WSJDigitalNetwork-Video:Why the Germans Have Voted for the Status Quo

Smaller parties were squeezed by the Christian Democrats and Social Democrats as the German electorate opted for stability, says John C. Kornblum, the former U.S. ambassador to Germany.

RussiaToday-Video-News-World:Merry Merkel: Conservatives lead in German vote with 'super result'

Voting has now ended in the German parliamentary election and the first exit polls have been released. Angela Merkel's Christian Democrat Party has done better than expected - and some projections suggest it could even end up with an absolute majority. It would be the first time in more than half a century a party has been able to govern without forming a coalition.

whitehouse- Νews-Video:Weekly Address: Congress Must Act Now to Pass a Budget and Raise the Debt Ceiling

In his weekly address, President Obama says the economy is making progress five years after the worst recession since the Great Depression, but to avoid another crisis, Congress must meet two deadlines in the coming weeks: pass a budget by the end of the month to keep the

Three Britons dead in Kenya mall massacre: Up to 15 hostages still trapped at Kenyan shopping centre where Muslim terrorists slaughtered 59 in terrifying siege they

Three Britons have been confirmed dead after armed terrorists stormed a Nairobi shopping centre and the number is likely to rise, the Foreign Office said.
The terrorists, using guns and grenades, slaughtered 59 people in the attack, according to Kenyan Interior Minister Joe Lenku.

Θ. ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ: Μας πλημμύρισε θλίψη, ο ήχος μας θα σιωπήσει

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου, Μανώλη Μητσιά, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση και Ρίτας Αντωνοπούλου, «Πάντα γελαστοί και γελασμένοι», στο Θέατρο Βράχων. «Σκοπεύαμε να ολοκληρώσουμε τη φετινή θριαμβευτική περιοδεία της παράστασης με μια συναυλία γιορτή στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα, τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ Νότες για το ελληνικό σινεμά στο Ηρώδειο

Ενα μουσικό ταξίδι στον κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στις 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Εκεί, κάτω από την Ακρόπολη, θα αντηχήσει η φωνή της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, η οποία, αυτήν τη φορά, θα τραγουδήσει για έναν πολύ σημαντικό φιλανθρωπικό σκοπό, για τα παιδιά που στηρίζει η Ενωση «Μαζί για το παιδί».Στο πλευρό της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, θα βρεθούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου, αλλά και ο Βασιλικός.

Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ Οταν οι στίχοι γίνονται εικόνα...

Και όμως οι στίχοι του Καβάφη, που τόσο συγκινούν και ταξιδεύουν πνεύμα και ψυχή, μετουσιώθηκαν και έγιναν εικόνες... Ολα αυτά στη μεγάλη έκθεση «Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ: ''ΖΩΓΡΑΦΙΣΜΕΝΑ''.
40 Σύγχρονοι Ελληνες Δημιουργοί», που διοργανώνει το Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών,

ΤΖΕΡΕΜΙ ΑΙΡΟΝΣ: Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που ξέρω- - «Στην Αγγλία γελάμε με τους ακραίους»

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την ιστορία μας. Ξέρω ότι έχετε προβλήματα με τους εξτρεμιστές στην Ελλάδα. Από τη στιγμή που υπάρχει δυσφορία σε οποιαδήποτε κοινωνία, τα άκρα κερδίζουν σε δημοτικότητα και οι άνθρωποι νομίζουν ότι τα ακραία μέτρα είναι η λύση. Από ιστορικής πλευράς δεν είναι έτσι. Η μετριοπάθεια είναι το παν. Στην Αγγλία γελάμε με τους εξτρεμιστές. Κι ελπίζω κι εσείς να βρείτε τη βούληση να το κάνετε».

ΒΕΛΓΙΟ- Βρέθηκε το πρώτο αντιναζιστικό ντοκιμαντέρ

Το πρώτο αμερικανικό, αντιναζιστικό ντοκιμαντέρ, που παρουσίαζε αντισημιτικές ενέργειες στη Γερμανία του 1933 και μέχρι τώρα θεωρούνταν "χαμένο", θα προβληθεί τον Οκτώβριο στη Νέα Υόρκη, αφού η μοναδική κόπια εντοπίστηκε και αποκαταστάθηκε από την Κινηματοθήκη των Βρυξελλών.

Ο «εθνικός αρχαιολόγος» των Σκοπίων ήταν και... αρχαιοκάπηλος

Ο Πάσκο Κούζμαν, ο «εθνικός» αρχαιολόγος της ΠΓΔΜ, βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στο εδώλιο του κατηγορουμένου ως... αρχαιοκάπηλος!

PLANET: Η Γη θα αντέξει έως και 3,25 δισ. χρόνια ακόμα αλλά μετά θα... «ψηθεί»

Οι τελευταίοι οργανισμοί που θα πεθάνουν πάνω στη Γη, η οποία θα «βράζει», θα είναι μάλλον μερικά σκληροτράχηλα μικρόβια
Από 1,75 έως 3,25 δισεκατομμύρια θα συνεχίσει να φιλοξενεί μορφές ζωής η Γη σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις Βρετανών επιστημόνων.

Γερμανικές εκλογές Οι πιο τρελές αφίσες των υποψηφίων

Ακόμη και γυμνοί επέλεξαν να εμφανιστούν κάποιοι για να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών

Τις 20 πιο περίεργες εκλογικές αφίσες εν όψει των γερμανικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου παρουσιάζει μέσα από τη διαδικτυακή της έκδοση η γερμανική «Bild».

Σε πτήση της Air France από τη Βενεζουέλα Ένα αεροπλάνο γεμάτο κόκα προσγειώθηκε στο Παρίσι

Η αξία του φορτίου εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ – Σε εξέλιξη έρευνες των αρχών σε Γαλλία και Βενεζουέλα με δεκάδες προσαγωγές
Καθαρή κοκαΐνη, που ζυγίζει 1,3 τόνους και υπερβαίνει σε αξία τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ταξίδεψαν σε «ορφανές» βαλίτσες, από τη Βενεζουέλα στο Παρίσι, με πτήση της Air France.

Κίνα: Ισόβια και κατάσχεση όλης της περιουσίας στον διεφθαρμένο Σιλάι

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα από κινεζικό δικαστήριο ο Μπο Σιλάι, πρώην μέλος του πολιτικού γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόματος Κίνας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για διαφθορά, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας.

ΗΠΑ:Η Blackberry απέλυσε το 40% του προσωπικού της - 4.500 εργαζόμενους

Η κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων, Blackberry, ανακοίνωσε την Παρασκευή την απόλυση 4.500 εργαζομένων, ή το 40 τοις εκατό του εργατικού της δυναμικού, μετά το απογοητευτικό ντεμπούτο του νέου της smartphone, Z10.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΚΑΛΛΟΝΗ 2-0- Ο Αστέρας έριξε στο «καναβάτσο» την Καλλονή

Ο Αστέρας παίζοντας από το 24' με παίκτη παραπάνω, κόντρα στην Καλλονή, κατάφερε να λύσει το «γόρδιο δεσμό» στο β' ημίχρονο και με σκόρερ του Ντε Μπλάσις (69') και Καράσκο (90+1) να κερδίσει 2-0 στην Τρίπολη.
Η ομάδα της Τρίπολης όσο περνούν οι αγωνιστικές αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και να θυμίζει την ομάδα που γοήτευσε πέρυσι.

Λιγότερη κατοχή η Μπαρτσελόνα μετά από 5 χρόνια!

Μπορεί σε ένα παιχνίδι στο οποίο θριάμβευσε με 4-0, η Μπαρτσελόνα να βγαίνει ηττημένη; Κι όμως, μπορεί… στο ποσοστό κατοχής μπάλας!
Οι Καταλανοί διέλυσαν 4-0 εκτός έδρας την Ράγιο Βαγεκάνο, για την 5η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, όμως η κατοχή μπάλας ήταν υπέρ των ηττημένων με ποσοστό 51% - 49%. Σιγά το θέμα, θα πείτε.

ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ 66-60 Σήκωσε... κούπα η Μάλαγα κόντρα στη Ρεάλ!

Το πρώτο... τρόπαιο της σεζόν είναι γεγονός για τη Μάλαγα καθώς επικράτησε με 66-60 της Ρεάλ Μαδρίτης και κατέκτησε του τουρνουά «Costa del Sol» που διεξήχθη στην πόλη Εστεπόνα στη Μάλαγα.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας είχε σε πολή καλύ βραδιά έναν πρώην Μαδριλένο, τον Κάρλος Σουάρεθ αλλά και τους Τούλσον και Κάνερ-Μέντλεϊ.

Η Σερβία με τη νίκη της στον αγώνα κατάταξης επί της Ιταλίας έγινε η 20ή ομάδα που παίρνει την πρόκριση για το Μουντομπάσκετ του 2014 στην Ισπανία

Η Σερβία με τη νίκη της στον αγώνα κατάταξης επί της Ιταλίας έγινε η 20ή ομάδα που παίρνει την πρόκριση για το Μουντομπάσκετ του 2014 στην Ισπανία, ολοκληρώνοντας έτσι τον χάρτη μιας και πλέον απομένουν οι προσκλήσεις που θα δώσει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Αυτό πιθανότατα θα γίνει τον ερχόμενο Νοέμβρη και βέβαια θα συνυπολογιστούν πολλές παράμετροι στην τελική απόφαση.

Σούπερ Λίγκα: Το πανόραμα του Σαββάτου – 5η αγωνιστική

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε με 1-0 του ΟΦΗ στη Λεωφόρο και σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα με 8 βαθμούς.

Φρένο στο σερί των τριών νικών της Καλλονής έβαλε ο Αστέρας που νίκησε με 2-0 την νεοφώτιστη ομάδα της Λέσβου και ανέβηκε προσωρινά στην 2η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Καλλονή και τον ΠΑΟΚ.