"Ξήλωσαν" το αφεντικό του γερμανικού ποδοσφαίρου για ένα ρολόι

Σε αντίθεση με την Ελλάδα στη Γερμανία από ό,τι φαίνεται έχουν ακόμη τσίπα.
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (DFB),  Ράιχαρντ Γκρίντελ «ξηλώθηκε» την Τρίτη από τη θέση του μετά την αποκάλυψη ότι το 2017 είχε αποδεχτεί ένα ακριβό ρολόι από τον Ουκρανό συνάδελφό του, Γκριγκόρι Σούρκις ως δώρο, τη στιγμή που μάλιστα ο ίδιος βρισκόταν ήδη υπό πίεση το τελευταίο διάστημα από δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε έσοδα που έλαβε από θυγατρική της DFB.

Σε μετεκλογικό πραξικόπημα οδεύει ο Ερντογάν

Ήταν σαφές εξαρχής. Ο σουλτάνος της νέας Τουρκίας δεν θα μπορούσε εύκολα να χωνέψει την απώλεια ελέγχου σε δύο βασικά κέντρα λήψης αποφάσεων που είναι η Κωνσταντινούπολη και η Άγκυρα.
Το σενάριο αυτό επαναλαμβάνεται από τις 15 Ιουλίου του 2016 και το περίφημο στημένο πραξικόπημα - αντιπραξικόπημα που οδήγησε την Τουρκία σε κατάλυση των δημοκρατικών θεσμώνΔεν θα μπορούσε επίσης να επιβιώσει οικονομικά ως καθεστώς πια χάνοντας μια βασική πηγή εσόδων, τη μεγαλύτερη στην Τουρκία, που αντιστοιχεί στο 1/3 του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος που αποφέρει η μητροπολιτική Κωνσταντινούπολη στον τουρκικό κρατικό κορβανά.

Αθήνα και Σκόπια σε τροχιά βαλκανικής συνεργασίας

Τα δυτικά Βαλκάνια από την εποχή της πτώσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν πηγή αποσταθεροποίησης και χώρος σύγκρουσης των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων. Ενδεχομένως για τον λόγο αυτό η οθωμανική διπλωματία είχε αποκαλέσει την ευρύτερη αυτή περιοχή και το Βελιγράδι συγκεκριμένα «καρδιά» των εξελίξεων στην Ευρώπη. Όχι χωρίς λόγο βέβαια.
Μετά τον πόλεμο και την κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβίας ο κατακερματισμός του τότε εθνικού κράτους σε επιμέρους Δημοκρατίες επέφερε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση και ακόμη ισχυρότερη

ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Προβάδισμα πρόκρισης χωρίς να Ματ... ώσει!

Με δύο γκολ του Λέο Μάτος ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα με 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης, στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.
H ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου μπήκε καλύτερα στο ματς προσπαθώντας να επιβάλει το ρυθμό της και στο 17ο λεπτό άνοιξε το σκορ όταν ο Ίνγκασον έκανε το γέμισμα,

Ethiopian Airlines: Ενεργοποιήθηκε μόνο του το σύστημα που συνέβαλε στην πτώση του Boeing;

Ένα νέο, ακραίο, σενάριο εξετάζουν οι ερευνητές στην πτήση της Ethiopian Airlines καθώς προσπαθούν να διακριβώσουν αν το σύστημα που συνέβαλε στην πτώση του Boeing 737 MAX 8 ενεργοποιήθηκε μόνο του, μετά την απενεργοποίησή του από τους πιλότους.Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters υποστήριξαν ότι το αυτόματο σύστημα αποτροπής απώλειας στήριξης ενεργοποιήθηκε τέσσερις φορές αφού το πλήρωμα αρχικά το έκλεισε λόγω των προβληματικών δεδομένων που λάμβανε από έναν αισθητήρα.

Ανατριχίλα: Τι θα συμβεί αν εκραγούν όλα τα πυρηνικά στον πλανήτη (foto-Video)

Αν και όλες οι πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου ομνύουν στην ειρήνη και στη μη χρήση των συγκεκριμένων όπλων μαζικής καταστροφής, φαίνεται ότι η παγκόσμια κατάσταση τα τελευταία χρόνια δημιουργεί ανησυχίες.
Συγκεκριμένα, σήμερα στη Γη υπάρχουν 15.000 πυρηνικά όπλα

Από την Αθήνα ξεκινά την προεκλογική του περιοδεία ο Βέμπερ - Το λογοπαίγνιο με το επίθετό του

Από την Αθήνα θα ξεκινήσει την προεκλογική του περιοδεία, στις 23 Απριλίου, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρεία της Κομισιόν, Μάνφρεντ Βέμπερ. Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στο Μόναχο, την ιδιαίτερη πατρίδα του, στις 24 Μαΐου, δύο ημέρες πριν ολοκληρωθούν οι ευρωεκλογές.
Ο Μάνφρεντ Βέμπερ δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα αγωνιστεί για μια Ευρώπη "ισχύρή" και "γενναιόδωρη", με κεντρικό σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του τη φράση "Η δύναμη του εμείς", που συμβολίζει την ενότητα της ΕΕ απέναντι στις κρίσεις.

Θεοδωράκης: Ταυτιζόμαστε με το μανιφέστο του Μακρόν

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει Ευρωεκλογών, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι η ευρωπαϊκή πρόταση του Ποταμιού, ταυτίζεται -σε μεγάλο βαθμό- με το μανιφέστο της «Ευρωπαϊκής Αναγέννησης» του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Ονόματα-εκπλήξεις στο ευρωψηφοδέλτιο του Γιάνη Βαρουφάκη (Photo)

Τους νέους υποψηφίους της για την Ευρωβουλή ανακοίνωσε το ΜέΡΑ25, με έναν εξ αυτών να είναι η σύζυγός του, εικαστικός Δανάη Στράτου.
 
Το «ΜέΡΑ25», γραμματέας του οποίου είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε δύο γυναίκες και δύο άνδρες που θα διεκδικήσουν μια θέση την επόμενη Ευρωβουλή.
 
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα είναι στο Βερολίνο επικεφαλής του ψηφοδελτίου «Δημοκρατία στην Ευρώπη» (DiEM25) για τις ευρωεκλογές.