Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Περίπου 9.000 ασθενείς πρέπει επειγόντως να μεταφερθούν για θεραπεία εκτός Γάζας

 Μόνο 10 νοσοκομεία τα οποία λειτουργούν στο ελάχιστο έχουν απομείνει στο παλαιστινιακό έδαφος, με αποτέλεσμα περίπου 9.000 ασθενείς από τη Λωρίδα της Γάζας να πρέπει να μεταφερθούν από εκεί επειγόντως για θεραπεία, προειδοποίησε σήμερα ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

«Με μόνο 10 νοσοκομεία που λειτουργούν στο ελάχιστο σε όλη τη #Γάζα, χιλιάδες ασθενείς συνεχίζουν να στερούνται υγειονομικής περίθαλψης», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΠΟΥ, πριν από τον πόλεμο, η Γάζα είχε 36 νοσοκομεία.

Μαδαγασκάρη: Στους 18 οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκάμαν – Περισσότεροι από 20.000 οι εκτοπισμένοι (video)

 O τροπικός κυκλώνας που σάρωσε το νησί της Μαδαγασκάρης αυτή την εβδομάδα ευθύνεται για τον θάνατο τουλάχιστον 18 ανθρώπων, ενώ χιλιάδες άλλοι έχουν εκτοπιστεί, ανακοίνωσε την Παρασκευή (29 Μαρτίου) η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Ο κυκλώνας Γκάμαν, ο οποίος διέσχισε το βορειοανατολικό τμήμα της Μαδαγασκάρης την Τετάρτη και την Πέμπτη, εκτόπισε περισσότερους από 20.000 ανθρώπους, ανέφερε σε έκθεσή του το Εθνικό Γραφείο Διαχείρισης Κινδύνων και Καταστροφών (BNGRC). Τρεις άλλοι τραυματίστηκαν και τέσσερις εξακολουθούν να αγνοούνται, πρόσθεσε.

«Πέπλο» άμμου από τη Σαχάρα σκεπάζει την Ελβετία

 Μια τεράστια ποσότητα άμμου από τη Σαχάρα έχει καλύψει τον ουρανό της Ελβετίας από την Παρασκευή, μειώνοντας δραματικά την ορατότητα και δίνοντας μια κιτρινωπή απόχρωση στο φως της ημέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Η άφιξη #άμμου από τη Σαχάρα οδηγεί σε πολύ σαφή μείωση της ηλιοφάνειας και της ορατότητας. Υπάρχει επίσης μια αύξηση στις συγκεντρώσεις λεπτών σωματιδίων“, υπογραμμίζει η ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία MétéoSwiss σε μήνυμα στο X.

Καθώς η άμμος συγκεντρώνεται κάτω από τα 3000 μέτρα, η ποιότητα του αέρα έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα, από τις όχθες της λίμνης της Γενεύης μέχρι την υπόλοιπη χώρα.

Βουλγαρία: Προς νέες πρόωρες εκλογές, τις έκτες τα τελευταία τρία χρόνια – Συνεχίζεται το πολιτικό χάος

 Μόλις εννέα μήνες κράτησε η ανάπαυλα στην πολιτική σκηνή της Βουλγαρίας και το σκηνικό επαναλαμβάνεται: Αδυναμία συμφωνίας των πολιτικών κομμάτων και νέες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στον ορίζοντα. Η χώρα οδεύει προς τις έκτες κοινοβουλευτικές εκλογές τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι δύο μεγαλύτερες πολιτικές δυνάμεις άφησαν στην άκρη τις διαφορές τους τον Ιούνιο του 2023 για να σχηματίσουν μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία. Ωστόσο, η συμμαχία δεν διήρκησε πολύ.

Ο Francesco Schiavone, ο Sandokan των Casalesi, έχει μετανιώσει. Θα συνεργαστεί με τη δικαιοσύνη

 Ο αρχηγός της φυλής Καμόρα βρισκόταν στη φυλακή για 26 χρόνια και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. 

Οι εξομολογήσεις του θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες σε νέες αποκαλύψεις για κάποια άλυτα μυστήρια και για τη σχέση μεταξύ της φυλής και της πολιτικής. 

Ρομπέρτο ​​Σαβιάνο: «Θα συνεργαστεί πραγματικά ή το έκανε για να αποφύγει την ισόβια κάθειρξη;» Ο Francesco Schiavone, το αφεντικό της Camorra, γνωστό ως "Sandokan", έχει μετανιώσει. 

ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ DORA BAKOJANI - Απάντησε ο Βούτσιτς για το Κοσσυφοπέδιο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

 Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εξέφρασε τις απόψεις του για τις σχέσεις με την Πρίστινα και το ζήτημα της ένταξης στο Συμβούλιο της Ευρώπης. 

Ο Βούτσιτς επεσήμανε ότι η Δύση έχει προδιαγράψει τις βασικές υποχρεώσεις για την Πρίστινα, τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι της Δύσης έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ότι η ίδρυση της Κοινότητας Σερβικών Δήμων (CSO) είναι η πρώτη βασική υποχρέωση προτεραιότητας για την Πρίστινα. 

Грчки весник: Вучиќ со остар тон кон Бакојани по промената на ставот на Атина за Косово

 Στο πρωτοσέλιδο της ελληνικής εφημερίδας «Δημοκρατία» ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σε χθεσινοβραδινή ομιλία του προς το κοινό, εξέφρασε έντονη καταδίκη για τη θετική άποψη της ρεπόρτερ Ντόρα Μπακογιάνι για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο. της Ευρώπης, αξιολογώντας την ως αλλαγή στάσης.της Ελλάδας. 

Η επίθεση στη Μόσχα από ριζοσπάστες ισλαμιστές θα μπορούσε να ήταν μια κλήση αφύπνισης. Αλλά δεν φαίνεται ότι θα είναι.

 Το συγκρότημα Crocus City στη βορειοδυτική Μόσχα ήταν κάποτε ένας αστραφτερός φάρος της υπόσχεσης του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για άνεση και σταθερότητα. Ένα λαμπερό εμπορικό και ψυχαγωγικό συγκρότημα που χτίστηκε από τον δισεκατομμυριούχο Aras Agalarov, ήταν ο χώρος όπου ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενούσε τον διαγωνισμό του Miss Universe το 2013. Σήμερα, ο απανθρακωμένος σκελετός της αίθουσας συναυλιών είναι μια μαρτυρία που σιγοκαίει για τον εξτρεμισμό που εμπνέεται από το εξωτερικό και τη σκόπιμη, εγχώρια άγνοια.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν έχει ρίξει τα πάντα για να κερδίσει την Κωνσταντινούπολη, τον οικονομικό και πολιτιστικό κόμβο της Τουρκίας

 Μετά τη σημαντική εκλογική του νίκη πέρυσι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέστησε σαφές ότι η οικονομική και πολιτική δύναμη της Τουρκίας ήταν η επόμενη στο στόχαστρο του. 

«Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε ξανά την Κωνσταντινούπολη;» ο βετεράνος ηγέτης ρώτησε το κοινό του που βρυχάται καθώς γιόρταζε τον θρίαμβό του στην προεδρική κούρσα της χώρας τον Μάιο του 2023.

Επίθεση Βούτσιτς κατά Μπακογιάννη για το Κόσοβο: «Γνωρίζω καλά από ποιον πήρες εντολή…» (Video)

 Με σκληρά λόγια εναντίον της εισηγήτριας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ένταξη του Κοσσυφοπεδίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντόρας Μπακογιάννη καταφέρθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς, κατά την διάρκεια διαγγέλματος του από το Παλάτι της Σερβίας.

Ο k. Βούτσιτς ξεκίνησε το διάγγελμα σχετικά με την θέση της Σερβίας στο γεωπολιτικό πλαίσιο όπως αυτό διαμορφώνεται και την πολιτική κατάσταση στην χώρα και αφού ανέλυσε τις τελευταίες

Τσίπρας: Θερμά σχόλια στα σερβικά ΜΜΕ για τη στάση του στο θέμα του Κοσόβου

 Οι αποστάσεις που πήρε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο Παρίσι, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης της έκθεσης της Ντόρας Μπακογιάννη για την ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, που διεξήχθη στην Επιτροπή Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του οργανισμού, έτυχαν διθυραμβικών σχολίων από τα σερβικά μέσα ενημέρωσης. 

Κασσελάκης: Στήριξη σε Δούκα απέναντι στην ανέντιμη επίθεση που δέχεται

 «Στη Βουλή, ο κ. Βορίδης ανέλαβε την υπεράσπιση της συγκάλυψης των Τεμπών. Τώρα, οι κύριοι Γεωργιάδης και Πλεύρης αναλαμβάνουν τη χυδαία επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Και εδώ με μοντάζ, όπως και στα Τέμπη» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και συμπληρώνει:

«Είναι, φαίνεται, πλέον η συνήθης μέθοδος μιας ακροδεξιάς ΝΔ, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τον μέσο ψηφοφόρο.

Κολωνάκι: Κόλαση με πυροβολισμούς τα ξημερώματα έξω από νυχτερινό κέντρο

 Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε τα ξημερώματα στο Κολωνάκι στη συμβολή των οδών Αναγνωστοπούλου και Ηρακλείτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο παρέες τσακώθηκαν μέσα σε νυχτερινό κέντρο και βγήκαν έξω προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Τότε ξέσπασε άγριος καβγάς ανάμεσα σε τέσσερα άτομα με τον δράστη να χτυπάει ένα από τα θύματα αρχικά με το κοντάκι του όπλου.

Στη συνέχεια πυροβόλησε δύο φορές με τις σφαίρες να καρφώνονται στον προφυλαχτήρα σταθμευμένου οχήματος στην οδό Αναγνωστοπούλου.

Βάρκιζα: Συνελήφθη αρχηγός διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων

 Συνελήφθη χθες, Παρασκευή, κατόπιν ενδελεχών ερευνών, σε περιοχή της Βάρκιζας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεθνικού χαρακτήρα, με έδρα χώρα της Λατινικής Αμερικής, όπως ανακοίνωσε η Υποδιεύθυνση Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής

Ο «Οπενχάιμερ» σοκάρει τους θεατές στη Χιροσίμα

 Η ταινία που σάρωσε στα φετινά βραβεία Όσκαρ ξεκίνησε μόλις να προβάλλεται στην Ιαπωνία. Πόσο δύσκολο είναι όμως για τους κατοίκους της Χιροσίμα να τη δουν;

Οι κάτοικοι της Χιροσίμα, της πόλης που έμελε να γίνει παρανάλωμα από την πρώτη ρίψη της ατομικής βόμβας από τις ΗΠΑ τον Αύγουστο του 1945, δεν μπορούν να δουν την ταινία που σάρωσε τα φετινά βραβεία Όσκαρ όπως όλοι οι υπόλοιποι. 

Όλοι τους, μικροί και μεγάλοι, όλων των ηλικιών και ιδεολογιών, κουβαλούν πολύ βαρύ φορτίο στο DNA τους από την ανείπωτη καταστροφή με τις 140.000 νεκρές ψυχές και από τις ολέθριες συνέπειες που επακολούθησαν.