Το εθνικό χρέος «καλπάζει» μετά από τρία Μνημόνια κι ένα PSI: 35% μεγαλύτερο! – Από το 126% το 2010 στο 168% το 2023!

 Το ελληνικό χρέος είναι 35% μεγαλύτερο τώρα από ότι ήταν όταν μπήκαμε στα Μνημόνια, κάτι που κάνει την Ελλάδα πραγματική πρωταθλήτρια στο να χρωστάει.

Οπως έγραφε το pronews.gr στις στις 31 Μαρτίου 2010 το χρέος ήταν 310,384 δισ. ευρώ και τότε τα ταμειακά διαθέσιμα του δημοσίου ήταν 7,159 δις ευρώ και οι εγγυήσεις που είχαν παρασχεθεί από το δημόσιο στα 25,408 δισ. ευρώ.

Στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2023, έφτασε τα 360,17 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το ελληνικό δημόσιο χρέος καταγράφοντας άνοδο από τα 358,046 δισ. που ήταν το προηγούμενο τρίμηνο!

Επίθεση της Χεζμπολάχ με 50 ρουκέτες κατά του βόρειου Ισραήλ – Ρωσική εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από το Kapustin Yar

 Στα ύψη βρίσκεται η ένταση στη Μέση Ανατολή εν μέσω έντονων φημών ότι η ιρανική επίθεση αντιποίνων στο Ισραήλ

Το Τελ Αβίβ επιβεβαίωσε ότι η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε ένα μαζικό κύμα επιθέσεων στο βόρειο Ισραήλ με 40 έως 50 ρουκέτες οι οποίες αναχαιτίστηκαν σχεδόν στο σύνολό τους από την ισραηλινή αντιαεροπορική άμυνα.

Πεσκόφ: Η ορκωμοσία του προέδρου μπορεί να γίνει αφορμή για νέες προκλήσεις εχθρών

 ΜΟΣΧΑ, 12 Απριλίου - RIA Novosti. 

Γεγονότα όπως η ορκωμοσία του Ρώσου Προέδρου θεωρούνται από τους εχθρούς ως αφορμή για νέες προκλήσεις, αλλά η Μόσχα έχει μάθει να αντιστέκεται σε αυτά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος Προεδρικός Γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ. 

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Πούτιν και Λουκασένκο

 ΜΟΣΧΑ, 12 Απριλίου – RIA Novosti. Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Κρεμλίνο, μετέδωσε το κανάλι Telegram «Pul Pervogo».

Οι πρόεδροι συναντήθηκαν το πρωί και ξεκίνησαν κατ' ιδίαν διαπραγματεύσεις στο γραφείο του Πούτιν. Στη συνέχεια συνομίλησαν με τα μέλη της αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τους Oleg Novitsky και Marina Vasilevskaya, που προσκλήθηκαν στο Κρεμλίνο προς τιμήν της Ημέρας Κοσμοναυτικής.

Οι Γερμανοί πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν το Ιράν

 ΜΟΣΧΑ, 12 Απριλίου/ Radio Sputnik. 

Εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή, συνιστάται στους Γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Ιράν και να μην ταξιδεύουν στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. " 

"Μαζί με τους εταίρους μας, τώρα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε την κλιμάκωση της κατάστασης στην Εγγύς και Μέση Ανατολή μέσω διπλωματικών διαύλων. 

Ζαχάροβα: Η Ρωσία δεν πρόκειται και δεν είχε την πρόθεση να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία

 ΜΟΣΧΑ,  Απριλίου/ Radio Sputnik.

Η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του τύπου Zelensky, η οποία θα διεξαχθεί στην Ελβετία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Νωρίτερα, ο Ελβετός πρόεδρος Viola Amherd ανακοίνωσε ότι η ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία θα διεξαχθεί στο ελβετικό θέρετρο Bürgenstock, προγραμματισμένη για τις 15 και 16 Ιουνίου 2024. "

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε πιο πλεονεκτικές θέσεις στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ

 ΜΟΣΧΑ, 12 Απριλίου - RIA Novosti. 

Μέσα σε μια εβδομάδα, τα ρωσικά στρατεύματα στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ κατέλαβαν πιο πλεονεκτικές θέσεις και απέκρουσαν 23 επιθέσεις από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας· οι απώλειες της Ουκρανίας ανήλθαν σε περισσότερους από 3 χιλιάδες στρατιωτικούς και τρία τανκς, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

Η Ρωσία εκτόξευσε έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο

 ΜΟΣΧΑ, 12 Απριλίου – RIA Novosti. 

Ο ρωσικός στρατός πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το χώρο δοκιμών Kapustin Yar, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. " 

«Στις 12 Απριλίου 2024, από το 4ο κρατικό κεντρικό διαειδικό πεδίο Kapustin Yar στην περιοχή του Αστραχάν, ένα πλήρωμα μάχης των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων εκτόξευσε με επιτυχία έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο ενός κινητού συστήματος πυραύλων εδάφους», τόνισε το τμήμα. 

Ηγουμενίτσα: Ο σκύλος του Λιμενικού «ξετρύπωσε» 225 κιλά ναρκωτικού skunk (βίντεο)

 Η αξία των κατασχεθέντων ναρκωτικών ουσιών εκτιμάται έως 1.807.040 ευρώ

Μπλόκο σε εκατοντάδες κιλά ακατέργαστης κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (skunk) έβαλαν οι λιμενικοί στην Ηγουμενίτσα.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες, στο λιμάνι εξωτερικού, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου, σε συνεργασία με την Ομάδα Κ9 και το Γραφείο Ασφαλείας,

Το Ιράν ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση εκδίκησης για να «τιμωρήσει» το Ισραήλ σε μόλις 48 ώρες

 By

Liam BucklerUS News Reporter
  •  12 Apr 2024
  • Το Ιράν φέρεται να ετοιμάζεται να εξαπολύσει μια εκδικητική επίθεση στο Ισραήλ σε μόλις 48 ώρες - εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των αντίπαλων δυνάμεων. 
  • Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ επανέλαβε την υπόσχεσή του να αντεπιτεθεί εναντίον του Ισραήλ για την επίθεση στο προξενείο του στη Δαμασκό. 

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σημειώνουν σοβαρή πρόοδο κοντά στη Μαρίνκα: Νέα της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας για το πρωί της 12ης Απριλίου

 Κοντά στη Μαρίνκα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σημειώνουν σοβαρή πρόοδο, δήλωσε ο Ιγκόρ Κιμακόφσκι, σύμβουλος του αρχηγού της ΛΔΔ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η τάση ανοίγει επιχειρησιακό χώρο σε πολλές κατευθύνσεις του μετώπου ταυτόχρονα. 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν σχολίασε αυτές τις πληροφορίες.

Ποια είναι η σημερινή κατάσταση στη ζώνη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας; 

Ο Kimakovsky εξήγησε ότι οι επιθετικές μάχες μεταξύ Marinka και Avdeevka παρέχουν την ευκαιρία να προχωρήσουμε προς το Kurakhovo. 

Ο επικεφαλής της ΔΟΑΕ καλεί για «μέγιστη αυτοσυγκράτηση» για τις επιθέσεις στη Ζαπορίζια

 ΒΙΕΝΝΗ, 11 Απριλίου (Xinhua) -- 

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) κάλεσε την Πέμπτη για "μέγιστη αυτοσυγκράτηση" μετά τις επιθέσεις με drone της Κυριακής στον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Zaporizhzhia (ZNPP), οι οποίες, όπως είπε, έχουν αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος. 

«Οι άμεσες επιθέσεις κατά του ZNPP σηματοδότησε μια μεγάλη κλιμάκωση των κινδύνων για την πυρηνική ασφάλεια και την ασφάλεια στην Ουκρανία»,

Η συνεργασία με την Κίνα είναι κρίσιμη για το Σουρινάμ, λέει ο Σουριναμέζος πρόεδρος

 «Θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε τη διμερή σχέση μεταξύ Σουρινάμ και Κίνας στο επόμενο επίπεδο, ενισχύοντας την πολιτιστική συνεργασία, την επιχειρηματική συνεργασία και την επενδυτική συνεργασία», δήλωσε ο Chandrikapersad Santokhi, Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Σουρινάμ, σε συνέντευξή του στο Xinhua.

«Ταυτόχρονα» με τις διαψεύσεις για τα F-16 στην Ουκρανία ήλθε η LOA για τα F-35!

 Η Ελλάδα έλαβε την Τετάρτη την LoA για την προμήθεια των μαχητικών F35, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής ΆμυναςΑπορίας άξιον είναι γιατί το ελληνικό Πεντάγωνο προχώρησε στην ανακοίνωσή αυτή δοθέντος ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί. Η αποδοχή από πλευράς της χώρας μας θα σημάνει την έναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων για τις εκτελεστικές συμβάσεις

Αποκάλυψη! Η κυβέρνηση γνώριζε για το ξυλόλιο στα Τέμπη Στα έγγραφα του Χημείου του Κράτους αναφέρονται όλες οι ουσίες που ταυτοποιήθηκαν

 Νέα, συνταρακτικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι οι Αρχές είχαν διαπιστώσει την ύπαρξη ξυλόλιου στα δείγματα που είχαν ληφθεί από την εμπορική αμαξοστοιχία, αρκετές ημέρες μετά το έγκλημα στα Τέμπη.

Τα σχετικά έγγραφα υπάρχουν στην πρώτη έκθεση, η οποία που διενεργήθηκε από δύο πραγματογνώμονες κατ’ εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας. Η έρευνα ξεκίνησε στις Μαρτίου 2023 και παραδόθηκε τον Ιούνιο 2023.

Στα έγγραφα του Χημείου του Κράτους, όπου εστάλησαν τα δείγματα που ελήφθησαν, αναφέρονται όλες οι ουσίες που ταυτοποιήθηκαν, μεταξύ των οποίων και το ξυλόλιο.

Βελόπουλος σε Γεωργιάδη: «Έκανες το ΕΣΥ σαν τα μούτρα σου» – Γεωργιάδης: «Μια χαρά βλέπω τα μούτρα μου» – Μεγάλη κόντρα στη Βουλή

 Οξύτατη και με προσωπικό χαρακτήρα αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Κυριάκο Βελόπουλο κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την υγεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Γεωργιάδης – Βελόπουλος απευθύνονταν στον ενικό, ενώ οι συνεργάτες του υπουργού, που κάθονταν πίσω του είτε γελούσαν με τον Αδ. Γεωργιάδη είτε χειροκροτούσαν ως κλακαδόροι τον υπουργό τους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στην σχεδόν καθημερινή παρουσία του υπουργού Υγείας στον ΣΚΑΪ και την υποψηφιότητα Αυτιά.

Καταιγισμός ψεμμάτων Άδωνι στο Κοινοβούλιο – Τον διέσυραν Βελόπουλος και Παναγιωτόπουλος!

 Σκληρή απάντηση στην Βουλή έλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης από τον Κυριάκο Βελόπουλο για σωρεία ψεμμάτων και προσωπικἐς επιθέσεις στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης. «Λες ανοησίες…» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναφορές του αναφορικά με τις μεγάλες αυξήσεις στις συντάξεις σε περίπτωση που υλοποιηθούν εξορύξεις. «Παραμένεις το ίδιο φαιδρός όσο ήσουν πάντα» πρόσθεσε.

«Ποιος είσαι ρε μεγάλε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με αφορμή την αποστροφή του υπουργού για τις αγαστές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, διαβάζοντας τις γνωστές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη όντας βουλευτής του ΛΑΟΣ κατά της ΝΔ, του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή.

«Καρφιά» Κακλαμάνη για Μητσοτάκη: «Είχαν λεφτά για τον Ζελένσκι αλλά όχι για τους αγρότες»

 «Η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει μόνο από τον κακό της εαυτό» δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης εξαπολύοντας έμμεσα βέλη στον Κυριάκο Μητσοτάκη που επιμένει να ενισχύει τον Ζελένσκι, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες της Ευρώπης, σε βάρος των ίδιων των Ελλήνων πολιτών.

«Ναι στην Ευρώπη, ναι στην Ευρωζώνη» τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης για να ρίξει τα βέλη του αναφορικά με την αλόγιστη οικονομική στήριξη στην Ουκρανία, την ώρα μάλιστα που οι αγρότες δεν είδαν τα αίτηματά τους να ικανοποιούνται:

9o Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Τα στρογγυλά τραπέζια των συζητήσεων της 3ης ημέρας

 Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που άνοιξε προχθές τις πύλες του για 9η συνεχή χρονιά, στον «ομφαλό της γης», την πόλη των Δελφών. Το Φόρουμ θα διαρκέσει μέχρι και αύριο Σάββατο 13 Απριλίου 2024 και έχει ως βασικό θέμα τη «Μεγάλη Μετάβαση», με κεντρικό άξονα των συζητήσεων τις πολύπλευρες μεταβάσεις που σημειώνονται σχεδόν σε κάθε τομέα της σύγχρονης ζωής.

Χιονοστιβάδα παρέσυρε Ολλανδούς σκιέρ στην Αυστρία – Τρεις νεκροί

 Τρεις Ολλανδοί έχασαν τη ζωή τους χθες Πέμπτη, όταν παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα κοντά στο δημοφιλές θέρετρο Ζέλντεν στις αυστριακές Άλπεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αστυνομικών αρχών, τα θύματα ήταν μέλη μιας ομάδας 17 σκιέρ από την Ολλανδία, οι οποίοι, με κατάλληλο εξοπλισμό που επιτρέπει την ανάβαση, κατευθύνονταν προς ένα ορειβατικό καταφύγιο σε υψόμετρο 2.500 μ. μαζί με τέσσερις Αυστριακούς οδηγούς.

Ρωσία: Η στάθμη του Ουράλη ξεπέρασε τα 11 μέτρα – Απομακρύνθηκαν 100.000 άνθρωποι στο Καζακστάν

 Η στάθμη του ποταμού Ουράλη στη ρωσική πόλη Όρενμπουργκ έφθασε τα 11 μέτρα και 29 εκατοστά, από τα 10,87 μέτρα που ήταν μια ημέρα νωρίτερα.

Το Όρενμπουργκ δίνει μάχη με την άνοδο της στάθμης των υδάτων αφού μεγάλοι ποταμοί σε όλη τη Ρωσία και το Καζακστάν υπερχείλισαν προκαλώντας τις χειρότερες πλημμύρες στις περιοχές αυτές εδώ και σχεδόν έναν αιώνα.

Κίνα: Ενεργοποιήθηκε το εθνικό δίκτυο υπερυπολογιστών

 Το Πεκίνο ενεργοποίησε χθες το εθνικό δίκτυο υπερυπολογιστών του, σε μία ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τιεντσίν, που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας.

Η εν λόγω τεχνολογική πλατφόρμα έχει ως στόχο να εξαλείψει τις διαφορές στην υπολογιστική ισχύ μεταξύ της προσφοράς και ζήτησης, αλλά και να παρέχει υποστήριξη για την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας.

Χρ. Αλεξοπούλου: Μετά το Πάσχα θα τεθούν κανονικά σε κυκλοφορία τα ηλεκτρικά λεωφορεία – Τι είπε για τον νέο ΚΟΚ

 Για την κυκλοφορία των ηλεκτρικών λεωφορείων, την επιδότηση των «πράσινων ταξί», τον Κώδικα  Οδικής Κυκλοφορίας, το σύστημα «Tap n’ Pay» μίλησε  η  Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου σε συζήτηση που συμμετείχε, στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (Delphi Economic Forum IX), με συντονιστή τον δημοσιογράφο Απόστολο Μαγγηριάδη.

Η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανακοίνωσε ακόμη ότι σήμερα, 11 Απριλίου 2024, καταβάλλονται επιδοτήσεις για ηλεκτρικά ταξί,