Οι τεχνολογίες του πιο προηγμένου περιπολικού στον κόσμο foto-video.

Η αστυνομία του Ντουμπάι διαθέτει τον κορυφαίο στόλο περιπολικών στον κόσμο, που περιλαμβάνει supercars, hypercars, μοτοσυκλέτες, μέχρι και ιπτάμενα οχήματα αλα Star Wars.

Στριμωγμένος ο έκπτωτος «βασιλιάς» της Nissan

Κατά της απόφασης δικαστηρίου του Τόκιο, η οποία τον έχει θέσει υπό κράτηση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, έπειτα από τη σύλληψή του με την κατηγορία της ψευδούς δήλωσης των εισοδημάτων του στις ιαπωνικές Αρχές, προσέφυγε ο πρώην πρόεδρος της Nissan Motor, Κάρλος Γκοσν.
Το δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την κράτηση του Γαλλοβραζιλιάνου βιομήχανου για 10 ημέρες, αφού εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψή του, παίρνοντας υπόψη τις επιπρόσθετες κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις των εισοδημάτων του από μισθούς τα τελευταία τρία χρόνια. Ο 64χρονος συνελήφθη αρχικά στις 19 Νοεμβρίου για το ίδιο αδίκημα, που αφορούσε όμως μια περίοδο πέντε ετών από το 2010.

Και επίσημα τέλος ο Τουρέ από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε επίσημα για το διαζύγιο με τον Γιάγια Τουρέ τονίζοντας ότι αποφασίστηκε από κοινού το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Η σχετική ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την αποχώρηση του Γιάγια Τουρέ:
«ΠΑΕ Ολυμπιακός: Ανακοίνωση Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με τον ποδοσφαιριστή Γιάγια Τουρέ.
Τρίτη, 11 Δεκ 2018: Η ΠΑΕ Ολυμπιακός και ο Γιάγια Τουρέ θα ήθελαν να ανακοινώσουν στους φιλάθλους της ομάδας, ότι αποφάσισαν, από κοινού, τον τερματισμό της συνεργασίας τους.

Η Google αλλάζει το σχεδιασμό για το Google+

Τέσσερις μήνες νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό, τον Απρίλιο του 2019, θα κλείσει η Google το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Google+.
Το Google+ μετά από ένα σφάλμα λογισμικού εξέθεσε σε τρίτους στοιχεία για 52,5 εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων και εταιρείες που είχαν λογαριασμό Google+.
Ήταν η δεύτερη φορά μέσα στο 2018 που ένα σφάλμα είχε ως συνέπεια να εκτεθούν, εν αγνοία τους, τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών (όπως το όνομα, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το επάγγελμα, το φύλο και η ηλικία) σε εφαρμογές τρίτων, ενώ κανονικά τα στοιχεία αυτά μπορούσαν να τα δουν μόνο επιλεγμένοι φίλοι μέσα στο δίκτυο.

Τι έγινε όταν ένας εκπαιδευόμενος πάτησε το λάθος κουμπί στη Google

Εκπαιδευόμενος της Google έκανε ένα λάθος που μπορεί να κάνει και οποιοσδήποτε άλλος. Πάτησε το λάθος κουμπί… Μόνο που στην περίπτωση του αναμένεται να κοστίσει στην εταιρεία αρκετά εκατομμύρια.
Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, πάτησε ένα κουμπί και εισήγαγε μία ψεύτικη διαφήμιση σε έναν τεράστιο αριθμό ιστοσελίδων και εφαρμογών, αγοράζοντας διαφημιστικό χώρο για την Google.
Το λάθος, που συνέβη στην Καλιφόρνια, προκάλεσε τη «διαφήμιση» που ήταν ένα κενό κίτρινο ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα, να εμφανιστεί σε πολλά sites και apps στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία για περίπου 45 λεπτά.

Πρόστιμο στο Star για το Greece’s Next Top Model

Πρόστιμο στον τηλεοπτικό σταθμό Star για το ριάλιτι παιχνίδι Greece’s Next Top Model επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ειδικότερα, το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στο Star για το Greece’s Next Top Model, κρίνοντας πως το περιεχόμενο του προγράμματος υποβαθμίζει την ποιότητα, σύμφωνα με το typologies.gr.

 Επίσης, το ΕΣΡ εξέδωσε σύσταση για την εκπομπή, ζητώντας να αναφέρεται η ένδειξη «απαραίτητη η γονική συναίνεση».

Τέλος εποχής για την τηλεόραση στη Βόρεια Κορέα Αλλάζει το πρόσωπο που κυριαρχεί από το 1971

Μια μεγάλη αλλαγή αναμένεται στην τηλεόραση στη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν φαίνεται ότι αποφάσισε να αποσύρει την «εθνική» παρουσιάστρια.
Η  Ρι Τσουν-Χι, έχοντας αναλάβει την παρουσίαση - προπαγάνδα των ειδήσεων του βορειοκορεατικού καθεστώτος, αποτελεί μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες παρουσιάστριες παγκοσμίως.
Από το 1971 έχει αναλάβει να παρουσιάζει το δελτίο ειδήσεων στο ένα και μοναδικό κανάλι της χώρας φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά -chima jeogori.
Όταν το 2011 πέθανε ο πατέρας του νυν ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ βγήκε στο δελτίο ειδήσεων... κλαίγοντας.

Πρόστιμο 25.000 ευρώ από το ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ Είναι η δεύτερη φορά που τιμωρείται για το ίδιο θέμα

Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην εταιρεία ΣΚΑΪ Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, για την ταυτόχρονη μετάδοση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από το ραδιόφωνο. Είναι η δεύτερη φορά που τιμωρείται ο ΣΚΑΪ για το ίδιο θέμα, ο οποίος είχε προσφύγει και στο ΣτΕ με απόρριψη της αίτησής του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ΕΣΡ εμφανίζεται αποφασισμένο, σε περίπτωση που ο σταθμός δεν εφαρμόσει την απόφασή του, να επανέλθει με πρόστιμα για την κάθε ημέρα παραβίασης της νομοθεσίας.

Πρόστιμο σε κανάλι για την κάλυψη του θανάτου του Παντελή Παντελίδη

Πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon (νυν Open Beyond) για τον τρόπο κάλυψης του θανάτου του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Το ΕΣΡ επιβάλλει το πρόστιμο για την ποιότητα του εκπεμπόμενου προγράμματος και τη δραματοποίηση των γεγονότων.

ΕΣΡ: Διακοπή μίας μέρας του προγράμματος του Έψιλον για το ρατσιστικό παραλήρημα του Τάκη Τσουκαλά

Διακόπτεται για μία ημέρα το πρόγραμμα του Νέου Καναλιού Έψιλον από το ΕΣΡ, για τον προσβλητικό λόγο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά “‘Άντε γεια” σε βάρους του παίκτη μπάσκετ του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Θανάση Αντετοκούνμπο.

Επιπλέον για τη μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος επιβλήθηκαν στον ίδιο σταθμό, δύο πρόστιμο συνολικού ύψους 30.000 ευρώ.

Η Μαδρίτη απειλεί να στείλει δυνάμεις στην Καταλονία για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας δήλωσε ότι θα στείλει την εθνική αστυνομία στην Καταλονία, αν οι τοπικές αρχές δεν κάνουν περισσότερα προκειμένου να σταματήσουν διαδηλώσεις όπως εκείνη που απέκλεισε σημαντικούς αυτοκινητοδρόμους στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα κατηγόρησε την τοπική καταλανική αστυνομία ότι δεν έκανε τίποτα προκειμένου να εμποδίσει διαδηλωτές που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας της περιφέρειας να αποκλείσουν τον σταθμό διοδίων του αυτοκινητοδρόμου AP-7, που διατρέχει τη μεσογειακή ακτή της Ισπανίας, για περισσότερες από 15 ώρες το Σάββατο.

Ο Ευάγγελος Αβέρωφ είχε αναγνωρίσει τη μακεδονική γλώσσα από το 1959 (Video)

Μία πτυχή της ιστορίας που τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάσχιζαν να αφήσουν καλά κλεισμένη στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ανέδειξε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Αφού εξήγησε ότι η μακεδονική γλώσσα είχε αναγνωριστεί ήδη επί ημερών Κωνσταντίνου Καραμανλή το μακρινό 1977 στην περιβόητη διάσκεψη του ΟΗΕ που μάλιστα έλαβε χώρα στην Ελλάδα, αφού επισήμανε ότι από τη συμφωνία αποσαφηνίζεται πλήρως ότι η λεγόμενη μακεδονική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με την αρχαία

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ- video.