Νίκος Θεοχαράκης: Ο εγγονός του θεμελιωτή της ελληνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Πλ. Συντάγματος επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης, ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στο Brussels Group δεν είναι πλέον ένα άγνωστο πρόσωπο για τα media αλλά και στα media. Ακούγοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του στο Παρίσι μου ήρθε στο μυαλό μια παλιά ερευνητική του δουλειά στο πλαίσιο του ΙΟΒΕ.

Αγγ. Φράγκου: Αγοράζει 14 κατασχεμένα πλοία από την γερμανική τράπεζα HSH για 14 εκ. δολ.

Η κοινοπραξία με την ονομασία "Navios JV" που έκαναν οι τρεις εταιρείες τη Αγγελικής Φράγκους- Navios Maritime Holdings Inc. (NYSE: NM), Navios Maritime Acquisition Corporation (NYSE: NNA) and Navios Maritime Partners L.P. (NYSE: NMM) κατέθεσαν πρόταση για να αγοράσουν από τη γερμανικών συμφερόντων τράπεζα HSH Nordbank AG στόλο που αποτελείται από 14 πλοία έναντι 14 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε με τι κερδίζει η Ρωσία τις ΗΠΑ στην "μάχη" της χρυσοφόρας Αρκτικής

Η Ρωσία κατέχει σημαντικό πλεονέκτημα στην Αρκτική, έναντι των ΗΠΑ, το οποίο συνεχίζει να μεγαλώνει.
Το 2017, η Μόσχα αναμένεται να αποκτήσει άλλα δύο πυρηνικά παγοθραυστικά, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους σε έξι, ενώ διαθέτει και δεκάδες ντιζελοκίνητα.

Δείτε το υπερ-πλοίο που θα φτιάξει η Ρωσία και θα αλλάξει τα πάντα

Η Ρωσία σχεδιάζει να ενισχύσει την ναυτική της ισχύ, με την κατασκευή ενός super-αεροπλανοφόρου με το Ατλαντικό Συμβούλιο να θεωρεί πως για να είναι αποτελεσματικό το νέο υποερόπλο της Μόσχας χρειάζεται να αλλάξουν πολλά, σε σχέση με τους συμμάχους της.
Τα αεροπλανοφόρα, από την φύση τους παρέχουν ενίσχυση της παρουσίας της χώρας που τα έχει.

Το κόκκινο ταγέρ της κυρίας «Gucci Helle»... αποσυντονίζει τη Σύνοδο Κορυφής

Η 46χρονη πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλλε Τόρνινγκ Σμιτ, έφτασε στις Βρυξέλλες, φορώντας ένα κατακόκκινο ταγέρ, κλέβοντας για ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις 
Η 46χρονη πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλλε Τόρνινγκ Σμιτ, γνωστή για το αριστοκρατικό της στιλ, όπου κι αν εμφανιστεί μαγνητίζει τα βλέμματα.

Μυστηριώδες νησί στον Ινδικό Ωκεανό κρύβει ένα θανάσιμο κίνδυνο

Ένα μυστήριο νησί στον Ινδικό Ωκεανό μοιάζει με το ιδανικό μέρος για να καταλήξεις εκεί ναυαγός με το ταίρι σου. Αν πλησιάσεις όμως κοντά, το σίγουρο είναι πως θα το μετανιώσεις, καθώς οι ιθαγενείς της νήσου Sentinel δεν είναι φιλόξενοι. Για να είμαστε ακριβείς, θα επιτεθούν σε οποιονδήποτε προσπαθήσει να εισέλθει στην περιοχή τους.

Απέρριψε ένα εκατομμύριο δολάρια γιατί δεν ήθελε να της γκρεμίσουν το σπίτι

Μια 84χρονη απέρριψε 1 εκατομμύριο δολάρια από κατασκευαστική εταιρία που ήθελε να φτιάξει εμπορικό κέντρο εκεί που βρισκόταν το σπίτι της (pics)

Η 84χρονη Edith Macefield απέρριψε την υπερπροσφορά που τις έκανε μια εταιρία κατασκευής για να εξαγοράσει το σπίτι της και να χτίσει στο οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται ένα πολυτελές εμπορικό κέντρο.

Αγγλία, αυτοί σε κυβερνούν! Κάμερον και Τζόνσον χρειάστηκαν 9 λεπτά, για ένα παιδικό puzzle

Δύο άντρες, δύο πτυχία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, πολυετής μόρφωση και ακόμη περισσότερα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας "νικήθηκαν" από ένα puzzle για παιδιά

Φαίνεται πως ούτε η μόρφωση στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου ούτε τα πτυχία ούτε η πολυετής εμπειρία και πορεία στην πολιτική, μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία, όταν έχεις να φτιάξεις ένα... παιδικό puzzle.

ΚΕΔΕ: Δεν ανταποκρίνονται όλοι οι δήμοι της Ηπείρου στις κινητοποιήσεις για τα ταμειακά διαθέσιμα

Οι 10 από τους 18 δήμους στην Ήπειρο συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ κατά της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ, με στάσεις εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.

Πελοπόννησος: Προετοιμάζονται για τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα

Στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στην Κυπαρισσία, στην Ερμιονίδα και στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας, διαφαίνεται πως θα δημιουργηθούν τα πρώτα πιλοτικά κτηνοτροφικά πάρκα, από νέους αγρότες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στην κτηνοτροφία με πιστοποιημένα προϊόντα ποιότητας.

Το πακέτο Γιουνκέρ στην συνάντηση Τσίπρα-Κατάινεν-Αβραμόπουλου

Συναντήση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Επιτροπής και αρμόδιο για το πακέτο Γιούνκερ κ. Γίρι Κατάινεν θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 2.30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Τον κ. Κατάινεν θα συνοδεύει ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πρόστιμο 2,5 δισ. στη Deutsche Bank για χειραγώγηση επιτοκίων διατραπεζικών χορηγήσεων

2,5 δισ. δολαρίων καλείται να καταβάλει η Deutsche Bank AG στις αμερικανικές και βρετανικές αρχές, με τη θυγατρική της στο Λονδίνο να παραδέχεται την ενοχή της για το σκάνδαλο της χειραγώγησης επιτοκίου διατραπεζικών χορηγήσεων, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ.

Σχέδιο «ΑΕΤΟΣ» της αστυνομίας για την επιτήρηση των συνόρων. Σε ποιες περιοχές θα διατεθούν 150 «υπεροχήματα» κατά των δουλεμπόρων

Επιχειρησιακό σχέδιο με την κωδική ονομασία «Α.Ε.Τ.Ο.Σ» τίθεται σε ισχύ από την ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση και επιτήρηση των συνόρων.
Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκαν 150 νέα οχήματα ειδικού τύπου που θα αστυνομεύουν και θα επιτηρούν παραμεθόριες, ακριτικές περιοχές και τα σύνορα.

Α. Μέρκελ: «Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να μην μείνει χωρίς λεφτά η Ελλάδα»

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ την Πέμπτη το βράδυ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό. Ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση διαδικασιών μέχρι τέλους Απριλίου.

Αλ. Τσίπρας: «Είμαστε πιο κοντά στην ενδιάμεση συμφωνία – αισιοδοξώ»

«Επισημάναμε  την ουσιαστική πρόοδο που έχει σημειωθεί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Πέμπτης, παραμονής της διεξαγωγής του Eurogroup στη Ρίγα, αναφορικά με τις συναντήσεις που προηγήθηκαν, με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.  «Έχει καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της απόστασης», είπε χαρακτηριστικά.

Ντάισελμπλουμ: Επείγουσα ανάγκη η συμφωνία για όλους μας, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα

"Είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους μας να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα", δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στο άτυπο Eurogroup στη Ρίγα
Είναι ζήτημα επείγουσας ανάγκης για όλους μας να επιτευχθεί συμφωνία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup,

Συμφωνία μέχρι το τέλος Απριλίου επιθυμεί η κυβέρνηση

Με τρία διαδοχικά ραντεβού ο Αλέξης Τσίπρας με Μέρκελ, Ολάντ και Γιουνκέρ, επιχείρησε να αντιστρέψει το κακό κλίμα που είχε προκληθεί μετά τις δηλώσεις κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων που άφηναν ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο ενός GRexit. Διαβάστε στο ρεπορτάζ του NEWS 247 τι συνέβη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής