Ενα βίντεο 5 δευτερολέπτων κατάφερε να ενώσει Ινδία και Πακιστάν

 

Ενα βίντεο πέντε δευτερολέπτων κατόρθωσε το αδύνατο: ένωσε τους χρήστες των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στην Ινδία και το Πακιστάν - δύο χώρες που είναι άσπονδοι εχθροί.

Οταν η νεαρή Ντανανίρ Μόμπιν από το Πακιστάν ανέβασε το βίντεο στη σελίδα της στο Instagram στις 6 Φεβρουαρίου, δεν φανταζόταν ότι εν μια νυκτί θα γινόταν σταρ στο Διαδικτύου και των δύο κρατών.

Το κορίτσι λέει: «Αυτό είναι το αυτοκίνητό μας, αυτοί είμαστε εμείς και αυτό είναι το πάρτι μας». Το βίντεο δείχνει μια ομάδα νέων που διασκεδάζουν.

Πλούσιες χώρες στοκάρουν ένα δισ. εμβόλια παραπάνω από όσα χρειάζονται

 

Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί η είδηση ότι κάποιες πλούσιες χώρες αναμένεται να έχουν τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίων COVID-19 περισσότερες από ό, τι χρειάζονται, αφήνοντας τα φτωχότερα έθνη να παλεύουν για ό,τι απομείνει την ώρα που ο πλανήτης προσπαθεί να περιορίσει την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με μια αποκαλυπτική έκθεση της εκστρατεία κατά της φτώχειας ONE Campaign, πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία, θα πρέπει να μοιραστούν το πλεόνασμα αυτό να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της νόσου παγκοσμίως.

Βασίλης καταγγελία: «Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή και θέλω Δικαιοσύνη» [vids]

 

«Το μόνο που ζητώ είναι Δικαιοσύνη», αναφέρει σε νέα ανάρτησή του στο facebook, λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη της υπουργού Πολιτισμού, η οποία χαρακτήρισε τον Δημήτρη Λιγνάδη ως έναν «επικίνδυνο άνθρωπο», ο 40χρονος Βασίλης που εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου 2021 στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη και μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη όταν ήταν μόνο 15χρονών.

«Δεν είμαι ήρωας, είμαι θύμα ενός παιδεραστή και θέλω δικαιοσύνη. Σας άφησα την ψυχή μου και τα όπλα να πολεμήσουμε. Σας ευχαριστώ για όλη αυτήν την υποστήριξη. Τη νέα μου οικογένεια,

Εμβόλιο Pfizer: «Δεν χρειάζεται πλέον ψύξη στους μείον 70° C»

 

Ανατροπή δεδομένων για το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech κατά του κορονοϊού το οποίο, σύμφωνα με νέα αποτελέσματα που δημοσιεύουν οι Financial Times, δεν χρειάζεται πλέον να διατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Κάτι τέτοιο θα διευκολύνει πολύ την διανομή του σε κλινικές, φαρμακεία και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα δεδομένα σταθερότητας, τα οποία έχουν υποβάλει οι εταιρείες στις αμερικανικές αρχές, δείχνουν ότι το εμβόλιο μπορεί να διατηρηθεί σε «κανονικές» θερμοκρασίες ιατρικού καταψύκτη – δηλαδή από – 15° C έως – 25° C – έως και δύο εβδομάδες, σε σύγκριση με τις προηγούμενες απαιτούμενες συνθήκες αποθήκευσης μεταξύ – 60° C και – 80° C .

Γεννηματά για υπόθεση Λιγνάδη: Μητσοτάκης και Μενδώνη έσπασαν κάθε ρεκόρ υποκρισίας

 

Προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για προσπάθεια συγκάλυψης επέρριψε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, για την υπόθεση Λιγνάδη.


«Ο κ. Μητσοτάκης και η κ. Μενδώνη έσπασαν σήμερα κάθε ρεκόρ της υποκρισίας και θράσους. Προκαλούν την κοινή γνώμη. Αλήθεια ποιος διόρισε στο Εθνικό Θέατρο τον 'επικίνδυνο', όπως ομολόγησαν κ. Λιγνάδη; Αλήθεια ποιος επί εβδομάδες προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει την υπόθεση;» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Ζέτα Δούκα: «Παγκόσμια Ημέρα Κωλοτούμπας», το σχόλιό της για τη συνέντευξη Μενδώνη (Photo)

 

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο σχολίασε η ηθοποιός Ζέτα Δούκα τα όσα είπε για την υπόθεση Λιγνάδη η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην πολύκροτη συνέντευξή της.

Η Ζέτα Δούκα, η οποία είναι από τα πιο ενεργά άτομα στον αγώνα για την αποκάλυψη υποθέσεων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στο χώρο του θεάματος, έχοντας, μάλιστα, καλέσει τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει θέση για τις καταγγελίες, σχολίασε με οργή τα όσα είπε η Λ. Μενδώνη στη συνέντευξή της.


Λιγνάδης: Εάν είμαι επικίνδυνος θα το κρίνουν οι θεσμοί

 

Τη δική του απάντηση, μέσω του MEGA, σε όσα είπε για εκείνον η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, έδωσε ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης, χωρίς όμως επί της ουσίας να απαντήσει στις καταγγελίες που του αποδίδονται τις τελευταίες ημέρες.

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Λιγνάδη:

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου… Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι

Δημήτρης Κουφοντίνας: Παρέμβαση ΚΚΕ, αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ παρά την αμηχανία

 

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η κυβέρνηση απέναντι στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού βάσει του νόμου 4760/2020 που προβλέπει κατάργηση της μεταγωγής καταδικασθέντων για τρομοκρατία σε αγροτικές φυλακές και επαναμεταγωγή των κρατουμένων που δεν πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, στο κατάστημα κράτησης από το οποίο προήλθαν.

Μετά από 40 περίπου ημέρες απεργίας πείνας ο Δημήτρης Κουφοντίνας εισήχθη τις προηγούμενες μέρες στην εντατική του νοσοκομείου Λαμίας και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Μενδώνη: Προέκυψε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι επικίνδυνος άνθρωπος - Μας εξαπάτησε

 

«Θύμα εξαπάτησης» από τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, υποστήριξε πώς έπεσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης μάς εξαπάτησε. Με βαθιά υποκριτική τέχνη προσπαθούσε να μάς πείσει πως δεν έχει σχέση με όλα αυτά» ανέφερε.

 «Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση» σημείωσε, για να συμπληρώσει πώς «είμαστε κράτος δικαίου και γι αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης»

Μενδώνη σε Ακρίτα για Λιγνάδη: Τον αποθέωνες - Τι απαντά η δημοσιογράφος

 Να απαντήσει στην έντονη κριτική που της ασκεί η Έλενα Ακρίτα για τους χειρισμούς της σχετικά με τις συνεχείς καταγγελίες ηθοποιών για σεξουαλική παρενόχληση αλλά και την εξαρχής τοποθέτηση του Δημήτρη Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο επιχείρησε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.


«Ο κ. Σκουρολιάκος, ο κ. Γεωργουσόπουλος και η κ. Ακρίτα που ήταν πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, είμαι βέβαια ότι αν κάτι ήξεραν θα το είχαν καταγγείλει», είπε αρχικά η Λ. Μενδώνη.

Έλενα Ακρίτα: «Τις απειλές που μου στέλνετε να τις βάλετε στον κ...ο σας»

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για ψυχολογική βία, σεξουαλική παρενόχληση ακόμα και παιδεραστία στον χώρο του θεάματος. 

Η Έλενα Ακρίτα που τοποθετείται συχνά για πολλά θέματα της επικαιρότητας, εκφράζοντας δημοσίως τη γνώμη της, αντέδρασε έντονα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, ισχυριζόμενη ότι τον τελευταίο καιρό δέχεται απειλές "για υπόθεση παιδεραστίας". Κάτι που όπως τονίζει δε θα την εμποδίσει να συνεχίσει να λέει την άποψή της. 

«Τις ανώνυμες απειλές που μού στέλνετε για την υπόθεση παιδεραστίας βάλτε τις στον κ@λο σας, αγάπες μου. Δεν ιδρώνει τόσο εύκολα το κοραλλένιο μου αυτάκι.» έγραψε χαρακτηριστικά.

Παίζουν σε άλλο γήπεδο οι Ολλανδοί

 

Η ήττα της Αϊντχόβεν από τον Ολυμπιακό ήταν πολύ ηχηρή. Κάτι ήξεραν οι Ολλανδοί και ιδιαίτερα οι sportcasters που παρακολουθούν τα δρώμενα και λίγο πριν τον αγώνα αποφάσισαν να επιτεθούν προσωπικά στον ιδιοκτήτη της ομάδας, εφοπλιστή, εκδότη και ισχυρό άνδρα του Πειραιά, επιχειρώντας μια ντρίμπλα στο επίπεδο των εντυπώσεων. Η επίθεση ήταν ολοκληρωτική. Δεν άφησαν πέτρα να μην κουνήσουν για να ανακαλύψουν ζητήματα, εκκρεμότητες, κατηγορίες, ακόμα και ποινικές διώξεις που βαρύνουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού.

Στην Ινδία έκανε ντεμπούτο το νέο Honda CB350RS

 

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Honda παρουσίασε στην Ινδία την καινούρια έκδοση του CB350 H'ness το οποίο ονομάζει CB350RS. Μας είχε δώσει πολλά δείγματα η Honda ότι θα αλλάξει αρκετά το μικρό της cruiser το οποίο για την ώρα κυκλοφορεί μόνο στην Ινδία, αλλά το αποτέλεσμα είναι ακόμα καλύτερο από αυτό που περιμέναμε.

Το CB350RS είναι αρκετά διαφορετικό σε σχέση με τον προκάτοχό του έχοντας πολλά νέα στοιχεία. Το πίσω μέρος διαθέτει νέα μέρη τα οποία είναι

Κεφαλονιά: Συλλήψεις για κλοπή κατά συναυτουργία σε βάρος ξενοδοχειακής μονάδας

 

Με την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία, σε βάρος ξενοδοχειακής μονάδας του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά, συνελήφθησαν δύο άντρες από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και στο πίσω του μέρος εντόπισαν τον εξοπλισμό που είχαν αφαιρέσει από ξενοδοχειακή επιχείρηση περιοχής του Ληξουρίου, μεταξύ αυτών πόρτες αλουμινίου, καρέκλες και ξαπλώστρες.

"Συνδυασμός μεταλλάξεων του Covid-19 ανησυχεί τους επιστήμονες"

 

Συνέντευξη: Χρήστος Μαζάνης

Πριν από περίπου 20 ημέρες, Ιταλοί επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει, πως όσο οι μεταλλάξεις του νέου κορωνοϊού κυκλοφορούν και μολύνουν περισσότερους ανθρώπους, αυξάνεται η πιθανότητα να προκύψουν νέες μεταλλάξεις από τον συνδυασμό  αυτών που ήδη επικρατούν. Μεταξύ των επιστημόνων αυτών ήταν και ο Μάσιμο Τσικότσι, καθηγητής επιδημιολογίας και υπεύθυνος  του τμήματος Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Campus Bio - Medico της Ρώμης.

Το Perseverance πάτησε στον Άρη

 

Η πιο ανεπτυγμένη τεχνολογικά διαστημική συσκευή στην ιστορία, το «Mars 2020 Perseverance» της ΝΑSΑ, προσεδαφίστηκε λίγο πριν τις 23:00 στον Άρη.

Το διαστημικό όχημα «Perseverance» ξεκίνησε το ταξίδι του στις 30 Ιουλίου διανύοντας 471 εκατομμύρια χιλιόμετρα μέχρι την άφιξή του στον Κόκκινο Πλανήτη.

Δείτε το video της NASA:

Χιλιάδες νοικοκυριά για 5η ημέρα χωρίς ηλεκτρικό

 

Για πέμπτη ημέρα χιλιάδες πολίτες συνεχίζουν να παραμένουν στο σκοτάδι, με την ελπίδα ότι σύντομα το μαρτύριό τους θα τελειώσει.

Πρόκειται για κατοίκους κυρίως της βόρειας Αττικής, οι οποίοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία «Μήδεια» χωρίς θέρμανση, χωρίς επικοινωνίες και με τρόφιμα τα οποία καταστρέφονταν λόγω έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος.

Μοιρολατρική αντίδραση στη νέα τουρκική πρόκληση!

 

Αχρείαστη ενέργεια, που δεν διευκολύνει τις προσπάθειες διαλόγου, χαρακτήρισε ο Ταραντίλης την έξοδο του «Τσεσμέ» στο Αιγαίο

Το «Τσεσμέ», το ωκεανογραφικό τουρκικό πλοίο, έχει αποπλεύσει από την Ιμβρο προς την περιοχή του Αιγαίου, την οποία έχει δεσμεύσει η Αγκυρα, και τελικά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε διάβημα για τη νέα προκλητική πράξη των Τούρκων. Είναι απορίας άξιο όμως ότι την ίδια χρονική περίοδο, που αναμένεται ο επόμενος κύκλος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας, η πολιτική της Αγκυρας

Αποκάλυψη! Μόνο 227 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν στην Αττική

 

Άλλα υποσχόταν η κυβέρνηση και άλλα έκανε. Άφησε ανοχύρωτη την πρωτεύουσα απέναντι στο τρίτο κύμα του κορονοϊού

Από τον Αντώνη Ραφτόπουλο

Ένας χρόνος έχει περάσει από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, με τον αριθμό των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής να μοιάζει πολύ μικρός για να καλύψει τις ανάγκες της μεγαλύτερης Περιφέρειας στη χώρα. Ειδικά σε μια περίοδο που οι νέες νοσηλείες σπάνε καθημερινά το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο.

Αρνείται απεγνωσμένα να αναλάβει τις ευθύνες του ο Κυριάκος

 

Έδειξε στην Κ.Ο. με το δάχτυλο τους πάντες για το βατερλό στη διαχείριση της κακοκαιρίας, εκτός από τον εαυτό του

Να δραπετεύσει από το κάδρο των ευθυνών για όσα ακολούθησαν το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε τη χώρα επιχείρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, παριστάνοντας απλώς τον… προεδρεύοντα και δηλώνοντας ότι τον ενοχλεί το πινγκ πονγκ των ευθυνών που παίζουν τις τελευταίες ώρες στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Ο Ολυμπιακός «υπέταξε» την Αϊντχόφεν (4-2) βάζοντας βάση για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα

 

Tο πρώτο βήμα έγινε! Ο Ολυμπιακός κέρδισε 4-2 τη μαχητική Αϊντχόφεν στο «Γ. Καραϊσκάκης» και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας από τους «ερυθρολεύκους», που προηγήθηκαν δύο φορές και ισοφαρίστηκαν ισάριθμες, αλλά δεν πτοήθηκαν και με τις «πινελιές» του Μαρτίνς στο δεύτερο μέρος πήραν δίκαια μια σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 25/2 στην Ολλανδία.

Κατασκοπευτικό θρίλερ! Πάνοπλοι Τούρκοι συνελήφθησαν στον Ασπρόπυργο

 

Χαρακτηριστικά που ξεπερνούν κατά πολύ αυτά μιας υπόθεσης του απλού ποινικού δικαίου και αγγίζουν ζητήματα εθνικής ασφάλειας φαίνεται να αποκτά η πρόσφατη σύλληψη οπλισμένων Τούρκων στα νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Όπως αποκαλύφθηκε, οι τρεις Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι είχαν κάνει αίτηση ασύλου και είχαν μπει στο «σύστημα», εντοπίστηκαν σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, ενώ ένας εξ αυτών προσπάθησε να διαφύγει χωρίς επιτυχία, καθώς οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν σε διπλανό αγρόκτημα. Αυτό όμως που «άναψε κόκκινα λαμπάκια» είναι ο τύπος του οπλισμού τον οποίο κατείχαν.

Τρεις καταγγελίες απο ανήλικους για το (Εθνικό) τέρας του θεάτρου

 

Δεν έχουν παραγραφεί τα συγκεκριμένα αδικήματα

Ο 40χρονος Βασίλης, ο πρώτος άνθρωπος που προχώρησε σε μήνυση εναντίον γνωστού πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αποκάλυψε χθες όλες τις λεπτομέρειες για τη γνωριμία του με τον μέχρι πρότινος ισχυρό θεατράνθρωπο και για τον βιασμό του από τότε που ήταν 15 ετών.