"Οι τράπεζες χρησιμοποιούνται σήμερα όπως παλαιότερα τα τάνκς και τα όπλα.

Συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού πολιτικού και οικονομικού σχεδίου υπέβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην κεντρική ομιλία της στο πλαίσιο των εργασιών της διεθνούς Συνδιάσκεψης «Για ένα Σχέδιο Β’ στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2016.

Η Συνδιάσκεψη συγκλήθηκε με πρωτοβουλία των Jean-Luc Melenchon (Ευρωβουλευτή και συνιδρυτή του Γαλλικού Κόμματος της

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Διάσπαση του μετώπου...Όχι στον διάλογο με τον πρωθυπουργό λένε οι αγρότες σε Νίκαια και Σίνδο

Διάσπαση στο μέτωπο των αγροτών καθώς οι αγρότες που συμμετέχουν στα μπλόκα των Τεμπών αποχώρησαν από τη σύσκεψη της Σίνδου καταγγέλλοντας ότι ορισμένοι επιχειρούν να τορπιλίσουν την κατάσταση.
Ο εκπρόσωπος των Τεμπών κατηγόρησε τους υπόλοιπους αγρότες ότι με κατηγορίες περί "εργατοπατέρων" θέλουν να διασπάσουν το μέτωπο και αποχωρώντας κάλεσε όλους τους αγρότες να συμπορευτούν μαζί τους καθώς, όπως σημείωσε, ο αγώνας θα συνεχιστεί, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις όσων παραμένουν στη συνέλευση της Σίνδου.

Η νέα Mercedes E-Class Aπό το πρωτότυπο του K. Benz στην ημι-αυτόνομη νέα E-Class

Πριν 130 χρόνια και συγκεκριμένα στις 29 Ιανουαρίου 1886, ο Karl Benz κατέθεσε (και κατοχύρωσε) στο Αυτοκρατορικό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών του Βερολίνου την πιο σημαντική ευρεσιτεχνία της βιομηχανικής εποχής: ένα «μηχανοκίνητο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης» που αποτέλεσε την αρχική ιδέα πίσω από την εξέλιξη του  αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

Παπακαλιάτης: Στόχος μου να βγει ο θεατής από την αίθουσα με έντονα συναισθήματα

Ο Ελληνας δημιουργός ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και μετά από κάθε προβολή απαντά στις ερωτήσεις του κοινού..
Ύστερα από έναν μήνα προβολών σε όλες τις κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας, η νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ένας 'Αλλος Κόσμος» συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της έχοντας κόψει κοντά στα 600.000 εισιτήρια, με τον σκηνοθέτη να στοχεύει στη διεθνή διανομή της.

Μια γερμανική εφημερίδα, ο Σόιμπλε, και οι 66 ώρες για την «έγκριση» μιας συνέντευξης

Στις 12 Ιανουαρίου, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε μια συνέντευξη 60 λεπτών στη γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung». Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε τρεις μέρες μετά. Στις 66 ώρες που μεσολάβησαν, η εφημερίδα αντάλλασσε ηλεκτρονικά μηνύματα με το γραφείο Τύπου του γερμανού υπουργού, μέχρι να δοθεί η τελική «έγκριση» για τη δημοσίευση του κειμένου.

Πούτιν: Εκτιμώ τα κομμουνιστικά ιδεώδη, έχω φυλάξει την κάρτα μέλους του ΚΚΣΕ

Ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι έχει νοσταλγήσει το κομμουνιστικό παρελθόν της χώρας, αναφέροντας ότι έχει φυλάξει την κάρτα μέλους του ΚΚΣΕ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ακόμη την κάρτα μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος και "εκτιμά πάντα τα κομμουνιστικά ιδεώδη", αποκάλυψε σήμερα ο ίδιος, αφού στο παρελθόν είχε δείξει να νοσταλγεί τη σοβιετική εποχή.

Ο Ομπάμα τάσσεται στο πλευρό της 'έμπειρης' Χίλαρι Κλίντον

Ο πρόεδρος Ομπάμα προτάσσει την "εξαιρετική εμπειρία" της Χίλαρι Κλίντον, λίγες ημέρες πριν από τις προκριματικές της Αϊόβα

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπογράμμισε σήμερα την «εξαιρετική εμπειρία» της Χίλαρι Κλίντον, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των προκριματικών εκλογών στην Αϊόβα όπου η μάχη στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών είναι αμφίρροπη.

Ο άνθρωπος που προέβλεψε την οικονομική 'φούσκα' της Κίνας

To Fortune συνάντησε τον αναλυτή που από το 2012 έβλεπε τα προβλήματα που έρχονται στην Κίνα

Πίσω στο 2012, όταν οι τιμές του πετρελαίου ήταν πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και η κινεζική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμό 10% ετησίως, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να πείσεις κάποιον ότι μια κατάρρευση των τιμών των βασικών προϊόντων, τροφοδοτημένη από μια παραπαίουσα Κίνα, θα ήταν το γεγονός που θα έφερνε τον κόσμο πίσω στην ύφεση.

«Παίζει» δυνατά ο Ισνάλνδο για ΑΕΚ

Την περίπτωση του Οράσιο Ισνάλντο εξετάζουν σοβαρά στην ΑΕΚ για τη θέση του εξτρέμ. Από την αρχή το ψάξιμο για φορ μετά το «ναυάγιο» με Ορλάντο Σα. Δύσκολα θα γίνει προσθήκη στόπερ. 
Την προσεχή Δευτέρα ολοκληρώνεται η μεταγραφική περίοδος και η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει καλύψει καμία από τις τρεις θέσεις, στόπερ, εξτρέμ και σέντερ φορ, στις οποίες έχει ανάγκη ενίσχυσης.

Νικητής ο Ολυμπιακός στο «αιώνιο» ντέρμπι – «Διαστημική» εμφάνιση στο πρώτο ημιχρονο +30 (49-19 στο 17΄)

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 80-66 των «πράσινων» στο ΣΕΦ, στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 15ης αγωνιστικής, και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου και του πλεονεκτήματος της έδρας στα πλέι οφ.