Κορονοϊός: 106 θάνατοι, 561 διασωληνωμένοι, 18.825 νέα κρούσματα, τα 5.190 στην Αττική

 Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΕΟΔΥ τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 18.825, εκ των οποίων 58 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.984.544 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 49.8% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 429 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ορνέλα Μούτι: Θέλω να πάρω ρωσικό διαβατήριο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν

 H  Ιταλίδα ντίβα του κινηματογράφου Ορνέλα Μούτι, η οποία θα είναι ειδική καλεσμένη στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο αυτή την εβδομάδα, θέλει να πάρει τη ρωσική υπηκοότητα.

«Θα ήμουν ευτυχής να λάβω ένα ρωσικό διαβατήριο από τον Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε η Μούτι, όπως μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Είπε ότι έχει ήδη άδεια παραμονής και ότι εργάζεται εδώ και ένα μήνα για να αποκτήσει την ρωσική  υπηκοότητα.

«Καλλιστώ»: Τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες σε σχέση με τους λύκους

 Η περιβαλλοντική οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» με ανακοίνωσή ενημερώνει τους κατοίκους του Διονύσου και των γειτονικών περιοχών καθώς και του ευρύτερου κοινού για το ζήτημα της παρουσίας λύκων και της άγριας πανίδας γενικότερα, σε περιαστικές περιοχές.

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η περιβαλλοντική οργάνωση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» πέραν από την ενημέρωση και τη συνεργασία με τους

Πέμπτη συνεχόμενη νίκη ο Αστέρας Τρίπολης και «κοιτάει» Playoffs

 Στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχτηκε στο «Θόδωρος Κολοκοτρώνης» τον ΠΑΣ Γιάννινα και επικράτησε με 2-0 χάρη σε δυο γκολ που πέτυχε ο Αντριάν Ριέρα.

Οι Αρκάδες κατάφεραν να πανηγυρίσουν την πέμπτη τους συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και ανέβηκαν έστω προσωρινά στους 32 βαθμούς και την τέταρτη θέση της κατάταξης αντίστοιχα. Από την άλλη μεριά, οι Ηπειρώτες έμειναν στους 30 βαθμούς και πήγαν στην έκτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Νίκη από… τα αποδυτήρια πήρε ο Ολυμπιακός

 Με νίκη συνέχισε στην 21η – εμβόλιμη- αγωνιστική της Super League ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός καθώς επικράτησε με 3-1 στο Καραϊσκάκη του Παναιτωλικού. Τα τέρματα των «ερυθρόλευκων» που σημειώθηκαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης πέτυχαν ο Βαλμπουενά στο 1’ και ο Ροντρίγκες στο 4’, ο οποίος στο 73’ διαμόρφωσε το τελικό 3-1, ενώ για τον Παναιτωλικό σκόραρε ο Μόρσεϊ στο 28’.

ΗΠΑ: Ανακαλούν 54.000 οχήματα της Tesla που δεν σταματούν στο stop

 Την ανάκληση σχεδόν 54.000 οχημάτων στις ΗΠΑ προχωρά η Tesla, μετά από απαίτηση των αρμόδιων Αρχών, αφότου διαπιστώθηκε πρόβλημα στο λογισμικό πλήρους αυτόνομης οδήγησης, με αποτέλεσμα ορισμένα οχήματα να μην σταματούν, όπως θα έπρεπε, τόσο σε διασταυρώσεις, όσο και σε πινακίδες “stop”.

Συγκεκριμένα, και βάσει της απαίτησης της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων, η ανάκληση αφορά οχήματα των μοντέλων της εταιρείας


Ολλανδία: Αποσυναρμολόγηση γέφυρας για να περάσει το γιοτ του Τζεφ Μπέζος

 ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Γιώργος Συριόπουλος

Μια τεράστια ατσάλινη γέφυρα στο Ρότερνταμ πρόκειται να κατεδαφιστεί μερικώς, ώστε το γιοτ αναψυχής που κατασκευάζεται για τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος, να μπορέσει να έχει διέξοδο στη θάλασσα. Το γιοτ, που αναμένεται να παραδοθεί εντός του 2022, έχει μήκος 127 μέτρα και θα είναι το μεγαλύτερο ιστιοπλοϊκό στον κόσμο.

Το τρικάταρτο γιοτ του Μπέζος κατασκευάζεται από το ναυπηγείο Oceano στο Alblasserdam της Ολλανδίας, αλλά είναι πολύ μεγάλο για να περάσει κάτω από τη γέφυρα.

Έρευνα: Το στρώμα πάγου της Γροιλανδίας έχει χάσει αρκετό νερό για να καλύψει τις ΗΠΑ

Το τεράστιο στρώμα πάγου της Γροιλανδίας έχει χάσει τα τελευταία 20 χρόνια περίπου 4.700 δισεκατομμύρια τόνους πάγου, που αναλογoύν σε αρκετή ποσότητα νερού για να καλύψει ολόκληρες τις ΗΠΑ κατά μισό μέτρο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα Δανοί ερευνητές αυτή την εβδομάδα.

Το κλίμα θερμαίνεται ταχύτερα στην Αρκτική από οπουδήποτε αλλού στον πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων στη Γροιλανδία είναι πλέον ο κύριος παράγοντας για την άνοδο των ωκεανών της Γης, σύμφωνα με τη NASA.

Ρωσία: Ένας στους δύο Ρώσους λατρεύουν το γρήγορο φαγητό

 Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Περισσότεροι από τους μισούς Ρώσους (54%) δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το γρήγορο φαγητό, εκ των οποίων το 8% το καταναλώνει πολλές φορές το μήνα και το 2% δηλώνει πως είναι έτοιμο να τρώει  καθημερινά από ταχυφαγεία, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας πολυμέσων Rambler & Co

Στη μελέτη, η οποία διεξήχθη στην πύλη Rambler από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου, συμμετείχαν 400.000 χρήστες, μεταξύ των οποίων το 70% ήταν άνδρες και το 30% γυναίκες.

Το ιταλικό χωριό όπου οι κάτοικοί του συνεχίζουν να μιλούν γλώσσα του μεσαίωνα

 Περίπου μιάμιση ώρα Νοτιοδυτικά του Τορίνο, στην ορεινή επαρχία του Κούνεο, βρίσκεται ένα μαγευτικό Αλπικό χωριό ονόματι Sancto Lucio de Coumboscuro. 

Το εν λόγω χωριό είναι γνωστό για την Προβηγκιανή (ή Οξιτανική) γλώσσα, η οποία αποδίδεται στους Μεσαιωνικούς τροβαδούρους (11ο – 13ο αιώνα) και μελετάται σε θυγατρικές και ανθολογίες σχολείων. Αξιοσημείωτο, η Προβηγκιανή γλώσσα βρίσκεται στη λίστα γλωσσών UNESCO με τη βαθμίδα “σίγουρα απειλούμενη”, εφόσον σήμερα ομιλείται το λιγότερο από 200.000 άτομα.

Ιατροδικαστής για την 24χρονη: Το χάπι του βιασμού μετά από 18 ώρες δεν ανιχνεύεται – Θα ζητήσουμε επανεξέταση (video)

Τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα και τα λάθη που έγιναν κατά τη διαδικασία εξέτασής της από την ιατροδικαστική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, σχολίασε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Γαλεντέρης, ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης.

Το χάπι του βιασμού δεν μπορεί να ανιχνευθεί μετά από το εύλογο χρονικό διάστημα των δώδεκα ωρών ούτε στα ούρα, ούτε στο αίμα. Συνεπώς, αν ψάχνουμε αυτή την ουσία μόνο, η στιγμή της δειγματοληψίας δεν θα μας επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα” δήλωσε στην εκπομπή “Από τις Έξι”.

TÜV AUSTRIA Hellas: Πρώτος διαπιστευμένος φορέας στην Ελλάδα για την βιολογική παραγωγή

 Η TÜV AUSTRIA Hellas, οργανισμός πιστοποίησης και επιθεωρήσεων, αποτελεί τον πρώτο διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης στην Ελλάδα και έναν από τους πρώτους στην Ευρώπη που αξιολογήθηκαν και διαπιστεύθηκαν με τον νέο κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2018/848 για τη πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων.

Η Toyota συνεχίζει να είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων

 Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το 2021 ανήλθαν σε 10,5 εκατομμύρια οχήματα, γεγονός που της δίνει την πρώτη θέση στον κόσμο. Παράλληλα, οι πωλήσεις της Toyota Motor Co πέρυσι αυξήθηκαν κατά 10,1%.

Αυτά τα αποτελέσματα καθιστούν την εταιρεία τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η Toyota προηγείται επίσης του πλησιέστερου αντιπάλου της, της γερμανικής Volkswagen AG. Ο κατασκευαστής ανακοίνωσε ότι το 2021, τα ακόλουθα οχήματα συμπεριλήφθηκαν στα αποτελέσματα των πωλήσεων: Daihatsu Motors και Hino Motors.

Ο Παντσαβόλτα, η ΑΓΕΤ και η Μαφία... Ενημερώθηκε: 12 Οκτωβρίου 1997, 00:00

Νέες αποκαλύψεις για μίζες και λαδώματα Ο Παντσαβόλτα, η ΑΓΕΤ και η Μαφία Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι: «Λάδωνε» και στην Αθήνα; Ο 75χρονος κ. Λορέντσο Παντσαβόλτα, ο «τσιμεντάνθρωπος» που πριν από πέντε χρόνια αναστάτωσε την ελληνική πολιτική και οικονομική ζωή ως πρωταγωνιστής στην εξαγορά της ΑΓΕΤ Ηρακλής από την ιταλική «Καλτσεστρούτσι», είναι πλέον μια τραγική,

Ο 75χρονος κ. Λορέντσο Παντσαβόλτα, ο «τσιμεντάνθρωπος» που πριν από πέντε χρόνια αναστάτωσε την ελληνική πολιτική και οικονομική ζωή ως πρωταγωνιστής στην εξαγορά της ΑΓΕΤ Ηρακλής από την ιταλική «Καλτσεστρούτσι», είναι πλέον μια τραγική, μοναχική φιγούρα που αναμένει