Έγινε γνωστό πού έγεινε η δοκιμή drones που επιτέθηκαν στην Κριμαία στις ΗΠΑ Scottsdale και την Πολωνία αεροδρόμιο Rzeszow

 Μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τον ουκρανικό στρατό σε επιθέσεις στην Κριμαία και σε άλλες περιοχές της Ρωσίας , δοκιμάστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία . Αυτό έγινε γνωστό στο RIA Novosti από πηγές στις αρμόδιες ρωσικές αρχές.

Τα UAV που χρησιμοποιήθηκαν για τις επιθέσεις στην Κριμαία κατασκευάστηκαν από την αμερικανική εταιρεία Spektreworks

 Τα drones που χρησιμοποιεί η Ουκρανία για επιθέσεις στην Κριμαία και σε άλλες ρωσικές περιοχές κατασκευάστηκαν από την αμερικανική εταιρεία Spektreworks, σύμφωνα με το υλικό των αρμόδιων αρχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας που έλαβε το RIA Novosti.

Ειδήσεις RIA

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, τις οποίες επικαλείται το RIA Novosti, τα drones κατασκευάστηκαν από την αμερικανική εταιρεία Spektreworks.

RB News

Ο Ζελένσκι ζήτησε από τη Ρωσία «να υποχωρήσει στα σύνορα του 1991»

 Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι δυνατές μόνο εάν τα ρωσικά στρατεύματα αποσυρθούν στα σύνορα του 1991, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ουκρανία θα συμφωνήσει σε μια «πιθανή πορεία διπλωματών» μόνο αφού η Ρωσία «υποχωρήσει στα σύνορα του 1991». «Η μόνη διαφορά για την οποία μιλάω είναι αν τους διώχνουμε ή φεύγουν μόνοι τους», ανέφερε το RIA Novosti , επικαλούμενο τον Economist .

Εκρήξεις συγκλόνισαν αρκετές περιοχές της Ουκρανίας Ο δήμαρχος του Χάρκοβο ανακοίνωσε εκρήξεις στην πόλη, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν εκρήξεις στην περιοχή του Κιέβου

 ΜΟΣΧΑ, 16 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Εκρήξεις ακούγονται σε πόλεις της Ουκρανίας, το Χάρκοβο και η Πολτάβα είναι εντελώς απενεργοποιημένα, αναφέρουν οι τοπικές αρχές και τα μέσα ενημέρωσης ."Εκρήξεις στην περιοχή Desnyansky της πρωτεύουσας. Όλες οι υπηρεσίες πηγαίνουν στο μέρος. Μείνετε σε καταφύγια", έγραψε ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko στο Telegram.

Η παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα μετατραπεί σε ήττα για το Κίεβο και τη Δύση - ΜΜΕ

 Η μεταφορά της σύγκρουσης στην Ουκρανία στον χειμώνα θα μπορούσε να οδηγήσει στην ήττα του Κιέβου και των δυτικών συμμάχων του, έγραψε ο αρθρογράφος Hal Brands σε άρθρο του για το Bloomberg . .

«Εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία διαρκέσει τον χειμώνα, η κατάσταση θα μπορούσε να αποδειχθεί δυσμενής για μια τραυματισμένη Ουκρανία,

Ρουκέτες πέφτουν στην Ουκρανία Источник: DEITA.RU

 Μια νέα μαζική πυραυλική επίθεση στο έδαφος της Ουκρανίας ξεκίνησε, αναφέρουν διάφορα μέσα ενημέρωσης και κανάλια Telegram.

Μετά την ανακοίνωση συναγερμού αεροπορικής επιδρομής στο έδαφος της Ουκρανίας, άρχισαν να φτάνουν οι πρώτες αναφορές για εκρήξεις. Επί του παρόντος, διάφορες πηγές πληροφοριών έχουν αναφέρει ότι χτυπήθηκαν στόχοι στο Χάρκοβο,

Η τίγρη παρακάλεσε για βοήθεια: αυτό που έκανε ο άντρας τίναξε το δίχτυ

 Η τίγρη Amur σύρθηκε στους ανθρώπους για την τελευταία ελπίδα. Ένα άτυχο ζώο με σπασμένα δόντια και κατεστραμμένα πόδια, σε κατάσταση ακραίας εξάντλησης, σύρθηκε στη βεράντα ενός ιδιωτικού σπιτιού στην περιοχή Khabarovsk - οι διασώστες τα κατάφεραν την τελευταία στιγμή.

Η ινδική αεροπορία κατέρριψε ένα UFO

 Πριν από πέντε ημέρες, η ινδική Πολεμική Αεροπορία κατέρριψε ένα άγνωστο αντικείμενο που δεν έμοιαζε με κανένα άλλο γνωστό αεροσκάφος - σχεδόν ένα κλασικό πιατάκι εξωγήινων. Αυτό το περιστατικό έχει ήδη βαπτιστεί από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης ως «Indian Roswell», αφού κάτι παρόμοιο συνέβη στις ΗΠΑ το 1948 κοντά στην πόλη Roswell.

Ο ρωσικός πύραυλος «Yars» έβαλε τη Δύση σε σκέψεις

 Στη Ρωσία, ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Yars φορτώθηκε σε εκτοξευτή σιλό. Οι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail το είδαν ως σήμα προς τη Δύση.

Δημοσιογράφοι σχολίασαν τη φόρτωση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου σε εκτοξευτήρα σιλό στον σχηματισμό πυραύλων Kozelsky. Σκοπός αυτών των ασκήσεων, σύμφωνα με τους συντάκτες της Daily Mail, είναι να στείλουν ένα σήμα στη Δύση.

Τα τανκς του ΝΑΤΟ ετοιμάζονται να εισέλθουν στην Ουκρανία DEITA.RU

 Η Δύση έλκει αμερικανικά τανκς κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία στο έδαφος της Πολωνίας και της Λιθουανίας. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να το διασχίσουν, σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Pavlo Klimkin.

«Οι Αμερικανοί ξεφορτώνουν τώρα νέες μονάδες, τανκς.

«Tornado-S»: η ρωσική απάντηση στην αμερικανική HIMARS πήγε στο μέτωπο

 Η Ρωσία έχει τοποθετήσει ένα εκσυγχρονισμένο ανάλογο των αμερικανικών συστημάτων HIMARS με δορυφορική καθοδήγηση στη ζώνη μάχης στην Ουκρανία, δήλωσε στον αέρα του καναλιού ο διευθυντής του Μουσείου των Δυνάμεων Αεράμυνας και απόστρατος συνταγματάρχης Γιούρι Κνούτοφ.

Η Μόσχα δεσμεύεται να καταρρίψει αμερικανικούς δορυφόρους πάνω από την Ουκρανία

 Σε μια στρατιωτική σύγκρουση, τέτοιοι στόχοι είναι απολύτως θεμιτές.

Η συλλογική Δύση εξασκεί τη χρήση σχεδόν μη στρατιωτικών δορυφόρων πάνω από την Ουκρανία εδώ και πολύ καιρό, οι πληροφορίες που λαμβάνονται από την τροχιά μεταδίδονται από το ΝΑΤΟ στο Κίεβο. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για τη μη διάδοση και τον έλεγχο των όπλων Βλαντιμίρ Γερμάκοφ.

Οι μαχητές του LPR κατέστρεψαν στόχους που εμπόδισαν την προέλαση προς την κατεύθυνση Lisichansk

LISICHANSK (LPR), 16 Δεκεμβρίου - RIA Novosti. Στρατιώτες του 2ου Σώματος Στρατού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ κατέστρεψαν στόχους που εμπόδισαν την προέλασή τους στον τομέα Lisichansk του μετώπου, είπε στους δημοσιογράφους ο διοικητής του τάγματος του 2ου Σώματος Στρατού με το διακριτικό κλήσης "Τσετσένος".
«Υπήρχαν στόχοι που εμπόδισαν την προέλαση των στρατευμάτων μας, οι πληροφορίες τους αποκάλυψαν, μας έδωσαν δεδομένα, το κάναμε επιτυχώς. Τα παιδιά έχουν ήδη δείξει στην πράξη ότι το S-60 είναι ένα αντάξιο πυροβόλο της σοβιετικής εποχής μας και το οποίο χτυπά το εχθρός πολύ καλά», είπε ο διοικητής.

WP: Οι ΗΠΑ στέλνουν έξυπνες βόμβες δορυφορικής καθοδήγησης στην Ουκρανία

 Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να προμηθεύσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις με ηλεκτρονικό εξοπλισμό για τη μετατροπή απλών, μη κατευθυνόμενων βομβών σε «έξυπνες», με άλλα λόγια κατευθυνόμενες με τη βοήθεια δορυφόρων, κάτι που θα επέτρεπε πολύ πιο ακριβή πλήγματα εναντίον θέσεων του στρατού της Ρωσίας από αέρος.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Washington Post στην ηλεκτρονική της έκδοση, επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ που δεν κατονομάζει.

Πρωτοφανής στρατιωτική και τεχνική υποστήριξη Ρωσίας προς Ιράν-Με αντάλλαγμα 6.000 drones

 Η σχέση μεταξύ Ρωσίας και Ιράν μετατρέπεται σε «μια αμυντική εταιρική σχέση μεγάλης κλίμακας» που απειλεί τη Μέση Ανατολή και τον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Τζον Κίρμπι είπε ότι «η υποστήριξη ρέει αμφίδρομα», καθώς η Μόσχα προσφέρει «άνευ προηγουμένου επίπεδο στρατιωτικής και τεχνικής υποστήριξης» στην Τεχεράνη σε αντάλλαγμα για ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ενδεχομένως βαλλιστικούς πυραύλους, για χρήση στην Ουκρανία.

Ιστορικό διάγγελμα Βούτσιτς για επιστροφή σερβικού στρατού στο Κόσοβο-Ετοιμασίες της Wagner

 Ο πρόεδρος της Σερβία εξαπολύοντας κεραυνούς για την στάση της Δύσης και την παραβίαση 6 (!) Συνθηκών γνωστοποίησε με διάγγελμα του προς τον σερβικό λαό πως υπέβαλλε επίσημο αίτημα στην KFOR επιστροφής του σερβικού Στρατού στο Κοσσυφοπέδιο βάση του ψηφίσματος 1244 του Σ.Α. του ΟΗΕ από το 1999.

Στο διάγγελμα του ο Α.Βούτσιτς επιτέθηκε στην Δύση όπως θα δείτε και στο βίντεο. Είπε συγκεκριμένα:

Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ουκρανίας: «Οι Ρώσοι ετοιμάζονται για κατάληψη Κιέβου»!

 Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ουκρανίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας,  Βαλέρι Ζαλούζνι, πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός θα εξαπολύσει νέα επίθεση και θα επιχειρήσει να καταλάβει το Κίεβο και πάλι το επόμενο έτος.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στον Economist, τονίζοντας επίσης ότι η ρωσική επιστράτευση πέτυχε και διαψεύδει την προπαγάνδα που διακινήθηκε περί αποτυχίας της:

«Η ρωσική επιστράτευση λειτούργησε. Δεν είναι αλήθεια ότι τα προβλήματά τους είναι τόσο μεγάλα ώστε οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πολεμήσουν.

Qatargate-Εισαγγελική έφεση για ηλεκτρονικό βραχιολάκι στον Ταλαμάνκα-Κι αυτός στη φυλακή

 Η ομοσπονδιακή εισαγγελία άσκησε έφεση κατά της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών να αφήσει ελεύθερο με ηλεκτρονικό βραχιολάκι τον Νικολό-Φίγκα Ταλαμάνκα για το σκάνδαλο Qatargate.

Ο Ταλαμάνκα είχε αφεθεί ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι μετά την ακροαματική διαδικασία των τριών υπόπτων για το σκάνδαλο διαφθοράς εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.


Ε.Βενιζέλος-Κ.Τσιάρας επιδιώκουν δίκη της Καϊλή στην Ελλάδα-Για να πέσει στα “μαλακά”

 Εισαγγελική έρευνα κατά της Ε.Καϊλή για δωροληψία και ξέπλυμα χρήματος από τις ελληνικές αρχές.

Την “δίωξη” και “δίκη” της Ε.Καϊλή στην Ελλάδα επιδιώκουν και “προτείνουν” για ευνόητους λόγους ο Ε. Βενιζέλος και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε πριν από λίγο για την Εύα Καϊλή με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη και η ευρωβουλευτής θα ελεγχθεί για το εάν έχει τελέσει αδικήματα όπως δωροληψία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.