Ο Σαμαράς, ο Τζίτζι και ο… γιαλαντζί πρίγκιπας

Αντώνης Σαμαράς, Απόστολος Τζιτζικώστας και… Νικόλαος Γλύξμπουργκ φλερτάρουν σοβαρά με την ιδέα δημιουργίας ενός νέου ultra εθνικιστικού κόμματος.
Το Μακεδονικό και η ρηχή και μίζερη αντιπολιτευτική γραμμή σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική καθίζηση της ΝΔ «ερεθίζουν» κάποιους «δεξιούς υπερπατριώτες» που σκέφτονται σοβαρά τη δημιουργία ενός νέου κόμματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, με την ιδέα ενός νέου ultra εθνικιστικού κόμματος φλερτάρουν σοβαρά ο Αντώνης Σαμαράς, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και ο… Νικόλαος Γλύξμπουργκ!

Ποινική δίωξη για απιστία σε πρώην μέλη της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ

Ποινική δίωξη για απιστία σε βάρος 9 προσώπων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, μεταξύ των οποίων είναι πρώην μέλη του Δ.Σ του ΕΟΠΠΥ την περίοδο 2012-2014, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.
Τα συγκεκριμένα πρόσωπα φέρονται να προκάλεσαν ζημία στο Δημόσιο ύψους 15 εκατ. ευρώ, καθώς με δύο αποφάσεις τους επέβαλαν ανώτατο όριο δαπάνης σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά).

Ανατροπή στο «Σχέδιο Πυθία» για Καραμανλή: Δεν παραπέμπονται Καρχιμάκης και υπάλληλοι της ΕΥΠ

Νέα τροπή λαμβάνει πλέον η υπόθεση του σχεδίου «Πυθία» αναφορικά με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, με νέο βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών ακυρώνει την παραπομπή σε δίκη των μέχρι τώρα κατηγορουμένων, εξαφανίζει το εκκαλούμενο βούλευμα και διατάσσει περαιτέρω ανάκριση της υπόθεσης. Με λίγα λόγια ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης αλλά και υπάλληλοι της ΕΥΠ δεν παραπέμπονται σε δίκη.

Βρήκαν στο εξωτερικό τις περιουσίες των «πτωχευμένων»

Περιουσία εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό διαθέτουν μεγαλοεπιχειρηματίες που μεσουράνησαν τα χρόνια των παχιών αγελάδων, διάγοντας πολυτελή βίο. Σήμερα εμφανίζονται να χρωστούν αρκετά εκατομμύρια ευρώ σε εργαζομένους, δημόσιο, ιδιώτες και τράπεζες.
Οπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων που έγιναν για λογαριασμό των τραπεζών από διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες και αποκαλύπτει σήμερα το Documento, πρόκειται για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη,

Ο Παπασταύρου κάνει λόγο για πολιτική δίωξη και ισχυρίζεται ότι όλα ήταν νόμιμα

Για πολιτική δίωξη κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, μία μέρα μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του από την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας για απόπειρα απάτης μετά την έρευνα για την λίστα Λαγκάρντ.
Ο κ. Παπασταύρου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα «χρήματα προήλθαν αποκλειστικά από νόμιμη επιχειρηματική δραστηριότητα του πελάτη του στο εξωτερικό», καθώς επίσης και ότι δεν υπάρχει «ένδειξη φοροαποφυγής ή προσαύξησης της περιουσίας του».

Μάνδρα: Σε μπαζωμένο ρέμα ήταν χτισμένα τα αποδυτήρια του δημοτικού γηπέδου

Σε μπαζωμένο ρέμα ήταν χτισμένα τα αποδυτήρια και το αντλιοστάσιο του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Μάνδρα, δημοτικής ιδιοκτησίας και χρήσης, όπως διαπίστωσε με επιτόπια αυτοψία το κλιμάκιο μηχανικών των τεχνικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. 
Ως αποτέλεσμα, το σαθρό έδαφος υποχώρησε κατά τις φονικές πλημμύρες της 15ης Νοεμβρίου στη Δυτική Αττική, προκαλώντας ανεπανόρθωτη βλάβη. «Άμεσα κατεδαφιστέα» αναφέρει η έκθεση των τριών μηχανικών, που έσπευσαν για επιτόπιο έλεγχο,

Χάρτης: Αυτές είναι οι χώρες με το καλύτερο φαγητό στον κόσμο – Πού κατατάσσεται η Ελλάδα

Ο πρώτος ψηφιακός “νομάς” του κόσμου, ταξίδεψε σε 188 χώρες και φτιάχνει τον γαστρονομικό χάρτη της υψηλίου. Τι βαθμό παίρνει η Ελλάδα
Αυτός είναι ο Ίαν. Γεννήθηκε στο Κεμπέκ του Καναδά και όπως αφηγείται ο ίδιος, από πολύ μικρός είχε όνειρο να κάνει το γύρο του κόσμου. Πολλοί μπορεί να σκεφτούν, όπως και εκατομμύρια άλλα ονειροπόλα παιδιά. Έλα όμως που ο Ίαν δεν το έβαλε κάτω και

Οι επιστήμονες 500 χρόνια μετά κατέληξαν στα αίτια εξαφάνισης των Αζτέκων

Η εξάπλωση της πανώλης που σκότωσε τουλάχιστον το ένα τρίτο του πληθυσμού στην Ευρώπη του Μεσαίωνα, οφειλόταν κυρίως στα παράσιτα των ανθρώπων και όχι στα τρωκτικά. Ενώ η εξάπλωση μιας -έως τώρα άγνωστης αιτιολογίας- επιδημίας που αφάνισε το 80% των Αζτέκων του Μεξικού, οφειλόταν πιθανότατα σε εντερική σαλμονέλα.
Αυτά είναι τα συμπεράσματα δύο νέων επιστημονικών μελετών, που έρχονται να ρίξουν νέο φως σε δύο περιστατικά, τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη τόσο της «γηραιάς» ηπείρου, όσο και του «νέου κόσμου».

Καλιφόρνια: Γονείς κρατούσαν αιχμάλωτα τα 13 παιδιά τους. Τα αλυσόδεναν και τα άφηναν να λιμοκτονήσουν

Δώδεκα άνθρωποι, αδελφοί και αδελφές μεταξύ 2 και 29 ετών, διασώθηκαν από αστυνομικούς που τους βρήκαν σε άθλια κατάσταση –δεμένους με αλυσίδες, μέσα στη βρομιά, στα όρια της λιμοκτονίας– μέσα στο σπίτι τους σε μια μικρή πόλη της Καλιφόρνιας.
Οι γονείς συνελήφθησαν, προφυλακίστηκαν κι αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου κατηγορούμενοι για βασανιστήρια και ότι έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Μαξιλάρι» ασφαλείας 19 δισ. ευρώ με τρία ομόλογα από την Ελλάδα μέχρι τον Αύγουστο

«Μαξιλάρι» 19 δισεκατομμυρίων ευρώ θέλει να δημιουργήσει η Ελλάδα προκειμένου να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος και για τον σκοπό αυτό, ετοιμάζει τρεις εκδόσεις ομολόγων μέχρι τον Αύγουστο», αναφέρει το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμά του ενώ επικαλείται Έλληνες αξιωματούχους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα ετοιμάζει κανονική επιστροφή στις αγορές μετά τη λήξη του προγράμματος, τον Αύγουστο, και το συγκεκριμένο μαξιλάρι θα καθησυχάσει τις αγορές ως προς την δυνατότητα της Αθήνας να

Παρατείνεται η κράτηση της νεαρής Παλαιστίνιας Άχεντ Ταμίμι

Στρατοδικείο του Ισραήλ αποφάσισε χθες Δευτέρα να παρατείνει τουλάχιστον κατά δύο ημέρες την κράτηση της Άχεντ Ταμίμι, προτού αποφασίσει αύριο Τετάρτη αν η έφηβη Παλαιστίνια, που κατηγορείται ότι επιτέθηκε εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών, θα παραμείνει υπό κράτηση έως τη δίκη της.
Η 16χρονη Ταμίμι είναι μια από τις πρωταγωνίστριες ενός βίντεο στο οποίο φαίνεται μαζί με την εξαδέλφη της Νουρ, 20 ετών, να σπρώχνει δύο Ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Όχθη και στη συνέχεια να τους κλωτσά και να τους γρονθοκοπεί.

Ο Χρήστος Λεοντής αναλαμβάνει τα καθήκοντα του νέου προέδρου της ΕΡΤ

Θετική γνώμη, κατά πλειοψηφία, διατύπωσε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στην πρόταση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά για τον διορισμό του Χρήστου Λεοντή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ και της Κατερίνας Τσατσαρώνη στη θέση του μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ.
Υπέρ και για τα δύο πρόσωπα τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Η ΝΔ δήλωσε ”παρών” για τον κ. Λεοντή και ”κατά” για την κ. Τσατσαρώνη. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δήλωσε ”ναι” για τον κ. Λεοντή και ”κατά” για την κ. Τσατσαρώνη.

Αισιοδοξία Τσίπρα για επανέναρξη των διαδικασιών επίλυσης του Κυπριακού

Την αισιοδοξία του ότι, μετά τις εκλογές στην Κύπρο, στις 28 Ιανουαρίου, θα ανοίξει ένα «παράθυρο» για να αρχίσουν και πάλι οι διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της κατ΄ιδίαν συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο περιθώριο της πρώτης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ιορδανίας, που πραγματοποιείται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου.