WikiLeaks: Πώς η CIA παρακολουθούσε και τους δικούς της

Το WikiLeaks δημοσίευσε σήμερα, 24 Αυγούστου, νέο πακέτο εγγράφων του περιβόητου Vault 7 της CIA, το οποίο ονομάζεται ExpressLane.

Τα έγγραφα που δημοσίευσε το WikiLeaks αναφέρουν ότι πρόκειται για επιχείρηση που διεξήγαγε η CIA ενάντια σε υπηρεσίες... με τις οποίες συνεργαζόταν. Οι υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνουν την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) και το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας (Department of Homeland Security - DHS).

Επανάσταση: Ρωσικό δεξαμενόπλοιο ολοκλήρωσε το πρώτο ταξίδι μέσω της Βόρειας θαλάσσιας Διαδρομής

Το ρωσικό παγοθραυστικό δεξαμενόπλοιο Christophe de Margerie έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο εμπορικό πλοίο που πραγματοποιεί ταξίδι μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής, παραδίδοντας υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τη Νορβηγία στη Νότια Κορέα, μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Διαδρομής.
Το πλοίο είχε ξεκινήσε από το Hammeerfest της Νορβηγίας και κατέληξε στο Boryeong της Νότιας Κορέας μετά από ένα ταξίδι που διήρκησε 6,5 ημέρες.

Τα top εστιατόρια με θέα θάλασσα στη Θεσσαλονίκη

Όσοι έχουν επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, έστω και μία φορά, γνωρίζουν πολύ καλά πως αυτή η πόλη έχει αυτό το «κάτι» που μας κάνει να επιστρέφουμε συχνά στην αγκαλιά της. Αυτό ισχύει και για τις γαστρονομικές απολαύσεις που προσφέρει.
Τώρα το καλοκαίρι, δεν χάνουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε ψαροταβέρνες και εστιατόρια που προσφέρουν απολαυστικές γευστικές στιγμές με θέα το γαλάζιο του Θερμαϊκού. Εμπνευσμένοι θαλασσινοί μεζέδες, φρέσκα ψάρια αλλά και ιδιαίτερα πιάτα από τη μεσογειακή κουζίνα καταφτάνουν στα τραπέζια, ενώ η αίσθηση μοιάζει με εκείνη των διακοπών.

Διακοπές στο μαγευτικό νότιο Πήλιο Χόρτο, το γραφικό λιμανάκι στον Παγασητικό - Δείτε τις φωτογραφίες

Μέσα στους χαρακτηριστικούς ελαιώνες του νότιου Πηλίου, το όμορφο Χόρτο βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων από την Αργαλαστή και 46 από τον Βόλο.
Ηρεμία, ξεκούραση, η υπέροχη φύση του νότιου Πηλίου, όμορφες παραλίες για χαλάρωση και βουτιές, αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Χόρτου, που το κάνουν ιδανικό προορισμό για όλους εκείνους που θέλουν  να ξεφύγουν από τους ρυθμούς της πόλης και να αφεθούν στην πηλιορείτικη φιλοξενία.

Aυτά είναι τα καλύτερα beach bars της Ελλάδας σύμφωνα με τον Guardian

Μια υπέροχη παραλία, απολαυστικά cocktails, νόστιμο φαγητό και... party ατμόσφαιρα μετά τη δύση του ηλίου. Αυτά είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν ένα beach bar να ξεχωρίζει.
Με αυτά τα κριτήρια, η Guardian επιλέγει και προτείνει στους αναγνώστες της δέκα από τα ωραιότερα beach bars που μπορεί να βρει κανείς στην Ελλάδα. Στη λίστα της βρετανικής εφημερίδας φιγουράρουν μαγαζιά από την Ύδρα, τη Σίφνο και την Τήνο μέχρι τους Παξούς. Εσείς τα έχετε επισκεφθεί;

Κοντονής για συνέδριο της Εσθονίας: Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος

«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.
Όπως σημειώνει το πρακτορείο, η δήλωση του υπουργού έγινε αναφορικά με την περιορισμένη συμμετοχή στο συνέδριο της εσθονικής Προεδρίας για τα εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, καθώς εκπροσωπήθηκαν μόνο 8 χώρες σε επίπεδο υπουργού Δικαιοσύνης από τις 27 χώρες- μέλη της ΕΕ.

ΚΚΕ: Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της Ε.Ε. δεν έχει πάτο

Καταδικάζουν 51 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα το συνέδριο της Εσθονίας.
«Ο χυδαίος αντικομμουνισμός της ΕΕ δεν έχει πάτο» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι ανάμεσα «στα χυδαία και ανήκουστα, που ειπώθηκαν στην αντικομμουνιστική φιέστα στην Εσθονία», ήταν και η ταύτιση του ανεπανάληπτου έργου του Καρλ Μαρξ «Το Κεφάλαιο» με το ναζιστικό μανιφέστο «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ από τον Γκόραν Λίντμπλαντ, συντάκτη και εισηγητή του «εκτρώματος του αντικομμουνιστικού μνημονίου, στο Συμβούλιο της Ευρώπης το 2006».