Ρωσία: Εντατικές συνομιλίες Σοϊγκού με Παρίσι, Άγκυρα και Λονδίνο

 Ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με τον γάλλο υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιέν Λεκορνύ και τους ομολόγους του της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και της Βρετανίας Μπεν Ουάλας με θέμα τον πόλεμο στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός. Για τον υπουργό Αμυνας της Ρωσίας πρόκειται για πολύ εντατικές συνομιλίες σε μία μόνο ημέρα για πρώτη φορά από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στο τέλος του Φεβρουαρίου.

Κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Σεμπαστιέν Λεκορνύ, ο ρώσος υπουργός εξέφρασε δυσαρέσκεια για την κατάσταση στην Ουκρανία «όπου υπάρχει τάση για ανεξέλεγκτη κλιμάκωση», σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού στρατού.

Βελιγράδι: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Τα 25 υπουργεία και η πρωθυπουργός Μπρνάμπιτς

 Την σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) του οποίου ηγείται. Πρόκειται για κυβέρνηση συνασπισμού Προοδευτικών και Σοσιαλιστών που θα έχει επίσης και την υποστήριξη μειονοτικών κομμάτων.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης θα αναθέσει στην μέχρι σήμερα πρωθυπουργό Άνα Μπρνάμπιτς ενώ αποκάλυψε και τα ονόματα των 25 υπουργών που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση. Ενδιαφέρον είναι ότι από την νέα κυβέρνηση έχει αποκλειστεί ο νυν υπουργός Εσωτερικών (σ.σ. Αστυνομίας) Αλεξάνταρ Βούλιν ο οποίος τους

Φορτηγό περνά με ταχύτητα ανάμεσα από φάλαγγα ουκρανικών αρμάτων (βίντεο)

 Οι Ουκρανοί προσπαθούν να τους αναχαιτίσουν

Σαν από τρέλα οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται επί φορτηγού και ενός ΤΟΜΠ MTLB περνάνε μέσα από τα κενά των ουκρανικών αρμάτων που αποσβολωμένα προσπαθούν να τους αναχαιτίσουν. 

Ρωσικό Su-35 εναντίον Su-27 της Ουκρανίας: Πόσο συντριπτικό είναι το πλεονέκτημα;

Ένα κοινό ζήτημα σε όλο τον ουκρανικό στρατό είναι η έλλειψη υλικού μετά τη δεκαετία του 1980, κάτι που ισχύει ιδιαίτερα στην αεροπορία όπου τα σοβιετικής κατασκευής Su-27 οπλισμένα με πυρομαχικά της σοβιετικής εποχής παραμένουν μακράν τα πιο ικανά πλεονεκτήματά της. Ενώ η ρωσική Πολεμική Αεροπορία είχε αρχικά προγραμματιστεί να τοποθετήσει ένα εντελώς νέο μετασοβιετικό αεροσκάφος ως το κύριο μαχητικό αεροπορίας υπεροχής μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020,

Τρόμος στα ουκρανικά μαχητικά: Ρωσικό Su-57 κατάρριψε ουκρανικό Su-27 από απόσταση 217χλμ.!

 Αρχικά είχε αποδοθεί σε κατάρριψη με σύστημα S-400

Σε κίνηση προς πολλούς αποδέκτες προχώρησε η ρωσική αεροπορία μετά την αποκάλυψη ότι το ρωσικό μαχητικό πολλαπλού ρόλου Su-57 πέμπτης γενιάς σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο βεληνεκές καταστροφής εχθρικού στόχου.

Και αυτό σημειώθηκε με την κατάρριψη ουκρανικού μαχητικού Su-27 που είχε πραγματοποιήσει επιδρομή στο Μπέλγκοροντ από απόσταση 217 χλμ.! Αυτό ανέφερε το αμερικανικό περιοδικό Military Watch Magazine.

Νέα ουκρανική συντριβή στην Χερσώνα - Κίεβο σε Ευρώπη: «Βοηθήστε ή θα δείτε μετανάστες»

 Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές διέλυσαν ολόκληρο μηχανοκίνητο τάγμα

Ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντένις Σμιχάλ σε μια κίνηση απελπισίας ζητά περισσότερα όπλα και προειδοποιεί ή θα λέγαμε απειλεί για ένα “μεταναστευτικό τσουνάμι” εάν τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίσουν να καταστρέφουν σκόπιμα μη στρατιωτικές υποδομές.

Βέβαια κατά τα δυτικά ΜΜΕ οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται συνεχώς σε διαδικασία επανάκτησης εδαφών από τις ρωσικές δυνάμεις και αρκετοί απορούν γιατί τέτοιες δηλώσεις που θα αποδυνάμωναν την λαϊκή στήριξη της κυβέρνησης στο Κίεβο.

Dr. Francis Boyle: «Ο Τ.Μπάιντεν μας οδηγεί σε έναν Γ’ ΠΠ»

 «Οι Αμερικανοί πρέπει να τον αποπέμψουν»

O Dr. Francis Boyle, είναι ο συντάκτης του Biological Weapons Act και ο άνθρωπος ο οποίος χαρακτήρισε τον κορωνοϊό «ένα επικίνδυνο βιολογικό όπλο» και προειδοποιεί πως η κυβέρνηση Μπάιντεν οδηγεί τις ΗΠΑ και τον πλανήτη σε μία κρίση χειρότερη από την κρίση της Κούβας και πως αν το γνώριζε αυτό ο αμερικανικός λαός θα απέπεμπε τον Αμερικανό πρόεδρο.

Χρησιμοποιεί μάλιστα μία χαρακτηριστική φράση «Οι Αμερικανοί υπνοβατούν προς τον Γ’ ΠΠ».

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εξόντωσαν την 28η Μηχανοκίνητη ουκρανική Ταξιαρχία στην Χερσώνα

 Μία ακόμα ουκρανική ήττα

H 28η Μηχανοκίνητη ουκρανική Ταξιαρχία είχε «συνάντηση» με τους Ρώσους αλεξιπτωτιστές στην κατεύθυνση προς το Krivoy Rog στην Χερσώνα.

Η εμπλοκή κόστισε την καταστροφή της ενώ στο βίντεο που ακολουθεί φαίνονται τα διαλυμένα οχήματά της που είχαν παραχωρηθεί στο Κίεβο από Σλοβακία και Σκόπια.

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές εξόντωσαν τα ουκρανικά άρματα με Kοrnet-E

Ουκρανικό: MIG-29 βγαίνουν από τις αποθήκες & γεμίζουν την ρωσική αεροπορία στην πρώτη γραμμή

 Καμία αναφορά ακόμα για τον αριθμό των μαχητικών που θα επανέλθουν

Οι ρωσικές δυνάμεις κάνουν χρήση του κολοσσιαίου οπλοστασίου που τους κληροδότησε η Σοβιετική Ένωση και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα μέσα όπως σχεδιάστηκαν.

Έτσι θα αφεθούν τα σύγχρονα Su-27SM/-30-35 για να διαφυλάσσουν τα σύνορα από τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις

Κοινά ναυτικά γυμνάσια ξεκίνησαν Ρωσία-Αλγερία στην Μεσόγειο

 Κανονικά συνεχίζονται οι παραδόσεις όπλων στον αλγερινό στρατό

Το υπουργείο Άμυνας της Αλγερίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η Ρωσία και η Αλγερία ξεκινούν κοινή ναυτική άσκηση στη Μεσόγειο. Ομάδα ρωσικών πολεμικών πλοίων έφτασε την Τρίτη στη χώρα της Βόρειας Αφρικής για να λάβει μέρος στην τετραήμερη άσκηση.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωση του ότι στόλος πολεμικών πλοίων του ρωσικού στόλου ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Αλγερίου την Τρίτη για να πραγματοποιήσει κοινή ναυτική άσκηση 2022. Πρόσθεσε ότι η άσκηση ήρθε για να ενισχύσει τη στρατιωτική συνεργασία μεταξύ του αλγερινού και του ρωσικού ναυτικού.

Βρετανία – Ντάουνινγκ Στριτ: Συνάντηση Μπόρις Τζόνσον – Ρίσι Σούνακ

 Συνάντηση πραγματοποίησαν ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο Μπόρις Τζόνσον, με τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησής του, Ρίσι Σούνακ.

Οι δυνητικοί αντίπαλοι στην κούρσα για τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, συναντήθηκαν χθες το βράδυ, κατά πληροφορίες ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων του BBC και της Sunday Times.

Ο κ. Τζόνσον και ο κ. Σούνακ, η παραίτηση του οποίου οδήγησε εντέλει σε αυτή του πρώην πρωθυπουργού,

Ιταλία: Τελετή παράδοσης – παραλαβής ενόψει μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης Μελόνι

 Στις 10:30 αναμένεται η τελετή παράδοσης – παραλαβής της νέας Ιταλικής Κυβέρνησης και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου υπό την Τζόρτζια Μελόνι.

Η Μελόνι θα ηγηθεί της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης σε μία δύσκολη συγκυρία λόγω και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και με το δημόσιο χρέος της Ιταλίας να βρίσκεται στα ύψη.

«Ορκίζομαι πίστη στην Δημοκρατία να διαφυλάττω με αφοσίωση το Σύνταγμα και τους