Γερμανία: Η δημοσιογράφος Λίντα Ζερβάκη φέρεται να έλαβε χρήματα από την καγκελαρία, για συνέντευξη με τον καγκελάριο Σολτς

 Η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος Λίντα Ζερβάκη φέρεται να έχει λάβει αμοιβή από την καγκελαρία, για συνέντευξή της με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την ψηφιακή τεχνολογία. Επρόκειτο για την «κάλυψη των εξόδων» της δημοσιογράφου και της ομάδας της, απαντά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Tageszeitung, η κυρία Ζερβάκη έλαβε το 2022 1130,50 ευρώ από την καγκελαρία, ενώ είχε ήδη δεχθεί κριτική και για το γεγονός ότι δεν υπέβαλε τις «δύσκολες» ερωτήσεις στον κ. Σολτς, παρότι η Γερμανία θεωρείται ότι έχει μείνει πολύ πίσω στην ψηφιακή μετάβαση.

Γαλλία κι άλλοι 10 της ΕΕ στηρίζουν την πυρηνική ενέργεια

 Ένδεκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με επικεφαλής την Γαλλία εξέφρασαν σήμερα την πρόθεσή τους «να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή συνεργασία» στην πυρηνική ενέργεια για να αναπτύξουν νέα προγράμματα, επιμένοντας στον ρόλο του ατόμου στην απανθρακοποίηση της οικονομίας.

Πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου: “Ο Μπάιντεν δεν ξέρει που βρίσκεται”

Η επιδείνωση της ψυχικής κατάστασης του προέδρου Τζο Μπάιντεν αποτελεί κίνδυνο για όλη την Αμερική, δήλωσε ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου και Ρεπουμπλικανός βουλευτής Ρόνι Τζάκσον. «Είναι τρομακτικό για τη χώρα μας που ο Μπάιντεν είναι ο αρχιστράτηγος». 

Πολεμικό Ναυτικό Κυρίαρχος Αιγαίου: Belh@rra, Κορβέτες, MH-60R Romeo

 Την ώρα που η ναυπήγηση των φρεγατών Βelharra προχωρά ταχύτατα και αναμένεται η συμφωνία για τις καινούργιες κορβέτες το Πολεμικό Ναυτικό κάνει ένα ακόμη άλμα στην εξοπλιστική του ενίσχυση με την απόκτηση των πρώτων τριών από τα επτά συνολικά υπερσύγχρονα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R.

Mirage 2000-5Mk.2 στην 331 Μοίρα “Θησέας”: Ολική επαναφορά – ένα προσιτό υπερόπλο, τι “λέει” η σύγκριση με τα RAFALE F3R;

 331 Mοίρα “Θησέας” – Οι τελευταίοι (;) μαχητές των ελληνικών Mirage – Η επανενεργοποίηση και το μέλλον ενός πραγματικά κρίσιμου μαχητικού παράγοντα. Η ιστορία των τελευταίων 20 ετών ήταν για την 331 Μοίρα “Θησέας” της 114 Πτέρυγας Μάχης, μία ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδος. 

Παρέλαβε και εισήγαγε το Mirage 2000-5Mk.2 σε υπηρεσία με καθυστέρηση δυόμιση περίπου ετών, λόγω προβλημάτων που είχαν καταγραφεί στη λειτουργία του αναβαθμισμένου από πλευράς δυνατοτήτων, συστήματος αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου ICMS 2000Mk.3. Κατόπιν ήρθε η δεκαετία του 2010, με όλες τις αρνητικές εξελίξεις που έφερε…

Βρήκε κάτι πολύ καλό στην Κρήτη η ExxonMobil;

 Στα χέρια της ΕxxonMobil βρίσκονται τα σεισμικά δεδομένα που συνέλεξε το ερευνητικό σκάφος «Sanco Swift» της νορβηγικής PGS το διάστημα από 9 Νοεμβρίου έως και 17 Φεβρουαρίου στις υποθαλάσσιες περιοχές δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης.

 Οι γεωλόγοι της μεγαλύτερης πολυεθνικής παγκοσμίως, με τη συσσωρευμένη εμπειρία και τις μεγάλες δυνατότητες ευκρίνειας που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες, είναι έτοιμοι να καταπιαστούν με την ανάλυση της εικόνας και των πληροφοριών από τα σεισμογραφικά δεδομένα 12.278 χιλιομέτρων στις δύο περιοχές, διαδικασία που θα κρίνει και τα επόμενα βήματα.

Ο Ερντογάν πέταξε μετρητά σε σεισμόπληκτα παιδιά… ούτε τσίπα (vid.)

 Kαθώς η οργή και η κατακραυγή κατά του καθεστώτος Ερντογάν προσλαμβάνει απρόσμενες εκφάνσεις και διαστάσεις μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, ο Τούρκος πρόεδρος, όχι μόνο αναγκάστσηκε για πρώτη φορά να ζητήσει “συγνώμη” αλλά προχώρησε και σε μια ασύλληπτης ξεδιαντροπιάς κι αναλγησίας κίνηση, πετώντας λεφτά σε παιδιά και ενήλικες σεισμόπληκτους…

Ρωσία: Κλειστός ο εναέριος χώρος πάνω από την Αγία Πετρούπολη λόγω ύποπτου ιπτάμενου αντικειμένου--Ο ουρανός πάνω από την Αγία Πετρούπολη άνοιξε εντελώς μετά από περιστατικό με αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο

 Όλες οι πτήσεις προς το αεροδρόμιο Πούλκοβα της Αγίας Πετρούπολης ανεστάλησαν προσωρινά, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή σήμερα (28.02.2023), καθώς μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας, μεταδίδουν πως εντοπίστηκε στην περιοχή ιπτάμενο αντικείμενο η ταυτότητα του οποίου είναι άγνωστη, πιθανόν τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ο δήμος της Αγίας Πετρούπολης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας, ανέφερε μέσω Telegram πως όλες οι πτήσεις ανεστάλησαν ως τουλάχιστον τις 12:00 (τοπική ώρα· 11:00 ώρα Ελλάδας). Δεν διευκρίνισε τον λόγο.

Ρωσία: Θα απέχει απο τη συνθήκη New START για τη μείωση των πυρηνικών έως ότου εισακουστεί απο τις Η.Π.Α

 Η Ρωσία δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει στη συνθήκη New START για τη μείωση των πυρηνικών όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες έως ότου η Ουάσινγκτον ακούσει τη θέση της Μόσχας”, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ,

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέδωσε μια προειδοποίηση προς τη Δύση την περασμένη εβδομάδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και ανακοίνωσε την απόφαση της Ρωσίας να

Ινδονησία, Αλγερία και Τσαντ αγοράζουν το τουρκικό μη επανδρωμένο ANKA

 Η Turkish Aerospace Industries φαίνεται να εξασφάλισε σημαντικές παραγγελίες για το μη επανδρωμένο της, ANKA, με την Ινδονησία να προμηθεύεται 12, την Αλγερία 10 και το Τσαντ 2.

Η συνολική αξία των παραγγελιών όπως γράφει το Turkishdefencenews.com ξεπερνά τα 500 εκατ. δολάρια.

Ρώσοι πεζοναύτες κατέλαβαν ουκρανικές θέσεις στην πόλη Ugledar (βίντεο)

 Η πόλη αυτή βρίσκεται 100 χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης

Βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου δίχνει Ρώσους Πεζοναύτες να έχουν εισβάλει σε οχυρωμένες ουκρανικές θέσεις στην πόλη Ugledar η οποία βρίσκεται εκατό χιλιόμετρα βόρεια της Μαριούπολης. 

5.500 Ουκρανοί εγκλωβίστηκαν στο Μπακχμούτ – Η μεγαλύτερη ανθρωποπαγίδα μετά την Μαριούπολη

 Αμύνονται αλλά χωρίς ελπίδα

Περίπου 5.500 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εγκλωβιστεί στο Μπακχμούτ της περιφέρειας του Ντόνετσκ, στο Ντονμπάς (το Ντονμπάς είναι μια γεωγραφική έκταση που περιλαμβάνει τις βιομηχανικές περιφέρειας Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ, μια περιοχή που χαρακτηρίζεται ως «Νέα Ρωσία» από τους ρωσόφωνους κατοίκους που πλέον αποτελούν το 90% των κατοίκων της) από τα ρωσικά στρατεύματα.

Είναι ο μεγαλύτερος εγκλωβισμός ουκρανικών δυνάμεων από την μάχη της Μαριούπολης και δύσκολα θα επιβιώσουν οι Ουκρανοί αν δεν καταφέρουν να σπάσουν την πολιορκία.

Επικεφαλής Wagner: «Σχεδόν στους μισούς νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες εντοπίστηκαν ψυχοτρόπες ουσίες»

 Δείτε παρακάτω το σχετικό Tweet

O επικεφαλής της στρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Yevgeny Prigozhin δήλωσε πως στον οργανισμό νεκρών Ουκρανών στρατιωτών ανιχνευθήκαν ψυχοτρόπες ουσίες, και μάλιστα στους μισούς από αυτούς! 

Βρετανικές πηγές αναφέρουν ότι ρωσικά μαχητικά Su-57 χρησιμοποιούν πυραύλους R-37M ακραίου βεληνεκούς για να καταρρίψουν ουκρανικά αεροσκάφη

 Από τότε που αναφέρθηκε για πρώτη φορά η συμμετοχή του μαχητικού Su-57 πέμπτης γενιάς στον Ρωσο-Ουκρανικό Πόλεμο τον Μάρτιο του 2022, έχουν προκύψει διάφορες αναφορές σχετικά με τους ρόλους που έχει εκπληρώσει . 

Αρχικά αναφέρθηκε ότι το αεροσκάφος συμμετείχε σε αποστολές κρούσης και αργότερα σε αποστολές καταστολής της αεράμυνας , πιθανότατα χρησιμοποιώντας πυραύλους κρουζ Kh-59MK2 και Kh-31,

Το ρωσικό μαχητικό Su-37 «Terminator» επόμενης γενιάς συμπληρώνει 25 χρόνια από την πρώτη πτήση

 Στις 2 Απριλίου 2023, συμπληρώνονται 27 χρόνια από την πρώτη πτήση του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους υπεροχής βαρέων βαρών Su-37 «Terminator» - το οποίο αναπτύχθηκε ως μέρος ενός φιλόδοξου προγράμματος για τη σημαντική ενίσχυση του πλαισίου αεροσκάφους Su-27 Flanker τέταρτης γενιάς για μάχη επόμενης γενιάς. 

Ένας χρόνος μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία φέρνει 10 φορές περισσότερα τανκς T-72 από ό,τι στην αρχή: Πώς έχουν αυξηθεί οι αριθμοί;

 Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα του Ρωσο-Ουκρανικού Πολέμου, η μελλοντική έκβαση της σύγκρουσης αναμένεται να καθορίζεται ολοένα και περισσότερο από τις προμήθειες όπλων, καθώς τα αποθέματα και οι αμυντικοί τομείς της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ δείχνουν αυξανόμενα σημάδια αγώνα για να συμβαδίσουν με τις ανάγκες του το μπροστινο.

Η Κίνα έχει ήδη κατασκευάσει τα πρώτα της μαχητικά L-15 για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων: Ποιες είναι οι πωλήσεις στη συνέχεια;

 Στις 21 Φεβρουαρίου επιβεβαιώθηκε μια μακρά  συμφωνία για την πώληση κινεζικών ελαφρών μαχητικών αεροσκαφών διπλού κινητήρα L-15 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), με εικόνες του αεροσκάφους που κατασκευάστηκε για υπηρεσία ΗΑΕ ήδη σε πτήση να εμφανίζονται στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης: 

Ένα κινεζικό όπλο που χρειάζεται η Ρωσία για αυτό που έρχεται: Γιατί οι πύραυλοι HJ-12 είναι η καλύτερη απάντηση στις ουκρανικές τεθωρακισμένες επιθέσεις

 Καθώς οι δυτικές χώρες υπόσχονται νέα όπλα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηρίξουν την πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας και τα σχέδιά της να καταλάβει ρωσικά εδάφη, αμερικανικές και ιδιαίτερα ευρωπαϊκές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ο ρωσικός στρατός θα μπορούσε να λάβει υποστήριξη από την Κίνα με τη μορφή μεταφοράς θανατηφόρων όπλα.

Κινεζικό μαχητικό J-11 με πυραύλους αέρα-αέρος αναχαιτίζει αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

 Στις 24 Φεβρουαρίου ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος J-11 αναχαίτισε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8 Poseidon του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πάνω από τα νησιά Paracel στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

 Το μαχητικό μετέφερε τέσσερις πυραύλους αέρος-αέρος και επισκίασε το αμερικανικό αεροσκάφος για πάνω από μία ώρα.