Παρέμβαση Τσίπρα στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Για να περιοριστεί η Ακροδεξιά χρειάζεται μείωση ανισοτήτων και κοινωνική δικαιοσύνη

 Για να αποκρουστεί η Ακροδεξιά «χρειάζονται πολιτικές και ιδεολογικές ρήξεις με τον πυρήνα των ιδεών της» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας από το Συμβούλιο της Ευρώπης

«Τα τελευταία 15 χρόνια, μετά την οικονομική κρίση του 2008, ζούμε σε έναν κόσμο ταραγμένο. Με παράλληλες και αλλεπάλληλες κρίσεις.

Ποτέ στην ιστορία κράτος δεν έφαγε τέτοια σφαλιάρα αμέσως μετά την επενδυτική βαθμίδα, χρηματιστήριο -18%, ομόλογα 4,30%

 Στα μάτια των ξένων είμαστε αφρικανικό χρηματιστήριο, που παίζουν παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος για την Ελλάδα και υπερκερδών λόγω κερδοσκοπίας για τους ξένους…

Ποτέ στην ιστορία… κράτος όπως η Ελλάδα δεν υπέστη τέτοια απαξίωση κατά το λαϊκώς γραφόμενο δεν έφαγε τέτοια σφαλιάρα μετά από την αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα ή investment grade…
To ίδιο το γεγονός απαξιώνει όλους αυτούς που υποστήριζαν ότι η επενδυτική βαθμίδα είναι εθνικός στόχος… όσοι το έλεγαν απλά δεν ήξεραν, αλλά προφανώς έμαθαν ότι δεν μπορεί να είναι εθνικός στόχος η πληρωμένη με 30.000 ευρώ – τόσο κοστίζει η δισέλιδη έκθεση των διεθνών οίκων αξιολόγησης…

Ισπανία: Διαφωνεί η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναστείλει τη βοήθεια στους Παλαιστινίους

 Η  ισπανική κυβέρνηση εξέφρασε τη «δυσφορία» και τη «διαφωνία» της  μετά την απόφαση  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αναστείλει τη βοήθεια της ΕΕ στους Παλαιστίνιους μετά την επίθεση της Χαμάς, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, “José Manuel Albares, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Επίτροπο (Ευρωπαίο Oliver Varhelyi) για να εκφράσει τη διαφωνία του με αυτήν την απόφαση“, ζητώντας να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Τρίτη. ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών στη Μαδρίτη.

Αναλένα Μπέρμποκ: Θα συνεχιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους

 Η Γερμανία θα συνεχίσει να παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στα παλαιστινιακά εδάφη, αν και η χώρα όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν διακόψει την αναπτυξιακή βοήθεια προς τους Παλαιστινίους, δήλωσε χτες βράδυ η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Η αναπτυξιακή συνεργασία και η ανθρωπιστική βοήθεια είναι δύο διαφορετικά πράγματα“, δήλωσε η Μπέρμποκ.

Η Μπέρμποκ ανάφερε ότι το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών και άλλες υπηρεσίες συνεργάζονται με τα Ηνωμένα Έθνη και μη κυβερνητικές ομάδες βοήθειας για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν “άμεσες πληρωμές στην Παλαιστινιακή Αρχή”.

Σύγκρουση Ισραήλ - Παλαιστίνης - Ο ρόλος της Βρετανίας και του Rothschild στο αιματοκύλισμα ενός αιώνα

 Ένας απλός οδηγός για το τι είναι η σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης

Η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές και έχει εκτοπίσει πολλά εκατομμύρια ανθρώπους.
Το Aljazeera κάνει μια αναδρομή σε αυτήν την σύγκρουση, υποστηρίζοντας ότι έχει τις ρίζες της σε μια αποικιακή πράξη που πραγματοποιήθηκε πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.
Με το Ισραήλ να κηρύσσει πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας μετά από μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς το Σάββατο,

«Κατακτά» τη Γερμανία το ακροδεξιό AfD - Δεν είναι πια κόμμα διαμαρτυρίας, ο ρόλος του «Έλληνα» της Έσσης

 Η απογοήτευση με την κυβέρνηση του Scholz προϋπήρχε της αύξησης του αριθμού των προσφύγων και είχε να κάνει περισσότερο με τις κλιματικές πολιτικές

Το κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) έμοιαζε εδώ και καιρό να είναι κάτι περισσότερο από ένα περιφερειακό κόμμα, η φωνή των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων στην πρώην κομμουνιστική ανατολή — αλλά ο πολιτικός σεισμός της Κυριακής (8/10) τα άλλαξε όλα αυτά.
Σε δύο κρίσιμες εκλογές στο πλούσιο, άκρως βιομηχανοποιημένο δυτικό μισό της Γερμανίας, το μερίδιο των ψήφων του ακροδεξιού AfD αυξήθηκε μαζικά, επιβεβαιώνοντας το καθεστώς του ως εθνικής δύναμης που οι ηγέτες του λένε ότι βρίσκεται στο δρόμο προς την εξουσία.

Δεν είμαστε ούτε με τους δολοφόνους Εβραίους, ούτε με τους τρομοκράτες Παλαιστίνους…. να τελειώνει η δουλοπρέπεια

 Η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να ταχθεί υπέρ των δολοφόνων εβραίων και δεν έχει κανένα δικαίωμα να ταχθεί υπέρ των τρομοκρατών – δολοφόνων παλαιστινίων. 

Δράττοντας την ευκαιρία από τις δηλώσεις Μητσοτάκη – Δένδια ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην άμυνα… μια πολιτική ανοησία είναι αυτό, γιατί τότε και οι ρώσοι δεν έχουν δικαίωμα στην άμυνα στο Donbass απέναντι στους δολοφόνους Ουκρανούς και στο διεφθαρμένο καθεστώς Zelensky;
Καταγράφουμε ξεκάθαρα την θέση μας…

Soskin (Ουκρανός πρώην πολιτικός): Ο Ουκρανικός στρατός υπό πλήρη κατάρρευση – Λόγω Ισραήλ, η Ουκρανία να κάνει ειρήνη

  Όπως διευκρίνισε o Soskin, οι ΗΠΑ ενδέχεται να μην δίνουν πλέον χρήματα στο Κίεβο για να συνεχιστεί η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς ο κύριος σύμμαχος της Ουάσιγκτον στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση

Η Ουκρανία πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για εκεχειρία λόγω της ένοπλης σύγκρουσης που έχει ξεκινήσει στο Ισραήλ, η οποία θα αποσπάσει την προσοχή της Δύσης, δήλωσε ο πρώην σύμβουλος του Λεονίντ Κούτσμα, Ο. Soskin.

Αιφνιδιάστηκε ακόμα και η Hamas από την επίθεση της: Χάρτινος ο στρατός του Ισραήλ

 Είμαστε έτοιμοι για μακροχρόνιο πόλεμο με το Ισραήλ υποστήριξε ο Ali Barakeh μέλος της Hamas

Η Hamas είναι έτοιμη για έναν μακροχρόνιο πόλεμο με το Ισραήλ υποστήριξε ο Ali Barakeh μέλος της εξόριστης ηγεσίας της Hamas που βρίσκεται στη Βηρυτό, αναφέροντας πως θα χρησιμοποιήσει τους δεκάδες ομήρους που κρατούνται στη Γάζα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση Παλαιστινίων που είναι αιχμάλωτοι στο Ισραήλ και στο εξωτερικό.

Hawley (Γερουσιαστής ΗΠΑ): Να δοθούν στο Ισραήλ όλα τα κεφάλαια που προορίζονται για την Ουκρανία

 «Όλα τα κεφάλαια για την Ουκρανία πρέπει να ανακατευθυνθούν αμέσως στο Ισραήλ», σύμφωνα με τον J. Hawley

Σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Ισραήλ πρέπει να λάβει όλα τα οικονομικά κεφάλαια που προορίζονταν αρχικά για την Ουκρανία, δήλωσε ο Αμερικανός γερουσιαστής Hawley.

Foreign Policy: Στην Ευρώπη ανησυχούν, βοήθησαν την Ουκρανία και δεν έχουν άλλους πόρους για το Ισραήλ

  «Λόγω της Ουκρανίας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τεράστια έλλειψη πυρομαχικών», αναφέρει το Foreign Policy επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο

Η Ευρώπη φοβάται ότι τελειώνουν τα πυρομαχικά για το Ισραήλ λόγω της βοήθειάς του στην Ουκρανία, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy.

Σύμφωνα με το Foreign Policy, οι ευρωπαϊκές χώρες έπρεπε να συζητήσουν στις 9 Οκτωβρίου τη δυνατότητα παροχής στρατιωτικής βοήθειας στο Ισραήλ.

Λωρίδα της Γάζας: Οι βομβαρδισμοί σκότωσαν 704 Παλαιστίνιους και 187.000 εκτοπίστηκαν – Για 1.000 νεκρούς Ισραηλινούς κάνουν λόγο τοπικά μέσα ενημέρωσης

 Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, ανήλθε σε 704, ενώ ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των θανάτων ως αποτέλεσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από παλαιστινιακές ομάδες μετά την επίθεση της Χαμάς ανήλθε σε περίπου 1.000 Ισραηλινούς.

Αυστραλία: Αντιδράσεις για την πορεία με αντί-Ισραηλινά συνθήματα στο Σίδνεϊ

 Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο στην Αυστραλία μετά την συγκέντρωση και πορεία που πραγματοποίησαν περίπου χίλια άτομα από το δημαρχείο του Σίδνεϊ μέχρι την Όπερα, στη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν υβριστικά συνθήματα εναντίον του Ισραήλ και των Εβραίων.

Ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανίζι, κόμματα της αντιπολίτευσης και κοινωνικοί φορείς εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους.

Παράλληλα στα ΜΜΕ και στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται έντονη κριτική και προς της αστυνομία η οποία ενώ επέτρεψε την πορεία δίχως να έχει χορηγηθεί νόμιμη άδεια όπως προβλέπεται, την ίδια ώρα παρότρυνε τα μέλη της Εβραϊκής Κοινότητας να αποφύγουν να επισκεφθούν την περιοχή.

Μακελειό στην Αρτέμιδα: Προφυλακίστηκαν οι δύο Τούρκοι συλληφθέντες μετά τις απολογίες τους

 Προφυλακίστηκαν οι δυο Τούρκοι που απολογήθηκαν χθες Δευτέρα 9 Οκτωβρίου για το μακελειό στην Αρτέμιδα.

Οι απολογίες διήρκεσαν περισσότερες από δέκα ώρες και ολοκληρώθηκαν μετά τα μεσάνυχτα.

Οι δύο Τούρκοι υπήκοοι, οι οποίοι εμπλέκονται στο μακελειό στην Αρτέμιδα, όπου στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 έπεσαν νεκροί από πυρά που δέχθηκαν έξι συμπατριώτες τους.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα που αφορούν ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία.

Μ. Ανατολή: Διπλωματικές ενέργειες του Κατάρ για ανταλλαγή αιχμαλώτων και απαχθέντων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

 Έντονη διπλωματική πρωτοβουλία έχει αναλάβει το Κατάρ ώστε να απελευθερωθούν γυναίκες και παιδιά από το Ισραήλ που απήχθησαν από τη Χαμάς, προωθώντας την ανταλλαγή τους με 36 γυναίκες και παιδιά από την Παλαιστίνη που βρίσκονται έγκλειστοι στις ισραηλινές φυλακές.

Ισραήλ: Αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα με τη Γάζα – Νεκροί 1.500 μαχητές της Χαμάς

 Το Ισραήλ έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας, τον οποίο είχαν παραβιάσει οι παλαιστίνιοι ένοπλοι της Χαμάς, που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο μαζική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος, και ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.