Λαβρόφ: Κατηγορεί ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για απευθείας συμμετοχή στον πόλεμο στην Ουκρανία- Τι λέει για Σινική Θάλασσα, ΟΑΣΕ

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ συμμετέχουν απευθείας στον πόλεμο στην Ουκρανία λόγω της υποστήριξής τους προς το Κίεβο και υπεραμύνθηκε των πληγμάτων της Μόσχας στις ουκρανικές υποδομές.

Ο Λαβρόφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως η Ουάσινγκτον και η Ατλαντική Συμμαχία ενεπλάκησαν απευθείας στον πόλεμο επειδή

Ουκρανία: Αντιαεροπορικός συναγερμός σε όλη την χώρα - «Κατευθυνθείτε στα καταφύγια»

 Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε ολόκληρη την Ουκρανία, πλην της Κριμαίας, έπειτα από τις προειδοποιήσεις ουκρανών αξιωματούχων ότι η Ρωσία ετοιμάζει νέο κύμα επιθέσεων με πυραύλους και drones.

«Ολικός αντιαεροπορικός συναγερμός ήχησε στην Ουκρανία. Κατευθυνθείτε προς τα καταφύγια», έγραψε στο Telegram η ουκρανική συνοριακή υπηρεσία.

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας το μισό δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας

 Σχεδόν το μισό δίκτυο ηλεκτροδότησης της Ουκρανίας παρέμενε σήμερα εκτός λειτουργίας, μια εβδομάδα μετά τους πιο πρόσφατους βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων στις ενεργειακές υποδομές της χώρας, ανακοίνωσε η ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης DTEK, υπογραμμίζοντας ότι τεχνικοί καταβάλλουν προσπάθειες «νυχθημερόν» για να το επισκευάσουν.

«Η Ρωσία κατέστρεψε το 40% του ουκρανικού ενεργειακού συστήματος με τρομοκρατικές επιθέσεις με πυραύλους. Δεκάδες εργαζόμενοι στον τομέα της ενέργειας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», σημειώνει η DTEK σε ανακοίνωσή της, την οποία ανήρτησε στο Telegram.

Αθηνών-Κορίνθου: Μία λωρίδα θα δοθεί απόψε στην κυκλοφορία στo ύψος της Κινέττας

 Μόνο η δεξιά λωρίδα θα δοθεί απόψε στην κυκλοφορία στην Αθηνών - Κορίνθου στην περιοχή της Κινέττας όπου υπάρχει το πρόβλημα με την πτώση των βράχων. Συνεργεία της Ολυμπίας οδού τοποθετούν πρόχειρα τσιμεντένια διαζώματα ώστε μέχρι το βράδυ να δοθεί στην κυκλοφορία η μία απ' τις δύο λωρίδες.

Υπενθυμίζεται πως από το πρωί παρέμεινε κλειστή η νέα Eθνική Oδός Αθηνών- Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω κατολίσθησης βράχων, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, στο 48,5 χιλιόμετρο στο ύψος των Μεγάρων, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Ariel.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ξεκίνησε η κατασκευή του μεγαλύτερου έργου αποθήκευσης «καθαρής» ενέργειας – Επένδυση άνω των 550 εκατ.

Σε φάση υλοποίησης περνά πλέον από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Αμφιλοχία το μεγαλύτερο έργο παραγωγής και αποθήκευσης «καθαρής» ενέργειας με τη μέθοδο της αντλησιοταμίευσης, καθώς ξεκίνησαν οι προκαταρκτικές κατασκευαστικές εργασίες (εγκατάσταση εργοταξίων, πρόδρομα έργα κλπ.). Έτσι, η υποδομή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στην επόμενη τριετία, ώστε να αναβαθμίσει καθοριστικά το εγχώριο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και το ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας.

Το σύστημα αντλησιοταμίευσης αποτελεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε έργο αποθήκευσης στην

Σιδηρόδρομος - Πάτρα: «Πιάνει» λιμάνι με «κλειδωμένη» χρηματοδότηση 600 εκατ. ευρώ και σενάρια πρόσθετης υπογειοποίησης

 Με διαθέσιμη χρηματοδότηση άνω των 600 εκατ. ευρώ, με μήκος περίπου 10,5 χιλιομέτρων και με «ανοιχτό» το ενδεχόμενο για επιπλέον υπόγειους σταθμούς καθώς υπάρχουν σενάρια για μεγαλύτερη σε μήκος υπογειοποίηση της γραμμής (το μίνιμουμ ήταν των 5 χλμ.), ακόμα και πλήρως, το τρένο αναμένεται τα προσεχή χρόνια να «πιάσει» στο λιμάνι της Πάτρας, αναβαθμίζοντας έτσι τις σιδηροδρομικές υπηρεσίες της χώρας και τις υποδομές της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Φυσικό αέριο: Οι αντιπροτάσεις από Ελλάδα και άλλες 6 χώρες της ΕΕ για πιο σφικτό πλαφόν

 Η Ελλάδα και άλλα έξι κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πιέζουν για ένα πιο αποτελεσματικό πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, τονίζοντας πως το προτεινόμενο «είναι απίθανο να βοηθήσει τους καταναλωτές να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειάς τους».

Με λιγότερο από δύο εβδομάδες να απομένουν μέχρι να καταλήξουν σε συμφωνία οι υπουργοί Ενέργειας (Έκτακτη Σύνοδος στις 13/12), χώρες όπως η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ελλάδα πιέζουν για αυστηρότερο πλαφόν που θα κινείται ανάλογα με τις τιμές στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με κείμενο - αντιπρόταση προς την Κομισιόν που έχει στην κατοχή του το Bloomberg.

Προς συμφωνία στην ΕΕ για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο - Στα 60 δολάρια ανά βαρέλι

 Προς συμφωνία για το πλαφόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό πετρέλαιο φαίνεται να κινούνται οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, με τους ακριβείς όρους να μην έχουν «κλειδώσει» ακόμα λόγω διαφορετικών απόψεων από χώρες της ΕΕ, όπως η Πολωνία, για το επίπεδο που θα κινηθεί το πλαφόν.