Τους 1.181.296 έφτασαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα μας τον Δεκέμβριο!

 

Οι 202.504 από αυτούς είναι επιδοτούμενοι..

Στους 1.181.296 έχουν φτάσει οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στη χώρα μας, σύμφωνα με την καταγραφή του ΟΑΕΔ για τον Δεκέμβριο του 2020.

Πρόκειται για μία ακόμη νέα αύξηση, καθώς το Νοέμβριο ήταν 1.153.434  (ποσοστιαία μεταβολή +2,42%), ενώ, συγκριτικά, τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν 1.128.421 (ποσοστιαία μεταβολή +4,69%). Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Δεκέμβριο του 2020, ανήλθε σε 1.133.432 άτομα.

«Θα επιστρέψω» είπε ο Τραμπ – Η επιστολή που άφησε στον Μπάιντεν (video)

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβιβάσθηκε στο Air Force One στην Βάση Αντριους μετά την σύντομη αποχαιρετιστήρια τελετή υπό τους ήχους του τραγουδιού «My Way».


Το αεροσκάφος απογειώθηκε πριν από λίγα λεπτά μεταφέροντας τον απερχόμενο πρόεδρο στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στην Φλόριντα.


Λίγη ώρα πριν, στην τελευταία, σύντομη, ομιλία της προεδρίας του είχε εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τα «τέσσερα καταπληκτικά χρόνια» που πέρασε τον Λευκό Οίκο και ευχήθηκε καλή τύχη στην νέα αμερικανική κυβέρνηση.

«Επίγεια κόλαση» στη Μαδρίτη από ισχυρή έκρηξη κοντά σε γηροκομείο! – Πληροφορίες για δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες (video)

 

Σκηνές χάους στο κέντρο της Μαδρίτης, μετά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σε πολυώροφο κτίριο, κοντά σε γηροκομείο, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο νεκρούς και δεκάδες τραυματίες!

Στην ισπανική πρωτεύουσα έχει σημάνει συναγερμός, με την αιτία της έκρηξης να παραμένει άγνωστη, τη στιγμή που η «Εl Ρais» μεταδίδει πως έχουν καταστραφεί οι τρεις τελευταίοι όροφοι του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο Calle Toledo, δρόμο στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

 

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δεν χρειάζεται να είσαι λάτρης της φημισμένης ιταλικής φίρμας για να επιδοκιμάσεις αυτό το τετράτροχο έργο τέχνης. Αποτελεί τη βελτιωμένη έκδοση της εκθαμβωτικής F8 Tributo και φέρει την υπογραφή της Novitec.O γερμανικός βελτιωτικός οίκος ανέλαβε να αναβαθμίσει το supercar της Ferrari, με το αποτέλεσμα να είναι εντυπωσιακό. Τοποθέτησε ένα νέο αεροδυναμικό πακέτο, χαμήλωσε το αμάξωμα κατά 35 χλστ. και πρόσθεσε ζάντες ελαφρού κράματος της Vossen, διαμέτρου 21 ιντσών και 22΄΄ πίσω.

Freicycle: Το πιο ελαφρύ e-bike στον κόσμο με ρεκόρ Guinness

 

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Dennis Freiburg είναι ένας μηχανολόγος μηχανικός ο οποίος αποφάσισε να συνδυάσει το διδακτορικό του με το πάθος του που είναι το ποδήλατο. Σχεδίασε και κατασκεύασε, λοιπόν, το πιο ελαφρύ ηλεκτρικό ποδήλατο στον κόσμο το οποίο ζυγίζει 6,872 κιλά και φυσικά έκανε νέο ρεκόρ Guinness στην κατηγορία πρωτότυπα ελαφριά ηλεκτρικά ποδήλατα.

Νότια Κορέα: Ο κληρονόμος της Samsung, Λι Τζάε Γιόνγκ, επέστρεψε στη φυλακή

 

Ο κληρονόμος και αντιπρόεδρος της Samsung Electronics Λι Τζάε Γιόνγκ, γνωστός και ως Jay Y. Lee (Τζέι Γ. Λι), επέστρεψε στη ίδια φυλακή στην οποία είχε περάσει έναν χρόνο στο διάστημα 2017-2018, αφού δικαστής του επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 30 μηνών για δωροδοκία και άλλες κατηγορίες, αναφέρει το ΑΠΕ.

Η φυλάκιση του επικεφαλής ενός παγκόσμιου τεχνολογικού γίγαντα λαμβάνει χώρα ενώ οι αρχές αντιμετωπίζουν μια πρόσθετη πρόκληση, αυτή της ασφάλειας, μετά την εκδήλωση άνω των 1.000 κρουσμάτων κορονοϊού σε άλλο κέντρο κράτησης.

Ένας στους δύο εργαζόμενους είδε μείωση στο εισόδημά του

 

Ζοφερή είναι η κατάσταση για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα εξαιτίας της πανδημίας. Οι αρνητικές οικονομικές και εργασιακές επιπτώσεις καταγράφονται σε έρευνα κοινής γνώμης που διενήργησε η ALCO για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Αντιμέτωποι με νέα μείωση του εισοδήματός τους κυρίως λόγω των αναστολών συμβάσεων βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε ένα ασταθές περιβάλλον που γέννησε η υγειονομική κρίση. Τα στοιχεία της έρευνας που παρουσιάζει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ είναι αποδεικτικά της επίδρασης που έχει η πανδημία στην οικονομική κατάσταση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα:

Θανάσης Ευθυμιάδης: Περπατά ξυπόλυτος πάνω σε σπασμένα γυαλιά - Ο Σρόιτερ ακολουθεί! (Video)

 

Συνέντευξη στο Tik Talk και τον Αντώνη Σρόιτερ παραχώρησε ο Θανάσης Ευθυμιάδης, αναφερόμενος -μεταξύ άλλων- στις ριζικές αλλαγές που έχει κάνει στη ζωή του τα τελευταία χρόνια. Επιπλέον, μίλησε για την κατάθλιψη από την οποία έπασχε για οκτώ χρόνια, ενώ αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο δεν μπόρεσε να χαρεί την τεράστια επιτυχία της σειράς "Ντόλτσε Βίτα" όπου πρωταγωνίστησε. 

Ορκωμοσία Μπάιντεν: Σε «κατάσταση πολιορκίας» η Ουάσινγκτον, με 25.000 Εθνοφρουρούς για ασφάλεια (Photos)

 

Κάγκελα παντού: το τραγούδι του αείμνηστου Τζίμη Πανούση ταιριάζει γάντι με την εικόνα που παρουσιάζει η Ουάσινγκτον λιγότερες από 24 ώρες πριν την τελετή ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν και την έναρξη της θητείας του ως ο 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Τζο Μπάιντεν: Έφτασε στη βάση Άντριους


Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έφτασε στη στρατιωτική βάση Άντριους στα προάστια της Ουάσινγκτον την παραμονή της ορκωμοσίας του.

«Πελόμα Μπόκιου»: Το τελευταίο «αντίο» στον Ηλία Μαρινάκη

 

Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα ο Ηλίας Μαρινάκης, ένα ακόμη μέλος της θρυλικής παρέας των «Πελόμα Μποκιού».

Ήταν ο αδελφός του ιδρυτικού μέλους και ντράμερ του συγκροτήματος Τάκη Μαρινάκη και μπήκε στην παρέα μετά την αποχώρηση των Γιάννη Κιουρκτσόγλου και Νίκου Λογοθέτη, παίζοντας μπάσο.

Ο Ηλίας Μαρινάκης αποτεφρώθηκε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.

«Αποτελεσματικό κατά 100%» το νέο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού

 

Tο δεύτερο ρωσικό εμβόλιο εναντίον της COVID-19 είναι 100% αποτελεσματικό βάσει των αποτελεσμάτων των κλινικών δοκιμών, όπως ανακοίνωσε η ρωσική ρυθμιστική αρχή προστασίας της υγείας του καταναλωτή Rospotrebnadzor, σύμφωνα με το πρακτορείο Tass.