ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ- - Πέντε ιδέες για τη νέα Θεσσαλονίκη

Εντυπωσιακές μνημειακές κατασκευές-σύμβολα, που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τον Λευκό Πύργο ως «τοπόσημο» της Θεσσαλονίκης, αλλά και μετατροπές αναξιοποίητων ελεύθερων χώρων στο κέντρο της πόλης σε σημεία αναφοράς προτείνουν οι μελετητές που διακρίθηκαν στον σχετικό διαγωνισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΧΑΛΑΝΔΡΙ -Φροντιστήριο και παιδότοπος από συνεταιρισμένους γονείς

Παιδικοί σταθμοί που καταρρέουν. Δίδακτρα φροντιστηρίων που κάνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό να αναστενάζει. Γονείς σε απόγνωση. Η κ. Ανθούλα Μ., «κοινωνιολόγος στα αζήτητα», όπως αυτοχαρακτηρίζεται, ζει με το επίδομα ανεργίας. Το ξεκαθάρισε στη 16χρονη Ελεάννα: ««Διάλεξε μέχρι τρία μαθήματα στο φροντιστήριο - παραπάνω δεν μπορώ να πληρώσω».

Αntonio Canales: Ο μεγαλύτερος σταρ του flamenco τον Οκτώβριο στο Badminton

Φλογισμένα κλασικά κομμάτια αλλά και ανατρεπτικές μοντέρνες χορογραφίες του flamenco, θα χορέψουν τέσσερα από τα λαμπρότερα αστέρια της παγκόσμιας σκηνής, τον Οκτώβριο στο θέατρο Badminton.

Ένα ροκ και.. σέξι αφιέρωμα Δείτε τις 20 πιο σέξι κόρες των διάσημων ροκσταρ

Από μοντέλα και DJs μέχρι ηθοποιοί και μουσικοί, αυτές είναι οι 20 πιο σέξι κόρες των διάσημων ροκσταρ
Μπορεί να μην κληρονόμησαν όλοι τους στις κόρες τους το ταλέντο τους στη μουσική και το τραγούδι, όμως σίγουρα οι απόγονοι των ροκσταρ πήραν από τους μπαμπάδες τους την ομορφιά και τη γοητεία τους.

Λαθρεμπόριο με 645 δέρματα λύκων σε πτήση Αθήνα-Πεκίνο

Στην κατάσχεση 645 δερμάτων λύκων προέβησαν πριν από λίγες μέρες οι κινεζικές αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου. Οι σάκοι με τα δέρματα μεταφέρθηκαν μέσω πτήσης που έφτασε στην κινεζινή πρωτεύουσα στις 29 Ιουλίου, προερχόμενη από το «Ελ.Βενιζέλος».

Νότια Κορέα -Δρόμος φορτίζει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα

Η Νότια Κορέα δοκιμάσει έναν πρωτότυπο δρόμο που έχει την ικανότητα να επαναφορτίζει ασύρματα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κινούνται πάνω του, χωρίς αυτά να χρειάζεται να σταματήσουν.

Ανακοινώθηκαν οι ποδοσφαιριστές που θα μεταβούν στην Αυστρία για το φιλικό της Ελλάδας την Τετάρτη ( 14/08)

Τους 22 ποδοσφαιριστές για τον φιλικό αγώνα της Εθνικής με την Αυστρία την Τετάρτη (14/08) στο Ζάλτσμπουργκ (21:30, ΟΤΕ TV) ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος, με αρκετά νέα πρόσωπα και απουσίες.Ο Πορτογάλος Ομοσπονδιακός τεχνικός άφησε εκτός τους Καραγκούνη,Γκέκα, Σαμαρά, Αβραάμ, Κυριάκο Παπαδόπουλο και Τζαβέλλα. Τα νέα πρόσωπα στην αποστολή είναι οι Σιόβας, Φτανίδης, Σπυρόπουλος, Δημούτσος, Αθανασιάδης και Φετφατζίδης.

Στα μαλακά ο Ατρόμητος, αντίπαλος από τα παλιά για ΠΑΟΚ

Την Μακάμπι Τελ Αβίβ θα αντιμετωπίσει ξανά ο ΠΑΟΚ, η οποία τον είχε αποκλείσει το 2004, και την Αλκμααρ ο Ατρόμητος για τα πλέϊ οφ του Γιουρόπα Λιγκ έπειτα από την κλήρωση της Παρασκευής (09/08). Ο “δικέφαλος του βορρά” θα αγωνιστεί με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Ισραήλ (22 και 29 Αυγούστου), ενώ ο Ατρόμητος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ολλανδική Αλκμααρ,

Επεσαν οι επιδόσεις πέφτουν και οι βάσεις

Η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται περιμένοντας τις βάσεις, την ανακοίνωση, δηλαδή, των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η αναμονή είναι μακρά, αφού διαρκεί περίπου 40 ημέρες, μέχρι τις 26 Αυγούστου, που αναμένεται η ανακοίνωσή τους, και αποτέλεσμα χρόνιου κακού συντονισμού της κρατικής μηχανής.

Ανακοίνωση Σεισμού από το Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο,‚-Μετασεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ελάτεια Φθιώτιδας

Αναστάτωση στους κατοίκους χωριών της Φθιώτιδας προκάλεσαν οι δύο μετασεισμοί, 4,9 και 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα με επίκεντρο την Ελάτεια. Αισθητή στην Αθήνα έγινε η σεισμική δόνηση των 4,9 Ρίχτερ. Τη σεισμόπληκτη περιοχή της περιφέρειας Λαμίας επισκέπτεται ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Βρετανία: Υπηρεσία Δίωξης Απάτης έχασε στοιχεία για υπόθεση δωροδοκίας

Συνολικά 32.000 έγγραφα και 81 ηχογραφημένες κασέτες που σχετίζονται με την υπόθεση δωροδοκίας, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες της αμυντικής βιομηχανίας, έχασε η βρετανική υπηρεσία δίωξης απάτης (SFO) όπως η ίδια παραδέχτηκε.
Η BAE Systems αντιμετωπίζει κατηγορίες για δωροδοκία και διαφθορά, σε υποθέσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων σε Νότια Αφρική, Τανζανία, Ρουμανία και Τσεχική Δημοκρατία τη δεκαετία του ’90.

Μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη στη Γουατεμάλα

Η σκαπάνη των αρχαιολόγων έφερε στο φως ένα εκπληκτικό, καλά διατηρημένο, γλυπτό στην αρχαία πόλη Χολμούλ των Μάγια, στη Γουατεμάλα.
Η ανακάλυψη έγινε τον περασμένο Ιούλιο στην επαρχία Πετέν ,600 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Τρόποι καλής συμπεριφοράς στα μέσα μαζικής μεταφοράς – Βίντεο

Πόσες φορές μπήκατε σε ένα λεωφορείο και έπρεπε να γίνετε σαν σαρδέλα σε κουτί επειδή ορισμένοι δεν προχωράνε πιο μέσα που υπάρχει κενό; Πόσες φορές ορισμένοι μιλάνε τόσο δυνατά στο τηλέφωνο που σας έχουν σπάσει τα νεύρα και θέλετε να τους πλακώσετε στο ξύλο;

Η απάντηση είναι, πάρα πολλές φορές.

Τελευταίο ταξίδι για το «Πλοίο της Αγάπης»

Το κρουαζιερόπλοιο «Pacific Princess», στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα της σειράς «Love Boat» («Πλοίο της Αγάπης»), που παρακολουθούσαν εκατομμύρια τηλεθεατές, πουλήθηκε έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε τουρκική εταιρεία διάλυσης πλοίων και πρόκειται να μετατραπεί σε παλιοσίδερα.

Ρουμανία: Στάχτη διάσημοι πίνακες του Πικάσο και του Μονέ λένε οι ειδικοί

Πίνακες ζωγραφικής αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ είχαν κλαπεί τον περασμένο Οκτώβριο από μουσείο του Ρότερνταμ.

Ανάμεσα τους και αριστουργήματα του 20ού αιώνα καλλιτεχνών, όπως ο Πικάσο, ο Μονέ, ο Λούσιαν Φρόιντ και ο Ματίς.

Για την κλοπή κατηγορείται μία συμμορία Ρουμάνων.

Αυστραλία: Καγκουρό έσωσε 7χρονο που είχε χαθεί στο δάσος!

Ο Σάιμον απομακρύνθηκε από το σημείο του οικογενειακού πικ νικ θέλοντας να μαζέψει λουλούδια για τη μητέρα του, αλλά έχασε το δρόμο και τον βρήκε η νύχτα - Τον κράτησε ζεστό όλο το βράδυ ένα καγκουρό που ξάπλωσε δίπλα του

Πού θα απορροφηθούν οι 2.122 εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα

Οι 1.300 θα μετακινηθούν στο υπουργείο Υγείας, 300 θα πάνε σε Δήμους και οι υπόλοιποι 522 ως ωρομίσθιοι στα δημόσια ΙΕΚ – Προχωρούν οι διαδικασίες για την ένταξη σε διαθεσιμότητα 1.500 διοικητικών υπαλλήλων από ΑΕΙ-ΤΕΙ
Από τρεις μεγάλες «δεξαμενές» θα απορροφηθούν οι 2.122 εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας από το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε μιλώντας στο Mega o υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου.

Redbull-News-Video:Top Highlights from Red Bull X-Fighters 2013

For more X-Fighters visit http://redbullxfighters.com
The Red Bull X-Fighters World Tour 2013 is over and it was epic! Five sold out venues on three continents, four different winners and one Champion. Tom Pagès is the new and worthy Red Bull X-Fighters World Tour Champion of 2013. Check out the action recap to see how Pagès made a run for the title!

whitehouse- Νews-Video:President Obama's Bilateral Meeting with Prime Minister Antonis Samaras of Greece

President Obama and Prime Minister Antonis Samaras of Greece speak to the press after a bilateral meeting in the Oval Office. August 8, 2013.

Ομπάμα: Όχι λιτότητα χωρίς ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας- -President Obama's Bilateral Meeting with Prime Minister Antonis Samaras of Greece

«Οι Έλληνες θέλουν να δουν φως στην άκρη του τούνελ» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και διαβεβαίωσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να βοηθά και να στηρίζει την Αθήνα - Ζήτησε να συνεχιστεί η δημοσιονομική εξυγίανση και οι διαρθρωτικές αλλαγές - Σαμαράς: «Οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών είναι τεράστιες, όμως δεν θα πάνε χαμένες»