Currys: Μέχρι τον Απρίλιο 2024 θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση της Κωτσόβολος

 Τα καθαρά ταμειακά έσοδα από την πώληση θα φτάσουν τα 156 εκατ. λίρες

Πριν από το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους, το οποίο λήγει τον Απρίλιο του 2024, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της Κωτσόβολος από την ΔΕΗ, όπως αναφέρει η Currys σε σημερινή (18/1) ενημέρωση των επενδυτών, με την εταιρεία να διευκρινίζει ότι τα καθαρά ταμειακά έσοδα από την πώληση της ελληνικής θυγατρικής εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 156 εκατ. λίρες (180 εκατ. ευρώ).

Πραγματική βόμβα Ritter (πρώην CIA) : Δεν ήταν μισθοφόροι όλοι οι Γάλλοι, που σκοτώθηκαν στο Kharkiv - Πιο σκληρή με τη Δύση η Ρωσία

 Το χτύπημα σε κτίριο στην πόλη Kharkiv της βορειοανατολικής Ουκρανίας την Τρίτη (16/1/2024) είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 60 μισθοφόροι — κυρίως γαλλικής υπηκοότητας

Στον απόηχο της αποτυχημένης ουκρανικής αντεπίθεσης, ξένοι μισθοφόροι έχουν στρατολογηθεί για να αναπληρώσουν το χαμένο ανθρώπινο δυναμικό στις τάξεις του ουκρανικού στρατού.
Το χτύπημα σε κτίριο στην πόλη Kharkiv της βορειοανατολικής Ουκρανίας την Τρίτη (16/1/2024) είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 60 μισθοφόροι — κυρίως γαλλικής υπηκοότητας.

Σε 6 μήνες η Ρωσία θα γράψει το τέλος – Σε υπαρξιακό αδιέξοδο οι ΗΠΑ, η ήττα στην Ουκρανία θα οδηγήσει το δολάριο στην κόλαση

 Παραδοχή Stratfor: Οι ΗΠΑ δίνουν υπαρξιακή μάχη στην Ουκρανία - Μία ήττα στον πόλεμο αντιπροσώπων με τη Ρωσία θα επικυρώσει το τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας της Ουάσινγκτον

Η πορεία των πραγμάτων στην ουκρανική κρίση επιβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός, κατάπαυση του πυρός ή εκεχειρία.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνεται επίσης από τις δηλώσεις Δυτικών αξιωματούχων ότι ο πόλεμος αντιπροσώπων στην Ουκρανία μεταξύ ΝΑΤΟ – Ρωσίας θα συνεχιστεί παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κίεβο και οι εταίροι του.

Πλήρως εξασφαλισμένη καταστροφή – Διπλασιάζεται στα 800 κιλά το βάρος της κεφαλής των πυραύλων των ρωσικών αεροσκαφών

 Οι πύραυλοι που εκτοξεύουν τα ρωσικά αεροσκάφη θα είναι εφεξής ακόμη πιο καταστροφικοί

Η Ρωσία κάνει ακόμη πιο καταστροφικούς τους πυραύλους που εκτοξεύουν τα αεροσκάφη της.
Οι Ρώσοι μηχανικοί διπλασίασαν την ισχύ ενός πυραύλου αεροσκάφους με βεληνεκές 310 χιλιομέτρων αυξάνοντας το βάρος της κεφαλής του στα 800 κιλά ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής της Tactical Missile Weapons Corporation Boris Obsonov.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu επιθεώρησε την πρόοδο της κρατικής παραγγελίας στο Κρατικό Γραφείο Σχεδιασμού Raduga.

Κασσελάκης για σκάνδαλο υποκλοπών - Ευρωβουλή: Ο Μητσοτάκης εξευτελίζει τη χώρα μας στο εξωτερικό

 «Είναι η αλήθεια που σας κρύβει το πέπλο της προπαγάνδας» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την ακροάση της Ευρωβουλής για τις υποκλοπές

«Oι θεσμοί είναι η Δημοκρατία μας. Οι θεσμοί είναι η Ηθική της πατρίδας μας. Δείτε μαζί μου τι λένε στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή για τους Ελληνικούς θεσμούς» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με τη χθεσινή (17/1) συζήτηση στην Ευρωβουλή για το σκάνδαλο των υποκλοπων και το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Ανδρουλάκης: Έχουμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας πανευρωπαϊκά

 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε το νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου»

Αιχμές κατά της κυβένησης για την κατάσταση στο ΕΣΥ εκτόξευσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, από την Ηλεία και την Αχαΐα, όπου πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία.

«Έχουμε τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας πανευρωπαϊκά» ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προσθέτοντας ότι «αυτό το μήνυμα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη η κυβέρνηση ασκώντας πολιτικές που στηρίζουν το ΕΣΥ.

Αυγέρη - ΣΥΡΙΖΑ: Ο αγροτικός κόσμος βιώνει την κυβερνητική εγκατάλειψη και αναλγησία

 «Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα ασφαλιστικά και φορολογικά χαράτσια» προειδοποιεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΔΕΔΔΗΕ κόβει το ρεύμα στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα ασφαλιστικά και φορολογικά χαράτσια», υπογραμμίζει σε μαγνητοσκοπημένη δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρα Αυγέρη.


Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Ευρωβουλής για το σκάνδαλο των υποκλοπών - Οι παρεμβάσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών

 Δεν έλειψαν και τα σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης, στις παρεμβάσεις των ελλήνων ευρωβουλευτών

Στο μικροσκόπιο της Ευρωβουλής τέθηκε εκ νέου η χώρα μας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το Κράτος Δικαίου αλλά και την Ελευθερία του Τύπου.
Στην συζήτηση, που ξεκίνησε λίγο πριν τις 19:00 το απόγευμα της Τετάρτης, παρενέβη η πλειονότητα των ελλήνων ευρωβουλευτών, ενώ δεν έλειψαν και τα σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης.
Ακολουθούν οι παρεμβάσεις ελλήνων ευρωβουλευτών.

Άγρια κόντρα Ασημακοπούλου - in't Veld στην Ευρωβουλή - «Κάθε φορά που συζητάμε για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα μας κατηγορείτε»

 Η ευρωβουλευτής της ΝΔ αποπειράθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της κυβέρνησης για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου

Σφοδρή αντιπαράθεση με την Ολλανδη ευρωβουλευτή Sophie in 't Veld είχε η Άννα Μίσελ Ασημακοπούλου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, όταν η ευρωβουλευτής της ΝΔ αποπειράθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της κυβέρνησης για το κράτος δικαίου και την ελευθερία του Τύπου, απορρίπτοντας κάθε κριτική από τους Ευρωπαίους συναδέλφους της.

Απάντηση Βελόπουλου στις δηλώσεις Μητσοτάκη: Πήγε στο Davos για να μας μιλήσει περί ανέμων, υδάτων και ... ανεμογεννητριών

O κύριος Μητσοτάκης έκανε ένα «εθνικό έγκλημα, ενεργειακό έγκλημα» τονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης 

  Η εμμονή του Έλληνα πρωθυπουργού στο Νταβός, να μας μιλήσει πάλι περί ανέμων και υδάτων, για να μας μιλήσει για τις ανεμογεννήτριες, που αφορούν τους κολλητούς του κυρίως και τα κέρδη που βγάζουν, μας προκαλεί ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Απαγορευμένος ο φασιστικός χαιρετισμός λέει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας – Μέχρι και 3 έτη φυλάκισης

 Η πρώτη, άμεση συνέπεια της απόφασης αυτής του ιταλικού Αρείου Πάγου είναι ότι θα πρέπει να δικαστούν εκ νέου οι συμμετέχοντες σε «τελετή μνήμης», η οποία πραγματοποιήθηκε πριν οκτώ χρόνια στο Μιλάνο, κατά την οποία οκτώ ακροδεξιοί είχαν προχωρήσει σε φασιστικό χαιρετισμό

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας έλαβε σήμερα 18/1 μια οριστική απόφαση, σχετικά με το αν ο φασιστικός χαιρετισμός πρέπει να θεωρείται νόμιμος ή παράνομος.

Αιματηρές συγκρούσεις της ρωσικής στρατιάς «Δύση» με τρεις ουκρανικές ταξιαρχίες στο Kupyansk

 Η ρωσική στρατιά ενεπλάκη σε μάχες με την 32η ουκρανική ταξιαρχία, την 60η μηχανοκίνητη και την 95η αερομεταφερόμενη κοντά στη Sinkovka

Η ρωσική ομάδα μάχης Δύση απέκρουσε έξι ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή Kupyansk την περασμένη ημέρα, με αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να χάσουν έως και 155 στρατιώτες, μετέδωσε το Tass την Πέμπτη (18/1/2024) επικαλούμενο υψηλόβαθμές πηγές από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.


Η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα, πανάκριβη, με φούσκα χρηματιστήριο – Όνειδος το θέμα με τα ομόφυλα ζευγάρια

 Στο πρώτο στραβοπάτημα, όλος αυτός ο αέρας θα ξεφουσκώσει και το στραβοπάτημα δεν θα αργήσει

Η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα.
Η Ελλάδα είναι μια πανάκριβη χώρα όπου ο μέσος πολίτης για να ζήσει χρειάζεται επιδόματα και pass που αποτελούν προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η Ελλάδα έχει μια φούσκα οικονομία, καταχρεωμένη και με ενέσεις από τα ευρωπαϊκά ταμεία παρουσιάζει λογιστικές αυξήσεις ΑΕΠ.
Η Ελλάδα έχει φούσκα χρηματιστήριο, πλασματικές αποτιμήσεις που κατασκευάζονται και δεν αποτελούν πραγματική αξία.

«Χωματερή» της ΕΕ η Τουρκία – Εκεί κατέληξε το 39% των απορριμμάτων το 2022

 Ο πρώτος προορισμός των αποβλήτων που εξήχθησαν το 2022 από την ΕΕ ήταν η Τουρκία, με όγκο 12,4 εκατομμυρίων τόνων

Η Τουρκία είναι ο κύριος προορισμός των απορριμμάτων της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Εurostat στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με τη Eurostat, το 2022, η ΕΕ εξήγαγε 32 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων σε τρίτες χώρες, με την Τουρκία να έχει τα πρωτεία. Πρόκειται για μια ελαφρά μείωση 3% σε σύγκριση με το 2021.

Ο πολυηχητικός πύραυλος Fatah-II του Πακιστάν είναι η πιο τρομακτική απειλή για το πυραυλικό σύστημα S-400 της Ινδίας

   Τα προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως ο υπερσύγχρονος αεροηλεκτρονικός του εξοπλισμός, ένα εξελιγμένο σύστημα πλοήγησης και μια χαρακτηριστική τροχιά πτήσης, το κάνουν να ξεχωρίζει

Το Πακιστάν δοκίμασε πρόσφατα το εγχώριο όπλο κρούσης ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, το Fatah-II. Με εντυπωσιακή εμβέλεια περίπου 249 μιλίων (400 km), το πυραυλικό σύστημα τοποθετείται από το Ισλαμαμπάντ ως πιθανή πρόκληση για τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400 της Ινδίας.

Ζελεδάκια κάνναβης: Και επίσημα «τέλος» από περίπτερα και μίνι μάρκετ

 Στον Πίνακα των ναρκωτικών υπάγεται η δραστική ουσία της εξαϋδροκανναβινόλης (HHC) και των παραγώγων αυτής

Δημοσιεύτηκε στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» η Κοινή Απόφαση του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για την υπαγωγή της δραστικής ουσίας της εξαϋδροκανναβινόλης (HHC) και των παραγώγων αυτής στον Πίνακα Β’ των ναρκωτικών, μετά από ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ναρκωτικών.
Ως εκ τούτου, προϊόντα με τη συγκεκριμένη ουσία, όπως είναι τα ζελεδάκια κάνναβης που κυκλοφορούν σε περίπτερα και μίνι μάρκετ, σταματούν να πωλούνται στο εμπόριο και αποσύρονται από σημεία με ελεύθερη πρόσβαση.

Κεραυνοί Μάνου κατά Πιερρακάκη - Κεραμέως: Θλιβερά τα αποτελέσματα του Παιδείας - Νοσούν από ιό κρυψίνοιας οι υπουργοί

 Τα αποτελέσματα PISA δεν υποδηλώνουν αναβάθμιση, αλλά σαφή υποβάθμιση, καταγγέλλει ο Στέφανος Μάνος

Άκρως απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα τα οποία καταγράφει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον Στέφανο Μάνο, ο οποίος μάλιστα εστράφη προσωπικώς κατά της πρώην και κατά του νυν καθ' ύλην αρμοδίου σχολιάζοντας, σκωπτικώς, πως πάσχουν από ιό κρυψίνοιας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα ανέφερε με ανάρτησή του, «αρχές Δεκεμβρίου 2023 δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αξιολόγησης PISA των μαθητών της Α' λυκείου σε χώρες του ΟΟΣΑ.

Προειδοποίηση σοκ ΗΠΑ: Η Ουκρανία τελειώνει, η Ρωσία θα πετύχει μεγαλειώδη νίκη – Βρετανία: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε παρακμή

  Jack Kean (Πρώην Αρχηγός Στρατού ΗΠΑ):
 Η Ρωσία θα επιτύχει μεγαλειώδη νίκη στην Ουκρανία -  John Kirby (Εθνική Ασφάλεια ΗΠΑ): Η Ουκρανία πλησιάζει στην εξάντληση των κρίσιμων όπλων
(upd 31) Το μοιραίο τέλος της Ουκρανίας είναι προδιαγεγραμμένο, πλέον όλοι κατανοούν ότι η Ρωσία θα είναι ο μεγάλος νικητής και η Ουκρανία, η Δύση, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ οι μεγάλοι ηττημένοι.

Επίσημα ο Λευκός οίκος προειδοποιεί ότι η Ουκρανία διατρέχει σοβαρό κίνδυνο γιατί έχει σοβαρή έλλειψη όπλων.

Χειροπέδες για συμβόλαια θανάτου στη Greek Mafia – Το παζλ των ερευνών από τις Αρχές

 Σε ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς φέρονται να εμπλέκονται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ.

Οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες σε δύο πρόσωπα για την υπόθεση δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια το 2022, του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του, Διονύση Μουζακίτη, στον Κορυδαλλό το περασμένο καλοκαίρι, για δύο εμπρηστικές επιθέσεις, αλλά και για μια απόπειρα δολοφονίας στην Πιερία. Οι συλληφθέντες είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και φέρονται να συνδέονται με λαθρεμπόριο τσιγάρων.

ΕΕ: Πλαφόν στα 10.000 ευρώ τίθεται για πληρωμές σε μετρητά

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη συμφώνησαν σήμερα (18/1) να περιορίσουν στα 10.000 ευρώ τις πληρωμές σε μετρητά στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο μιας νομοθεσίας κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία, έχουν ήδη επιβάλει αυστηρότερους κανόνες για το ύψος των πληρωμών σε μετρητά. 

Ωστόσο, σε άλλα κράτη μέλη, όπως η Αυστρία ή η Γερμανία, οι πληρωμές σε μετρητά παραμένουν μέχρι σήμερα χωρίς όριο.

ΗΠΑ: Η στάση της Ρωσίας για τα πυρηνικά μπορεί να αλλάξει με την εκπνοή της συμφωνίας New START

 Η άρνηση της Ρωσίας να συζητήσει με τις ΗΠΑ τα θέματα που σχετίζονται με τα πυρηνικά όπλα θέτει εν αμφιβόλω την προθυμία της να συμμετάσχει στη συμμόρφωση ή σε μια συνέχεια της συμφωνίας New START για τον έλεγχο των εξοπλισμών, αλλά η στάση της μπορεί να αλλάξει καθώς το 2026 εκπνέει η συμφωνία, δήλωσε σήμερα ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Μεσολόγγι: Τη Δευτέρα απολογείται ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία – Τι είπε η αδερφή του 31χρονου αγνοούμενου

 Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο ασκήθηκε στον 50χρονο κρεοπώλη, που από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε πρόσωπο κλειδί, στην εξαφάνιση του 31ος ετών κυνηγού στο Μεσολόγγι.

«Ο 50χρονος δεν έχει μιλήσει και δεν ξέρω αν θα το κάνει ποτέ. Θα πάει φυλακή αλλά εγώ ζητάω να μάθω πού είναι ο Μπάμπης», είπε η αδερφή του 31χρονου αγνοούμενου στην ΕΡΤ.

Η μυστηριώδης ασθένεια της Κέιτ Μίντλετον και η μεγάλη ουλή από χειρουργείο στο κεφάλι – Το «διπλό χτύπημα» για το παλάτι

 Θορυβημένη είναι η Βρετανία από τα νέα για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον, που νοσηλεύεται για τρίτη ήμερα σε ιδιωτική κλινική μετά από χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά, όπως ανακοίνωσε το Μπάκιγχαμ.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώνει στο νοσοκομείο μετά από χειρουργική επέμβαση και ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργείο την επόμενη εβδομάδα.