Ρωσία για αποστολή αρμάτων στην Ουκρανία: «Χρήση πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου ισοδυναμεί με “βρώμικα” πυρηνικά όπλα»

 Για συνέπειες μιλά ρωσική διπλωματική αποστολή - «Το είχαν κάνει σε Γιουγκοσλαβία και Ιράκ»

Εκτός ελέγχου μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση για την παγκόσμια ειρήνη καθώς η απόφαση για αποστολή αρμάτων μάχης και ειδικότερα των αμερικανικού τύπου που φέρουν θωρακίσεις και πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου, 

στον ουκρανικό στρατό δεν διέφυγε της ρωσικής προσοχής που προειδοποιεί ότι τυχόν χρήση τους θα θεωρηθεί “ως χρήση βρώμικων πυρηνικών βομβών”!

Μόσχα: «Η αποστολή των Leopard στον πόλεμο σημαίνει ότι το Βερολίνο αρνείται τα εγκλήματα του Ναζισμού – Θα υποστούν τις συνέπειες»

 Η Ρωσία έχει ήδη δηλώσει πως τέτοια όπλα το μόνο που θα πετύχουν είναι να παρατείνουν τον πόλεμο.

Με μία σκληρή δήλωση προοίμιο δραματικών εξελίξεων η Ρωσία απάντησε στην απόφαση της Γερμανίας να στείλει άρματα μάχης στην κατά των ρωσικών στρατευμάτων που μάχονται σε Ντονμπάς και Χερσώνα- Ζαπορίζια,

Φοβήθηκε Κ.Καραμανλή και Α.Σαμαρά ο Κ.Μητσοτάκης και δεν μετέτρεψε σε «πρόταση εμπιστοσύνης» την πρόταση μομφής Α.Τσίπρα Οι λόγοι που ο Κ.Μητσοτάκης επιλέγει την fast track διαδικασία

 Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με τον Κ.Μητσοτάκη να μην τολμά να την μετατρέπει σε πρόταση δυσπιστίας καθώς θα ήταν άγνωστο για το τι θα έκαναν οι πρώην πρωθυπουργοί Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς που σε σειρά εκδηλώσεων για το ζήτημα των υποκλοπών είχαν “καρφώσει” τον πρωθυπουργό για τις κινήσεις του.

Ο Κ.Μητσοτάκης στην Κρήτη και έτσι άφησε πίσω τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη να μιλά με αρχαία ρητά και να δηλώνει γρήγορα-γρήγορα,

Σάλος με δήλωση Κ.Μαραβέγια: Αποκάλεσε πολιτικούς πιθήκους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

  «Δεν θα αρκούμαστε μόνο σε πολιτικούς πιθήκους που ουρλιάζουν και νομίζουν ότι έτσι θα τους φοβηθούμε»

Ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας αποκάλεσε στην Βουλή τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με πιθήκους.

Λίγο πριν ανέβει στο βήμα της Ολομέλειας ο Αλέξης Τσίπρας για να ανακοινώσει την πρόταση δυσπιστίας, ο βουλευτής της ΝΔ, ο οποίος αποπειράθηκε μέσω… οικογενειακού project να λάβει χρηματοδότηση από τον Αναπτυξιακό, παραλίγο να δυναμιτίσει τη διαδικασία.

Νέες… προειδοποιήσεις του Μ.Γκέιτς: «Προετοιμαστείτε για τον επόμενο ιό – Θα είναι κατασκευασμένος και πιο σκληρός»!

 Δηλώσεις που σοκάρουν με πρώτο αποδέκτη την Αυστραλία.

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε την Αυστραλία να είναι έτοιμη για την επόμενη πανδημία, η οποία θα μπορούσε να είναι… ανθρωπογενής και πολύ πιο βάναυση από την covid!

Ο κ. Γκέιτς είπε στο think tank Lowy Institute στο Σίδνεϊ τη Δευτέρα ότι οι πολιτικοί ηγέτες έπρεπε να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να εργαστούν από κοινού για να προετοιμαστούν για τον επόμενο ιό, προφανώς με μέτρα σκληρού περιορισμού να συμπεριλαμβάνονται στον σχεδιασμό.

Κίεβο, Ουκρανία CNN —

Ο Πρόεδρος Volodymyr Zelensky απέλυσε μια σειρά από ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους εν μέσω ενός αυξανόμενου σκανδάλου διαφθοράς που σχετίζεται με την προμήθεια προμηθειών εν καιρώ πολέμου, στη μεγαλύτερη ανατροπή της κυβέρνησής του από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας.

Κατά τη νυχτερινή του ομιλία το απόγευμα της Δευτέρας, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι απαγορεύει σε,

Βραζιλία: Έρευνα για «γενοκτονία» των ιθαγενών, μετά τον θάνατο 100 παιδιών Γιανομάμι μέσα σε έναν χρόνο

 Η αστυνομία της Βραζιλίας ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα για «γενοκτονία» αφού δόθηκαν στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2022 πέθαναν τουλάχιστον 100 παιδιά κάτω των πέντε ετών στα εδάφη όπου ζουν οι ιθαγενείς Γιανομάμι.

«Αποφάσισα χθες να ξεκινήσει μια νέα αστυνομική έρευνα για πιθανή γενοκτονία σε αυτήν την περιοχή», ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φλάβιο Ντίνο μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Brazil. «Θεωρούμε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι αρνήθηκαν να παράσχουν διατροφική και ιατροφαρμακευτική βοήθεια σε αυτούς τους ιθαγενείς πληθυσμούς», πρόσθεσε.

EMY: Σε ποιες περιοχές θα έχουμε χιονοπτώσεις

 Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. που είχε εκδοθεί την Τρίτη (24/1). προχώρησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέροντας ότι υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις όσον αφορά στα υψόμετρα όπου αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις. Ειδικότερα στο νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομέων που υπογράφει ο Θεόδωρος Κολυδάς διευκρινίζεται ότι θα υπάρξει σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα από το απόγευμα της Τετάρτης (25/1) έως και την Παρασκευή (27/1). Κύρια χαρακτηριστικά των έντονων καιρικών φαινομένων θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι τοπικές χαλαζοπτώσεις και οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο.

Βραζιλία: Επιστροφή στη σύνοδο κορυφής CELAC – Πρόταση ζώνης ελεύθερων συναλλαγών από την Ουρουγουάη

 Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Alberto Fernández χαιρετίζει θερμά τον Βραζιλιάνο ομόλογο του Luiz Inazio Lula da Silva, έναν από τους δεκαπέντε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην έβδομη σύνοδο κορυφής CELAC, της κοινότητας των κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής που πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες.

Η Βραζιλία είναι και πάλι παρούσα μετά την απόσυρση του σώματος που αποφάσισε ο προκάτοχός του Ζαΐρ Μπολσονάρο το 2020, ισχυριζόμενος ότι έδωσε έμφαση σε μη δημοκρατικά καθεστώτα όπως αυτά της Βενεζουέλας, της Κούβας ή της Νικαράγουας.

Β. Πούτιν: Η Ρωσική παραγωγή αντιαεροπορικής άμυνας είναι συγκρίσιμη με την παγκόσμια παραγωγή

 Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη, απαντώντας σε αναφορές για έλλειψη πυρομαχικών από τον ρωσικό στρατό, ότι η Ρωσία παράγει τόσους αντιαεροπορικούς πυραύλους όσο και ο υπόλοιπος κόσμος μαζί.

«Όσον αφορά την αντιαεροπορική άμυνα διαφόρων κατηγοριών, η ρωσική παραγωγή είναι συγκρίσιμη με την παγκόσμια παραγωγή», είπε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Κρεμλίνο με τον Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ (Viaceslav Gladkov), κυβερνήτη της περιοχής Μπέλγκοροντ, που βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Ουγκάντα: Ξεκινά την παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της

 Η Ουγκάντα ​​ξεκινά σήμερα για πρώτη φορά την εξόρυξη των αποθεμάτων πετρελαίου της, τα οποία ανακάλυψε πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Στη δήλωση που έκανε η Διοίκηση Πετρελαίου της Ουγκάντας ​​(PAU), αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η γεώτρηση πετρελαιοπηγών στα κοιτάσματα πετρελαίου Kingfisher. 

Ο Πρόεδρος Yoweri Museveni και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα παραστούν στο πρόγραμμα έναρξης παραγωγής. Το Kingfisher, ένα από τα δύο κοιτάσματα πετρελαίου που ανακαλύφθηκαν στη χώρα, βρίσκεται κοντά στη λίμνη Albert.