Όταν η Ρένα Βλαχοπούλου αντικατέστησε την Μελίνα Μερκούρη στο «Τρίτο Στεφάνι» του Ταχτσή....

Είχαν πιαστεί στα χέρια γιατί την είχε αποκαλέσει Μερκουράδα και εκείνη της απάντησε «ποιον είπες έτσι μωρή χουντιάρα» (φωτο και βίντεο)
Την εποχή που το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας γινόταν το αγαπημένο μέσο φίλων του πολιτισμού, μετέδιδε εκπομπές και προγράμματα με ειδική αξία που οι ακροατές του δεν έχαναν με τίποτα. Μια τέτοια ήταν η ραδιοφωνική απόδοση του έργου ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ του Κώστα Ταχτσή σε συνέχειες.
Τους δύο ιστορικούς ρόλους της Νίνας και της Εκάβης έπαιζαν η Ρένα Βλαχοπούλου και η Σμάρω Στεφανίδου.
Ο  Γιώργος Παυριανός που είχε την επιμέλεια και τη σκηνοθεσία, αφηγήθηκε το 2008, πως προέκυψε αυτή η συνεργασία, αλλά και το έντονο παρασκήνιο της:

Μηχανή του Χρόνου: 'Θα ξαναγυρίσω' - Το τελευταίο σημείωμα της Μελίνας Μερκούρη

 Το έγραψε σε ένα πακέτο τσιγάρα πριν φύγει στο εξωτερικό για επέμβαση
H Μελίνα Μερκούρη υπήρξε η μακροβιότερη υπουργός Πολιτισμού που άντεξε όλους τους ανασχηματισμούς του Ανδρέα Παπανδρέου.

Άφησε πίσω της σπουδαίο έργο και μια τεράστια παρακαταθήκη. Δημιούργησε τον θεσμό των Περιφερειακών Θεάτρων, των λεγόμενων ΔΗΠΕΘΕ, το μαζικό θέατρο για τους μαθητές, τη δωρεάν είσοδο στα Μουσεία για τους Έλληνες, τους πολιτιστικούς ακολούθους στις πρεσβείες, ενώ ήταν μπροστάρης για τη διεκδίκηση της Χρυσής Ολυμπιάδας.

H επιτυχία των λαϊκιστών στην Ιταλία μονοπωλεί το ενδιαφέρον του βελγικού Τύπου

    Τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών και δη η αδιαμφισβήτητη εκλογική επιτυχία των λαϊκιστών του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και των ακροδεξιών της Λέγκας μονοπωλούν το ενδιαφέρον του σημερινού βελγικού Τύπου, καθώς και των εξειδικευμένων στα ευρωπαϊκής θέματα ιστοσελίδων.

«Η τύχη της Ιταλίας στα χέρια των λαϊκιστών» αναφέρει η Le Soir στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, στο οποίο αναλύει τα πέντε διδάγματα των εν λόγω εκλογών, τα οποία έχουν να κάνουν με τη νίκη του αντιευρωπαϊκού αισθήματος, την επιβεβαίωση του αντισυστημικού ρεύματος, το τέλος του διαχωρισμού Αριστεράς-Δεξιάς, την παρακμή των παραδοσιακών κομμάτων

ΥΓΕΙΑ- Εγκαίνια για την πρώτη ΤΟΜΥ Αττικής στα Καμίνια και στο Περιστέρι.

Την πρώτη Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) της Αττικής εγκαινίασε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Η μονάδα βρίσκεται στα Καμίνια του Πειραιά στη συμβολή των οδών Θηβών και Βουρβούλη.
Στόχος, επισήμανε ο υπουργός Υγείας, είναι να λειτουργήσουν, όσο το δυνατόν συντομότερα, περισσότερες ΤΟΜΥ στην Αττική, με προτεραιότητα περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση και υπήρξε μεγαλύτερη ανισότητα στη φροντίδα υγείας.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Στο Παρίσι για...δώρο γενεθλίων

Συνήθως η ημέρα γενεθλίων συνοδεύεται από χαρούμενη διάθεση, χαμόγελα και -συνήθως- γιορτή. Θα συμβεί αυτό άραγε στα 116α γενέθλια της Ρεάλ Μαδρίτης;
Η «βασίλισσα» ιδρύθηκε σαν σήμερα το 1902 και οι άνθρωποί της δεν σκέφτονται τίποτε καλύτερο ως δώρο παρά την πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Εχουν υπέρ τους το 3-1 του πρώτου αγώνα στη Μαδρίτη, έχουν το know-how και την πείρα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.
Ομως η Παρί δεν είναι οποιοσδήποτε αντίπαλος. Είναι η πιο φιλόδοξη ομάδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα, όπως μαρτυρά η επένδυση εκατοντάδων εκατομμυρίων που έχει κάνει το Κατάρ στον σύλλογο.

Λουξεμβούργο και Αυστρία, «αντιπυρηνική συμμαχία»

Κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προσφεύγουν από κοινού οι κυβερνήσεις του Λουξεμβούργου, και της Αυστρίας, για την αμφιλεγόμενη απόφασή της να επιτρέψει στην Ουγγαρία να επεκτείνει τον ηλεκτροπαραγωγικό πυρηνικό της σταθμό Παξ.
Η Βιένη, που κατά παράδοση εναντιώνεται στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, έχει ξεκαθαρίζει τον Ιανουάριο ότι θα προσφύγει εναντίον της Κομισιόν στο Δικαστήριο της Ε.Ε., σύμφωνα με το Reuters.

Ανασκόπηση διεθνούς Τύπου – 06.03.2018

Η δηλητηρίαση με άγνωστη ουσία του πρώην διπλού Σοβιετικού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία, το αντι-ευρωπαϊκό αποτέλεσμα των εκλογών στην Ιταλία, ο εκβιασμός Τραμπ σε Καναδά και Μεξικό να συναινέσουν στην αμερικανική εκδοχή της NAFTA, προκειμένου να αποφύγουν τους επιπλέον δασμούς σε ατσάλι και αλουμίνιο, καθώς και τα σχόλια του γερμανικού Τύπου για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία αποτελούν ορισμένες από τις προεξάρχουσες ειδήσεις σημερινού διεθνούς Τύπου.

Πέντε Αστέρια και Λέγκα ερίζουν για την εξουσία

Έτοιμος για συνομιλίες με όλα τα κόμματα δήλωσε ο νικητής των ιταλικών εκλογών, ηγέτης του Κινήματος Πέντε Αστέρια, Λουίτζι ντι Μάιο, που με τα τελευταία αποτελέσματα κερδίζει το 32,6% των ψήφων. Οι βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία έφεραν στο φως μια διχασμένη κοινωνία, παρασυρμένη από τα λαϊκιστικά συνθήματα και βαθιά επηρεασμένη από την οικονομική κρίση και το προσφυγικό.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα, η Λέγκα (του Βορρά) 17,6%, η Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 14,4% (συνολικά η συμμαχία των δύο κομμάτων 31,4%). Η συμμετοχή έφτασε το 73% .