Αν. Αφρική: Αντιμέτωποι με την πείνα δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι λόγω της χειρότερης λειψυδρίας μετά το 1981

 Οι χώρες της ανατολικής Αφρικής βρίσκονται αντιμέτωπες με τις χειρότερες συνθήκες λειψυδρίας των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, όπως σημειώνουν διεθνείς οργανισμοί ανθρωπιστικής αρωγής, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

ΠΩΣ ΔΕΗ & ΣΙΑ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ - Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗ «ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ»

 Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Η αγανάκτηση του κόσμου από τα υπερφορτωμένα τιμολόγια της ΔΕΗ λειτουργεί πλέον σαν τσουνάμι και κατακλύζει την κοινωνία. Σε μια επίδειξη συντονισμένης κοινωνικής αναλγησίας, η ΔΕΗ στέλνει λογαριασμούς στους πολίτες όπου τα αναγραφόμενα ποσά ξεπερνούν πολύ συχνά τις συντάξεις και τους μισθούς των ανθρώπων που καλούνται να καταβάλουν το υπέρογκο χαράτσι.

Η καρδιά χτυπάει αριστερά τα τα τα

 Οι συμβολισμοί περίσσεψαν αυτήν την εβδομάδα στον ΣΥΡΙΖΑ… Που ξεκίνησε με τη συνέντευξη του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΙ τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου ημέρα των ερωτευμένων! Και συνεχίστηκαν την ίδια ημέρα, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να ξεκινήσει και την καμπάνια για το συνέδριο με κεντρικό σύνθημα “Η καρδιά χτυπάει αριστερά”. Μια καμπάνια “δανεική” από το γερμανικό SPD που θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα συνθήματα της ευρωπαϊκής αριστεράς. Και όπως θυμούνται οι παλαιότεροι είχε “δανειστεί” το 1999 ο Συνασπισμός τότε, με πρόεδρο του κόμματος τον Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Ζητώ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της ΝΔ για το σφάλμα μου

 Ο Αδωνις για τη διαγραφή Κύρτσου

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων έγραψε στο Twitter: Ο @GiorgosKyrtsos ήταν ένας από τους υπ. Ευρωβουλευτές που είχα προβάλει προεκλογικά. Ζητώ συγγνώμη από τους ψηφοφόρους της @neademokratia για το σφάλμα μου. Η ταύτιση Ελλάδος (που έχει πλήρη σεβασμό στην Ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης) με Χώρες που δεν έχουν είναι ντροπιαστική και επί της ουσίας και επί προσωπικού προσβολή σε όλους εμάς που αποδεδειγμένα πλέον είχαμε πέσει θύματα της σκευωρίας Novartis. Αντί να εξηγήσει στην ΕΕ τί πραγματικά έγινε στην Ελλάδα με αυτό πήρε το μέρος των σκευωρών. Θλίψη η συμπεριφορά του και αχαριστία στην παράταξη.

Το Hyundai Ioniq 5 πέρασε το τεστ αποφυγής ταράνδου Κορυφαία επίδοση

 Το Ioniq 5 της Hyundai πέρασε πρόσφατα το απαιτητικό τεστ αποφυγής ταράνδου, παρέχοντας υψηλά επίπεδα σταθερότητας και χειρισμού. Τα οχήματα πραγματοποιούν το τεστ αποφυγής ταράνδου, για να αναδείξουν την ικανότητά τους να αποφύγουν ένα εμπόδιο που μπορεί να εμφανιστεί ξαφνικά στο δρόμο.

Το ισπανικό περιοδικό αυτοκινήτου και blog δοκιμών km77.com πραγματοποίησε τη δοκιμή με ένα Ioniq 5 που διέθετε μπαταρία 72,6 kWh, 218 ίππους και κίνηση στους πίσω τροχούς. Επιπλέον, τις ζάντες 19 ιντσών του ηλεκτρικού οχήματος (BEV) πλαισίωναν ελαστικά Michelin Primacy 4 σε διαστάσεις 235/55 R19 105W. Με μέγιστη ταχύτητα 80 km/h, το Ioniq 5 αναδείχθηκε ένα από τα ταχύτερα αυτοκίνητα που έχουν

Εργοστάσιο αυτοκινήτων ανοικτό στο κοινό: Δείτε online πως κατασκευάζονται τα Audi στις Βρυξέλλες

 Το εργοστάσιο της Audi στις Βρυξέλλες είναι ένα από τα κορυφαία του είδους του. Αν και έχει ιστορία από το 1949, αποτελώντας ισχυρή παραγωγική μονάδα για τη μάρκα από το Ίνγκολσταντ, τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας το 2018, όταν από τη γραμμή παραγωγής βγήκε ένα Audi A1. Ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης που κατασκευάστηκε εκεί, πριν το εργοστάσιο εστιάσει αποκλειστικά στην ηλεκτροκίνηση.


Για ένα μικρό διάστημα το εργοστάσιο έκλεισε τις πύλες του, προκειμένου να μετασχηματιστεί σε μία πρότυπη μονάδα κατασκευής αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων της Audi. Εκτός των εργασιών

Θρίλερ με τον αριθμό των αγνοούμενων από το φλεγόμενο πλοίο: Τρεις Έλληνες ανάμεσά τους

 Ένα θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες που ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia κοντά στην Κέρκυρα. Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για 14 αγνοούμενους, στους οποίους έχουν συμπεριληφθεί οι δύο εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του Euroferry Olympia. Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, είναι 277. Σημειώνεται πως ανάμεσα σε όσους διασώθηκαν ήταν και ένας παράτυπος μετανάστης. Τρεις Έλληνες είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι τρεις Έλληνες, 9 Βούλγαροι, ένας Τούρκος και ένας Λιθουανός. Οι πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρον ακόμη ότι οι οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες ή οδηγοί φορτηγών.οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες ή οδηγοί φορτηγών.Newsroom

«Ο Κουρέας της Σεβίλλης» επέστρεψε στο θεατρικό σανίδι του Ακροπόλ

 Μετά από μία σύντομη διακοπή λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά και της ανάρρωσης του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, η παράσταση «Ο Κουρέας της Σεβίλλης» επέστρεψε.

Η μπουφόνικη κωμωδία του Πιερ-Ωγκυστέν Καρόν ντε Μπωμαρσαί που γράφτηκε 14 χρόνια πριν από τη γαλλική επανάστασή και ενέπνευσε την περίφημη όπερα των Τζοακίνο Ροσσίνι και Τζοβάννι Παϊζιέλλο 41 χρόνια αργότερα, μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι του Ακροπόλ, χώρου που ύμνησε και τη λαϊκή κωμωδία και το μουσικό θέατρο.

Η 5η συμφωνία του Τσαϊκόφσκι από την Κ.Ο.Θ. – Συναυλία in memoriam Κάρολου Τρικολίδη

 Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την αριστουργηματική “5η συμφωνία” του Τσαϊκόφσκι, όπου ο σπουδαίος συνθέτης αντιμετωπίζει θαρραλέα τη Μοίρα καταθέτοντας τις προσωπικές του υπαρξιακές ανησυχίες, για να καταλήξει σε έναν ύμνο της ζωής. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο Daniel Huppert.

 Η συναυλία ξεκινά με τη σύνθεση “D’un matin de printemps” (Ένα Ανοιξιάτικο Πρωινό) της ταλαντούχας Γαλλίδας συνθέτριας Λίλι Μπουλανζέ, η οποία έφυγε πολύ νέα από τη ζωή πριν προλάβει να ξεδιπλώσει το τεράστιο ταλέντο της. Ο Γερμανός, με καταγωγή από τη Ρωσία, βιρτουόζος Kirill Troussov ερμηνεύει το άκρως

7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Άρχισαν οι εγγραφές για το event του Απριλίου – Πάνω από 300 ομιλητές στην ατζέντα

 Ξεκίνησαν ήδη οι εγγραφές για το 7ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών που θα λάβει χώρα στους Δελφούς από τις 6 έως και τις 9 Απριλίου 2022.

Το κεντρικό θέμα του φετινού event είναι οι «Νέες Πραγματικότητες». Μερικοί από τους κορυφαίους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς του κόσμου, που εκπροσωπούν ιδρύματα, πανεπιστήμια, κυβερνήσεις και δεξαμενές σκέψης βρίσκονται στη λίστα των πάνω από 300 ομιλητών από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους και θα είναι παρόντες στους Δελφούς.

Δείτε εδώ πώς μπορείτε να εγγραφείτε

Κίνα: Αύξηση των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων κατά 132% τον Ιανουάριο

 Οι λιανικές πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στην Κίνα αυξήθηκαν 132% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ανέφερε ο κινεζικός όμιλος μέσων ενημέρωσης (CMG), επικαλούμενος νέα στοιχεία του κλάδου.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Με πωλήσεις 347.000 ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, ο όγκος πωλήσεων εξακολουθεί να είναι 27 τοις εκατό χαμηλότερος από τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Κινεζικής Ένωσης Επιβατηγών Αυτοκινήτων, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Διαδικτυακή εκδήλωση για το νέο δίκαιο των σχέσεων γονέων και παιδιών

 Η «Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια» διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση – βιβλιοπαρουσίαση την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:30μμ – 8:30μμ για την παρουσίαση του βιβλίου της κ. Κατερίνας Φουντεδάκη, Καθηγήτριας Νομικής Σχολής ΑΠΘ «Το νέο δίκαιο των σχέσεων γονέων και παιδιών – Οι αλλαγές που επέφερε στον Αστικό Κώδικα ο Ν. 4800/2021» από τις Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη.

Μελέτη: Αύξηση των ψυχικών ασθενειών τον πρώτο χρόνο μετά την μόλυνση και νόσηση με την Covid 19

 Αύξηση του άγχους, της κατάθλιψης, των διαταραχών άγχους, των διαταραχών ύπνου και των γνωστικών διαταραχών δείχνει μελέτη από τη Διοίκηση Βετεράνων των ΗΠΑ που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, όσον αφορά πιθανές καθυστερημένες επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Σε αυτή καταγράφεται και αύξηση του αριθμού των ατόμων που παρουσιάζουν προβλήματα οπιούχων, αλκοόλ και ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την μελέτη πολλοί ασθενείς αναρρώνουν μόνο αργά από μια μόλυνση με SARS-CoV-2. Τα κοινά μακροχρόνια συμπτώματα της Covid περιλαμβάνουν κόπωση, εξάντληση και συχνά γνωστικές διαταραχές

Σχόλιο του ΚΚΕ για ανάρτηση του Γ. Κύρτσου: “Του ευχόμαστε καλό ταξίδι”

 «Κατανοούμε την πικρία του κυρίου Κύρτσου για τη διαγραφή του από τη ΝΔ. Πάντως η διαγραφή του από το ΚΚΕ, στην οποία αναφέρεται, δικαιώθηκε από τη μετέπειτα πορεία του. Του ευχόμαστε καλό ταξίδι!».

Αυτό αναφέρει ανάρτηση στο Twitter του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχολιάζοντας ανάρτηση του Γ. Κύρτσου.

Ο Α. Τσίπρας στο Κιλελέρ με αγρότες – Στο τραπέζι προτάσεις για την οικονομική στήριξη της αγροτικής παραγωγής

 Tη Θεσσαλία επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο των επαφών του με του παραγωγικούς φορείς, ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση στο Δημαρχείο της Νίκαιας , Λάρισας , με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής των αγροτικών μπλόκων, ενώ στη συνέχεια θα έχει δημόσια συζήτηση με αγρότες, κτηνοτρόφους και επαγγελματίες στην κεντρική πλατεία της Αγιάς.

Πλοιοκτήτρια εταιρεία “Euroferry Olympia”: Δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων – Από το 3ο γκαράζ ξεκίνησε η φωτιά

 Αρκετές ώρες μετά την είδηση για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο επιβατικό οχηματαγωγό «Euroferry Olympia» η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi Lines, έκανε γνωστό ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στην θάλασσα, στα ανοιχτά της Ερεικούσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρείας από το πλοίο της στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά στα ανοικτά της Κέρκυρας, παρά την φωτιά που συνεχίζει και τις εκρήξεις στο γκαράζ του πλοίου, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους.

Διαγράφηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος

 «Ο κ. Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο, ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το οποίο, ο Γιώργος Κύρτσος διαγράφηκε με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη.

«Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και