι Αθηναίοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν»

Εξι κρίσιμα ερωτήματα θέτει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων Χάρης Δούκας στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για το θέμα της Βασιλίσσης Ολγας.

Οπως τονίζει ο Χάρης Δούκας τα ερωτήματα αυτά «πρέπει να απαντηθούν δημόσια και ξεκάθαρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Όλοι οι Αθηναίοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν».

Νίκος Παππάς στο Economist: «Οι ΜμΕ αποκλείονται από την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή»

 Επιμελητήρια και Αναπτυξιακή Τράπεζα να αναλάβουν ρόλο υποστήριξης του συνόλου της επιχειρηματικότητας τόνισε μιλώντας στο συνέδριο του του Economist ο τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η Ελλάδα θα είχε κάθε λόγο να έχει ενεργή συμμετοχή στη συζήτηση για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας. 

Αν προκύψουν κανόνες, οι οποίοι δεν θα επιτρέπουν ευελιξίες για την προσαρμογή μας απέναντι στα ενδεχόμενα των κρίσεων που συζητάμε, θα είμαστε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση», τόνισε ο Νίκος Παππάς, κατά την τοποθέτησή του στο συνέδριο του Economist.

Συνάντηση με τον Στ. Κασσελάκη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε ο Τσακαλώτος: Ζήτησε «να αποσυρθούν οι διαγραφές»

 Τι δήλωσε ο Ευκλ. Τσακαλωτος μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στα γραφεία του κόμματος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανο Κασσελάκη είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Μετά την συνάντηση ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε: «Είχαμε μια συνάντηση σε καλό κλίμα.

Εικόνες από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ – Θερμή συνάντηση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου

 Την πρώτη τους συνάντηση είχαν σήμερα (26/10) ο Στέφανος Κασσελάκης με την Έφη Αχτσιόγλου στην Κουμουνδούρου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, κι ενώ το κλίμα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα βαρύ και η εσωκομματική αντιπαράθεση συνεχίζεται με την Κουμουνδούρου να κατηγορεί την εσωκομματική αντιπολίτευση ότι ετοιμάζει νέο κόμμα, με νέο αρχηγό και καταστατικό ενώ η πλευρά των διαφωνούντων καταγγέλλει παράκεντρα εξουσίας που βοήθησαν να εκλεγεί πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ερντογάν: Αυτοί που κάνουν κηρύγματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα αγνοούν το δικαίωμα στη ζωή των καταπιεσμένων στη Γάζα

 Στο συγκρούσεις του Ισραήλ με τη Χαμάς και τις εξελίξεις στη Γάζα αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας νωρίτερα σε συνέδριο για την προστασία της οικογένειας, που έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο του Προεδρικού Μεγάρου στην Άγκυρα.

«Χθες, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι “δεν μπορούμε να καλέσουμε ακόμη σε κατάπαυση του πυρός”. Πόσοι ακόμα άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν; Πόσα παιδιά πρέπει να πεθάνουν; Πώς το υπολογίζετε και σύμφωνα με τι;

Τυφώνας Ότις στο Μεξικό: Έκπληκτοι οι επιστήμονες από την ταχύτητα αναβάθμισής του σε τυφώνα κατηγορίας 5

 Ο τυφώνας Ότις που χτύπησε χθες στο δυτικό Μεξικό μετατράπηκε από μεσαίας κατηγορίας τροπική καταιγίδα σε καταστροφικό τυφώνα κατηγορίας 5 στην κλίμακα Σαφίρ-Σίμσον μέσα σε χρόνο ρεκόρ και οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν το πώς, αλλά και γιατί δεν ήταν σε θέση να το προβλέψουν.

Η Σλοβακία ανακοίνωσε τη διακοπή της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο

 Ο νέος πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο ανακοίνωσε την διακοπή της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, περιορίζοντας την βοήθεια της Μπρατισλάβας προς το Κίεβο σε «ανθρωπιστική και μη στρατιωτική βοήθεια».

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι δικός μας, δεν έχουμε καμία σχέση με τον πόλεμο αυτόν», είπε ο Φίτσο, κατά την γνώμη του οποίου, «ο άμεσος τερματισμός των στρατιωτικών επιχειρήσεων είναι η καλύτερη λύση για την Ουκρανία».

Μιανμάρ: Nεαρός άνδρας περπάτησε 160 χιλιόμετρα με τους ηλικιωμένους γονείς του στην πλάτη για να γλιτώσει από τη βία

 Νεαρός μουσουλμάνος από την κοινότητα των Ροχίνγκια κουβάλησε τους ηλικιωμένους, ανάπηρους γονείς του στις πλάτες με καλάθια για περισσότερα από 100 χιλιόμετρα για να γλιτώσει από τη βία στην Μιανμάρ.

Οι εικόνες του κοινοποιήθηκαν ευρέως στο διαδίκτυο και το ευσεβές αγόρι θεωρείται ήρωας.

Ο άγνωστος νεαρός άνδρας είχε αυτοσχεδιάσει τα καλάθια στις δύο πλευρές ενός ραβδιού που κρατούσε στους ώμους του και έκανε το απίστευτο ταξίδι για να φύγει από την επικράτεια των Ροχίνγκια στη Βιρμανία, που κατηγορείται για τη δίωξη της μειονότητας από τον στρατό.

ΗΠΑ: Ξαφνική επίσκεψη του Ιρανού υπουργού των Εξωτερικών για τη σύγκρουση στη Γάζα

 Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στις ΗΠΑ, σχετικά με τη σύγκρουση στη Γάζα, αναφέρει το dpa την Πέμπτη, επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών στην Τεχεράνη.

Πρόκειται για μια απο τις σπάνιες επισκέψεις ανώτατων Ιρανών αξιωματούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σχολιάζει το γερμανικό πρακτορείο, καθώς η ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θεωρεί τις ΗΠΑ θανάσιμο εχθρό.


Χερσαίες δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποίησαν μεγάλη εισβολή στη Γάζα – Πλήγμα και στον Λίβανο

 Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τον Βενιαμίν Νετανιάχου να διαμηνύει σε διάγγελμά του πως ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.

Τη νύχτα ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν σχετικά μεγάλη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, τη μεγαλύτερη από όσες είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν.

 Στην ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ επισημαίνεται ότι ο στρατός διεξήγαγε στοχευμένη επιδρομή με άρματα μάχης στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στο πλαίσιο των προετοιμασιών για τα επόμενα στάδια της μάχης.

Δεν εγκρίθηκε ούτε το ρωσικό σχέδιο ψηφίσματος για τη Γάζα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

 Δεν υιοθετήθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Ρωσία, ζητώντας «ανθρωπιστική εκεχειρία» και απρόσκοπτη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολιορκούμενη από τον ισραηλινό στρατό Λωρίδα της Γάζας.

Το σχέδιο υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Γκαμπόν. ΗΠΑ και Βρετανία το καταψήφισαν, ενώ απείχαν εννέα χώρες-μέλη (Γαλλία, Ελβετία, Αλβανία, Μάλτα, Βραζιλία, Ισημερινός, Γκάνα, Μοζαμβίκη και Ιαπωνία).

Πούτιν: Η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί πολύ μακρύτερα από τη Μέση Ανατολή

 Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε χθες Τετάρτη ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς ενδέχεται να επεκταθεί πολύ μακρύτερα από τη Μέση Ανατολή, 

ενώ καταδίκασε τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας, υπογραμμίζοντας πως είναι λάθος να τιμωρούνται αθώοι – γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι – για εγκλήματα άλλων.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη συνάντηση του με θρησκευτικούς ηγέτες διαφόρων δογμάτων.

Ρωσία: Κατερρίφθησαν δύο αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS που εκτοξεύθηκαν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις

 Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα (25/10) την κατάρριψη δύο αμερικανικών πυραύλων ATACMS (Army Tactical Missile Systems) που εκτοξεύτηκαν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον ρωσικών στρατευμάτων.

Στην ενημέρωση του υπουργείου δεν περιλαμβάνονται λεπτομέρειες σχετικά με την περιοχή όπου αναχαιτίστηκαν οι πύραυλοι. 

Ωστόσο τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν πως είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται κατάρριψη ATACMS, βαλλιστικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τους οποίους απέκτησε πρόσφατα η Ουκρανία.

Νέα Υόρκη: Άνδρας παγιδεύτηκε σε θησαυροφυλάκιο – Πώς κατάφερε να βγει

 Άνδρας παγιδεύτηκε μέσα σε θησαυροφυλάκιο κοσμημάτων από σκυρόδεμα οπλισμένο με χάλυβα στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια διάσωσής του για λόγους ασφαλείας.

  Ευτυχώς, το θησαυροφυλάκιο είχε χρονοδιακόπτη και άνοιξε μόνο του το πρωί της Τετάρτης.

Η πυροσβεστική κλήθηκε στο κτίριο στο κέντρο του Μανχάταν το βράδυ της Τρίτης, αφού ο άνδρας παγιδεύτηκε ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση στη θυρίδα του.