Γιάννης Αγγελικούσης* Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εφοπλιστής στον κόσμο και είναι Έλληνας

Σύμφωνα με την “Lloyd's List Top 100 του 2015” οι Έλληνες συνεχίζουν κυριαρχούν στην εμπορική ναυτιλία με 13 εφοπλιστές στους πρώτους 100
Την παντοκρατορία των Ελλήνων στις θάλασσες αποδεικνύει περίτρανα η τελευταία ετήσια επετηρίδα “Lloyd's List Top 100” για το 2015 η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα την Τετάρτη. Σύμφωνα με αυτή οι στόλοι που ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές φτάνουν τους 335 εκατ.

20 Οκτωβρίου 1827 : Η ναυμαχία του Ναυαρίνου…(foto)

Είναι σε όλους γνωστό ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελληνική Επανάσταση (ο κίνδυνος να εκφυλιστεί ,να αποτύχει και να σβήσει εντελώς ξαναβάζοντας στην σκλαβιά τους Έλληνες ) ήταν ο Εμφύλιος Πόλεμος που ξέσπασε το 1824-1825 και η επακολουθήσασα απόβαση-εισβολή των Δυνάμεων του Ιμπραήμ Πασά της Αιγύπτου. Την εφιαλτική κατάσταση που διαγραφόταν εις βάρος των Ελλήνων την ανέτρεψε η διπλωματική κινητικότητα των τριών μεγάλων Ευρωπαϊκών Δυνάμεων (Αγγλίας ,Ρωσίας και Γαλλίας ) που οδήγησε σε άσκηση πίεσης προς τους Τούρκους για να σταματήσουν τις εχθροπραξίες εναντίον των Ελλήνων.

Iστορικό εύρημα στην Πύλο: Εντόπισαν κανόνι από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Μπροστά σε μία έκπληξη βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης οι εργάτες, που απασχολούνται στην ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Πύλου, καθώς ανακάλυψαν ένα κανόνι από την εποχή της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.
Το κανόνι (χρονολογείται το 1827) θα αξιοποιηθεί από το Δήμο Πύλου - Νέστορος, αφού πρώτα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού του...