Η Ζωή μπλοκάρει και πάει πίσω τη συνεδρίαση της Βουλής

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, αγνοώντας την επιστολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,  με την οποία ζητούσε να ψηφιστεί η συμφωνία από την Ολομέλεια του Σώματος την Πέμπτη, δείχνει ότι έχει άλλες διαθέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου προγραμματίζει τις

Ποτάμι: Η συμφωνία είναι χειρότερη σε σχέση με δύο ή τρεις μήνες πριν

«Η συμφωνία με τους θεσμούς είναι χειρότερη από αυτήν που μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα πριν από δύο ή τρεις μήνες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, το Ποτάμι.

Βέβαια, σπεύδει να σημειώσει ότι «αυτό που προέχει είναι να κρατηθεί η Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρώπης»,

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Πέμπτη ενάντια στο νέο μνημόνιο

Συλλαλητήριο που θα ξεκινήσει στις 19:30 την Πέμπτη στην Ομόνοια διοργανώνει το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στο νέο μνημόνιο.
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φέρνει για ψήφιση στη Βουλή, μέσα στον δεκαπενταύγουστο και με διαδικασίες εξπρές, το νέο 3ο μνημόνιο που αποτελεί έναν πραγματικό όλεθρο για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού»,

Βρετανία: Ο «Αριστερός» Κόρμπιν ενισχύει το προβάδισμά του για την ηγεσία των Εργατικών

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο πιο αριστερός υποψήφιος για την ηγεσία του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, ενίσχυσε περαιτέρω το προβάδισμά του, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Έναν μήνα πριν από την ετυμηγορία της 12ης Σεπτεμβρίου και ενώ οι επιστολικές ψήφοι ανοίγουν την Παρασκευή, ο 66χρονος βουλευτής παραμένει πρώτος στην πρόθεση ψήφου.

Ινδονησία: Η οικογένεια του στρατηγού Σουχάρτο καλείται να επιστρέψει 324 εκατ. δολάρια

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδονησίας διέταξε την οικογένεια του πρώην προέδρου Σουχάρτο να επιστρέψει στο κράτος καταχρασθέντα δημόσια κεφάλαια ύψους εκατομμυρίων ευρώ, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος.

Ο στρατηγός Σουχάρτο, ο οποίος κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή την Ινδονησία από το 1967 και ανατράπηκε από μεγάλες διαδηλώσεις το 1998,

Την ένταξη 10 έργων στο Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕΟΧ, υπέγραψε ο Π. Σκουρλέτης

Αποφάσεις για την ένταξη δέκα έργων, συνολικού προϋπολογισμού 12,8 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα του Χρηματοδοτικού Μηχανισμού Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ) 2009-2014 στη Θεματική Περιοχή «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας», που πρόκειται να ολοκληρωθεί, μέχρι 30 Απριλίου 2017, υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.

«Τα κέρδη της τωρινής συμφωνίας σε σχέση με τη συμφωνία του Δεκεμβρίου»

Πηγές που υπουργείου Οικονομικών αναλύουν τη συμφωνία με τους θεσμούς και  τη συγκρίνουν με τα μέτρα που απαιτούσε η τρόικα από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τον Δεκέμβριο του 2014 (5η Αξιολόγηση). Μέσα από τη σύγκριση επιχειρούν να αναδείξουν τι κερδίζει τώρα η χώρα μας.

Σε τι διαφέρει η νέα συμφωνία από τις προηγούμενες;

Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συνάψει σύμβαση χρηματοδότησης με τους δανειστές, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις στη βάση ενός «μνημονίου συνεννόησης».
Και το τρίτο μνημόνιο περιέχει πολιτικές και μέτρα που θα έχουν σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό κόστος.

Τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας για να ξεκλειδώσει η πρώτη δόση των 25 εκ. ευρώ (vid)

Κλείδωσαν τα 35 προαπαιτούμενα – πακέτο με την συμφωνία, μετά από αμοιβαίους συμβιβασμούς στα αγκάθια των διαπραγματεύσεων.«Λευκός καπνός» από τις διαπραγματεύσεις και η συμφωνία ανάμεσα σε Αθήνα και δανειστές οδεύει προς ψήφιση στην Βουλή:

Γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι δεν βρίσκουν ταίρι

Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών του London School of Economics και του Birbeck College, οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι όταν έχουν να κάνουν με βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής, όπως για παράδειγμα ο γάμος ή τα παιδιά, δεν τα πάνε και τόσο καλά.

Και όμως αυτή η κοπέλα είχε πέσει θύμα μπούλινγκ επειδή είναι δυσλεκτική (Video & Photos)

Ποια Κέιτ Άπτον; Η νέα ξανθιά βόμβα ονομάζεται Σάρλοτ. Σάρλοτ Μακ Κίνει και απολαμβάνει τη θάλασσα.

Όταν ήταν μικρή στο σχολείο την κορόιδευαν και πολλές φορές είχε πέσει και θύμα εκφοβισμού, επειδή ήταν δυσλεκτική. Σήμερα μάλλον όλοι αυτοί πρέπει να έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους. Η Σάρλοτ Μακ Κίνει είναι το νέο πρόσωπο που ταράζει το μόντελινγκ. Πανέμορφο πρόσωπο και καμπύλες που «ανασταίνουν ακόμη και νεκρούς».

"Έπεσε" το facebook από τις αντιδράσεις για τη μητέρα που θηλάζει ταυτόχρονα τον γιο της και έναν φίλο του

H Jessica Anne Colletti, ζει στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. Είναι μια μητέρα ενός 16μηνου αγοριού. Είναι φανατικά υπέρ του βρεφικού θηλασμού και αυτό το αποδεικνύει και από τις φωτογραφίες που ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Σε πολλές από αυτές θηλάζει το παιδί της.

SUPERCAR: Το ανανεωμένο Icona Vulcano Titanium αποκαλύπτεται ( picture+video )

Στην διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης στο Pebble Beach θα παρουσιαστεί μια ανανεωμένη έκδοση του κινέζικου supercar Vulcano με νέο κινητήρα και μικρές σχεδιαστικές διαφοροποιήσεις.
Το supercar Vulcano αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στην διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη, το 2013.

Οι διασημότητες που έχασαν τα πάντα σε μια μέρα

Οκτώ σταρ που έφτασαν πολύ κοντά στην οικονομική καταστροφή. Πώς κατάφεραν να τα χάσουν όλα
Σήμερα είναι γνωστοί για την σταδιοδρομία τους στο χώρο της μουσικής, του θεάματος και της δημοσιογραφίας και τα ονόματα τους έχουν γραφτεί με “χρυσά γράμματα”. Δεν ήταν, όμως, πάντα έτσι.

Την πρώτη διαστημική σαλάτα θα φάνε οι αστροναύτες του ISS... Για πρώτη φορά θα δοκιμάσουν μαρούλια που καλλιεργήθηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει διάφορα πειράματα καλλιέργειας φυτών, λαχανικών και φρούτων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Στόχος είναι η μελέτη της ανάπτυξης φυτών, λαχανικών και φρούτων στις διαστημικές συνθήκες και ειδικότερα σε αυτές τις μικροβαρύτητας.
Οι επιστήμονες θέλουν να διαπιστώσουν αν και τι είδους μεταβολές παρουσιάζονται σε λαχανικά και φρούτα όσον αφορά το μέγεθος,

Εξωπραγματικές υποθαλάσσιες λίμνες στην καλδέρα της Σαντορίνης

Οι Λίμνες της Καλλίστης ανακαλύφθηκαν μέσα στην καλδέρα σε βάθος 250 μέτρων (Εικόνα, βίντεο: Rich Camilli, Woods Hole Oceanographic Institution)
 Κάτω από τους πανύψηλους γκρεμούς της καλδέρας, ανάμεσα στην Οία και το Ημεροβίγλι, ένα εξωπραγματικό φαινόμενο θα έκανε το ξακουστό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης να μοιάζει φτωχό:

Στην οροφή του Παρθενώνα έκρυβαν τους θησαυρούς οι Αθηναίοι

Είναι γνωστό ότι στη διάρκεια της περιόδου της ακμής της Αθηναϊκής Αυτοκρατορίας στην πόλη έρρεαν ο χρυσός και το ασήμι. Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Σπένσερ Πόουπ, καθηγητή του Πανεπιστημίου McMaster στη Βρετανία υποστηρίζει ότι οι Αθηναίοι είχαν επιλέξει

Η ελληνική κοινότητα των φυσητήρων! Ζουν δίπλα μας αλλά σπανίως τους βλέπουμε.

Ενας πολιτισμός γιγάντων κινείται χειμώνα-καλοκαίρι δίπλα στις ακτές μας εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά μέχρι πρόσφατα δεν το είχαμε αντιληφθεί. Οσο και αν οι περισσότεροι τους έχουμε συνδέσει με τους ωκεανούς, τους πόλους και τα μακρινά και εξωτικά για εμάς μέρη της Γης, οι φυσητήρες ζουν μόνιμα στη Μεσόγειο και μάλιστα ένας από τους πιο «αγαπημένους» τόπους κατοικίας τους είναι οι θάλασσες της Ελλάδας.

Οι Περσείδες εφορμούν! Το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου κορυφώνεται η βροχή των πεφταστεριών

Για ακόμη μία φορά μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, αργά το βράδυ της Τετάρτης 12 Αυγούστου προς ξημερώματα Πέμπτης 13 Αυγούστου, στον νυχτερινό ουρανό του βορείου ημισφαιρίου -και της Ελλάδας- θα αποκορυφωθεί η πιο εντυπωσιακή βροχή από «πεφταστέρια», διάττοντες Περσείδες.

Η νέα διώρυγα του Σουέζ «απειλεί τη Μεσόγειο»

Οι οικολόγοι προειδοποιούν ότι θα εισβάλουν στα νερά της Μεσογείου ξενόφερτα είδη που θα καταστρέψουν τα τοπικά οικοσυστήματα
Μέσω της διώρυγας, τροπικά είδη της Ερυθράς Θάλασσας περνούν σχεδόν ανενόχλητα στη Μεσόγειο
To τροπικό ψάρι λαγοκέφαλος (Lagocephalus sceleratus) είναι άκρως δηλητηριώδες και δυνητικά θανατηφόρο

Ξεκίνησαν οι έρευνες της Energean για πετρελαιοπιθανές δομές στα Ιωάννινα

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα οι έρευνες για την ανίχνευση πετρελαιοπιθανών δομών στην περιοχή παραχώρησης των Ιωαννίνων από την εταιρεία «Energean Oil & Gas».

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί αεροβαρυτική έρευνα υψηλής ανάλυσης (Airborne Gravity Gradiometry), μέσω της οποίας θα αποκτηθούν αερομαγνητικά δεδομένα και θα αποτυπωθεί με υψηλή ευκρίνεια το ανάγλυφο του εδάφους.

Φέργκιουσον: Νύχτα ηλεκτρισμένου κλίματος και 200 συλλήψεις

Σε κρίσιμη κατάσταση ο 18χρονος που φέρεται να άνοιξε πυρ με την αστυνομία
Φέργκιουσον, Μιζούρι 
Έτοιμοι για τα χειρότερα ήταν κάτοικοι και αστυνομία στο Φέγκιουσον του Μιζούρι τη νύχτα προς Τρίτη, με τις αρχές να έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον απόηχο των επεισοδίων της πρώτης «επετείου Μπράουν».