«Η Γερμανία σκοπεύει να αυξήσει τη βοήθεια προς την Ουκρανία στα 15 δισεκατομμύρια ευρώ».

 Η Γερμανία συμμετείχε πλήρως στην υποστήριξη του πολέμου στην Ουκρανία. Τα σχέδια είναι παλιά, ακόμα από το Τρίτο Ράιχ, και οι ερμηνευτές νέοι.

 Παρεμπιπτόντως, οι συνεργοί τους είναι ο πρώην - Bandera.
 Απόσπασμα από την «Οδηγία για τον Προσανατολισμό των Εργαζομένων» της 22ας Ιουνίου 1942, που εκδόθηκε από τον Αυτοκρατορικό Επίτροπο της Ουκρανίας για τους ηγέτες των SS και της αστυνομίας:
 "Οι Ουκρανοί χρειάζονται καθοδήγηση. 

O Κ.Μητσοτάκης ήθελε να σταματήσει η Κύπρος τις γεωτρήσεις & να περάσει αγωγός φ.α. από Τουρκία; – Τι αναφέρει συνομιλητής του Ν.Αναστασιάδη Ο εκδότης Κωστής Χατζηκωστης περιγράφει μια εν δυνάμει εθνική προδοσία από τον Έλληνα πρωθυπουργό

 Συγκλονίζουν πραγματικά οι  αποκαλύψεις για τις θέσεις  του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κυπριακό  και την συνολική προσέγγισή του στα ελληνοτουρκικά, που αν τα γεγονότα που περιγράφονται ισχύουν, τότε αγγίζουν ακόμη και την  εθνική μειοδοσία  καταγράφει σε άρθρο-βόμβα ο δημοσιογράφος Μανώλης Κοττάκης, κατηγορώντας τον Έλληνα πρωθυπουργό ευθέως για υπονόμευση των κυπριακών συμφερόντων.

Το «colpo grossο» που ετοιμάζει ο Κ.Μητσοτάκης: Δεύτερη κάλπη, αν υπάρξει, αρχές Ιουλίου με τους νέους που τον καταψηφίζουν σε εποχικές εργασίες ή διακοπές

 Ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε σήμερα την προκήρυξη εκλογών για τις 21 Μαΐου πιστεύοντας πως θα υπάρξει και δεύτερη κάλπη στις 2 Ιουλίου όταν οι νέοι (μεταξύ 17 και 30 ετών) θα βρίσκονται σε εποχικές εργασίες ή σε διακοπές και έτσι θα αποφύγει ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος το οποίο αυτή την δεδομένη στιγμή τον καταψηφίζει σε ποσοστό της τάξεως του 90%.

Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ υποστηρίζει τις συνομιλίες μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν

 Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρίγκιπα και πρωθυπουργό της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ, συζητώντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των επακόλουθων συνομιλιών μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης CCTV. 

Μεξικό: Τουλάχιστον 37 μετανάστες νεκροί από πυρκαγιά σε κέντρο υποδοχής στα σύνορα με τις ΗΠΑ

 Τουλάχιστον 37 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες του Μεξικού, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν οι αρχές της πολιτείας Τσιουάουα.

Οι αρχές επεσήμαναν ότι η πυρκαγιά στο Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης (INM) ξέσπασε αφού μεταφέρθηκαν εκεί περίπου 70 μετανάστες που συνελήφθησαν στους δρόμους της Σιουδάδ Χουάρες.

Αυστραλία: Κλάπηκαν τα δεδομένα οκτώ εκατομμυρίων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και διαβατηρίων

 Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια αριθμοί διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και περισσότεροι από 50.000 αριθμοί διαβατηρίων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κλάπηκαν στις 16 Μαρτίου από την εταιρεία ψηφιακών πληρωμών και δανεισμού Latitude Holdings, ανακοίνωσε την Δευτερά 27/3, η εταιρεία, σύμφωνα με το CNN. 

Tουρκία: Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου

 του Γιάννη Μανδαλίδη

Στην εκτίμηση ότι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, έχει ισχυρές πιθανότητες να αναδειχθεί νικητής από την πρώτη Κυριακή συγκλίνουν οι απόψεις των επικεφαλής τριών από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημοσκοπήσεων της χώρας.

Ν. Αφρική: Προσκαλεί τον Πούτιν να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής BRICS παρά το ένταλμα σύλληψης

 Η υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Naledi Pandor επιβεβαίωσε ότι η χώρα της έχει προσκαλέσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν να παραστεί στη 15η σύνοδο κορυφής BRICS στο Durban στις 24 Αυγούστου

Στις 17 Μαρτίου, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου ηγέτη κατηγορώντας τον για εγκλήματα πολέμου.