Ερυθραία: Αιφνιδιαστική επίσκεψη Λαβρόφ για συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε στην Ερυθραία την Πέμπτη για μια μονοήμερη αιφνιδιαστική επίσκεψη, ανακοίνωσε η κυβέρνηση αυτής της κλειστής και αυταρχικής χώρας στο Κέρας της Αφρικής, η οποία δεν καταδίκασε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επίσκεψη δεν ήταν στην ατζέντα της τρέχουσας αφρικανικής περιοδείας του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, της δεύτερης στην ήπειρο μέσα σε έξι μήνες, κατά τη διάρκεια της οποίας ταξίδεψε στη Νότια Αφρική, το Εσουατίνι  και την Αγκόλα.

Ιράν: Ένας νεκρός από πυρά στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν

 Ένας αξιωματούχος της ασφάλειας σκοτώθηκε και δύο άνθρωποι τραυματίσθηκαν όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στην πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Αζερμπαϊτζάν αναφέρουν ότι πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

“Ο επιτιθέμενος εισέβαλε στο φυλάκιο της φρουράς και σκότωσε τον επικεφαλής της ασφάλειας με επιθετικό τουφέκι Καλάσνικοφ”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΗΠΑ – Νέο δημοσίευμα κατά Ερντογάν: Κακοήθης καρκίνος στις παγκόσμιες υποθέσεις

 Εκνευρισμός και πάλι στην Άγκυρα. Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, «μετά το Γερμανικό περιοδικό Στερν, το βρετανικό The Economist και το πρακτορείο Bloomberg, ο αμερικανικός Τύπος προχώρησε σε άλλη μια «σκανδαλώδη αναφορά», με αφορμή την επικήρυξη του πρώην παίκτη του NBA, Ενές Καντέρ.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Washington Examiner που εκδίδεται στις ΗΠΑ έκανε μια «σκανδαλώδη έκκληση» στον Μπάιντεν με με τίτλο «Ο Μπάιντεν πρέπει να προστατεύσει τον Ενές Καντέρ από τη φαυλότητα του Ερντογάν».

Δ. Κουτσούμπας για υποκλοπές: Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις – Κανείς δεν θα αποφύγει την απόδοση ευθυνών

 Ακούσαμε πολλά λόγια επί της ουσίας τίποτα, τη μομφή του το ΚΚΕ αντίθετα την εκφράζει εδώ και 4 χρόνια κυρίως μέσα από τον καθημερινό αγώνα, τόνισε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των υποκλοπών μίλησε για ευθύνες του πρωθυπουργού που δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές. Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης  οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις για όλες τις υποθέσεις είπε και συμπλήρωσε «τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και ζητούν απαντήσεις».