Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Πούτιν και Λουκασένκο

 ΜΟΣΧΑ, 12 Απριλίου – RIA Novosti. Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλεξάντερ Λουκασένκο στο Κρεμλίνο, μετέδωσε το κανάλι Telegram «Pul Pervogo».

Οι πρόεδροι συναντήθηκαν το πρωί και ξεκίνησαν κατ' ιδίαν διαπραγματεύσεις στο γραφείο του Πούτιν. Στη συνέχεια συνομίλησαν με τα μέλη της αποστολής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, τους Oleg Novitsky και Marina Vasilevskaya, που προσκλήθηκαν στο Κρεμλίνο προς τιμήν της Ημέρας Κοσμοναυτικής.

Ο Ρώσος ηγέτης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Μόσχα και το Μινσκ θα συνεχίσουν τη συνεργασία στο διάστημα.

Ο Αλέξανδρος Γκριγκόριεβιτς και εγώ μόλις το συζητήσαμε. Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί", τόνισε ο Πούτιν. Ο Λουκασένκο, με τη σειρά του, ανακοίνωσε την ετοιμότητα της Λευκορωσίας να συμμετάσχει στη δημιουργία ενός ρωσικού διαστημικού σταθμού.

.

После встречи с космонавтами переговоры глав государств продолжились за закрытыми дверями.

Ο Λευκορώσος ηγέτης έφτασε στη Ρωσία για επίσκεψη εργασίας την προηγούμενη μέρα. Πριν φύγει για τη Μόσχα, είπε ότι σχεδιάζει να συζητήσει «καθημερινές υποθέσεις» και το μέλλον της αστροναυτικής με τον Ρώσο συνάδελφό του. 

Ο Λουκασένκο ευχαρίστησε τον Πούτιν για την πτήση της Μαρίνας Βασιλέφσκαγια, της πρώτης Λευκορωσίδας κοσμοναύτης, στον ISS. Ο Novitsky και η Vasilevskaya έφτασαν στο ISS με το διαστημόπλοιο Soyuz MS-25 στις 25 Μαρτίου και παρέμειναν στο σταθμό μέχρι τις 6 Απριλίου. Για τον Novitsky αυτή ήταν η τέταρτη πτήση· η Vasilevskaya ήταν σε τροχιά για πρώτη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...