«Ματωμένη Κυριακή»: Πορεία μνήμης για τη σκοτεινή σελίδα στην ιστορία της Βόρειας Ιρλανδίας

 Κρατώντας πορτρέτα των θυμάτων και λευκά τριαντάφυλλα, εκατοντάδες άνθρωποι τίμησαν σήμερα τα 50 χρόνια από την «Ματωμένη Κυριακή», μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία της Βόρειας Ιρλανδίας.

Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 1972, Λοντοντέρι. Λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα, Βρετανοί αλεξιπτωτιστές ανοίγουν πυρ εναντίον μιας ειρηνικής διαδήλωσης Καθολικών που ζητούν την αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων και την ένωση της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδία.

Τσίπρας: Σκληρή επίθεση σε Μητσοτάκη για την υπόθεση Φουρθιώτη - Ζήτησε ξανά εκλογές

 «Αν δεν έχετε σήμερα να δώσετε μια σοβαρή απάντηση θα σας καταπιεί ο βούρκος. Μόνη επιλογή σας είναι να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Ο Φουρθιώτης έχει στο χέρι εσάς κύριε Μητσοτάκη, όχι μόνο τη μισή σας κυβέρνηση. Είναι η πρώτη φορά που η νύχτα έχει διεισδύσει στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη συζήτηση της πρότασης μομφής σε βάρος της κυβέρνησης, επαναλαμβάνοντας το αίτημα του κόμματός του για πρόωρες εκλογές κι αναρωτώμενος γιατί ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει τη λύτρωση της λαϊκής ετυμηγορίας.

Ρικάρντα Λανγκ και Ομίντ Νουριπούρ: Ποιοι είναι οι νέοι ηγέτες των Γερμανών Πρασίνων

 Με το 76% των ψήφων των μελών του κόμματος η Ρικάρντα Λανγκ έγινε η νεότερη συμπρόεδρος των Πρασίνων στην ιστορία του κόμματος AP Photo/Michael Sohn

Αλλαγή σελίδας στην ηγεσία των Γερμανών Πρασίνων, αναγκαία άλλωστε όπως προβλέπει το καταστατικό τους, με τις θέσεις της κομματικής ηγεσίας να είναι ασυμβίβαστες με υπουργικά πόστα. Οι δύο προηγούμενοι επικεφαλής του κόμματος οδήγησαν με επιτυχία τους Πρασίνους στις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου

Έβγαλε αντίδραση στο Αγρίνιο ο Άρης, 2-0 τον Παναιτωλικό

Την πρώτη του νίκη, αλλά και τα πρώτα του γκολ, μέσα στο 2022 πέτυχε ο Άρης.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, σε αναμέτρηση για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Νίκη που ήρθε με δύο εύστοχα πέναλτι, των Χαβιέ Ματίγια (5’) και Αμπουμπακάρ Καμαρά (20’), με τα «καναρίνια» να έχουν δύο δοκάρια, ενώ ένα είχε κι ο Άρης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 σε λιγότερο από 20 λεπτά. Στο 3’,

Μοιρασιά (1-1) για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο ντέρμπι, διατήρησαν το +9 οι Πειραιώτες

 

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το ντέρμπι κορυφής της Super League ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 την Κυριακή στην Τούμπα, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι «ασπρόμαυροι» ήταν καλύτεροι από τους Πειραιώτες και άξιζαν το «τρίποντο», ωστόσο η ομάδα του Μαρτίνς έμεινε όρθια και η τελική μοιρασιά ισοδυναμεί με νίκη γι' αυτήν, καθώς διατήρησε το +9 από τον άμεσο ανταγωνιστή της, στη μάχη του τίτλου.

Επίδομα θέρμανσης: Δεύτερη ευκαιρία για τους δικαιούχους για να λάβουν από 100 έως 750 ευρώ

 Δεύτερη ευκαιρία για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης έχουν τα νοικοκυριά που έχασαν την προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου 2021. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Φεβρουαρίου και το επίδομα κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ.

Αλ. Τσίπρας: Έχετε τελειώσει πολιτικά

 «Τρεις μέρες συζήτησης απέδειξαν πόσο δικαιολογημένα είναι τα κύματα οργής και αγανάκτησης που διατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Αποτύχατε με τεράστιο κόστος κοινωνικό, οικονομικό, ανθρώπινο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή.

Πολάκης: Το επιτελικό κράτος θάφτηκε στο χιόνι

 «Η κυβέρνηση τολμά να μιλά για επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, όταν η Ελλάδα, το τελευταίο πεντάμηνο, είναι πρώτη σε νεκρούς στην Ευρώπη, και τρίτη στον κόσμο», είπε στην ομιλία του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης. «Αντί να κάνετε αυτά που σας προτείναμε, ο υπουργός Ανάπτυξης άφησε στα 60 και 80 ευρώ τα

Γιαννίκης: «Τεράστια απογοήτευση η τρίτη εντός έδρας ήττα για την ΑΕΚ»

 Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ΑΕΚ γνώρισε τρίτη σερί ήττα στο ΟΑΚΑ εξέφρασε ο Αργύρης Γιαννίκης μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της «Ένωσης» απέναντι στον Βόλο.

«Πιστεύω είχαμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο με ευκαιρίες, είχαμε και το πέναλτι. Δεχτήκαμε ένα γκολ, γυρίσαμε πίσω. Τρίτο ματς που δεν κερδίζουμε εντός έδρας και είναι μεγάλη απογοήτευση. 

Θερμό επεισόδιο Γεωργιάδη - Πολάκη στη Βουλή

 Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Παύλου Πολάκη σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής (30/1) στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο υπουργός Ανάπτυξης βρισκόταν με άλλους υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ στο καφενείο του Κοινοβουλίου, όταν συναντήθηκε με τον κ. Πολάκη και άρχισαν να συζητούν σε έντονο ύφος για την υπόθεση της Novartis.

Βουλή: Καταψηφίσθηκε με 156 ψήφους έναντι 142 η πρόταση δυσπιστίας

 Η ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία για να περάσει πρέπει να πάρει θετική ψήφο από 151 βουλευτές, ολοκληρώθηκε.  Ψήφισαν 299 βουλευτές, υπέρ της πρότασης δυσπιστίας οι 142 και κατά οι 156 με ένα βουλευτή να δηλώνει παρων και απουσία της Μαριέττας Γιαννάκου. Συνεπώς η πρόταση δυσπιστίας απορρίφθηκε.

Μέσα σε κλίμα ακραίας πόλωσης και πολιτικής οξύτητας ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.