Στη χώρα μας λανσάρεται το νέο Volkswagen T-Cross

Στην Ελλάδα λανσάρεται σε μερικές ημέρες το νέο Volkswagen T-Cross, που με το μότο «I am Practical», δείχνει σε όλους πόσο ευρύχωρο είναι.

Μάλιστα, πριν την παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η εταιρεία προσκάλεσε τους παίκτες της ομάδας χόκεϊ, Grizzlys Wolfsburg, να τοποθετήσουν τον εξοπλισμό τους στο όχημα, προκειμένου να διαπιστώσουν και αυτοί, την πρακτικότητά του.

Αχτσιόγλου: Καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στις συντάξεις χηρείας και αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης στο 70%

«Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, οι συνταξιουχικές οργανώσεις αναγνώρισαν την πολύ μεγάλη σημασία της οριστικής ακύρωσης των περικοπών των συντάξεων για το 2019» αναφέρει η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σε ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Μάλιστα, προσθέτει ότι, στα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων, ο πρωθυπουργός συζήτησε αναλυτικά για τις πραγματικές δυνατότητες ικανοποίησης αυτών και κατέστησε σαφές ότι «άμεσα θα προωθήσουμε ρύθμιση με την οποία α) καταργούνται οι ηλικιακοί περιορισμοί στην καταβολή των συντάξεων χηρείας και β) αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης χηρείας στο επίπεδο του 70%».

Ελληνική υπόθεση η επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας

Την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας αναλαμβάνει η Ελληνική πολεμική αεροπορία.

Συγκεκριμένα, συμφωνία, με την οποία η Ελλάδα θα αναλάβει την επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, θα υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού την ερχόμενη Τρίτη στο γειτονικό κράτος.

Η Μπαρτσελόνα κοντά στα προσφυγόπουλα στη Μόρια

Κοντά στα προσφυγόπουλα στη Μόρια της Μυτιλήνης βρέθηκε η ομάδα της Μπαρτσελόνα, δείχνοντας έμπρακτα το ανθρώπινο πρόσωπό της.
Οι Καταλανοί διοργάνωσαν ένα ποδοσφαιρικό καμπ για τα προσφυγόπουλα, με στόχο να προωθηθεί ο διάλογος, ο σεβασμός και η ανεκτικότητα μεταξύ τους, και να βοηθήσουν να αναπτύξουν φιλικές μεταξύ τους σχέσεις και να μειώσουν το άγχος τους.
Με την παρουσία τους εκεί, προσπάθησαν να δώσουν στα παιδιά που βιώνουν καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες στον καταυλισμό, δικαίωμα να ονειρεύονται και να ξεφύγουν έστω και για λίγες ώρες, από την σκληρή τους καθημερινότητα.

Αλλαγή ώρας: Μια ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών

Τα ξημερώματα της Κυριακής αλλάζει η ώρα από χειμερινή σε θερινή. Έτσι, στις 3:00 οι δείκτες του ρολογιού θα γυρίσουν μία ώρα μπροστά και θα δείξουν 4:00.
Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

Πότε καταργείται η αλλαγή ώρας

Υπερψηφίστηκε στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο τερματισμός της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021.

Σεισμός στον Κορινθιακό: Σε εξέλιξη έλεγχοι από την πυροσβεστική–Τι λέει σεισμολόγος στο CNN Greece

Τις επόμενες ώρες θα φανεί εάν η σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ στο Γαλαξίδι ήταν ο κύριος σεισμός, όπως δήλωσε στο CNN Greece o καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Ο σεισμός, που προκάλεσε έντονη ανησυχία στο Γαλαξίδι και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, σημειώθηκε στις 12:46 και το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 15,6χλμ.
«Είναι ένας σεισμός επιφανειακός σε μία γνωστή περιοχή του ελληνικού χώρου που έχει σεισμικότητα και που είναι συνήθεις αυτοί οι σεισμοί»,

SEAJETS: Η καλύτερη Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς ξεκίνησε τα πρώτα της δρομολόγια για το 2019

Η πασχαλινή τουριστική σεζόν για τα νησιά μας ξεκίνησε και η καλύτερη «Επιβατηγός Εταιρεία της Χρονιάς» για το 2018, η SEAJETS, ξεκίνησε ήδη τα πρώτα της δρομολόγια! Το ντεμπούτο για το 2019 έγινε το περασμένο Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, με το ταχύπλοο SEAJET 2 να πραγματοποιεί το δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά, για Τήνο, Μύκονο, Νάξο, Σαντορίνη και επιστροφή.
Εάν σκοπεύετε να περάσετε τις γιορτές, και όχι μόνο, στο Αιγαίο, ενημερωθείτε για τα επόμενα δρομολόγια της SEAJETS στις Κυκλάδες και στην Κρήτη εδώ.

Γιατί το περπάτημα είναι η καλύτερη άσκηση για όλες τις ηλικίες;

Το περπάτημα είναι η πιο απλή μορφή άσκησης και δεν απαιτεί τίποτα παραπάνω από ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια. Αν μάθετε πόσο καλό θα κάνετε στην υγεία σας αν περπατάτε καθημερινά μισή ώρα τότε σίγουρα θα το ξανασκεφτείτε και θα εντάξετε το περπάτημα στην ζωή σας.

Οι αλλαγές που θα δείτε είναι πολλές και εντυπωσιακές.

Μην κάθεστε άλλο, βάλτε τα sneakers σας και ξεκινήστε.

Ελένη Φουρέιρα: Πότε κυκλοφορεί το τραγούδι της με τον Snoop Dogg και τον Kaan;

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να αποκαλυφθεί το «Sirens», η διεθνής συνεργασία κορυφής της Ελένης Φουρέιρα με τον θρυλικό Snoop Dogg και τον ταλαντούχο Kaan, που έχει προκαλέσει αίσθηση από τη στιγμή της ανακοίνωσής της!

Το ξεσηκωτικό smash hit, που θα κυκλοφορήσει από την Panik Records, είναι επανεκτέλεση του θρυλικού «Sweet Dreams (Are Made of This)» των Eurythmics, που κυκλοφόρησε το 1983 και τους έκανε γνωστούς παγκοσμίως. Μάλιστα, αυτή είναι η πρώτη φορά που το βρετανικό ντουέτο έδωσε άδεια για επανεκτέλεση του τραγουδιού, το οποίο έχει μπει στη λίστα του «Rolling Stone» με τα 500 σημαντικότερα τραγούδια όλων των εποχών και, μέχρι σήμερα, έχει βγει μόνο σε διασκευές.

Κρητικιά η νικήτρια του βρετανικού Masterchef!

Η Κρητικιά Ειρήνη Τζώρτζογλου είναι η νικήτρια του βρετανικού Masterchef, αντλώντας την έμπνευσή της από την παιδική της ηλικία στην Ελλάδα και εντυπωσιάζοντας τους πάντες.

Και μπορεί στο ελληνικό Masterchef 3, οι γυναίκες να είναι μόνο τρεις στους 10 παίκτες που έχουν απομείνει, στη βρετανική εκδοχή του όμως, στον τελικό βρέθηκαν τρεις γυναίκες.

Στον μεγάλο τελικό, οι τρεις φιναλίστ έπρεπε να ετοιμάσουν ένα μενού τριών πιάτων για τους δύο κριτές Τζον Τορόντ και Γκρέγκ Γουάλας.

Σεισμός μεγέθους 5,3 Ρίχτερ στον Κορινθιακό

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στον Κορινθιακό Κόλπο στις 12:46 μ.μ., σε θαλάσσια περιοχή 51 χιλιόμετρα ανατολικά της Πάτρας, ανοιχτά του Κόλπου των Αγίων Πάντων, 8 χιλιόμετρα νότια του Γαλαξιδίου και 130 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας.
Το εστιακό βάθος ήταν 13,7 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Χειμάρρα: Όπισθεν ολοταχώς ο Ράμα

Με τον προφανή κίνδυνο εμπλοκής του αιτήματος της Αλβανίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. λόγω βέτο της Αθήνας, η κυβέρνηση των Τιράνων απέσυρε εσπευσμένα τις διατάξεις που αφορούσαν τη δέσμευση περιουσιών Ελλήνων της μειονότητας στη Χειμάρρα.
Αφαιρέθηκε, τελικώς, από την ιστοσελίδα της αλβανικής Εφημερίδας της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ που θα επέτρεπε την αυθαίρετη κρατικοποίηση γαιών που ανήκουν σε Έλληνες ομογενείς στην περιοχή της ΧειμάρραςΕιδικότερα, το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε γνωστό πως αφαιρέθηκε,

Η μεγάλη σφαγή της Μακρονήσου - Το χρονικό της εν ψυχρώ δολοφονίας των 300 αμετανόητων φαντάρων

Tο χρονικό της δολοφονίας των «αμετανόητων» του Ερυθρού Τάγματος τον Μάρτιο του 1948
«Κείνο το βράδυ σώπαιναν οι λύκοι, γιατί ούρλιαζαν οι άνθρωποι.
Εκείνο το πρωί τα κοκόρια του Λαυρίου για πρώτη φορά δε λάλησαν. Μόνο τα σκυλιά της πόλης ανέβηκαν στο καρβουνόχωμα και κλαίανε όλη τη νύχτα. Όσο για τους ανθρώπους, όλες αυτές τις νύχτες παρακολουθούσαν τη ζωή απ’ τις χαραμάδες... Σάστιζαν πως, αυτό που γινόταν αντίκρυ, δεν το είχε γράψει ακόμα η Αποκάλυψη»
Μενέλαος Λουντέμης
«Οδός Αβύσσου, αριθμός 0»