Χαμάς: Πάνω από 200 νεκροί στις επιχειρήσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας μέσα σε 24 ώρες

 Διακόσιοι και πλέον Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στους ακατάπαυστους βομβαρδισμούς και στις χερσαίες επιχειρήσεις του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στην απόφασή του με την οποία κάλεσε να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που διανέμεται στον παλαιστινιακό θύλακο, απέφυγε να καλέσει να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά το ξέσπασμα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, το τελευταίο ανακοίνωσε πως εντοπίστηκαν τα πτώματα δεκάδων αμάχων,

Επί ποδός η βρετανική αστυνομία για την υπόθεση «Stop με τρία στρατιωτικά drones» που υπογράφει ο Bansky

 Η κλοπή της νέας καλλιτεχνικής έκφρασης έγινε μπροστά σε αυτόπτες μάρτυρες κάποιοι από τους οποίους κατέγραψαν το στιγμιότυπο, ώρες αφότου ο αινιγματικός καλλιτέχνης της street art Bansky επιβεβαίωσε ότι είναι ο δημιουργός του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το έργο του διάσημου street artist – μία πινακίδα «Stop» με τρία στρατιωτικά drones – εμφανίστηκε την Παρασκευή στο Πέκαμ του Λονδίνου. Θαυμαστές του Banksy σε αναρτήσεις στο Instagram ερμήνευσαν το έργο ως έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Ινδονησία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 39 τραυματίες από έκρηξη σε εργοστάσιο νικελίου

 Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμη 39 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα (24/12/2023) σε χρηματοδοτούμενο από την Κίνα εργοστάσιο επεξεργασίας νικελίου στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσε στέλεχος του βιομηχανικού συγκροτήματος όπου βρίσκεται το εργοστάσιο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 05:30 (τοπική ώρα, 23:30 χθες το βράδυ ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο της εταιρείας PT Indonesia Tsingshan Stainless Steel στο βιομηχανικό πάρκο Mοrowali που βρίσκεται στο νησί Σουλαουέσι,

Στην Πολωνία αποφάσισαν να ξεκινήσουν έναν αγώνα ενάντια στους «Ουκρανούς νταήδες» Δημοσιογράφος Vazhekha: Η Πολωνία θα αρχίσει να ελέγχει τους Ουκρανούς στρατιωτικής ηλικίας

 ΜΟΣΧΑ, 24 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. 

Η Πολωνία θα λάβει μέτρα για να ελέγξει τους Ουκρανούς στρατιωτικής ηλικίας που βρίσκονται στη χώρα, έγραψε ο δημοσιογράφος Łukasz Warzecha στο κοινωνικό δίκτυο X. " 

"Όπως το καταλαβαίνω, η Πολωνία, ως μέρος της βοήθειάς της προς την Ουκρανία, θα αρχίσει να ελέγχει τους Ουκρανούς νταήδες που βρίσκονται στην Πολωνία, αν και θα έπρεπε να είναι στην Ουκρανία; 

Στη Γαλλία ζήτησαν την καταστροφή της ΕΕ μετά τη νέα απόφαση της φον ντερ Λάιεν Ο Φιλίππο είπε ότι η εμπορική πολιτική της φον ντερ Λάιεν οδηγεί τη Γαλλία σε καταστροφή

 ΜΟΣΧΑ, 24 Δεκεμβρίου – RIA Novosti. 

Η εμπορική πολιτική που ακολουθεί η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είναι καταστροφική για τη Γαλλία, έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο αρχηγός του κόμματος Γάλλοι Πατριώτες, Φλοριάν Φιλίποτ. 

Οι υποδομές υπέστησαν ζημιές στο τμήμα της περιοχής Zaporozhye που ελέγχεται από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις

 МОСКВА, 24 дек — РИА Новости.

Στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της περιοχής Zaporozhye, οι εγκαταστάσεις υποδομής υπέστησαν ζημιές, ανέφερε στο κανάλι Telegram ο επικεφαλής της τοπικής διοίκησης, Yuriy Malashko, που διορίστηκε από τις αρχές του Κιέβου.

«Υπήρξαν αναφορές για καταστροφή <…> εγκαταστάσεων υποδομής», έγραψε, χωρίς να διευκρινίσει για ποιες εγκαταστάσεις μιλάει.

Νέο «χτύπημα» Ρωσίας-Κίνας – «Σκουπίδι» οι κυρώσεις της Δύσης…

 Η απόσυρση μεγάλων παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών από την ρωσική αγορά άνοιξε τις πόρτες για εναλλακτικές μάρκες αυτοκινήτων.

Τώρα η Κίνα έχει γίνει ο κύριος προμηθευτής αυτοκινήτων στην Ρωσία.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδεται, δεδομένων των δυτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Ρωσία και του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, το εμπόριο μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου ανθεί.

Ξεκίνησε ο εξοπλισμός της Μολδαβίας: «Η Thales έστειλε ραντάρ επιτήρησης για την ανάπτυξη αντιαεροπορικής άμυνας»

 Η Μολδαβία ανακοίνωσε σήμερα πως παρέλαβε ραντάρ επιτήρησης από τη γαλλική εταιρεία Thales, κάνοντας το πρώτο βήμα για την απόκτηση συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας.

Ο υπουργός Άμυνας Ανατόλι Νοσάτι είπε ότι το σύστημα επιτήρησης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί τον εναέριο χώρο ολόκληρης της χώρας, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία και τη Ρουμανία.

«Δεν διαθέτουμε αντιαεροπορική άμυνα, ούτε πυραύλους, ούτε αεροσκάφη.

H Ρωσία «ξεφορτώνεται» τα αμερικανικά ομόλογα – Μόλις στα 31 εκατ. δολ. τον Οκτώβριο 2023

 Η Ρωσία μείωσε κατά 50% τις συμμετοχές της σε κρατικό χρέος των ΗΠΑ, από 73 εκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο σε 31 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα τελευταία έγγραφα που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Το ποσό ήταν 31 εκατ. δολάρια τον Αύγουστο, 29 εκατ. δολάρια τον Ιούλιο, 33 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο, 36 εκατ. δολάρια τον Μάιο, 35 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο, 77 εκατ. δολάρια τον Μάρτιο και 75 εκατ. δολάρια τον Φεβρουάριο.

Ήττα για την Γαλλία: Μετά το Μάλι και την Μπουρκίνα Φάσο, εγκαταλείπει τον Νίγηρα – Tέλος το Σαχέλ

 Τα τελευταία μέλη της αποστολής των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων που είχε αναπτυχθεί στον Νίγηρα αναμένεται να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα της Αφρικής εντός της ημέρας, εξέλιξη που θα επισφραγίσει το διαζύγιο ανάμεσα στη Γαλλία και το νέο στρατιωτικό καθεστώς στη Νιαμέ και θα σημάνει το τέλος της υπερδεκαετούς αντιτζιχαντιστικής επιχείρησης του γαλλικού στρατού στο Σαχέλ.

Η απόσυρση των περίπου 1.500 στρατιωτικών και αεροπόρων της Γαλλίας από τον Νίγηρα, του τελευταίου συμμάχου που απέμενε στη Γαλλία στο Σαχέλ ώσπου κατέλαβαν την εξουσία οι στρατηγοί