Ιράν προς ΗΠΑ: Καταρρίψατε δικό σας drone

Το Ιράν αρνείται πως έχει χάσει κανένα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας, Αμπάς Αρακτσί, που εκτίμησε πως οι ΗΠΑ κατέρριψαν «ένα δικό τους UAV κατά λάθος».
Νωρίτερα, και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν διέψευσε τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου που ανακοίνωσε ότι το πλήρωμα του αποβατικού πλοίου USS Boxer κατέρριψε ένα στα Στενά του Ορμούζ. «Δεν έχουμε καμία πληροφορία περί απώλειας drone» είπε o Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Το Ιράν κατέσχεσε βρετανικό τάνκερ στον Περσικό

Βρετανικό πετρελαιοφόρο έχει πέσει στα χέρια του Ιράν, πιθανότατα σε αντίποινα του ιρανικού που κρατούν οι αρχές του Γιβραλτάρ, ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.
Το τάνκερ Stena Impero ενώ κατευθυνόταν προς τη Σαουδική Αραβία, άλλαξε ξαφνικά πορεία και κινείται προς τα χωρικά ύδατα του Ιράν, γεγονός που εγείρει φόβους ότι το «συνέλαβε» του ιρανικό πολεμικό ναυτικό.
Όπως αναφέρουν οι βρετανικές αρχές, το τάνκερ πηγαίνει προς το νησί Κεσμ, όπου υπάρχει βάση των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου σώματος των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, όπως διευκρινίζεται, τα σκάφη του βρετανικού πολεμικού ναυτικού δεν έχουν συγκεντρώσει προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό.

Το «εξαφανισμένο» τάνκερ και το πλήρωμά του στα χέρια του Ιράν

Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα πως την Κυριακή έθεσε υπό κράτηση ένα «ξένο δεξαμενόπλοιο» και το 12μελές πλήρωμά του για λαθρεμπόριο καυσίμων στον Περσικό Κόλπο.
Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως οι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε ένα εκατομμύριο λίτρα πετρελαίου.
Ακολούθως μετέδωσε πλάνα από ιρανικά ταχύπλοα που έχουν περικυκλώσει το σημαίας Παναμά τάνκερ Riah.

Επιμένει ο Τραμπ ότι αμερικανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ένα ιρανικό drone

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε βέβαιος ότι αμερικανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ένα ιρανικό drone στο Στενό του Χορμούζ, γεγονός που η Τεχεράνη διαψεύδει κατηγορηματικά.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, το καταρρίψαμε», επέμεινε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.
Ο Τραμπ δήλωσε χθες ότι το αμερικανικό αποβατικό ελικοπτεροφόρο πλοίο USS Boxer κατέρριψε στο Στενό του Χορμούζ ένα ιρανικό drone το οποίο πέταγε σε απόσταση 914 μέτρων από το πλοίο «σε μια προκλητική και εχθρική ενέργεια», ενώ αγνόησε τις εκκλήσεις να απομακρυνθεί.

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου δεν βλέπει πείνα στη χώρα του και καταγγέλλει τους λαϊκιστές!

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υποστήριξε σήμερα ότι «το να λέει κανείς ότι οι άνθρωποι στη Βραζιλία πεινάνε είναι ένα ψέμα» που προπαγανδίζουν «λαϊκιστές».


«Πρακτικά μπορούμε να καλλιεργήσουμε σχεδόν τα πάντα στη χώρα μας. Το να λέει κανείς ότι οι άνθρωποι πεινάνε στην Βραζιλία είναι ένα μέγα ψέμα», τόνισε ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους σε ένα πρωινό γεύμα που είχε στην Μπραζίλια με ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης, ανάμεσά τους και του Γαλλικού Πρακτορείου.

Μέγκαν Ραπίνο: Επαναστάτρια με αιτία

Η αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των ΗΠΑ είναι το πρόσωπο των ημερών. Σπάει το «γυάλινο ταβάνι», γονατίζει στην ανάκρουση του εθνικού ύμνου και στέλνει μήνυμα στον Τραμπ ότι η Αμερική του δεν είναι μεγάλη... για όλους...Η Νέα Υόρκη επεφύλαξε υποδοχή ηρώων στην αμερικανική ομάδα γυναικείου ποδοσφαίρου που στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Μουντιάλ της Γαλλίας. Όμως δεν ήταν απλώς μια ακόμη νίκη.

Ήταν μια μεγάλη γιορτή διαμαρτυρίας, που έστειλε μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ, στα συντηρητικά στρώματα της αμερικανικής κοινωνίας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο για το λεγόμενο «γυάλινο ταβάνι», που συγκρατεί την άνοδο των γυναικών σε όλους τους τομείς – από την εργασία και τον αθλητισμό έως την πολιτική.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν: Ποια είναι η νέα πρόεδρος της Κομισιόν

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι και επίσημα νέα πρόεδρος της Κομισιόν, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το βράδυ της Τρίτης τον διορισμό της, με 383 ψήφους υπέρ και 327 κατά. Η Γερμανίδα πολιτικός χρειαζόταν 374 ψήφους για να εξασφαλίσει την πλειοψηφία του σώματος. Ποια είναι η αμφιλεγόμενη πρώτη κυρία της Κομισιόν..

Τρικυμία στο Λευκό Οίκο για τον Ερντογάν – Ο Τραμπ έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, είναι φανερό πια από τις αντιδράσεις του, πως βρίσκεται εν μέσω τρικυμίας, που δημιούργησε ο ίδιος, υμνώντας τον αυταρχικό ηγέτη της Τουρκίας και υποσχόμενος ότι δεν θα επέβαλλε κυρώσεις στην κατοχική δύναμη εάν παραλάμβανε, όπως και έπραξε, το ρωσικό σύστημα S-400.
Του Μιχάλη Ιγνατίου
Η διστακτικότητα του να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία αποδεικνύει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ορθώς τα έλεγε στην Οσάκα, αλλά και στην Άγκυρα, ότι δηλαδή ο κ. Τραμπ τον διαβεβαίωσε ότι δεν είχε πρόβλημα με την αγορά του ρωσικού υπερόπλου. Και εμείς τον βγάλαμε …τρελό τον Ερντογάν!

Σεισμός: Η απίστευτη ατάκα πολίτη για τον… «γκαντέμη πρωθυπουργό» (video)

Την μαρτυρία του για τον σεισμό των 5,1 Ρίχτερ στην Αττική κατέθεσε ένας πολίτης από τα Άνω Λιόσια στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
Όπως τόνισε, η επιχείρησή του έπαθε μεγάλη ζημιά.
«Έχω μία κάβα, έπεσαν τα μπουκάλια κάτω και έγινε μεγάλη ζημιά», είπε ο πολίτης στον παρουσιαστή του μεσημβρινού δελτίου του καναλιού του Αμαρουσίου, Γιώργο Κούρο.
Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Και η ατάκα που ξεστόμισε στη συνέχεια, «πάγωσε» τον δημοσιογράφο.

«Σεισμός» στο Twitter με τη φωτογραφία της ημέρας

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής, έντασης 5,1 Ρίχτερ και με επίκεντρο τη Μαγούλα. Η σεισμική δόνηση «ταρακούνησε» για τα καλά την Αθήνα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πετάχτηκαν έξω από τα κτίρια στα οποία βρίσκονταν, με σκοπό να προστατευθούν. Μία κυρία στο Κολωνάκι, ωστόσο, το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Όχι μόνο βρέθηκε εκτός σπιτιού, αλλά για την αυτοπροστασία της φόρεσε και μια… κατσαρόλα στο κεφάλι. Φυσικά η φωτογραφία έγινε viral και σχολιάστηκε δεόντως από τους χρήστες του Twitter.

Σεισμός – Λέκκας: Οι πολίτες να μην ακούν την κινδυνολογία

Ισχυρός σεισμός 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με επίκεντρο τη Μαγούλα και «ταρακούνησε» όλη την Αθήνα.

Για τη μετασεισμική δραστηριότητα, αλλά και για το πώς αναμένεται να συνεχιστεί μίλησε ο Ευθύμιος Λέκκας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Τη διατήρηση της ψυχραιμίας των κατοίκων της πρωτεύουσας και των γύρω περιοχών συνέστησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, καθώς όπως είπε είναι πιθανό να ακολουθήσουν κάποιες μικρότερες σεισμικές δονήσεις.