Ιστορική συντριβή της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Eπειδή πολλά ακούμε περί θριάμβου της ακροδεξιάς στις πρόσφατες ευρωεκλογές, η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

Η ευρωπαΐκή ακροδεξιά συνετρίβη χθες από τους λαούς της Ευρώπης. Όλα αυτά τα πολιτικά απολειφάδια που με την βοήθεια πολυεθνικών φόρεσαν το χιτλερικό μουστάκι και ήθελαν να οδηγήσουν την γηραιά ήπειρο σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, πήραν ένα σκληρό μάθημα από τους λαούς. Από την Ούρσουλα, μέχρι τον Μητσοτάκη.

Όσοι νεκρανάστησαν τον ναζισμό με πρόσχημα τον Πούτιν, ισοπεδώθηκαν.

Τέμπη: Ξέσπασμα των εργαζομένων της ΕΡΤ – Ζητούν άμεσα την παραίτηση της ηγεσίας του κρατικού καναλιού

Με μια ανακοίνωση-καταπέλτη που έχει τίτλο «Άλλη μια μέρα ντροπής στην ΕΡΤ», οι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ξεσπούν κατά της ηγεσίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ζητούν την άμεση παραίτησή της, με αφορμή την -σκόπιμη- αποσιώπηση της πολύ σημαντικής συνέντευξης Τύπου για τα Τέμπη της περασμένης Τετάρτης στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (ΔΣΑ), για τη συγκέντρωση 1.500.000 υπογραφών από Έλληνες πολίτες, που ζητούν την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Μητσοτάκης: Ετοιμάζει το πυροτέχνημα του «ανασχηματισμού», αφού έχασε σχεδόν 1.000.000 ψήφους

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αφού τις τελευταίες ημέρες προ των εκλογών οι πληροφορίες έδειχναν τα μαύρα σύννεφα, τη χαμηλή συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ένα μήνυμα προς το Προεδρικό Μέγαρο ώστε η πρόεδρος «να παραμείνει στην Αθήνα».

Η ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη έγραφε τη λέξη «ανασχηματισμός» για να φανεί πως «πήρε το μήνυμα» προτείνοντας έτσι μια εικονική στροφή

Ο Μητσοτάκης έπαθε πανωλεθρία αλλά οι άλλοι δεν νίκησαν

Όποια ποιοτικά χαρακτηριστικά και αν αποδοθούν στο εκλογικό αποτέλεσμα, τα κυρίαρχα παραμένουν τα αριθμητικά. 

Ο Μητσοτάκης, μέσα σε ένα μόλις χρόνο, έχασε ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους, περίπου 13% της εκλογικής δύναμης ενώ την ίδια στιγμή, στις ίδιες εκλογές, το Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ, παρουσιάζει άνοδο. 

Γιατί στα ευρωπαϊκά κράτη οι ομοϊδεάτες του Μητσοτάκη τα κατάφεραν αλλά ο ίδιος συνετρίβη;

Πούτιν: Οι Αμερικανοί θα ξεφορτωθούν τον Ζελένσκι σε περίπου ένα χρόνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν , σε συνάντηση με τους επικεφαλής των παγκόσμιων πρακτορείων ειδήσεων , είπε ότι οι Αμερικανοί θα απαλλαγούν από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε περίπου ένα χρόνο, αφού εκπληρώσει μια σειρά από τα αιτήματά τους.

Το Κίεβο θα αναγκαστεί πρώτα να μειώσει την ηλικία κινητοποίησης στα 18 έτη.

Τότε θα ξεφορτωθούν τον Ζελένσκι. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν πρώτα, γιατί αυτό δεν είναι εύκολο έργο.


Ένα βίντεο μονομαχίας μεταξύ ενός ρωσικού drone και του Ουκρανού «Baba Yaga» δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο.

Ρωσικό drone μπήκε στη μάχη με το ουκρανικό UAV Baba Yaga στην κατεύθυνση του Χάρκοβο. Πλάνα από την αεροπορική μονομαχία δημοσίευσε το κανάλι Telegram «Older Edda».

Στο βίντεο το drone των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κάνει κύκλους μπροστά από το ρωσικό για αρκετή ώρα και στη συνέχεια το drone των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πέφτει στον εχθρό και έτσι απενεργοποιεί τη συσκευή. 

Οι συντάκτες της δημοσίευσης σημείωσαν ότι το "Baba Yaga" αποδείχθηκε άτυπο, καθώς τα κύρια εξαρτήματα και η μπαταρία του drone προστατεύονταν από χαλύβδινες πλάκες 5 mm.

Ο Σολτς ονομάστηκε «πολιτικό πτώμα» μετά την εκλογική του ήττα

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς παραδόθηκε στη μοίρα και είναι έτοιμος να γίνει «πολιτικό πτώμα» μετά την ήττα του SPD στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Γερμανία, δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός επιστήμονας Alexander Rahr σε συνομιλία με το NEWS.ru. Ο ειδικός πιστεύει ότι ο Scholz δεν δείχνει αντίσταση.

Ο Καγκελάριος [της Γερμανίας] παραδίδεται στη μοίρα και είναι έτοιμος να γίνει πολιτικό πτώμα. Το ανησυχητικό με την παρακμή του Scholz είναι ότι δεν δείχνει καμία αντίσταση.

Ο πολιτικός επιστήμονας Φεντόροφ χαρακτήρισε φυσική την αποτυχία του κόμματος του Μακρόν στις εκλογές

Η αποτυχία του κόμματος του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι φυσική, δήλωσε ο Σεργκέι Φεντόροφ, κορυφαίος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ευρώπης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. 

Σε συνομιλία του με το NEWS.ru, ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα επιπλέον χτύπημα στα σπλάχνα του Γάλλου πολιτικού.

Η ήττα του κόμματος του Μακρόν στις ευρωεκλογές δεν προκαλεί αίσθηση.

Η Ουκρανία έχει βρει πού να κρύψει τα μαχητικά F-16 από τους ρωσικούς πυραύλους

Ορισμένα από τα αμερικανικά μαχητικά F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία από τους συμμάχους θα πρέπει να αναπτυχθούν στο εξωτερικό, δήλωσε ο Σεργκέι Γκολούμπτσοφ, αρχηγός αεροπορίας της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέντευξή του στην πύλη Censor. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι απαραίτητο για να μην γίνει ο εξοπλισμός «στόχοι» για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επιπλέον, αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν πάντα πρόσβαση σε συγκεκριμένο αριθμό αεροσκαφών που αντιστοιχεί στον αριθμό των πιλότων.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε μια τεταμένη κατάσταση στις κατευθύνσεις Kupyansky και Kurakhovsky

ΜΟΣΧΑ, 10 Ιουνίου. /TASS/. Η πιο τεταμένη κατάσταση για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) αναπτύσσεται στις κατευθύνσεις Kupyansky (περιοχή Kharkiv) και Kurakhovsky (DPR). Αυτό δήλωσε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ η κατάσταση είναι τεταμένη Από την αρχή της ημέρας, έχουν ήδη σημειωθεί επτά στρατιωτικές συγκρούσεις <...> Στην κατεύθυνση του Κουραχόφσκ η κατάσταση είναι [επίσης] κάπως τεταμένη», αναφέρει η έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Telegram. κανάλι του Γενικού Επιτελείου.

Ευρωεκλογές-Αυστρία: Εκλογική νίκη της άκρας δεξιάς σε εθνικό επίπεδο

Το ακροδεξιό κόμμα FPÖ κατέλαβε χθες Κυριακή την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές λαμβάνοντας  το 25,7% των ψήφων, με βάση τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα. Στην Αυστρία, είναι η πρώτη του νίκη σε εθνική εκλογική διαδικασία.


Ακολούθησαν σε μικρή απόσταση η κυβερνώσα παράταξη της δεξιάς ÖVP (24,7%) και οι Σοσιαλδημοκράτες του SPÖ (23,2%). Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν το 10,7% των ψήφων.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Επέλαση με πολλά νέα μοντέλα θα κάνουν τα επόμενα χρόνια οι Κινέζοι κατασκευαστές

Έχοντας μελετήσει την ευρωπαϊκή αγορά για αρκετά χρόνια και καταφέρνοντας να αποκτήσουν την ανάλογη τεχνογνωσία όλο το προηγούμενο διάστημα στην παραγωγή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι Κινέζοι κατασκευαστές αποφάσισαν να αδράξουν την ευκαιρία προκειμένου να προωθήσουν τα νέα τους ηλεκτρικά μοντέλα.

Αντέχοντας στον σκληρό ανταγωνισμό με το πλεονέκτημα της τιμής, οι κινεζικές μάρκες σχεδιάζουν τώρα να «πλημμυρίσουν» την Γηραιά ήπειρο με αρκετά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τα επόμενα χρόνια.

Μεξικό: Το κυβερνών κόμμα επιτυγχάνει συντριπτική πλειοψηφία στο Κογκρέσο απαραίτητη για τις μεταρρυθμίσεις του Α. Ομπραδόρ

Στο λεγόμενο “σχέδιο Γ” θα προχωρήσει η κυβερνώσα παράταξη της Μορένα για την έγκριση των αμφιλεγόμενων συνταγματικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου Andrés Manuel López Obrador, μετά την συγκέντρωση της συντριπτικής πλειοψηφίας στο Κογκρέσο. 

Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Κυριακή ο Mario Delgado, πρόεδρος της κυβερνώσας Αναγέννησης, Εθνικό Κίνημα.

Ο κυβερνών συνασπισμός πανηγύρισε στα κοινωνικά δίκτυα την συγκέντρωση της ειδικής πλειοψηφίας

Ευρωεκλογές 2024: Πέντε συμπεράσματα που προέκυψαν μέσα από τα αποτελέσματα

Η άνοδος της άκρας δεξιάς, η αποδυνάμωση του Εμανουέλ Μακρόν, το αβέβαιο μέλλον της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η πτώση των οικολόγων, η άνοδος της συμμετοχής: πέντε συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές.

Άνοδος της άκρας δεξιάς, που παραμένει διχασμένη

Η άκρα δεξιά σημείωσε αδιαμφισβήτητα άνοδο στις ευρωεκλογές, με τον Εθνικό Συναγερμό να κυριαρχεί στη Γαλλία, όπως και το FPO στην Αυστρία.

Ρωσία: Ο Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ τις επόμενες εβδομάδες

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα και το Βιετνάμ τις επόμενες εβδομάδες, γράφει σήμερα η εφημερίδα “Βεντομόστι”, επικαλούμενη διπλωματική πηγή.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βόρεια Κορέα Αλεξάντερ Ματσεγκόρα επιβεβαίωσε στη ρωσική εφημερίδα ότι η επίσκεψη του προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ θα πραγματοποιηθεί, προσθέτοντας ότι “προετοιμάζεται ενεργά“.

Η “Βεντομόστι” σημείωσε επίσης ότι επίσκεψη του Πούτιν στο Βιετνάμ μπορεί να πραγματοποιηθεί ήδη αυτόν τον μήνα και το πιθανότερο μετά την επίσκεψή του στη Βόρεια Κορέα.

Η εικόνα του επόμενου Ευρωκοινοβουλίου: Πρώτο το ΕΛΚ με 191 έδρες – Δεύτεροι οι Σοσιαλιστές με 135

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο με αριθμό εδρών είναι τα εξής:

  • ΕΛΚ – Κoιvoβoυλευτική Ομάδα τoυ Ευρωπαϊκoύ Λαϊκoύ Κόμματoς (Χριστιαvoδημoκράτες): 191
  • S&D – Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: 135