Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο της φωτιάς που κατακαίει από τη Δευτέρα τα Γεράνεια Όρη.Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν ολονύχτια μάχη για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου. Η φωτιά καίει πευκόφυτη χαράδρα, οι πυροσβέστες δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το σημείο με τα πυροσβεστικά οχήματα, λόγω της έλλειψης δασικών δρόμων.
Από την πλευρά τους οι τοπικές Αρχές προχώρησαν, χθες, σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι, κοντά στο Λουτράκι.

Σάντος: Προσεύχομαι για τον ελληνικό λαό Το μήνυμα του Πορτογάλου για την τραγωδία στην Αττική

O Φερνάντο Σάντος έστειλε το δικό του μήνυμα στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται από τις φωτιές συγκλονίζοντας με τα λεγόμενα του.
Η ανείπωτη τραγωδία που έχει κοστίσει περισσότερες από 60 ζωές, τη στιγμή που αγνοούνται τουλάχιστον 100 συμπολίτες μας, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ο ΠΑΟΚ προσφέρει όλα τα έσοδα του αγώνα με τη Βασιλεία στους πληγέντες Τι αναφέρει το μήνυμα της ασπρόμαυρης ΠΑΕ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ συμπαραστέκεται έμπρακτα στους πληγέντες των πυρκαγιών της Αττικής, προσφέροντας όλα τα έσοδα από το ματς με τη Βασιλεία για τα προκριματικά του Champions League για τη συνδρομή των ανθρώπων που έχασαν την περιουσία τους μέσα στις φλόγες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ασπρόμαυρης ΠΑΕ:

Ο Ολυμπιακός προσφέρει 1 εκατ. ευρώ για τους πληγέντες Η ομάδα του Πειραιά συμμετέχει στο πένθος

Ο Ολυμπιακός στέκεται στο πλευρό των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές τις Αττικής, προσφέροντας ένα εκατομμύριο ευρώ στους ανθρώπους που δοκιμάζονται, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ. Αναλυτικά:
«H ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ συμμετέχει στο μέγα ελληνικό πένθος για τους συνανθρώπους μας που έφυγαν τόσο άδοξα.
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ θα προσφέρει άμεσα 1 εκατομμύριο ευρώ για την ανακούφιση των πληγέντων ενώ θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για να ανοιχτούν λογαριασμοί σε τρείς τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha) ώστε οι φίλαθλοι του Συλλόγου και όποιος άλλος επιθυμεί να προσφέρουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Εθνική τραγωδία με 74 νεκρούς και ώρες αγωνίας για τους αγνοούμενους

Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοούμενων από τις φονικές πυρκαγιές που σάρωσαν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και σκόρπισαν το θάνατο, καθώς μέχρι στιγμής είναι θολό το τοπίο σχετικά με το πόσοι άνθρωποι αγνοούνται.
Η πυροσβεστική υπηρεσία εξακολουθεί να απευθύνει έκκληση στους πολίτες, ώστε να τηλεφωνούν στο «199» και να δηλώνουν τα στοιχεία των αγνοούμενων.
Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, η διαδικασία καθορισμού του ακριβούς αριθμού των αγνοούμενων αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες, όταν και υπάρξει επίσημη ενημέρωση.
Πάντως, όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες άτομα, τα οποία εξακολουθούν να αγνοούνται.

Σκληρή απάντηση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στον Αμβρόσιο «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!», το μήνυμα του Άνθιμου


Ιδιαιτέρως αιχμηρή είναι η απάντηση του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Ανθίμου στον μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιο.
Σε άρθρο του με τίτλο «Φτάνει πια Άγιε Καλαβρύτων!» που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης, ο κ. Άνθιμος αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:
«Σήμερα ο Θεός θρηνεί μαζί με τους ανθρώπους. Θρηνεί για μια μεγάλη καταστροφή, που οδήγησε στην απώλεια δεκάδων αδελφών μας.