ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ; Η ανάλυση σοκ αμερικανικού περιοδικού που δημοσιεύτηκε πριν από τη σύγκρουση

 Όταν η Ρωσία εντάχθηκε στον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, το καλοκαίρι του 2015, συγκλόνισε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους τους. Από απογοήτευση, ο τότε πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ισχυρίστηκε ότι η Συρία θα γίνει «βάλτος» για τη Ρωσία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η Συρία θα ήταν το ρωσικό Βιετνάμ ή το Αφγανιστάν του Πούτιν, ένα σοβαρό λάθος που τελικά θα στρεφόταν εναντίον των ρωσικών συμφερόντων.

Yπέρ του Πούτιν ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν: «Η υστερία των δυτικών ΜΜΕ δεν βλέπει το ευρύτερο πλαίσιο»

 Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Όλιβερ Στόουν ανακοίνωσε στο προφίλ του στο Instagram ότι πρέπει να εξεταστεί το ευρύτερο πλαίσιο της ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία και ότι θα πρέπει να εξεταστεί ψύχραιμα.

«Ανάμεσα στην υστερία των δυτικών ΜΜΕ που ουρλιάζουν για τον «αιματοβαμμένο δολοφόνο» του Πούτιν και παραλείπουν βασικά στοιχεία, το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε όλο το φάσμα του τι συμβαίνει και, κυρίως, να σκεφτόμαστε νηφάλια»,

Η Roscosmos προειδοποιεί ότι θα αποτελέσει αιτία πολέμου οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση κατά των δορυφόρων της Ρωσίας

 Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κυβερνοεπίθεση εναντίον των δορυφόρων της ως αιτία πολέμου, προειδοποίησε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, επικεφαλής της Roscosmos, διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ρωσικά κέντρα ελέγχου δορυφόρων έχουν γίνει στόχος

Λαβρόφ: Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να είναι πυρηνικός και καταστροφικός

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο Aljazeera είπε ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος μπορεί να είναι πυρηνικός και καταστροφικός.

" Ο πρόεδρος των ΗΠΑ (Τζο) Μπάιντεν είναι ένας έμπειρος άνθρωπος και έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η μόνη εναλλακτική λύση στις κυρώσεις είναι ο παγκόσμιος πόλεμος", είπε ο Λαβρόφ.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία, το «μυστικό» τηλέφωνο που έδωσε η Αμερική στον Ζελένσκι πριν από τη ρωσική κατοχή

 Πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ έδωσαν στον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zeklensky ένα ασφαλές δορυφορικό τηλέφωνο, γράφει το CNN , επικαλούμενο αμερικανική πηγή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelensky μέσω ενός ασφαλούς δορυφορικού τηλεφώνου που η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε στην ουκρανική κυβέρνηση τον περασμένο μήνα πριν ξεκινήσει η ρωσική κατοχή », δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Αλβανία: Το τελευταίο πλοίο από τη Ρωσία με 3030 τόνους σιτάρι στο λιμάνι του Δυρραχίου

 Ένα ρωσικό πλοίο φορτωμένο με 3030 τόνους σιτάρι μπήκε τη Δευτέρα 28/2 το πρωί στο λιμάνι του Δυρραχίου.

Το πλοίο «Σλαβιάνκα» είχε ξεκινήσει πριν από 13 ημέρες και είναι το τελευταίο πλοίο που έρχεται από τη Ρωσία στην Αλβανία, μετά τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Δύση στη Ρωσία λόγω των επιθέσεων κατά της Ουκρανίας.

Έρευνα: Είδος πτηνών εμφανίζει ιδιαίτερα εξελιγμένη κοινωνική συμπεριφορά

 Μια ομάδα Αυστραλών ερευνητών που διεξήγαγε μια μελέτη με καρακάξες (pica pica) εκ της οποίας τα νέα ευρήματα δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στο περιοδικό Australian Field Ornithology, έκανε μια εκπληκτική ανακάλυψη σχετικά με τη συνεργατική συμπεριφορά δειγμάτων αυτού του είδους αφού παρατήρησαν ότι τα πουλιά βοηθούσαν το ένα άλλο να αφαιρέσουν τις συσκευές παρακολούθησης.

Η Dominique Potvin, καθηγήτρια οικολογίας ζώων στο Πανεπιστήμιο Sunshine Coast (USC), ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, είπε ότι είναι μία από τις πρώτες φορές που παρατηρείται αλτρουιστική, κοινωνική συμπεριφορά επίλυσης προβλημάτων σε πτηνά.

Η Αζοφική θάλασσα κλειδί στα σχέδια της Ρωσίας

 Μέσα στην ομίχλη και την καταρρακτώδη βροχή, το συνήθως πολύβουο λιμάνι του Ταγκανρόγκ, γενέτειρα του Άντον Τσέχοφ ,στη νοτιοδυτική Ρωσία έχει ερημώσει. Η Αζοφική Θάλασσα, συνήθως ήρεμη, έχει γίνει ένα συμβολικό έπαθλο στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Μονάχα ένας γερανός κινείται αργά πάνω από έναν γιγαντιαίο σωρό άνθρακα, πιθανότατα από την κοντινή περιοχή εξόρυξης του Ντονμπάς. Το λιμάνι έχει κλείσει από την αρχή της κρίσης, όπως και τα περισσότερα αεροδρόμια σε αυτήν την περιοχή κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

Καιρός: Τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες

 Στις περισσότερες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη δυτική και νότια χώρα σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία, τη δυτική και κεντρική Στερεά, στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τις πρωινές ώρες στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς και βαθμιαία στα ημιορεινά της Πελοποννήσου και στα ορεινά της Κρήτης.

Πανδημία: Αισιόδοξο μήνυμα η αργή αποκλιμάκωση – Εφικτή η εγκατάλειψη της μάσκας έξω όχι όμως και στα μέτρα προφύλαξης

 Είμαστε σε διαδικασία αργής αποκλιμάκωσης και είναι φανερό ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό. Προχωράμε προς την κατεύθυνση που θα επιθυμούσαμε και εάν δεν προκύψει κάποια μετάλλαξη η οποία να παρακάμπτει την ανοσία που έχει επιτευχθεί  θα προχωρήσουμε ομαλά προς την εποχή που θα μιλάμε πλέον όχι για πανδημία αλλά για μία κατάσταση όπου θα συμβιώνουμε με τον κορονοϊό.

Αυτό είπε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Από τις έξι” ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΑΠΘ Ιωάννης Κιούμης  κληθείς να σχολιάσει τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εξέλιξη της πανδημίας.

Ουκρανία: Αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν κατοικίες στην Μποροντιάνκα (video)

 Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές κατέστρεψαν κατοικίες, στην πόλη Μποροντιάνκα, μια πόλη 50 χιλιόμετρα μακριά από το Κίεβο.


Σύμφωνα με την υφυπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Emine Dzhaparova, η οποία μοιράστηκε ένα βίντεο με διαμερίσματα στις φλόγες, τουλάχιστον δύο πολυκατοικίες καταστράφηκαν.


«Οι Ρώσοι ήρθαν», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, δείχνοντας το ολοσχερώς κατεστραμμένο χωριό του.

Sberbank: Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή αγορά

 Η Sberbank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρεται από την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς πλήττεται από τις δυτικές οικονομικές κυρώσεις σε αντίποινα για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Με δεδομένη την «τρέχουσα κατάσταση», η Sberbank «αποφάσισε να αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά», καθώς «οι θυγατρικές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Μεξικό δεν επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία

 Το Μεξικό δεν θα επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία για την εισβολή της στην Ουκρανία, δήλωσε  ο Μεξικανός πρόεδρος Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Επίσης επέκρινε την, όπως τη χαρακτήρισε, λογοκρισία των κρατικά χρηματοδοτούμενων ρωσικών μέσων ενημέρωσης από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συνεχίζεται η «πολιορκία» της Ουκρανίας – Δείτε τον χάρτη του Βρετανικού υπ. Άμυνας

 Ενώ συνεχίζεται η πολιορκία της Ουκρανίας για έβδομη μέρα με νέους βομβαρδισμούς και επιθέσεις σε Χάρκοβο, Κίεβο, Χερσώνα, Μαριούπολη και Ζιτόμιρ το Βρετανικό υπ. Άμυνας δίνει στη δημοσιότητα τον χάρτη των επιθέσεων κατάγραφοντας τις κινήσεις του ρωσικού στρατού.