Υπερδνειστερία: «Θέλουμε να ενταχθούμε στην Ρωσική Ομοσπονδία»

 «Δεν έχει αλλάξει η θέληση μας»

Οι αρχές της Υπερδνειστερίας σκοπεύουν να επιτύχουν την ανεξαρτησία της περιοχής από τη Μολδαβία και την ένωσή της με τη Ρωσία.

Πρόκειται για έναν διακαή πόθο των κατοίκων της Υπερδνειστερίας, που σε μεγάλο βαθμό είναι ρωσικής καταγωγής.

Βρετανία: 13 άτομα πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να δροσιστούν

 Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία ενώ κολυμπούσαν για να δροσιστούν, κατά τη διάρκεια του καύσωνα που έσπασε το ρεκόρ ζέστης όλων των εποχών στη χώρα, προκάλεσε πυρκαγιές και κατέστρεψε τις γραμμές των τρένων
Dylan Martinez via Reuters

Αεροδιάδρομοι λιώνουν, ράγες λυγίζουν, αγωγοί εκρήγνυνται: Πρωτόγνωροι καύσωνες καίνε τον πλανήτη

Ενας καύσωνας «διαρκείας», τουλάχιστον 10 ημερών, ξεκινά από σήμερα (22/7) στη χώρα μας. Είχαν προηγηθεί πρωτόγνωρες συνθήκες «ασφυξίας» σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, πυροδοτώντας μια σειρά από καταστροφικές πυρκαγιές σε ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

Τα πρόσφατα θανατηφόρα κύματα καύσωνα έχουν προκαλέσει πρωτοφανή γεγονότα σε όλο τον κόσμο, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν με τις τρομερές θερμοκρασίες που εξακολουθούν να ανεβαίνουν.

Η Ελλάδα στη λίστα των «μη φιλικών χωρών» της Ρωσίας Η Ρωσία πρόσθεσε την Ελλάδα και άλλες 4 χώρες στη λίστα των «μη φιλικών χωρών»

 Άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Ελλάδας, πρόσθεσε η Ρωσία στον κατάλογο με τις «μη φιλικές χώρες», περιορίζοντας τις προσλήψεις στις διπλωματικές τους αποστολές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική απόφαση για περιορισμό στα 34 άτομα του επιτόπιου προσωπικού στην διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας μας στην Ρωσία πρακτικά δεν θα έχει καμία πρόσθετη συνέπεια στην υπάρχουσα λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας και των ελληνικών προξενείων σε ρωσικό έδαφος.

Η Ρωσία δεν θα προμηθεύει με πετρέλαιο χώρες που θα βάλουν πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου

 Η Ρωσία δεν θα προμηθεύει με πετρέλαιο τις χώρες που θα αποφασίσουν να βάλουν πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια ενημέρωσης η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα.

Η Ναμπιούλινα προσέθεσε ότι η πρόταση των χωρών της ομάδας της G7, που αποσκοπεί στην αφαίρεση των ενεργειακών εσόδων από την Ρωσία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις επιλογές της Μόσχας να χρηματοδοτήσει την στρατιωτική της εκστρατεία στην Ουκρανία, θα οδηγήσει επίσης σε αύξηση των διεθνών τιμών πετρελαίου.

ΗΠΑ: Προχωρά στην εισαγωγή ρωσικού λιπάσματος – Το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται να δώσει εξηγήσεις Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, φαίνεται να μην έβαλε στη «μαύρη λίστα» ρωσικά αγροτικά προϊόντα ή λιπάσματα, παρά την επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

 Ένα δεξαμενόπλοιο που μεταφέρει ρωσικό λίπασμα κατευθύνεται προς την Αμερική, εν μέσω εκτεταμένης ανησυχίας ότι οι παγκόσμιες τιμές των λιπασμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ελλείψεις τροφίμων.

Το δεξαμενόπλοιο Johnny Ranger με σημαία Λιβερίας,

Στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης προσχώρησαν η Βρετανία και η Ουκρανία

 Η Βρετανία και η Ουκρανία επικύρωσαν τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την πρώτη διεθνή συνθήκη που ορίζει νομικά δεσμευτικούς κανόνες για την αποτροπή της βίας κατά των γυναικών, δήλωσε η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς την Παρασκευή.

«Έπεσαν» οι υπογραφές στη συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για τις εξαγωγές σιτηρών

 Έπειτα από δίμηνη διαπραγμάτευση, Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία και Ηνωμένα Έθνη συνυπόγραψαν στην Κωνσταντινούπολη τη συμφωνία που θα επιτρέψει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών, που είναι μπλοκαρισμένα στα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

  • Στην Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας και η ουκρανική αντιπροσωπεία για την υπογραφή της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών

Το Κίεβο αρνήθηκε να υπογράψει απευθείας το κείμενο της συμφωνίας με τη Μόσχα, η οποία υπέγραψε ίδια συμφωνία με την Αγκυρα και τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ.